petek, 23. januar 2026
Sledite nam:

Prlekija-on.net je največji in najbolje obiskan spletni medij v Prlekiji, ustanovljen leta 2005.

Sledite nam

Nastavitev teme

Glovni trg [6] - Forum

Makaveli

eh prometa skoz trg nesmi biti to je brezveze...naj le bo rampa

mogli pa bi neki 2 kameri dati negi ka de ziher nekomu po palo ke na pamet

MHA

Jaz sen še nevtralen za promet skozi Lotmerk. Zej či bi do kunca doj zaprli, te bi trg nekak preveč mrtef bija, fejn pa bi tüdi blo ka bi lehko šo po trgi, ka nebi trebo meti pasko na avte. Ki se tüdi nejdejo bedoki, ki skozi mesto lečejo kak nori z muziko v avti.

Jernej

MHA je napisal/a:

Jaz sen še nevtralen za promet skozi Lotmerk. Zej či bi do kunca doj zaprli, te bi trg nekak preveč mrtef bija, fejn pa bi tüdi blo ka bi lehko šo po trgi, ka nebi trebo meti pasko na avte. Ki se tüdi nejdejo bedoki, ki skozi mesto lečejo kak nori z muziko v avti.

Cü, ge san istoga mlenja! :aplavz:

Jernej

Zdaj koplejo na glavnem trgi...in so že kaj najšli?

na primer... Stare meče ali kuvance itd.

:vprasaj:

Nela

Samo ce do cesto doj zaprli, te de tak Blagovnica propodnila, meni je pac vseeno ce se avti vozijo skoz ali ne :lol:

Dejan

Hehe, ke te s tebo je? Či so en meter dol skopali, tü te res nedo nič nejšli f toti močvari.

MHA

Lotmerk so doj zaprli

MHA

...f) ureditev okolice Marijinega znamenja:
Steber predstavlja vertikalno dominanto trga, njegov simbolni prostor je večji od same tlorisne površine. Znamenje je postavljeno na stopničast podstavek, širše območje pa je zamejeno z štirimi konfini. Obstoječe konfine se zamenja z novimi – kovinskimi konfini, ki vključujejo svetlobno telo za osvetlitev znamenja ter celotnega prostora ponoči, ki ga ti konfini opisujejo. V osi stebra je formirana prečna os trga.

Zej či do že tak to zrihtali, te bi še lehko prebarvali celi spomenik, ka je že na določenih mestih \"črni\" :ideja:

Zvončica

Ja, to pa že spada na področje kulturne dediščine....samo je v naši občini tak ka gda se pojovi tota beseda nega skorok nikše šanse ka bi se dalo kej zrihtati:hjooj:

Makaveli

jaz sen neke čuja ka bi nej ovi kip ke je pri slaščičarni oz. polek mosta za park premeknili v mesto...je to res al je larifari?:haa:

MHA

Tisti \"trije prsti\"? Ali keri kip? Ne ven, prvič čüjen :mislec:

Makaveli

MHA je napisal/a:

Tisti \"trije prsti\"? Ali keri kip? Ne ven, prvič čüjen :mislec:

ja tisti slovenski grb

Almanah

To sen ajz tudi čuja, samo ne vidim smisla v tem.....

Samo tan gor na blagovnici, na tistem načrti, pa ga nega.... ta ka ne ven zej....

MHA

Jaz sen tüdi proti, nej le bo tan kak je. Pa tan ki so tak lepo okolico zrihtali okoli spomenika, zej pa bi ga prestovlali?! :hjooj:

Dejan

Ja ka pa vrak. Te še nejbojše ka dum za ostarele to prestovijo...
Sen gnes ša mimo pa so tote tlakofce nalagali na tovorjok. Sen si misla enega za spomin vzeti pa sen te ne :mislec:

MHA

Dejan je napisal/a:

Ja ka pa vrak. Te še nejbojše ka dum za ostarele to prestovijo...

Iz totih tlakofcof nej naredijo cesto ki de šla skozi Lotmerk.

Nela

Makaveli je napisal/a:

jaz sen neke čuja ka bi nej ovi kip ke je pri slaščičarni oz. polek mosta za park premeknili v mesto...je to res al je larifari?:haa:

E pa dej, to bi pa bila bedarija :hjooj: pa sploh je lepi ne :tiho:

MHA

Nela je napisal/a:

[b]E pa dej, to bi pa bila bedarija :hjooj: pa sploh je lepi ne :tiho:

Zakej je ne lep? Ke pa mo fali? Edino namesto tistih kock pod jin, bi lehko trova bila.

Makaveli

ja to so zjebali...prvi meter iz asfalta sploh ne paše kcoj...tisti podstavek...pa malo bi ga lehko spucali ker se črke slabo vidijo na jen pa neka trova že rose gor

MHA

Zvončica je napisal/a:

Ja, to pa že spada na področje kulturne dediščine....samo je v naši občini tak ka gda se pojovi tota beseda nega skorok nikše šanse ka bi se dalo kej zrihtati:hjooj:

Jas sen seveda pita na občino, kak de s ten, pa so mi lepo odgovorili:

Spoštovani!

Odgovarjamo vam na vaš predlog glede obnove \" Marijinega znamenja \" na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Sporočamo vam, da smo se v zvezi z restavriranjem tega kulturnega spomenika že posvetovali z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Območna enota Maribor, ki nam bo podal strokovne smernice za pristop k obnovi.

Lepo pozdravljeni!

OBČINA LJUTOMER
Franc JURŠA, župan

Taka bodo to tüdi lepo obnovili

:aplavz: :gor: :aplavz:

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.