Makaveli četrtek, 3. julij 2008 ob 02:59

tak ka se mi je ne bledlo ka se je fajn steplo okoli 18. vure


Potresi - Arhiv obvestil o zadnjih potresih

Potres 2. julija 2008
Potres magnitude 2,7 pri Ormožu

Agencija Republike Slovenije za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo sporoča, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili v sredo, 2. julija 2008 ob 17. uri uri in 54 minut zmeren potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 138 kilometrov severovzhodno od Ljubljane, v okolici Ormoža. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 2,7.
Ocenjujemo, intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS). Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Ormoža in okoliških krajev.


ven ka se je steplo za kaksno sekundo...mogoče 1,5 sekunde...te pa mi neje blo nič jasno ke pri p?*di je zej to blo...pa sen ša glejat na toto stron
http://www.arso.gov.si/potresi/obvestila%20o%20potresih/aip/index.html
pa neje nič pisalo...te pa zej večer še gren za finto enkrat poglednit pa je res se steplo

je keri od vas ostalih čutja???Vuuhuu

Tunč četrtek, 3. julij 2008 ob 09:31

Moja je čutila ka se je neke steplo. Pa sen ji reka ka sigurno ne in ka paničari. Pa mon doba jezikovo župo, če izve za toti potres.Tučem

Jaz sen ne čuta nič. Venda zato ker sen bija pri večerji pa sen meja drugo delo.Čips

Dejan četrtek, 3. julij 2008 ob 10:31

Jap, jas sen tüdi čütja. Sen nekej dela na računalniki pa me je samo premeknilo pa v gips ploščah je spokalo tü v sobi. Sen takoj zna, ka je bija potres al pa kakša eksplozija ge. Sen potli gleja po totih portalih, či ge kej piše pa je ne blo nič, potli pa sen pozoba.

Spotin se tüdi potresa v Bovci 1998, ki je dosti škode nareda, kak se je čütja. Te sen v dnevni sobi seda pa je samo naenkrat začelo fse iti levo desno za enih 15 sekund. Sen misla ka se mi vrti al ke je zej. Te sen še vida ka se luster hucka pa sen zna keko je vüra.

prlek1825 četrtek, 3. julij 2008 ob 11:46

ja tan v vinskem vrhi pa okoli se je baje fejn čutlo! gorice so se začele kregati z nami ke premalo skrbimo za jih!hehe!ze nam je smešno ki neje blo nič hudega ovačik pa nam nebi blo!

MHA četrtek, 3. julij 2008 ob 16:16

Jas sen tüdi nič ne čütja, da sen v Soboti bija. Pri nas na SV deli Slovenije, je pre tak nejmeša možnost, ka bi bija potres. A očitno možnost je Hm

Jernej nedelja, 27. julij 2008 ob 15:32

Saj je možnost sigdar samo vüpajmo ka se nede nikoli kaj hüdega zgodilo!

MILAN ponedeljek, 28. julij 2008 ob 08:23

Hihihi prinas nega takše veke nevole za potres
stalno smo malo pod gason te pa toti mejši
rukari nan nič ne naredijo ka pa č mislimo
ka jurka dekla svojo.Vekšega pa bi preštimali
te pač malo kesneje.No ven je ne tak hüdo.

MHA ponedeljek, 14. marec 2011 ob 17:55

Po veken potresi na Japonsken, po cunamijih, še zej jedrska grožja. Evropo bi nej jedrski oblak dosegna čez dvo tedna, san baje bi nej šlo za meše koncentracije radioaktivnih snovi.

Prleški Machete ponedeljek, 14. marec 2011 ob 18:35

MHA je napisal/a:
Po veken potresi na Japonsken, po cunamijih, še zej jedrska grožja. Evropo bi nej jedrski oblak dosegna čez dvo tedna, san baje bi nej šlo za meše koncentracije radioaktivnih snovi.

Che potres rukne v Sloveniji tan pri Krshken bo razneslo tisto osrano NE Krshko kera je nareta protipotresno kot nasha garazha...
Te bo pol Slovenije ftrgalo pa bo nastal Grand Canyon v katerega se bodo vlile drava in sava pa bomo meli veko jezero.
Toto Nuklearko Krshko bi trebalo cimprej odmontirati ker to je sranje ci nan potres gi rukne....


Pitaj boga kakshna je situacija na Japonsken pa keko oni to resnico govorijo! Amerkanci keri imajo vsepovsod svoje prsteke in nos trdijo da Japonci lazhejo in da je sevanje vechje kot pa oni v medije dajo podatke.
Pomalen se bomo od totih bedarij kere smo zmislili ka nan olajshajo zhivlenje zagiftali.

TUNČEK ponedeljek, 14. marec 2011 ob 18:45

Ne ven čeglih fse to drži. Rekli so, da je Krško grajeno proti potresno. Nič je ne treba Krškega podirati, pač pa še hitro en blok NE napraviti, če ne mo hitro po op skalah in petroljomi.

