prleška puca petek, 29. oktober 2010 ob 19:08

Juhuhu

misekovi petek, 29. oktober 2010 ob 21:50

hvala za sodelovanje vsem od pirožleka dale... sigurno vas nem pozobja. Kul

Zvončica petek, 29. oktober 2010 ob 23:21

Ja fala bogi ka je mimo...teko dela smo meli s totimi lokalnimi ka smo fčistark pozobili spremlati kej nan oni v močvirji priprovlajo..... Šokiran

MILAN sobota, 30. oktober 2010 ob 07:49

Mislec mimo je zej pa plünoti v roke

misekovi ponedeljek, 8. november 2010 ob 15:21

MILAN je napisal/a:
Mislec mimo je zej pa plünoti v roke

Ja partnerii so si namesto v roke plunili sami sebi v skledo!

Lenny ponedeljek, 8. november 2010 ob 16:25

Lehko kej več poveš? Mislec

misekovi ponedeljek, 8. november 2010 ob 16:44

Zaplet pri imenovanju članov Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja

Lenny ponedeljek, 8. november 2010 ob 16:52

Ja zgleda ka de na začetki malo mišic.. dale pa mo vidli...

Almanah ponedeljek, 8. november 2010 ob 17:18

hja..na ene se pač ne gre zanesti....škoda ka so se tak odločili....a svet se vrti naprej, samo ne pozablja

đoužek ponedeljek, 8. november 2010 ob 18:30

Detektiv

A se že ve, kdo je na portalu najbližje stavil glede volitev (al sem spregledal rezultate Zardel ).

... da vemo, kdo je "župan portala".

Hejho

karantanija ponedeljek, 8. november 2010 ob 23:00

Vidkun Abraham Lauritz Jonssøn Quisling, mogoče je omenjeni gospod poznan komu izmed teh naših "SVETNIKOV Vrag ", bilo bi pa dobro, da vsaj vedo za koga gre.

Zgodovina se ponavlja..................

Dejan sobota, 4. junij 2011 ob 09:46

No, tak je to v Lotmerki. Se kar strinjan z napisanin. Sicer se je pa to znalo že pred volitvami, ka de nekak tak...

http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2011060305651731

Partnerstvo (ne)razpada

Ljutomerska politika gre čudna pota. In to dobrega pol leta po prejemu zaupanja s strani volivcev. Neodvisna županska kandidatka Olga Karba je pred jesenskimi lokalnimi volitvami okoli sebe zbrala veliko somišljenikov, predvsem liderjev posameznih političnih strank. S skupnimi močmi so se lotili pohoda na prestol, kar jim je tudi uspelo. Svoje poglede in razmišljanja so združili v dokument Lotmerško razvojno partnerstvo ter z zadostnim številom glasov v občinskem svetu pričeli svoje štiriletno poslanstvo. Vendar se po nekaj več kot šestih mesecih dela postavlja vprašanje, ali bo partnerstvo v takšni sestavi, kot je sedaj, sploh dočakalo prvo svečko na rojstnodnevni torti.

Če so se po zmagi na volitvah še nastavljali s kozarci v rokah pred fotoaparati in z veseljem zrli v prihodnost, pa je sedaj več kot očitno, da so nekateri delovali s v figo v žepu. Razhajanja o razvojnih potrebah ljutomerske občine ter pri sprejemanju pomembnejših odločitev so vsak dan večja, partnerstvo pa skupaj drži le še listina, katere vsebine pa itak nihče noče niti pogledati več. Na minulih sejah občinskega sveta je Karbova kot predlagateljica želela potrditev določenih projektov in dokumentov, vendar so se znotraj partnerstva pojavili nasprotniki, ki so se odločili rušiti njene zamisli. Pa ne zato, ker bi bili predlogi Karbove nezakoniti, ampak zato, ker ni bilo tako, kot so si oni zamislili. Z glasom ali dvema pomagajo opoziciji in Karbova nima več večine. Še več. Tudi ko večina partnerjev glasuje proti predlogom Karbove, člani partnerstva niso enotni.

Dejstvo je, da želijo določeni občinski svetniki uveljavljati le lastne interese povsem v nasprotju z dogovori v okviru partnerstva. Tudi pri imenovanju Tomislava Nemca za direktorja Zdravstvenega doma Ljutomer so nekateri člani Lotmerškega razvojnega partnerstva ignorirali Karbovo, ki so ji pred volitvami tako na veliko dajali podporo in v njej videli rešitev za boljši jutri. Ljutomerska županja je želela, da se preveri, ali drži navedba sindikata tega zavoda, da sestava sveta zavoda, ki je med štirimi kandidati izbrala Nemca, ni legitimna. Kljub temu da je za podajanje soglasja k Nemčevemu imenovanju še dober mesec časa, je niso poslušali. Ker so bili prej dogovorjeni in so uveljavljali le lastne interese, so Nemcu dali vso podporo.

Sedanje dogajanje v ljutomerskem političnem prostoru daje na vse skupaj le en odgovor. Želeli so zamenjavo na županskem mestu in to za vsako ceno. In ko jim je to uspelo, so pozabili na dogovorjeno. Sedaj je partnerstvo pomaknjeno v drugi plan, to pa pomeni, da za sprejeto na občinskem svetu ne bodo več odgovorni županja in strokovne službe, temveč lokalni politični veljaki, katerim pa je trenutno za blaginjo občine očitno malo mar.

