plinski četrtek, 16. avgust 2012 ob 17:18



mes. Franc Jurša je izgubil volitve, ker so na njega iz tabora mag. Olge Karbe iz vseh hlevov (SDS, LSD, NSi & company) polivali gnojšnico, zdaj je pa vidno, da ti ki so zapustili ladjo norcev so imeli figo v žepu, njim vsem je do položajev katere niso dobili, ko pa so se različne glave vdarile skupaj, so eni potegnili ta kratko in zdaj se dela destrukcija z vseh strani.

Preveč se te svetnike stigmatizira kot neke vizionarje, to so navadni brezhrbtno podpovprečni hinavski potuhnjeni je**vetri in potem ko se še malo zaigrajo, ter si utvarjajo kako so ne vem pomembni, potem jim ne vidiš konca.


Dovolj je pogledati posnetke sej, potem ti je jasno kje smo, enim bi dal berilo iz osnovne šole da ko se vsedejo na stranišče, da namesto Vestnika berejo berilo in trenirajo, ker na sejah ko berejo z lista niso sposobni prebrati nekaj stavkov brez zatikanja, drugi se ne vejo izražati kot da niso končali osnovne šole (partijsko sicer so), v glavnem na kozlanje ti vse skupaj gre.

Za konec, ni mi jasno zakaj so t.i. "nepovezani svetniki" proti odloku glede toplarne na lesno biomaso bratov Sunko ?

Vse mi diši na fošijo.

odklop četrtek, 16. avgust 2012 ob 18:51

Gorgona če misliš mene se motiš nesen svetnik. Vuplen pa se včasih podpisati z imenon pa priimkon, če se boš tudi ti, samo takrat veš da za na pamet izrečene žalitve lahko odgovarjaš tudi kje drugje...pa lepo šinflite dale dok se lehko skrivlete. Jaz sen van napisa samo dejstva!

gorgona petek, 17. avgust 2012 ob 15:03

ne nesen misla konkretno na tebe ampak na splošno...neven o kerih dejstvih gučiš som si šinfa a nam pa rečeš ka šinfamo?ne tu gor smo zato ka si izmenjovlemo mišleja o lidih kere smo mi volili,kere mi pločamo in kere so bli izvoljene kere zastopajo interese nos lidi,navodnih občonov,ker nan mogoče neje vseeno za mesto ljutomer,in za njegovo ter našo prihodnost,in ker se iz lastnih izkušenj povem da so (svetniki)zelo arogantni lidje(eni)keri gledajo izključno samo za svoje dobro in ne za nas male lidi...se ti mogoče podpišem z imenom pa priimkom?

Legionar petek, 17. avgust 2012 ob 15:10

plinski je napisal/a:



Za konec, ni mi jasno zakaj so t.i. "nepovezani svetniki" proti odloku glede toplarne na lesno biomaso bratov Sunko ?

Vse mi diši na fošijo.

Ali pa morti na to, ka bi z vsen ten rad nešče fest zaslüžja. S toto toplarno mislin.

driver petek, 17. avgust 2012 ob 17:24

sen si vzeja cejt pa malo preleta temo lokalnih volitev 2010.. moj zakluček tega je, ka je pirožlek meja prav..razne "razvojnike" je prebra kak knigo pa jin pod nos vrga točno tisto, kej se zej dogaja. na kunci gda to glejaš 2 leti kesneje, je v toti temi edino pirožlek bija realen, ostali so vsi rože sadili..

texas sobota, 18. avgust 2012 ob 09:00

Kata Strofa je napisal/a:
texas je napisal/a:
Me pa pri tem moti predvsem vloga te svetnice, ki je bila izvoljena na listi Mlade Prlekije, torej je glasove verjetno dobila od mladine. Zdaj je pa, kot je videti, bolj LDS-ovska, kot vsi ostali LDS-ovi svetniki skupaj. Od volitev pa do danes se je očitno tudi obrnila za 180 stopinj v drugo smer, saj je takrat vneto podpirala županjo, sedaj je pa očitno vneto proti. Vsaj toliko je meni zaslediti v teh videih sej ter pisanja in kar se sliši po mestu. Ne vem, če so ravno njeni volilci, ki so ji dali glas, torej mladina, zadovoljni glede tega. Tudi ne vem, če je v teh dveh letih naredila kaj za njih, kot je to bilo takrat omenjano.


Texas, fajn ka si načina toto problematiko, itak pa smo prek Supervizorja ugotovili, kam se "akumulirajo" sredstva, namenjena za listo Mlado Prlekijo...

