nedelja, 25. januar 2026
Sledite nam:

Prlekija-on.net je največji in najbolje obiskan spletni medij v Prlekiji, ustanovljen leta 2005.

Sledite nam

Nastavitev teme

Glovni trg [33] - Forum

Dejan

Moj spomenik bode te takši, malo večji

MILAN

:a-a:
ne tvoj bode tanto bole prta mestni hiši pa na stebri tak samo doprsni kip.
Bode pa fest pomemben- TAK KAK SI TI ZA GNEŠJI CEJT.

MHA

Heh Dejan, san doprsnega boš doba, ker si malo preveki ka bi ti celega naredli

Zvončica

Ve pa ga lehko v ležečen položeji naredijo.....tak kak se za Prleka spodobi:hihihi:

MILAN

:mislec:
evo ga PO SMO GLOVNI V EVROPSKI UNIJI Lotmerk
dobi sončno vüro kera bode koštala 550 000 evrof
podobna stoji v Sidneji

to bode glovna turistična atrakcija bode pa vodena z Franfurta

opet nekej novega

Pepek z brega

Opčina že išče interesente za vzdrževalca tote vüre.

Nücajo nekoga, keri de toto vüro v dežovnen vremeni napre riva. Polek toga pa de jo moga vsakšo večer na tiho napraviti, ka nede ponoči preglasno zvünila, pa delala nočnega nemira.

MHA

Za ponoči pa mo dobili lunino vüro, za tiste keri bole kesno domu hodimo.

MHA

Ovi den so sprobovali intervenciske poti po ploci. Pa je fsigi šlo skos, edino tü je ne šlo, kak sen jas reka ka nede šlo, tü kak je Mojca, kak je stora mlekarna bila.

Zvončica

Fala bogi ka je 1. april samo enok v leti.....:hehe: :hehe:

MHA

Dela na Glovnen trgi se nadelüvlejo, gnes so že eno plost asfalta potegnoli tü pri Peko-ji.

Nela

Aha tepa je pavza mimo. Ve dobro tak, zej se mojo lepo vreme coj, taka bo. :toja:

MHA

MHA je napisal/a:

Zvončica je napisal/a:
Ja, to pa že spada na področje kulturne dediščine....samo je v naši občini tak ka gda se pojovi tota beseda nega skorok nikše šanse ka bi se dalo kej zrihtati:hjooj:

Jas sen seveda pita na občino, kak de s ten, pa so mi lepo odgovorili:

Spoštovani!

Odgovarjamo vam na vaš predlog glede obnove \" Marijinega znamenja \" na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Sporočamo vam, da smo se v zvezi z restavriranjem tega kulturnega spomenika že posvetovali z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Območna enota Maribor, ki nam bo podal strokovne smernice za pristop k obnovi.

Lepo pozdravljeni!

OBČINA LJUTOMER
Franc JURŠA, župan

Taka bodo to tüdi lepo obnovili

:aplavz: :gor: :aplavz:

Gnes sen vida, ka so že okrok totega spomenika oder postavili, taka ga bojo pomali lepo obnovili :aplavz:

Zvončica

Venda do rihtali samo nezloti tol....toti je nejbole potreben obnove....ali pa mogoče celo celega??? Me resen zanima....:sladoled:

Nela

Pa se venda bojo celega poslihtali, ce se ze 1x coj sprovlajo. Ka mo te poleg obnovlenega trga meli se to coj porihtano. :toja:

MHA

Eh vepa bojo vendar celega zrihtali :mislec: Ove satelitske talere gor na ličih pri štendereih ste vidli?

optix

:sladoled:

Dejan

Tan pri Miklošičeven trgi pa so naredli tisti klanec kak sen prava. Vrag ve, kak de toti tlakovec po enen leti zgledna dere do se zvožali sen pa to :khmm: Samo venda nekšega vekega prometa nede glih.

Makaveli

samo zake je promet dovoljeni pa ce je blo vec kak 60% folka proti:neee:

keri den v meji je kao otvoritev?

Dejan

Tisto anketo o prometi so delali zato, ka so jo pač mogli. Ka pa bi se je držali to pa je itak drüga pesen. To se je tak že pret znalo kak bo, či bo promet al ne.

Otvoritev pa de baje 9. maja, zej pa ne ven gi sen to čüja :mislec: Al sen tü gi prebra al po radiji, ... Špila pa de venda Kalember :hjooj:

MHA

Aha, Kalember mo že rezerverano :buum:
Či bi se jas naprimer v Lotmerk pripela, bi rejši negi avto na parkplaci püsta, kak pa se na trg odpela pa ploča.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.