MIHA ŠOŠTARIČ

prleška puca sobota, 4. junij 2011 ob 10:59

miha kak dramatično si to napisa Nasmeh

Dejan sobota, 4. junij 2011 ob 11:10

Malo treba dramatizirati, ka je bolj napeto pa zanimivo brati Nasmeh

karantanija sobota, 4. junij 2011 ob 11:57

V bodoče bi bilo fejn, ka se operera s priimke, sej ne nazodje tota gospoda sedi na račün nos, volilcof, kere smo za jih glasüvale. Ka bomo vsi znale, kere so tiste, kej so mele fige v žepe, drügo leto so po volitve, mislen ka bodo po ene in iste face visele po toteh drevoredeh pa se nan doj smejole, pa nas prepričüvale, kak so one tiste, kere lehko ....blablabla. Banda je bila pa banda de ostola, vsakšne pre sebe pa lehko narede son zakluček, ka vide, gdo je to Tiho

Lenny sobota, 4. junij 2011 ob 15:37

Ja toti kimafci so kapute mejali, naravi pa ne...

Ozeja so še vedno močni politični botri.

Gospe županji pa fsaka čast, ka stegne jezik in pove kak se zapovidavle.
Občinskega sveta si je ne ona imenuvala, je pa zgleda preoptimistično vervala SLS taktizeron, ki so se prišlepali po volitvah, seveda le zaradi svojih lostnih interesof.

SLS burleska

Pa brez zamere. Od 1996 jih nemrem več jemati resno.

karantanija sobota, 4. junij 2011 ob 17:03

Ne ka je SLS-sofcon vervala ,(za tote se tak ve ka so takšne kak veter pihne) ove sluzafce, ala SDS pa LDS, tote treba malo po zdrovje pitate. Pret volitvame jin je bija samo en cil, Jürša more opadnote, ne glede na žrtve. To jin je uspelo, žrtve pa si zej med soboj delajo, sej jih županja " ne jebe za pet posto", ker je ona ne pokvarjena kak so ove, ke se jen gre samo za "privatne" ne strankarske interese gre. Lotmerška politika to je tak vse fkup zmešano, ka je že fest pokvarjeno, malo že vre, če se f kotel vleje kisla žüpa, malo makaronof, pire kramper, zelena šelota........., vglovnen, za kozlate Kozlam

Svoboda govora!!!!!!!!!!!!!!!!! Vitez

Legionar sobota, 4. junij 2011 ob 21:01

He he, toto 'partnerstvo' de prej ko slej raspadnolo, to je blo jasno že pred volitvami. Hehe Točno takak je napisa Miha: skup so se spravili samo zato , ka so zrušili Juršo, neso pa nič dorekli, pa postavili nikših pravil sodelovanja. Samo nekej mi je ne jasno; zakej bi mogli toti partneri podpreti vsakšo županjino idejo pa predlog? Mislec Človik bi misla, ka de šlo v toten partnerstvi za sklepaje kompromisov, ne pa ka se brez pomisleka sprejme vsakši županjin predlog... meni je to malo čudno... Ali či prav razmin, je kdo pričakuva ka do 100% podprli vsakši jeni predlog, brez ka do meli pripomebe ali pomisleke, ne glede na to, ali bo glede toga konsenz ali ne?

Zvončica sobota, 4. junij 2011 ob 23:42

Moš fčist prav Legionar......če bi se vsi z vsen strinjali pa vse potrdili kej jin kdo pod nos porine bi se mi mogli pitati kej za predstavnike v sveti momo....ka vejo vküper potegniti gda se gre za skupen interes pa je dobro - če de dobro tüdi za nos. Ka pa se godi na občini pa niman pojma ke drügo v cejtingah ne štejen kak ka je županja mela xy sprejemov....bomo si mogli pomalen nekšega protokolarnega podžupana omisliti Hihihi ka de se lehko županja bole resnin zadevan posvečala... Kul

Almanah nedelja, 5. junij 2011 ob 10:38

No Legionar je končno neke takšnega napisa, o čem se da debatirati.

Lotmerško razvojno partnerstvo je sestavljeno iz 10 predstavnikov....od predstavnikov političnih strank, list, do same županje.

To je deset lidi...vsaki ma svoje ideje, svoja pričakovanja, tudi svoje želje...ka se ne bi 10 lidi na kupi svadilo bi bija čudež...in dobro je ka se malo svodijo to pomeni ka bi vsi radi svojo vizijo spelali. Eden navija za svojo ves, drugi navija za kanalizacijo, tretji za nove parcele, ka do lehko lidje povali, te opet eden navija za obrtnike itd itd.....in prav je tak.

Samo nesmijo se tak svaditi, ka bi to na oseben nivo prišlo, to pa je te nevola. Po mojem je zelo pametno ka ločiš kaj rečeš kak predstavnik nekega združenja, ali pa kaj rečeš kak osebno mnenje....in ka tudi ločiš privatno sfero od politične.

Če županji, ali keremu koli že, paše ali ne župansko mesto je poltična funkcija, bila je zvoljena na razpisanih volitvah, z politično volilno kampanjo itd itd....ta ka tu ga malo mimo seka....
V partnerstvi je 10 glasov in nemre biti županjih vreden 6, od ostalih vkup pa samo 4..tu so po mojem naredli največjo napako....nihče se neje pita, keko de županjin glas vreden, v partnerstvi seveda, ker na kunci kuncov, se pod sklepe in listine kere so sprejete podpiše una in ne partnerstvo, ta ka malo večjo odgovornost ziher nosi.

Jaz upam, ka do se tote začetniške bolezni hitro rešile, pa ka do se sporazmeli, te pa de že ....
Aha pa karantanija, preberi si listino Lotmerško razvojno partnerstvo, pa si preštej smernice kak pa kaj....so se marsikaj zmenili in upam ka do tega čimveč naredli.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.