TUNČEK torek, 20. december 2011 ob 12:28

Lenny je napisal/a:
Enkrat bi se mogli zmeniti, pa priti zainereserani v lepen števili, te pa bi bila zanimiva zadrega Haha

Opet bi se nekšen rasvetljenec spota, pa "naroča" županiji naj jih odstrani, ka samo grdo pišejo po forumih o jih.Če se bojijo kritike svojega dela, potli tan nemajo kej sideti ! Hehe

Ivek torek, 20. december 2011 ob 14:18

Jas razmin Dejana, ka osebno nema interesa narodi naznonjati opčinsko politiko. Samo politiki se nemreš zogniti. Je tü okoli nos, kaj šte delamo je na kunci to politika. Makar eden drek tesa, drugi pa treščje pobira, nehče de neke zaslüžja. (Spozna se na mešaje no predelovo dreka! Lehko tüdi f biopline).

Zobl provi naj opčina snema, ka edino tak volifci, lehko vidijo kaj jihovi svetniki delajo. Od tega, ka glejamo jihove guče nega haska. Lidje morajo viditi kaj se v opčini novega naprovi no slabega zrihta.

Toti so bili zvoljeni. Je kdo koga tira, ka jih mora voliti? Či sta lehko Vloda no parlament hejala pret kak sta štela, zake nebi opčinori?

Zato treba pisati! Forum je f stori Grčiji bija plac, ge so volili, te pa jih tüdi zamejali al bujli..
Ka mi nebi kdo spočitova sovražni govor! Misla sen figurativno. Negda so jih resen bujli, gnes jih demokratično (al pa ne) otstovijo, to pa je za neke logoše, kak či bi šli na brütif. Zato se tak držijo oblasti.

baron_marko torek, 20. december 2011 ob 14:33

Dejan,

glede na to, da je Prlekija-on.net edini medij, ki podrobno povzema dogajanje v Občini Ljutomer menim, da je nujno, da se vse stvari objavljajo, tudi politične, saj le tako lahko ljudem iskreno pokažemo kakšne nebuloze se dogajajo na občinskih svetih.

Če potrebuješ pomoč, sem ti na voljo. Vsekakor ne smemo dovoliti, da ti kvazi lokalni politični veljaki sitnarijo zaradi tvoje dobre volje, da ljudi seznanjaš z dogajanjem. To je šikaniranje prve vrste in omejevanje državljanov pri svobodi govora.

Naprej...

Dejstvo je, da so določeni svetniki že pribili žeblje v krsto demokratičnim vrednotam, in sicer z zavrnitvijo občinskega časopisa, ki vsekakor ne bi moga biti županjin časopis, saj bi v uredniškem odboru sodelovali svetniki tako iz pozicije, kot tudi iz opozicije. Torej, mešana komisija.

Prlekija-on.net je res edini medij, ki nam predstavi dejansko sliko dogajanja. Vsa zahvala pa gre tukaj tebi Dejan, ker dogodke povzemaš nepristransko in ker nisi pod vplivom ideoloških ali drugih interesov lokalnih političnih odborov.

Veliko je bilo storjenega v smeri, da se je Občina reorganizirala in postala prijaznejša do svojih občanov. Vsak, ki je imel priložnost to izkusiti, mi bo slednje potrdil. Problem pa še vedno predstavljajo svetniki, ki zgolj zaradi lastnih interesov sedijo v občinskem svetu in na vse načine blokirajo reforme, ki bi bistveno pripomogle k razvoju Občine. Dober primer je oskrba s toplotno energijo. Blokiranje slednjega je posledica nagajanja županji s strani večnih svetnikov, ki bi se glede na svojo strokovnost in miselni nivo že zdavnaj morali posloviti iz svetniških klopi.

Miselni nivo sem omenil zgolj zaradi omenjenega predloga enega izmed svetnikov, da naj županja "porihta" forumaše. Prvič, ne vem zakaj bi naj županja omirjala forumaše, smo mar njeni? Nasmeh Drugič in če sem čist iskren... Malo me je strah takšnih ljudi, ki mislijo, da lahko kot člani lokalne oblasti kontrolirajo ustavno pravico o svobodi govora.

Mislim, da bi bilo primerno, da forumaš, ki je omenil ta pripetljal, navede ime in priimek svetnika, ki je to omenil. Saj bomo le tako lahko naslednjič dobro vedeli, koga ne izbrati in kdo je nenazadnje proti svobodi govora. Takšen lapsus je vreden največje obsodbe s strani ljudi.