Naj se Klemenčič oz. KPK ukvarja z njo. Ne samo, da je zatajila mlade v Prlekiji, tudi marsikaterega drugega. Rojena za političarko. Slovensko političarko, to pa ma itak negativni predznak Nasmeh


Kje se da to pogledati, glede teh sredstev, imaš kakšen link?

Ja, danes je v Sloveniji takšno stanje, da ti ta naziv res ne more biti v ponos. Še posebej, če tako svoje volilce za nos vlečeš.

Legionar sobota, 18. avgust 2012 ob 13:07

Tepa mi enega pove, keri svojih volilcov ne vleče za nos, pa či ga nejdeš, ti don svojo mesečno pločo. Hehe

texas sobota, 18. avgust 2012 ob 17:39

No, če govorimo o ljutomerski politiki, lahko rečemo, da svetniki SD in DeSUS, svojih volilcev ne vlečejo za nos. Njihova drža je takšna, kot je od njih bilo za pričakovati, če bo izvoljena Olga. Kar za te stranke in člane, ki so izstopile iz partnerstva ne morem rečti. Verjetno se je kar nekaj volilcev tudi zaradi tega odličilo, da jih izvolijo, koga so pred volitvami podpirali. Po letu dni so pa že po svoje žvižgali in bili proti temu, za kar so se pred volitvami zavzemali. Posebej zgodba je pa tu že omenjena Mlada Prlekija. Vsaj od mlajših politikov ne bi pričakoval takšnih preračunavanj in oportunizma. Saj si verjetno ne želijo že v samem začetku uničiti politične kariere in dobiti nekega slabšalnega predznaka pri ljudeh.

Kata Strofa petek, 24. avgust 2012 ob 08:56

texas je napisal/a:

Kje se da to pogledati, glede teh sredstev, imaš kakšen link?


Ja, seveda Pomežik

To je Društvo Mlada Prlekija, katerega zastopnica je Sara Karba, občinska svetnica:

http://www.bizi.si/DRUSTVO-MLADA-PRLEKIJA/maticno-podjetje/

V Supervizorju je razvidno, da se sredstva, ki so skladno z Občinskim proračunom in Pravilnikom namenjena LISTI Mlada Prlekija, stekajo na račun tega društva (letno 1.813 EUR):

http://supervizor.kpk-rs.si/podj/16824458/

Dopuščamo pa možnost, da je omenjena občinska funkcionarka vrnila nenamensko porabljena sredstva v občinski proračun. Z obrestmi vred Haha

pravični sobota, 25. avgust 2012 ob 11:33

No, no, malo se je traba ohladiti. Jaaa

Ne kar tako na pamet. Mislec

Vsaka politična stranka in tudi liste, ki imajo sedeže v Občinskem svetu, po zakonu dobivajo sredstva na svoj račun iz občinskega proračuna. To ja

Sredstva se delijo glede na volilni rezultat, oziroma na število doseženih glasov na volitvah. To ja

Tega si ni izmislil nihče na občini in ne gre za kakšno samovoljo, ampak je zadeva zakonsko urejena. Jaaa

Tudi na državnem nivoju je zadeva podobna, ko stranke, ki imajo sedeže v parlamentu, dobivajo sredstva iz državnega proračuna, glede na volilni izid, oziroma na število doseženih glasov. To ja

Določen fiskni delež dobijo tudi vse stranke na državnem nivoju.

Stranke imajo svoje transkacijske račune, kamor se jim nakazujejo sredstva.

Liste, ki sodelujejo na lokalnih voltvah, pa morajo ustanoviti društvo, da lahko odprejo svoj račun, kamor se nakazujejo sredstva.

Glede na sedanjo prakso, se ponavadi ta sredstva, ki jih liste in stranke dobijo v obdobju 4 let, potem porabijo v predvolilni kampaniji za naslednje volitve.

In tako se posredno vrnejo v gospodarstvo, ker večino dobijo tiskarji in mediji, ter ostali, ki sodelujejo v kampaniji.

V kolikor komu ne paše ta sistem, da stranke in liste dobivajo denar iz proračuna, naj vloži v parlament zakon in poskuša lobirati, da se stranke odpovejo sredstvom, ki jim sedaj omogočajo preživetje. Hihihi Zloba Zloba Zloba Hahaha

In še mimogrede.

