Legionar sreda, 8. april 2009 ob 09:36

Ta tema obravnava prispevek Smeti tudi v naravi

Ja, žalostno. Jaz dostikrat laufan skoz Babji ložič, pa že tan je na enih mestih smeti, taka je praf žalostno poglednosti.Hud Zgleja ka je naša vrla mularija začela to hoditi pit ob večerih, ker je včosih kar nastolono z raznimi glaži, pločevinkami, čiki, cigaretnimi škotlami pa še s čim. Zodjič sen celo nejša nekšo toblo s črkami, polek pa je bila na pol zgoreta sveča pa nekša kupica, zgleda ka so se šli klicaja duhov.Hudec In to fse samo tak pistijo, posprovla pa de što, sveti Peter?Pa tudi že ob gozdni cesti proti Pristavi je odlagališče, tan leži fse, od šporhetov pa do fsega ke si lehko zamislimo. Te tüdi ob cesti Pristava- Cven, skratka, vdilen na toten področji je nejti odlagališča. Ne ven, nišče nigdor ne vidi nikoga kda to prpela, ka bi ga prijava ali to budale vozijo samo ponoči? se 0pravičüjen ampak za takše 'lidi' nemren nejti drügega izraza kak budale. Za takšen namreč, ki fse vrste odpadkov samo tak vržejo v naravo...

Tunč sreda, 8. april 2009 ob 15:20

Jaz sen se zodjič malo šeta po Jeruzalemi. Pa se se spustja od cerkvice po cesti ki gre proti Brenholci. Čez eno 50m gre ena makedamska cesta levo. Pa me je malo zanimalo kak je kja v tisto stron. Čez par metrov na levo ston v jami notri sen zagledna takšno smetišče kak ga že dugo nisen vida. nega kaj nega tam notri od gum do bele tehnike pa jupol barve. Ne ne ne
Upam ka kakšnih turistov ne zanese to notri ker bodo hitro pobegnili.

MHA sreda, 8. april 2009 ob 16:46

Pa je v Lotmerki zbiralnica odpadkov, ki fse zapstoj vzemejo, pa lidje le v naravo vozijo.

Dejan sreda, 8. april 2009 ob 17:03

Mah ja, kej se fse nejde v naravi... V Kostajovici vedno leži kakši küp smeti, pralni stroji, šporheti, papiri, piksne, plastenke, ... Ne razmin lüdi, ka či gre na sprehod pa nemre te papira od čokolode al pa ke takšega vzeti domu pa duma v koš vrčti, ka to samo tak vrže. Mon nekej slik, gda sen slika to po Kostajovici na sprehodi pa bon gor napopa. Toti pralni stroj, kej je pri članki, je tüdi iz Kostajovice.
Takšnin bi šijank trebalo zaškrniti, ki tak delajo.

MHA sreda, 8. april 2009 ob 17:46

Toten keri to delajo, bi jas na jihof dvor celi kontejner odpada fsipa, te pa si ga nej som posprovla!

prlek1825 sreda, 8. april 2009 ob 21:31

problem je samo v tem ke so premile kazni!
keko sem informirani je baje kazen če vržeš čik al pa kakšo smet čez okno z avta 250€. za mene je to puno vun nem ziher meto ničeša, pa niti ne teko zaradi kazni ampak se mi to fejst vidi oslarija ke to lidje delajo!
meni se vsi norca delajo ke mon v avti včosih celi smetjok ke vse mečen na desno stron polek zica te pa vsake teko cejta doma sproznim!

policeji bi mogli to bol poostreno nadzirati pa kaznuvati!
pa če bi že povečali kazni bi se lidje tudi morti malo pitali ke do naredli!

vem pa tudi en primer kda smo se enkrat pelali na morje pa isti den nazaj pa je od kolega diklina vsake teko cejta neke vun hitla, jaz sem groto čez cejt prav živčen ke tega nesem mogo kcoj gledati, teko ke se nesem svadjo!
od ormoža pa do kopra in nazaj sem ji naštejo za 1200€ kazni!
pretečnarjo pa sem ji tudi teko ke upam ke se je je prijelo ke!