MILAN torek, 20. december 2011 ob 15:27

Mislec točno tak je ka smo jih mi zvolili to pa zato ka se resnin liden ne do iti na volitve pa nečejo se sprovlati v politiko. Takši keri pa so prepričani ka so pomembni pa rivlejo napre pa premzajo fse po vrsti pa že por mandatof so notri .......

baron_marko torek, 20. december 2011 ob 15:48

Milan, ravno zaradi takšnih potez, ki jih vlečejo naši svetniki, se je verjetno marsikdo zadnje cejte sprašuva, če ne bi blo najboljše, ka sam probam iti za svetnika in ponuditi več.

kosti28 torek, 20. december 2011 ob 18:23

iTux je napisal/a:
Obcina bi lehko video seje objavila na svoje spletni strone in bi se tam tude arhivirale. S tem bi obcananom omogocila transparenten pregled vseh sklicanih sej.

Edino tak bi omogočili ogled vsen občanon, dosti nas nema dostopa do lokalne TV.

iTux torek, 20. december 2011 ob 18:38

kosti28 je napisal/a:
iTux je napisal/a:
Obcina bi lehko video seje objavila na svoje spletni strone in bi se tam tude arhivirale. S tem bi obcananom omogocila transparenten pregled vseh sklicanih sej.

Edino tak bi omogočili ogled vsen občanon, dosti nas nema dostopa do lokalne TV.


ja pa tüde tisti ki mojo dostop bi si mogoce kda kasneje poglejale, ne pa ka se te prisile ka glejas recimo ob petih, ob devetih pa ponovitev te pa ce si zamüda pa pocokej na drügo sejo.
Samo tudi ka nesce da apel za to, bi jih verjetno vecina zavrnila za izvedbo ke taksega.

zobl torek, 20. december 2011 ob 20:15

Tisti ki sejo snema jo lahko brez problema odtoči na internetni video portal, kot je recimo VIMEO (brezplačno), in so občinske seje online ter so dostopne vsem bilogdaj, nisi vezan na lokalno tv, pa jihov čas predvajanja.
Na takši način že dosti občin prakticira.

Dejan torek, 20. december 2011 ob 20:24

Pojmi kak so HD, Vimeo, YouTube, ... tega nemreš v istem stavki s ten omenjati. VHS pač.

pravični sreda, 21. december 2011 ob 02:28

Dobro je, da se seje OS snemajo. Je pa problem, ker večina sploh ne ve kdaj in kje se lahko zadeva pogleda.

Še slabše pa je, ker danes je pač tako, da imamo ljudje različno čas za kaj takega.

In tako pridemo do zaključka, da je predvajanje na nekem TV kanalu preteklost.

Posnetek mora biti dostopen na spletu, da si ga vsak pogleda takrat, ko ima čas za to.

To danes ni več noben problem.

In seveda boljši strežniki tudi dopuščajo, da lahko klikneš vmes in gledaš tiste dele, ki te zanimajo in ne celote.

Seveda se že med samim snemanjem lahko zadeva pošilja na splet in jo drugi spremljajo v živo prek spleta.

Pride tip s kamero, seveda Full HD najnovejšo, prenosnim računalnikom in cel svet lahko v živo spremlja sejo.

Še občinskega interneta ne rabi, ker gre zadeva prek Mobitela.

Pozneje pa je dostopna, kot sem zgoraj navedel.

Če bi me kdo kaj vprašal, bi tudi povedal, kje se dobi take usluge, koliko stanejo in bi tudi posredoval, če bi bilo potrebno.

Eh, pa kaj bi. Itak nekateri ne bi razumeli za kaj gre in bi se še dalje delili na en in drugi pol, kot je to že navada na državni ravni.

Slovenci smo pač posebneži, ki se vedno moramo deliti, namesto, da bi stopili skupaj.

Ivek sreda, 21. december 2011 ob 07:35

Ej, ej, »pravični«!. Tako si mali Janezek zamišlja obveščanje o vodenju družbenih in gospodarskih zadev.

Zapisal si.
Posnetek seje občinskega sveta MORA biti dostopen na spletu, da si ga vsak lahko pogleda, ko ima čas zato.

Tudi ti zahtevaš! Posnetek »mora« biti na spletu. Torej želiš določiti, kako naj se upravljajo informacije. Verjetno meniš, da če so te kadarkoli dostopne vsem, ki imajo pet minut časa, je to višek demokracije.

Vodenje komunalne skupnosti ali podjetja zahteva usklajevanje nosilcev posameznih funkcij, vizij in projektov. V kolikor gre za strategijo razvoja ali odpravljanja odmikov od načrtovanega so nujna usklajevanja in pogajanja, ki jih je velikokrat potrebno opraviti v tako imenovani javni zasebnosti. To pomeni, da javnosti ne spremlja spremljanje potek usklajevanja, temveč se jo seznanja s potekom in rezultati usklajevanja, ter podvrže njeni kritiki oziroma verivikaciji. Zaradi legitimnosti procesa odločanja je javnost lahko obveščena ali celo povabljena na soodločanje na presekih situacije To je recimo referendum, vključevanje organizacij civilne družbe, zbor zaposlenih, delničarjev. itn.

