antonM sobota, 6. september 2014 ob 21:53

V babincih plavamo, kdo je odgovoren?

MILAN nedelja, 7. september 2014 ob 04:21

Mislec Babinci in še veliko drugih krajev je v tem mokrem času v težavah. Toliko dežja je bilo le malo kdaj. Polja,njive in travniki ne morejo posrkati vse vode. Podtalnica je na površini.
To je ena od lepih možnosti da spet na hitro poiščemo dežurnega krivca in mu naložimo krivdo. Dobrodošel je celo kašen politik za katerega smo prepričani da je delal slabo,morda niti skoraj ne ve za Babince. Je pa dobrodošel za dežurnega krivca.
Kje so tisti ki so zravnali jarke in propuste in zaprli poti vodam ki so v preteklosti sami uravnavali vode.

TUNČEK nedelja, 7. september 2014 ob 08:01

Moš praf, se je tüdi indi po Sloveniji fse zanemorjeno ka se tiče jorkof in odvodnjovanja in f token leti kak je letos je normalno da so jive pa travniki pod vodoj.
Samo mislin da je zato ne odgovorna držova pač pa opčine na lokalnen področji.
Jaaa

Ivek nedelja, 7. september 2014 ob 20:10

Nekdaj so ljudje na podlagi dolgoletnih izkušenj vedeli kje mora biti jarek, kje in do kod in kako dolgo poplavljajo bližnje reke in hudourniki.

Vedeli so kje ne smejo graditi hiše in kje se ne sme presekati breg zaradi gradnje objektov ali cest, da ne pride do plazenja zemlje.

Vedeli so, da tega ne more urediti posameznik in država, zato so veliko tega urejali s prostovoljnim organiziranjem, delom in samoprispevki.

Potem so prišli državni načrti, ki so jih izdelali inženirji, ki niso upoštevali znanj iz preteklosti. Po željah predvsem politike in nekaterih "gospodarstvenikov" so začeli zasipavati, preusmerjati, pregrajevati in opuščati staro infrastrukturo in zemljiščne objekte, brez, da bi natančno vedeli kaj bodo prinesle njihove inovacije. No, ljudje so še vedno v lokalu urejali javno dobro.

Nato je prišla liberalna kapitalistična demokracija, ki pravi: znajdi se, brigaj se zase, če nimaš si sam kriv, predvsem pa vse se mora plačati. Socialne povezave med ljudmi in skupnostmi so odveč. Vse bo uredilo tržišče. Javni interes in javno dobro sta ostanek prejšnjega totalitarnega režima.

Jarki ostanejo neočiščeni, nihče noče več delati za javno dobro. Kdor ima denar ali pravega sorodnika, gradi kjer hoče in kar hoče. In malokdo je odgovoren za zgrešene investicije, gradnje in nesreče. Odločitve sprejemajo izvoljenci ljudstva, ki za politične odločitve ne odgovarjajo.

Je morda kaj bolj jasno, zakaj Babinci plavajo?

Legionar ponedeljek, 8. september 2014 ob 12:36

V Babincih ste najbolj odgovorni za trenutno stanje vaščani, kajti nihče ni pomislil na to, kam bo ob obilnih padavinah ali taljenju snega tekla vsa voda. In ker ste zamašili obcestne jarke, ki so bili narejeni v namen odvajanja teh vod, imate sedaj še posebej pereč problem, torej vodo. In ker nima kam teči, se pač razliva!

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.