Po fseh podotkih pa gre na Japonsken za sevanje mešega opsega, ke, če Japonci ne lažejo, nemre priti do nos. Mislec

MHA ponedeljek, 14. marec 2011 ob 19:00

Krško je super, nej še san naredijo bloke scoj. Namesto TEŠ-a, ke mislijo blok scoj nareti bi lehko naredli v Kršken.

TUNČEK ponedeljek, 14. marec 2011 ob 19:27

Pa veš zake je Šoštanj ne primeren - prevečkrot sen se voza skoz - eno samo onesnaževoje okolja.
Če so pa nuklearke dobro narete, se nemaš kej bojati.
Pomogali bi si lehko tüdi z vetrnemi elektrarnami (Volovja reber, Nanos, skriti deli Krosa - samo momo preveč liberalni DROPS, ke izsilüvle in so projekti šli po gobe. Če bi resen tak to fplivalo na okolje, nebi Evropa bila puna vetrnih elektrarn, se je elektrika is tokih elektrarn zlo fol. (Jernej na Dunaji jih mote neke okoli letališča)

Ostonejo še elektrarne na sunce, samo so zaenkrat nerentabilne, se so sunčne celice še skos zlo droge.
Jaaa

đoužek ponedeljek, 14. marec 2011 ob 21:40

Mislec

bi bilo treba sprejet zakon, da se termo in jederske elektrarme ne sme graditi. Edina možna varjanta morajo biti "ekološke" - take, ki jih poganja naravna sila: voda, veter, sonce...

SlovenianDevil ponedeljek, 14. marec 2011 ob 21:41

Machete, JEK je ena izmed nejbolj potresno zaščitenih stavb prinas (iz očitnih razlogov), tak da se nimamo za bojati za to. Sen pa že nekejkrot reko, ka upan ka takšega močnega potresa v sloveniji nede nikoli, ker bota mogoče 2 stavbi ostali celi...
Japonska ma najbolj potresno zaščitene stavbe, če tega nebi meli bi škoda bila dosti večja, na žalost pa je cunami bijo tisti, ki je naredjo dosti škode.
Toti radioaktivni oblak pa tudi nede nekši bavbav...

Dejan ponedeljek, 14. marec 2011 ob 21:51

Pa to je opet samo medijsko napihovaje s ten. Lidje čüjejo "jedrsko" pa so vsi gotovi, v bistvi pa sploh ne vejo o čen se gre. Pri nas pa takšega močnega potresa nemre biti.

Ivek ponedeljek, 14. marec 2011 ob 22:17

Čin eni čüjejo, ka se je neke zgodilo okoli "jedrskega" že napihovlejo radioaktivnost, pa radioaktivni oblaki no tak dale. Tüdi či pri elektrani spistijo oblak pare, ki je malo bole radioaktiven. Či bi to bilo tak, te bi že fsi meli sprhnete riti ot tistih por tisoč atomskih bomb, ki so jih po celen sveti sprobali. Amerikanci jih spuščajo v Ameriki, kda pa je bija Černobil so drli zavolo politike. Ne ven o kakšen oblaki radioaktivnega proha s Japonije neki gučijo. Eni bi tote elektrane fstavili, pa meli samo čisto energijo. Te pa bi protesterali, ka naj jin držova do lektriko. Jedrske elektrane so ene ot najbole kvalitetno delanih, kontroleranih no srvisiranih industrijskih objektov. Tüdi najmeje svijojo po okolji.
Tüdi gučati, ka je Krško slaba elektrarna je namerno širjenje defetizma, panike no nezadovoljstva. Rajši mon še eno atomsko, kak pa TEŠ-6.
V Evropi je 192 nukleark, pa venda neso hempasti, či bi to bilo tak zanič.

MHA torek, 15. marec 2011 ob 01:36

Afstrici so fest proti nuklearkan. Prinas bi nej san še nuklearko naredli, pa veternice postavili pa bi meli zadosta elektrike. Po Nemčiji mojo fsakši vesi sfoje vetrnice.

TUNČEK torek, 15. marec 2011 ob 06:49

đoužek je napisal/a:
Mislec

bi bilo treba sprejet zakon, da se termo in jederske elektrarme ne sme graditi. Edina možna varjanta morajo biti "ekološke" - take, ki jih poganja naravna sila: voda, veter, sonce...


Bi se strinja steboj, če bi meli ekoloških virof zadosta in pogoje za jih, pa jih nemamo. Pomežik

Ivek torek, 15. marec 2011 ob 06:50

Afstrijci so itak malo pehjeni. Kda de jin sfalilo vode is alpskih ledenikov, do otprli Cvetndorf. Jas se bole bojin finančnega oblaka, ki de priša is Japonske.

TUNČEK torek, 15. marec 2011 ob 06:50

Dejan je napisal/a:
Pa to je opet samo medijsko napihovaje s ten. Lidje čüjejo "jedrsko" pa so vsi gotovi, v bistvi pa sploh ne vejo o čen se gre. Pri nas pa takšega močnega potresa nemre biti.

To drži ! Jaaa



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.