Praktično je nemogoče izpeljati procese sprejemanja odločitev, če ni zagotovljena javna zasebnost, ki mora temeljiti na zakonih, poslovnikih in pogodbah. V nasprotnem se omogoča, da zainteresirane skupnosti ali posamezniki v naprej pripravljajo protiukrepe ali pričnejo s postopki za izogibanje vsemu, kar je v nasprotju z njihovimi lokalnimi ali osebnimi interesi. O tem, da lahko slehernik ima vpogled v delo OS »ko ima čas zato«, ni vredno razpravljati.

Kako nekoristno, celo razdiralno je lahko obveščanje javnosti na način, ko vsi kadarkoli vedo vse o vsem in o vseh ( tudi o tem kar ni dokazano), nam govorijo dogajanja, ki trenutno spremljajo oblikovanje Vlade in DZ.

Obveščanje, DA. Zadovoljevanje želje po senzacijah, NE!

MILAN sreda, 21. december 2011 ob 07:45

To ja Ivek sigurno je to provo razmišlaje BRAVO

Lenny sreda, 21. december 2011 ob 08:16

Ivek je napisal/a:
......

Praktično je nemogoče izpeljati procese sprejemanja odločitev, če ni zagotovljena javna zasebnost, ki mora temeljiti na zakonih, poslovnikih in pogodbah. V nasprotnem se omogoča, da zainteresirane skupnosti ali posamezniki v naprej pripravljajo protiukrepe ali pričnejo s postopki za izogibanje vsemu, kar je v nasprotju z njihovimi lokalnimi ali osebnimi interesi. O tem, da lahko slehernik ima vpogled v delo OS »ko ima čas zato«, ni vredno razpravljati.

Kako nekoristno, celo razdiralno je lahko obveščanje javnosti na način, ko vsi kadarkoli vedo vse o vsem in o vseh ( tudi o tem kar ni dokazano), nam govorijo dogajanja, ki trenutno spremljajo oblikovanje Vlade in DZ.

Obveščanje, DA. Zadovoljevanje želje po senzacijah, NE!


Ivek, dokler je v okviru poslovnika,zakona, se strinjam s tebo.
Problem je, kda nekdo selektivno poroča, to je zelo plodno rastišče za manipulacije z "izseki". Či pa je na razpolago recimo cela (dokler ni zaprta) seja, pa je prostora za manipulacijo meje. Ker nejlažje je nekej iz konteksta vzeti pa nareti iz muhe slona.
Vsej na sejah bi mogli sejalci delovati v korist občanof, ka delajo med štirimi stenami na 4 oči, je pa pač jihova stvar.

Tak ka obvečšanje DA, vendar NE selektivno. Plac za senzacije je glih v dejstvi, ka so na razpolago informacije samo iz ene roke, ki selektira kej de šlo v javnost.

Dejan sreda, 21. december 2011 ob 21:59

baron_marko je napisal/a:
Če potrebuješ pomoč, sem ti na voljo. Vsekakor ne smemo dovoliti, da ti kvazi lokalni politični veljaki sitnarijo zaradi tvoje dobre volje, da ljudi seznanjaš z dogajanjem. To je šikaniranje prve vrste in omejevanje državljanov pri svobodi govora.


Vsakši lehko kej prispevle če mo volo. Če ma gdo interes, ka bi lokalno politiko malo bole podrobno sledija pa o joj poroča, je to ne problem. Jas tega nen več dela, kak sen reka, rejši gren na kakši koncert, malo slikan pa žuran, se man fejn pa je to to Nasmeh

pravični je napisal/a:
Posnetek mora biti dostopen na spletu, da si ga vsak pogleda takrat, ko ima čas za to.

To danes ni več noben problem.

In seveda boljši strežniki tudi dopuščajo, da lahko klikneš vmes in gledaš tiste dele, ki te zanimajo in ne celote.

Seveda se že med samim snemanjem lahko zadeva pošilja na splet in jo drugi spremljajo v živo prek spleta.

Pride tip s kamero, seveda Full HD najnovejšo, prenosnim računalnikom in cel svet lahko v živo spremlja sejo.

Še občinskega interneta ne rabi, ker gre zadeva prek Mobitela.