Že lani je bil problem zaradi predčasnih volitev, ker je preteklo komaj 1 leto od lokalnih in so stranke imele za polovico manj sredstev, kot ponavadi. Žalosten

Zato je iluzorno pričakovati, da bi parlament sam sebe razpustil in bi spet imeli predčasne volitve, ker imajo poslanci sami sebe preveč radi, da bi se odregkli plači in kot drugo, so vse strankarske blagajne prazne od lanskih državnozborskih volitev. Zloba






texas sobota, 25. avgust 2012 ob 15:13

Kata Strofa je napisal/a:
texas je napisal/a:

Kje se da to pogledati, glede teh sredstev, imaš kakšen link?


Ja, seveda Pomežik

To je Društvo Mlada Prlekija, katerega zastopnica je Sara Karba, občinska svetnica:

http://www.bizi.si/DRUSTVO-MLADA-PRLEKIJA/maticno-podjetje/

V Supervizorju je razvidno, da se sredstva, ki so skladno z Občinskim proračunom in Pravilnikom namenjena LISTI Mlada Prlekija, stekajo na račun tega društva (letno 1.813 EUR):

http://supervizor.kpk-rs.si/podj/16824458/

Dopuščamo pa možnost, da je omenjena občinska funkcionarka vrnila nenamensko porabljena sredstva v občinski proračun. Z obrestmi vred Haha



Hvala To ja Zanimivo vse skupaj.

pravični pa spet ovnikari in lepi svoj (šefov) pamflet.

Ivek sobota, 25. avgust 2012 ob 15:20

Volilni napori strank. Kako pravično in idilično!
Stranke na volitvah porabijo denar, zato si morajo od tistega kar dobijo od države v štirih letih trgati od ust in prihraniti denar za naslednje volitve. Ta denar skrbno zbirajo na transakcijskih računih, da jih državljani lahko nadziramo. Ta denar v volilni kampanji vrnejo gospodarstvu. Zato bi stranke danes težko izpeljale izredne volitve, ker še niso prihranile denarja. Človeku se kar smeje od sreče pri takšni poštenosti politike.

Dejansko stanje. Kako nepravično!
Vse stranke razen ene imajo prazne blgajne. Prazne blagajne imamo tudi državljani. In te prazne blagajne so nam "prigospodarile" stranke, ki pravijo, da nimajo denarja. Seveda ga nimajo, imajo pa ga prijatelji in podporniki strank. Sistem strank je najbolj korupciji podložen družbeni podsistem. Prav zaradi tega, ker strankam in politikom omogoča "nabiranje" denarja, kar je pogoj za vladanje in ohranitev oblasti. Preberite si mojo zadnjo prilogo "malo za smeh", vam bo bolj razumljivo.

Odvečnost izrednih volitev. Kako prozorno!
Nikakor izredne volitve! Tega stranke sedaj ne zmorejo. Nasprotniki izrednih volitev vedo, da bi vodja stranke na oblasti to izgubil, kljub denarju, ki ga stranka ima. In oblast ima preveč rad, da bi jo izgubil, poslanci so kolateralna škoda. Ponavljam, vodja bi izgubil. Socialno demokratska stranka bi ostala.

Povzetek pravičniškega poduka.
Malo se ohladite, ne govorite na pamet. Vse je pravično in pametno urejeno z zakoni.

Res je, skočite v vodo. V tej vročini je to edino pametno, čeprav vam nihče ne zagotavlja , da v vodi ne srečate politika. Ribe ne bodo povedale kaj boste naredili.

pravični sobota, 25. avgust 2012 ob 19:13

Hmmm, texas, kaj če bi ti kdaj pričel uporabljati kakšne argumente. Jaaa

Res si že zelo dolgočasen s temi ponavljanji. Hjooj

Vemo od kod si to potegnil. Hihihi

Sama natolcevanja so te in nič drugega. Hjooj

Nikoli ne komentiraš vsebine, ampak se spuščaš tako nizko in se spraviš na komentatorje. Hjooj

Nimam nobenih šefov, kot navajaš in nihče mi ne narekuje. Jaaa

Ne sodi po sebi. Mislec

Če sem ovinkaril DOKAŽI, če ne pa zapri Tiho , ker itak nimaš pojma, kako funkcionira strankarski sistem in kako se financira. Hihihi

Očitno te boli, ker sem povedal resnico, ko so drugi hoteli blatiti Listo Mlado Prlekijo in ji naprtiti nečednosti, ki jih ni. To ja

Sicer pa sem zgoraj vse zapisal. Jaaa

Če ti pač ne razumeš, to ni moj problem. Hihihi Zloba Hahaha

pravični sobota, 25. avgust 2012 ob 21:26

No, ne vem, Ivek, kako to, da ti ravno sedaj gre ta zadeva okrog financiranja strank v nos. Šokiran Šokiran Mislec Hjooj

