ponedeljek, 26. januar 2026
Sledite nam:

Prlekija-on.net je največji in najbolje obiskan spletni medij v Prlekiji, ustanovljen leta 2005.

Sledite nam

Nastavitev teme

Glovni trg [62] - Forum

Zvončica

Pa fejst nej zmrzovle ka de tisto nagravžno marmorno grdobo od kao preše razkodilo:klanjam:

Dejan

Kej, ka de še nan to raskapalo. To je edino na trgi, dere greš skoz jega, ka moš ke glejati, ka neje samo kamnita plošča. Še je küp ploščic vküp nabitih vmes trga :hihihi:
Pa to tak vrak ve, či nede fse spopokalo. Či se je sred poletja fse rušilo pa pokalo, zej pa malo mokro pa minus pa venda to nemre dugo zdržati. Bodo na spomlod Segrapovci opet meli delo, ka do lehko mafnoli.

MHA

Zadovolen bi že bija, či bi tisti železni oklep okrok kobač zmrzna pa fkrej padna... :pisk:

Makaveli

ke je sploh namen toti \"oklepov\"

Dejan

Ka tiste kobače ščiti pred kakšnimi neznanimi predmeti, ki bi pali z neba :hjooj:

big boss

kletke so zato, ka če bi slučajno zurap komi da pokvarjeni sladoled . Ka nebi priša kdo s kmetov pa mu toto pasjo hišico v ščavnico porina.

misekovi

Glede na to ka momo na trgi prleško prešo, ki ne zgleja kak preša momo tudi prleške brejde, ki ne zglejajo kak brejde; se provi: v Lotmerki momo trg ki ne zgleja kak trg je pa trg.

Dejan

Hehe, to bi resen nej ble brejde? Te še zej v hoteli lehko začnejo vodo namesto vina točiti pa nej rečejo, ka je to vino :hihihi:

Zvončica

:hahaha: :hahaha: blizik temi so ali že....

MHA

To še ze vün sprafte ja, ka je tisti oklep brojde. :hjooj: :hehe:

Tunč

Dragi moji forumaši moram vam rečti ka mote prav. Jaz sen negda davno kontaktira z arhitektom, ka me je zanimalo čemu toti železni okvir služi.
In odgovor je bil, da je to železna pergola ki simbolizira Prleške brajde. :buum:
Zaj morajo še samo Kunštni Prleki v jesen organizirati trgatev brejd in potli prešaje na naši preši usred glavnega trga. To bi po mojem lahko grotala glavna turistična atrakcija v Lotmerki po keri bi bili znoni po celem sveti. :hihihi:

erof

Dejan

Hehehe pa ke si ja nor. Sen misla, ka sen že fse vida :hjooj: Ka je tisti küp fküp nabitih ploščic sred trga preša, je blo še nekak za prenesti, al ka bi toti grd pleh nej bile brojde... Adijo pamet :hjooj: Gi pa je te grozdje? Te bi komot lehko negi nasodili potomko mariborske store trte, kak smo že gučali. Pa ne ka bi se na toti pleh motala. S tistin trson bi bole ponazorili, ka smo dežela grozdja pa vina, kak pa z nekšimi abstraktnimi prešami pa plehnatimi brejdami. Poleg totega našega trga res nücaš nekši zemlevid pa navodila, ka sploh veš, kej je te toti arhitekt šteja s ten dosečti.
Ka pa so te tote kobače? Majo tüdi kakšen pomen? Ka so ne to slučejno kakše zidanice pa majo od spodi veke kleti, ki se vino shrajüvle??? :hjooj:
Pa zej te res v hoteli lehko začnejo namesto vina vodo točiti. Či lidje vervlejo, ka je tisti küp ploščic preša pa toti pleh brejde, te bodo vervali tüdi ka je voda vino.

MHA

Izmed fseh arhitektof, smo glih nekšege zebrali keri pojma nema kak vün vidi preša pa brojda. :hjooj: Zemlevida pa navodil, ke na ploci ke pomeni bojše ka nemamo, vači do se nan fsi smejali. :nenene:

Pepek z brega

:aplavz: :aplavz: :aplavz: :respekt: :respekt: :respekt:

To mi delej Tunček...

To je odlična ideja...
Künštni Prleki sred tlakovonega Lotmerka obirajo plehnate brojde in prešajo plastično grozdje na kamniti preši... to de bomba...
toga nemajo nigi...

Tak kak provi naša himna...

Negda stori lüdi,
trs so spoštüvali:
\"Samo on do lehko vino\",
tak so verüvali.
Gnes pa so že drügi časi,
to več ne drži,
ka se z vode vino dela,
to nikša künšt več ni.

:neee: :neee: :nenene: :nenene:

Makaveli

ka bi te bor neko grozdje viselo z tega bi blo ok

MILAN

:hjooj: ven pa bomo meli fašenka pod brejdami v Lotmerki

Zvončica

Le te grozdje brali s plehnotih brajd....sen fčasik polek:hahaha:

Zvončica

Kak je situacija ne trgi? Magari ga mon skorok pod noson sen že en mesec ne šla po jen....da mi je tak anti....

Dejan

Še vedno je sam kamen :jajks:

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.