Progress sreda, 4. april 2012 ob 06:11

Dakrane točno tak kot pišeš, za istega mislima.

erof sreda, 4. april 2012 ob 14:09

Problem je s takšimi ka neven kakše dokaze vse nucaš če ga češ spraviti za rešetke.Se če policija ve te de že ukrepala samo kanede prekesno.

TUNČEK sreda, 4. april 2012 ob 16:47

Toki lidje največkrot ne spodnejo za rešetke, pač pa na psihiatrijo, ge jih pa glih najbole nečejo, se bi pretstovlali bolnike z dugo ležečo dobo.
Zej pa nažalost hodijo po sveti in so nevarni za drüge, držova pa ne naprovi nič in se zgene le gda je prepozno - je prišlo do incidenta. Žalosten

iTux sreda, 4. april 2012 ob 17:01

erof je napisal/a:
Problem je s takšimi ka neven kakše dokaze vse nucaš če ga češ spraviti za rešetke.Se če policija ve te de že ukrepala samo kanede prekesno.

Torej - o hospitalizaciji brez bolnikove privolitve govori zakon o nepravdnem postopku (že nekaj časa je v pripravi nova zakonodaja, ni mi znano, kako daleč je že prišlo usklajevanje), ki navaja približno tole: Bolnika brez njegove privolitve lahko hospitalizirajo in zdravijo v psihiatrični bolnišnici le takrat, kadar zaradi duševne bolezni ne more izraziti svoje volje ali pa ogroža svoje zdravje in življenje ali zdravje in življenje drugih, ali pa si povzroča večjo škodo.
Policija nima nič s tem ampak o tem odloča krajevno pristojno sodišče ki jo sestavlja strokovna komisija.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.