To je ne problem, momo vso opremo. Samo opet, jas tega nen dela Nasmeh

Zvončica sreda, 21. december 2011 ob 22:38

Ne ven zakej ne bi meli VSE seje na spleti za poglednosti.....ve pa smo mi tote lidi gor spravili pa momo pravico znati kej pa kak delajo....pa kak pa zakej se odločajo....te nemrejo v javnosti eno gučati na sejah pa drügo delati....pa ne ven zakej bi se moglo kej skrivati??? Resen pa je ka so eni svetniki tan bole za statiste....eni pa nejč ne znojo svoje misli izraziti v normalnen guči (bi jih bilo treba malo podvičiti kak povedati to kej bi radi povedali)...Gda nabašen pri prekloplaji TV na kakšni posnetek ga glejan ali pa tüdi ne ke se včosih resen samo za glovo lehko držiš gda jih poslüšaš...

Herr Flick četrtek, 22. december 2011 ob 09:24

Če Dejan nima interesa snemati sej pač nima, saj mate šanso gledati seje tudi po TV. Samo mislim da bi se moral Dejan ozirati tudi malo na želje članov tega portala; nenazadnje ta portal deluje verjetno po zaslugi članstva, ker če ni obiskovalcev portala, potem ne vidim smisla da sploh deluje. Ampak mislim da ni kaj za očitati, ker če on za delovanje tega portala ne dobi nobenih sredstev, potem ni kaj za debatirati.

Dejan četrtek, 22. december 2011 ob 09:57

Portal pa je moga nejpret nekak priti do tega, ka so obiskovalci prišli, ali? Nasmeh To ne gre iz gnes na zütra.

S totimi sejami pa je tak. Meni ne bi bilo problem tega snemati, ampak, seje so ponavodi ob enih med tednon. To pomeni, ka moren duma biti, nemren v slüžbo, tan potli sedin več vür, ka se potli uporabniki na portali pod novico štükajo pa drügič na seji svetniki o ten gučijo Nasmeh

Sen prvih 5 al 6 sej letos bija tan pa sen napisa vedno kej, ampak potli sen več ne hoda, ker se mi je zdelo škoda svojega cejta za to. Od tega niman nič, če pa gren v tisten cejti v slüžbi pa nekej koristnega naredin. Z lüfta se gnesden pač ne do živeti.

Toti portal pa ne dobivle nobenih sredstev, ne od občine, držove, EU ali od gekoli. Tak ka sen pač finančno pri ten zelo omejeni, delan že 6 let za hvala lepa.

Herr Flick četrtek, 22. december 2011 ob 11:18

Nimam se namena kregati s tabo o portalu, ni bil to namen. Kar se ljudi tiče je pač tako, da nekako množično obiskan tudi ravno ni...Vsaj kar se aktivno sodelujočih tiče. Sicer pa ti že veš, kakšen je tvoj namen kar se tega portala tiče in kako si zadovoljen...

Glede sej pa sem povedal, kaj si mislim. Če je portal sfinanciran s strani občine oz. države oz. proračunskih sredstev, je to povsem druga pesem. Če pa delaš za "hvala lepa" kot si omenil, pa je spet druga stvar. V tem primeru je pač povsem tvoja stvar, kaj prikazuješ, kaj pišeš in kaj pustiš da se piše in prikazuje in o čem...

Dejan četrtek, 22. december 2011 ob 11:23

Keri pa se ge štüka? Jas sen samo svoje mnenje o ten napisa.

Obisk pa je zadosti dober, je pa že od negda pač tak, ka jih več samo špijonera, kak sodelüvle Nasmeh

Ivek četrtek, 22. december 2011 ob 16:21

Lepo ot tebe Herr Flick, ka si se prijavja. Neke pa bi ti rat poveda. Kda človik pride na novo nekomi f kučo, ne probovle s prston, či je spucani proh z mize, no ne obroča glaža prta sunci, pač pa lepo pozdrovi no posluša, kaj mu mojo domoči povedati.

Proviš, ka je portal ne množično obiskani, ekstra kaj se tiče tistih, ki neke napišejo. Svetüvlen ti, ka na forumi pogledneš statistiko registreranih, odgovorof, komentarof, blogof, obiskof no tak dale. En cajt bi lehko gleja no analizera keko je pofprečno dnevno prisotnih no tak dale.Te bi morti gor priša, ka je to za portal, ki je orijenterani na realtivno oski krog Prlekof, jihovih prijatelof no pajdošof solidno članstvo.

Polek tega, tüdi či je privat, keko ven Dejan do zaj neje diktera, kaj se lehko piše pa kaj ne. Pravila si lehko pogledneš.

Seveda pa sen ziher, ka fsi kumej čokamo, ka mo vidli kak boš ti aktivno sodelujoči in pišoči!

Pozdrof ot mene, no veseli sen ka momo novega člana.

PS. Se mi vidi, ka toto pisaje ne paše preveč pot naslof teme , zato ti predlagan, ka na forumi najdeš temo f kero to paše, al pa otperi novo!Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.