Saj ta sistem že obstaja leta, pa se nihče ni spomnil, da bi dal kakšno kritiko. Mislec

Financirajo se tako levi, kot desni, kot sredinski. To ja

Pač vsaka stranka dobi svoj denar. To ja

No, če komu kaj ne paše, lahko poda predlog zakona v parlamentarno proceduro in naj predlaga, da se stranke odpovejo svojemu denarju. Hihihi Hihihi Hihihi Zloba Zloba Zloba Hahaha Hahaha Hahaha

Mogoče pa poslanci izglasujejo, da se jim zapre pipica s katero si financirajo volitve. Hihihi Hihihi Hihihi Zloba Zloba Zloba Hahaha Hahaha Hahaha

texas nedelja, 26. avgust 2012 ob 09:38

pravični, kako se ponavljam, imam 7 objav, ti pa 700. Ko sem preletel malo tvoje zadnje objave, tudi nimaš nekih argumentov, in te nič ne premakne iz svojih "tirov", vedno trobiš isto.

Hotel sem se samo vključiti v to politično debato, ker mi danes ni vseeno. Nekdaj sem bil aktiven član ene stranke, katero mi je danes sram imenovati, saj vidim, kam je vse zašlo. Takrat sem se umaknil, ko je bil pravi čas, saj so začeli "mešati meglo". Danes še je to bolj očitno, kam je vse zašlo.

Napisal si:
Če neka skupina strank ugotovi, da imajo skupne interese, je normalno, da združijo moči in se usklajujejo pri svojih odločitvah.

Da, skupina strank. To pomeni da ima stranka skupne interese. Sedaj pa je situacija, ko imajo člani nekaterih strank skupne interese. Ne vsi člani teh strank. To pa za mene lahko pomeni samo eno. Kar sem že omenil.

Pa ne bom več o tem, bodi dovolj. Prepuščam te svoji ignoranci, čez par dni grem na službeno potovanje in me en čas spet ne bo. Do takrat pa upam, da se v naši občini stvari nekoliko na bolje postavijo, ker takšna situacija ne vodi nikamor. Govorim pa o vseh akterjih, vsi se morajo prilagoditi, od županje naprej ali navzdol, kakor vam je ljubše.

Lp

Legionar torek, 28. avgust 2012 ob 16:28

Slovenija je vsepovprek vpeta v strankarsko politiko in to je napaka naše družbe in države. Tak kot se eden drugega yebejo na državnem nivoji, tako so zdaj začeli delati tudi na občinskem. Tega pred 15 ali 20 leti ni bilo, sedaj pa žal je. Iti se strankarsko politiko na
občinskem nivoju je nezrelo in primitivno. Kdor pa je bil tako naiven, da je pred volitvami
pričakoval, da se ta naša občinska 'koalicija' ne bo skregala, pa vidi da se je motil. Jaz
sem to napovedoval že pred volitvami in imel sem prav. Sedaj pa se samo sladko smejem. Hehe

Kata Strofa sreda, 29. avgust 2012 ob 11:40

pravični je napisal/a:

Liste, ki sodelujejo na lokalnih voltvah, pa morajo ustanoviti društvo, da lahko odprejo svoj račun, kamor se nakazujejo sredstva.


@Pravični, prosim navedi pravno podlago za to, kar si napisal Pomežik

V Zakonu o društvih in Zakonu o volilni in referendumski kampanji tega kar trdiš ni zaslediti Nasmeh

texas četrtek, 30. avgust 2012 ob 12:41

@Kata Strofa, če misliš, da boš od pravičnega dobil kakšen odgovor glede tega, se hudo motiš. Sicer bo verjetno prišel čez kak dan ali dva s svojo 36-vrstično objavo, kjer bo bolj ali manj spet nakladal o "krivici", ki se godi nekaterim svetnikom.

S takšnimi ljudmi je tudi težko debatirati in jim karkoli razložiti, saj še verjetno vedno verjamejo, da je Zemlja ploščata, drugače misleče pa bi zažigali na grmadah.

pravični četrtek, 30. avgust 2012 ob 14:39

Seveda verjamem, da je Zemlja ploščata. Hihihi Hihihi Hihihi Hahaha Hahaha Hahaha

Mislil sem, da si že kje na drugi strani te plošče, ker si pred časom rekel, da greš na potovanje.

Vseeno ti želim srečno pot in vrni se zdrav nazaj v Prlekijo. To ja Jaaa


gorgona četrtek, 30. avgust 2012 ob 18:23

katastrofa...to mu jas že proven od ke sen tu prijovlene pa je še vedno isto



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.