TUNČEK nedelja, 20. februar 2011 ob 20:17

Smo toki in drgačišni na obeh straneh. Samo prijoznost in strokovnost z naše strani, bi tüdi sprostila nervoznost pa stroh iz strani pacijentof. Jaaa

Jernej nedelja, 20. februar 2011 ob 22:55

Mislec Ges san bijo vse vküper ajde 3-4 krat zdravstvenem domi Lotmerki.
Bli so samo malenkosti zakoj san tan bijo!
Bli so prijazni do menej kak koli san nej mejo slovensko zdravstveno kartico!

Moren povedati ka san bijo presenečeni majo čitalec vse evropske zdravstvene kartice!
Rakičani pa so nej znali ka za kartice ges man! Hjooj

TUNČEK nedelja, 20. februar 2011 ob 23:05

Totih čitalcef še nega fsepofsodik, mi v Gorici jih momo, se smo itak ot fsega začetka vzorčni primer za medicinsko informatiko, že tan ot leta 1984. Jaaa

optix ponedeljek, 21. februar 2011 ob 00:54

Jernej & Tunček:

ZZZS je v Evropski PILOT projekt izmenjave zdravstvenih podatkov iz Slovenije vključil 10 pomurskih izvajalcev zdravstvenih storitev.
Trenutno lahko 10 izvajalcev zdravstvenih storitev v Pomurju sprejema in obravnava bolnike iz Avstrije, Nemčije in Francije na podlagi njihovih nacionalnih kartic zdravstvenega zavarovanja, zavarovanci iz Pomurja z novimi karticami pa lahko v tujini uveljavljajo zdravstvene storitve na osnovi slovenske kartice ZZZS.

Razlika med novim in starim čitalcem je ta, da je povezava na novem preko USB na starem pa RS232, ostale stvari so podobne, je pa res da je novi sodobnejsi.

Jernej, v Rakičanu niso znali kaj za kartice ti imaš, ker tam kjer si ti bil niso vključeni v ta testni projekt.

đoužek ponedeljek, 21. februar 2011 ob 06:20

TUNČEK je napisal/a:
Totih čitalcef še nega fsepofsodik, mi v Gorici jih momo, se smo itak ot fsega začetka vzorčni primer za medicinsko informatiko, že tan ot leta 1984. Jaaa

Mislec
kaj niso v goriški regiji že vse čitalce odstranili (tako piše na strani ZZZS), saj potrjevanje kartic ni več potrebno

http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/833174C0ADBE815DC125778500299EC7

MILAN ponedeljek, 21. februar 2011 ob 08:24

Mislec keko mi je znono več ne treba potrjevati kartic vsej jas je nesen že dugo.Ne ven pa če to vala tüdi za kartice ki jih imajo drugi uporabniki -iz tujine.

optix ponedeljek, 21. februar 2011 ob 08:52

Vi zaj mešate čitalce kartic pri dohtorjih pa samopostrežne terminale za potrjevanje kartic.
Terminalvo za potrjevanje kartic več ni , in kartico več ne rabiš potrjevati kot nekdaj, ker kartica na sebi nima več nobenih podatkov zapisanih, razen Ime in Priimek, datum rojstva in emšo.

Vizionar ponedeljek, 21. februar 2011 ob 15:54

Vuuhuu razumevanje med ljudskih trenj, več dobre volje in dan bo lepši tudi, če se mora se k sestram... zdravniku.
...težje, pa pade, če je slaba volja na Gimnazijskem Maturanskem plesu. Vzameš kredit, da bi maturantu omogočil popoln ples, blišč in veselje. Kar ni tako enostavno, saj , da se nauči plesat je to nekaj preveč everčkov, pa za svečani večer in goste... in vse to obvladaš; na plesu pa se streseš ob slabem izvenrejonskem vinu, pripeljani in pogreti hrani, vojaški vrsti pri delitvi ...ples v športni dvorani. Muzika je zvenela dobro, nisem vedel, da se da v živo tako dobro peti; ne bom trdil ...... a ; no prespal bom par krat, šušmaru, da se pokrije kredit; v tem življenju več ne pridem na vrsto... v drugem pa bom morda muzikant...



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.