nedelja, 25. januar 2026
Sledite nam:

Prlekija-on.net je največji in najbolje obiskan spletni medij v Prlekiji, ustanovljen leta 2005.

Sledite nam

Nastavitev teme

MILAN

:ploskac: trak zej pa friške gvante sšucati šolje pa gas na obletnico

Dejan

Kak pa je zej s članarino? Ker sen zej ne nikšega štempla doba :mislec: Ploča pa sen tüdi nič ne :hihihi: Al te zej s totin projekton teko penez meli, ka te vi člane plačüvali, ka do podaljšüvali članstvo? :hehe:

Pepek z brega

Članarine pridemo k fsakšemi na dum pobirat... :hehe:
In to nas pride bor pet, tak ka bobe te nekši hasek od toga.
Bomo pa napre sporočili, gdo pridemo, pa kej bi radi jeli pa pili... :vuuhuu:

Jernej

:mislec: Ja ka se tice clanarine, ges nücam stempel za 2009 :klicaj:

Legionar

Meni pa nišče neče članarine skaserati.

Dejan

Da te nega nič naokoli na srečanje. Vači bi te hitro obrali. Či te kakši Klaus v roke dobi, boš si bogi :hihihi: :hjooj:

Jernej

Ka se še dajo DVD-ji dobiti od video posnetkov od Künštni Prleki?

Pepek z brega

Seveda... ti samo pove, keko jih nücaš...

Pepek z brega

:prijatel: :hahaha: :ploskac:

Za nami (Künštnimi Prleki) je diplomatsko in gospodarsko joko uspešen konec tjedna. Vlodna delegacija je bila na uradnen obiski Prekmurji na negdašjen sedeži Mürske Republike. Čiglih se je ne srečala s Prekmurskimi politiki, smo opravili veko delo. Nadelali smo pot našemi gospodarstvi in skoro že med samin obiskon odali mašin za recikleraje storih žensk v mlode, keri je plod prleškega znanja in prleške tehnologije. Celi dogodek je tüdi dokumenterani, tak ka si bote tisti bole radovedni lehko fse fküper f krotken poglednoli v galeriji. Či je le bija fim v fotoaparati, pa či je na slikah ne kakša držovna skrivnost...

Zvončica

Bravo naši :ploskac: :ploskac: :ploskac:

MILAN

:mislec: TAK SE DELA bres politikof lehko zvožamo
malo moremo biti izivalni pa izvirni pa se do masikej nareti.

Pepek z brega

:mislec: :mislec: :mislec: :mislec:
Drogi pedoši... nücan pomoč....

Kak se po prleško reče \"ponosen\"?
Celi cejt že štinderan, pa se mi nikak ne posveti... Pomogejte mi prosin lepo....

MILAN

:vuuhuu: za moje pojme je KÜNŠTEN

Dejan

Ponosen je ponosen Pa tüdi künšten

Zvončica

To pa si zanimivo pitaje postavja Pepek....mislin ka za določene besede nejč nemamo nadomestka z eno besedo....ka se v prleščini te bole stanje opisovle...ka pa ven...no, bon tuhtala gda nemren hitro zaspati pa če bon kej potegnola z zaprašenih delov možgonov te napišen....

Jernej

..mogoče je se ta stara beseda uporablala negda zdaj pa so jo pozabli :mislec:

Tüdi Gradišćanski Hrvati ki so se naselili 16. stoletji avstrijsko pokrajino Burgenland/Gradišćanska majo dosta drügih besed kak pravilna Hrvaščina.
Eden Gradišćanski Hrvat je mi pravo ka je to niti nej to ka imajo svojo narečje nego pravilna Hrvaščina je se od 16. stoletja spremenila! Uni še pa na stari način gučijo!

Tüdi san čüjo ka knijgo od Primož Truberja bi marsi šteri slovenec
bilo kakšnoga kraja žmetno prešto!

MILAN

:mislec: šenderati bode trebalo-sigurno pa so meli nekšo besedo-lehko pa tüdi ne kej pa će negda neje bilo potrebno nücati takše besede ka je ne bilo takših lidi

Legionar

jas tüdi mislin ka posebne prleške besede za ponosen nega...

Zvončica

Mislin ka je venda za ponos blo uporableno več besed t.j. bole opisno....kak npr. ka se visoko drži ali ka glavo visoko drži....nekak tak si mislin ka to je. Soma sen pri Svetjah naletela na besedo \"gruba\" ke bi nej pomenila ka je puca ali ženska lepa....čeglih me še gnesden muči odkod bogi ma tota beseda lehko takši pomen, pa nigi indi je nesen čüla kak samo tan.....Keregakoli sen pitala za prleški nadomestek za besedo ponosen - nobeden je ne zna (bli so hohštapleri- samo to je ne to) :mislec:

MILAN

:mislec: HOŠTAPLAR to pa je vzvišani -ka se drži-izraz za slabega človeka
GRUBA to pe je lepa besede posebna

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.