MHA nedelja, 23. marec 2008 ob 16:22

Jas tüdi tak mislin za "omamlene", NMP -> krije zavarovalnica, nadalno zdravleje pa si nej ploča son, ka de se nafča nekšega reda. Či moš avto kasko zavarüvani, pa si pijan avto sküp stereš, ti zavarovalnica glih tak nede nič krila.

Dejan nedelja, 23. marec 2008 ob 16:43

Ja seveda je tak. Samo tu se zej zaradi pokaja nekši proh zdigovle. Poka se 1x al pa 2x na leto, z avton pa se vozi 365 dni v leti. Pa je te fseeno, či si keri pijan pametjakovič s karbiton prste fkrej odstreli al pa se pijan z avton v drevo zaleti. V obeh primerih mo te nüdijo nujno pomoč, potli pa si nej dale prste al pa glavo som fküp poprovla na lastne stroške.

Zvončica ponedeljek, 24. marec 2008 ob 00:43

Pokalo se je že od neki negda..SAMO te se je nucalo majše škotle od farbe pa tü pa tan kakšo mlekarsko (do 17. leta sen stalno pokala čeglih so me čehi malo postroni zavolo konkurence glejali).Gnesden pa se pretirovle. Preveko pa preglasno. To je več ne za vzdržoveje običeja to je zej eno veko sranje. No, bor večina neje tak blesavih. Treba misliti malo na store, betežne, malo deco, živoli....vse more meti eno zdravo mero pa amen.
Običej pa pre izvira iz poganskih cejtov (so po TV pravili) ka se pomoga sonci....kao. Juhuhu

iTux torek, 3. april 2012 ob 19:58

Ke se je krbit ze nabava? De letos vec poskodb kak lone, s tem pa posledicno meje pokaja drügo leto?
Mo vidle keko seljakof de letos na scene delalo guzvo na ub Nasmeh

TUNČEK sreda, 4. april 2012 ob 16:54

S karbiton smo negda dosta strelali. Tüdi son sen se enkrat poškodüva v oči - hvalabogi bres posledic, samo sen ne heja, zato ke je to blo v tistih cejtih zlo popolarno. Samo z miličjaki smo meli največ nevole, se so nas skos lovili. Potli je blo problem dobiti karbit, se so ga meli samo pr Mali nedli, do to pa je blo peš dve vüri, pa smo fseeno šli. Tan pa je bija problem, se so ti ga odali, proti potpisi - pa smo tüdi to rešli, potpisa nan je kakšen naklüčni človik.
Teko o ten.

To ja Pomežik

Dejan sobota, 30. marec 2013 ob 08:24

Ka nede gnes kumi prstov osmodilo Nasmeh

MILAN sobota, 30. marec 2013 ob 14:55

Ploskač Ja loni so bili v krotkih rokovih pa ležali na trati. Letos mojo do kolen blato pa zimsk eibrjakle. Poka pa le,pr Sagojovih je to že dugoletna taredicija.

TUNČEK sobota, 30. marec 2013 ob 16:45

Fčosik je pa pokalo pr fsoki hiši, pa tüdi karbit se je doba dosta leži. In krese smo kürili in se veselili tak za vüzen kak tüdi za prvi maj, ze je pa toga skos meje in ponekod nič več.
Škoda, se je poanta bila v drüženji in kovoji novih lübezni in kolegijalnosti.

Žalosten

Ivek sobota, 30. marec 2013 ob 17:12


Malo tehnične zgodovine!

Dokič so bile krbitofke za svetiti na peciklih, pa švasarija s kotlon na krbit, ga je bilo lehko dobiti. V Lotmerki na Virtoven, potli Steklo-barve, tan ki je zaj blagovnica.

Joko praktiš so bile, pa dobro so fracnole škotle od nemških gasmask. Tiste rebraste, ki jih vidite pri nemških vojokih iz II.vojne. Či smo zaglednoli miličnike smo lehko hitro vse pobrali no skrili.

Najbole pa so dünole mesingaste hilzne (čahure) ot nemških kanonov. Zaštoplali smo jih z lisenin čepon obmotanin s cotoj. Takši čep je neslo tüdi 50m daleč. Samo pasko si moga meti, ka hilzno ne f tebe vrglo.

Pokalo pa se še s mužari na domoči pünfer. (75%solitra, pa pol-polžveplano vogleja). Mužarof smo deca ne meli, zato pa smo naredili nabijače, ki so tüdi dobro fracnole.

Kesneje se je strelalo tüdi na "rumesan", ki je bija žüti proh za škropleje drevja. Na kunci neso več odovali proha, pač pa "rumesan olje", ki si ga moga posišiti, te si lehko poka.

TUNČEK sobota, 30. marec 2013 ob 18:00

Lepa zgodovina, fse to in še več smo delali v mojih cejtih. In fejn je blo, samo miličjakof si se moga varvati, pa je šlo.
Mi smo pokali tüdi s klüči pa bati, na šibice seveda. Pomežik

MHA sobota, 30. marec 2013 ob 20:30

Dejan je napisal/a:
Ka nede gnes kumi prstov osmodilo Nasmeh




Či de san pri ten ostalo te tak vrede. Tako

MDC nedelja, 31. marec 2013 ob 19:29

http://youtu.be/Wd2GMrNuUeY

Dejan torek, 2. april 2013 ob 19:33

Toti video je bija gor na youtubei že pred petimi leti venda. Pa je bija zbrisani. Ne ven zake. So pa provi lotmerški pokači notri Hihihi

Legionar torek, 2. april 2013 ob 21:02

Nejbole pokajo v Šalincih, nemajo konkurence. Že 40 let poteka tan organizirano pa prijavljeno
pokanje z bojleri.

TUNČEK sreda, 3. april 2013 ob 07:47

Z bojleri ? To mi je pa nekan novo. Zake sploh gre ? Pomežik

Legionar sreda, 3. april 2013 ob 16:24

Z odvrženega bojlera se odvzame rezervoar, velikosti pa so od 80 pa vse do 2000 litrov, pa se pač nabije, pa zadela z lesenim čepom.

TUNČEK četrtek, 4. april 2013 ob 08:15

To more počiti kak zmešano ! Hehe



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.