Legionar četrtek, 9. april 2009 ob 06:07

Ma lidin se -po domoče povedano- yebe. Či je smet ne na jihoven dvori ali pa v jihovi sobi ali kühji, je vse ok. SEveda s(m)o ne fse takši,samo dosti takših pa še fseeno je. Jaz se tüdi svodin či je treba, či vidin ka što ravna na takši način.

prlek1825 četrtek, 9. april 2009 ob 22:41

mene naprimer svodi jaz tega nebi naredjo samo razmin lidi ki to naredji! tega teko več nega ke bom zej povedo za primer samo se pa še nejdejo podobne stvari!
keko sem informirani za avto mislim ke treba pločati 20€ ke ga ta pelaš!
jebemo negi da je lastniki lepsše dol odrezati številke pa ga postaviti negi na začetki šume!
pridejo policeji preslikajo pa pride avtovleka pa itak pospravijo!
neje lepše ke vzemejo zapstoj kak pa si potli naredijo takše stroške!

MHA petek, 10. april 2009 ob 11:10

Tistih 20€ pa mo je ja ne škoda za avto dati, sicer pa je ze itaki tak, ka moreš pred novo registracijo prnesti papir, na keren ti piše ki si stori avto püsta.

Legionar petek, 10. april 2009 ob 12:16

20 evrov je tüdi ne glih nekši veki penez, ne bi nič reka či bi bija guč o 200, samo 20 pa...Ne ven no. V oštariji pa je to nikomi ne problem zapraviti.

prlek1825 torek, 14. april 2009 ob 22:06

to je resen ke je 20€ nikši penez ne, samo lidje so tak razvajeni ke kda čujejo ke treba ke pločati de takoj naredjo tak ke nede trebo pločati samo ke de do kontra držovi!

ke pa se tiče glede tega ke kda ti odjaviš avto pa moreš povedati pa podpisati ki de avto!
tam pa komot rečeš ke de doma, potli pa te nišče več ne pride preverjat če je resen!
tu je še žalost, ke če bi preverjali tega lidje nebi delali! pa bi bila stbor rešema!

Dejan sreda, 15. april 2009 ob 23:16

To je nešče na sred ceste v Kostajovici sta pa cukre žveka. Poleg pa še čike kadija. Potli pa fse sküp vkrej vrga.





To pa je ova kupica iz McDonaldsa sred Kostajovice. Pri ten mi je nejbol čüdno od kod je te to prišlo? Niman pojma Jajks Pri nas nega McDonaldsa Nasmeh





To pa je pralni stroj sred Kostajovice.



Negda še je totih smeti dosti več blo vsepovsod nastlono. So ble akcije, ka se je to pobiralo. So cele avte vün vločili. Pa pred leti je fsakši teden kakši novi žakel smeti leža gi kre vode. Enkrat ven, ka so enega tak dobili, ka so smeti razmetali pa je notri bija nekši račün pa jegof naslov. Se je malo zajeba.

MHA torek, 21. april 2009 ob 10:21

Morti pa hodi što cote prot v Kostajovico, ka te duma vode netroši. Keri je toti pralni stroj v vodo vrga, da bi se mu bor ze novi stroj duma pokvorja.

Pa negi je nekša internetna stron, ka lehko prijoviš divje odlagališče, pa či prijoviš še nekšo nagrado dobiš.

prlek1825 torek, 21. april 2009 ob 14:20

to pa je zanimivo, te bi še lehko blo ke bi anonimno prijavjo tistega keri meče!

Legionar sobota, 25. april 2009 ob 14:09

Še nekej bi omenja v zvezi s smetmi. Ker se skoro fsakši den španciran skoz naš novi park pri dumi upokojencof, bi šteja povedati, ka je na žalost tüdi toti lep na novo obnovljeni park začeja zgüblati svojo lepo podobo. Fsako večer vidin pri skoro fsaki klopi odvržene smeti, ki so posledica nočnih lumparij naše 'vrle' pa 'pridne' mladine, ki se tan zadržüje. Prozni glaži, plastične kupice, cigaretne škotle pa ogorki so stalnica, prav tak pa so od nekod prvlekli to še tiste store klopi, ki so pred ten ble tan in zej ležijo križen kražen po parki.Hudi In zej to vse sküp več prav nič lepo ne zgleja, čiglih še je ne vse vničeno. Samo čokan, gda do začeli razbijati liči ob poti, pa treti klopi, pa vničovati tüdi tisti lep urejeni vrt. Ne ven no, samo se vedno pitan, či bi kakši prozen glaž ali pa kupico blo tak žmetno vrčti v koš za smeti, pa pač peš iti tistih por metrov?Hudi Pa samo čokan, kda de se što opet nejša pa začeja zagovorjati takši vandalizem, češ kak je naša mladina boga pa kak se nima ge zadržovati. Se je ne problem tüdi či ga žurajo v parki, samo je resen zaradi toga treba vse zasmetiti pa delati takšo svijarijo ka je človeka sron kda to pogledne? In ob toti priliki bi se pita še nekej: ke delajo v toten primeri recimo mestni redari? Zakej ne kontrolirajo pa sankcionirajo takših stvari in ali so resen namenjeni samo temi, ka na šejbe tolajo parkirne listke? Park je lep in samo vprašanje časa je, kda de opet grota takak tisti prejšji. Zakej ne bi v tote namene kunec koncov tüdi nekši redar dežura ponoči in dela obhode pa preprečüva takše stvari?

MHA sobota, 25. april 2009 ob 21:37

Redori ponoči duma spijo, policeji pa se tak san do Leone pa naze vozijo.

Legionar nedelja, 26. april 2009 ob 09:29

Seveda, razumljivo; ker nejveč lopovščine se itak tik ob cesti godi.Vrag smejun

erof nedelja, 26. april 2009 ob 10:54

Po Zakonu o varstvu okolja (ZVO-1) velja načelo subsidiarnega ukrepanja občine oz. države v primerih odprave posledic čezmerne obremenitve okolja z odpadki. Subsidiarna odgovornost pomeni, da če stroškov odprave posledic ni mogoče naprtiti določenim ali določljivim povzročiteljem ali za to ni pravne podlage, za komunalne odpadke poskrbi občina, v drugih primerih pa država. Če povzročitelja odkrijejo, država ali občina od njega zahtevata povračilo stroškov.

Pravilnik/akti o odlaganju odpadkov


Zakoni in akti

ZAKON O VARSTVU OKOLJA (ZVO-1)

Zakon o varstvu okolja (ZVO-1)


Zakon o varstvu okolja (uradno prečiščeno besedilo) (ZVO-1-UPB1)

Tunč nedelja, 26. april 2009 ob 20:09

Te bom pa še jaz eno sliko izpred hrama učenosti notri zapopa....

prlek1825 nedelja, 26. april 2009 ob 21:47

to glede totih parkov bi resen mogli pošlihtati!
jaz vem kda sem se še vozjo z cugom smo v maribori več krot ki tak v parki bili pa priznam ke smo tudi pili pa se napili, ampak skoz smo za sobon pospravli!

je pa me razkurlo enkrat to ke so prišli policeji pa vse popisali pa z nekšimi kaznimi grozili pa ne vem ke vse, blo pa je to čez den!

jaz rečem tak niti več po parkih ne hodim da za volanom nesmiš piti, se pa mi ne vidi prav ke se mladina po parkih nebi smela poveseliti, policejov pa je itak preveč pa nej rejši malo preverijo pa pokontrolirajo keri za sobon ne spuca pa nej tistega po žepi vdrapne!

jaz vem ke so takši ki spucajo redki, samo če bi naredli nekše akcije tudi na to ne samo na cesti bi se pomalen mladina navodla in čež por let bi jim to prišlo v podzavest ke bi jim blo normalno ke bi spucali!

zej pa ker ni od držove poskrbljeno ke bi bijo sistem pošlihtani je pač tak kak je vejka žalost!



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.