tupez torek, 26. oktober 2010 ob 15:31

T A N D E M

Kul

[color=#ff4040] starejse pa kljubtemu se vedno zanimivo.

V Ljutomeru policist in redar z roko v roki

Do konca leta boste lahko na ljutomerskih ulicah srečevali patruljo, v kateri bosta policist in redar. Kot je pojasnil komandir tamkajšnje policije Roman Zver, tako želijo prebivalcem v prazničnih dneh zvišati občutek varnosti, čeprav »se Ljutomerčani in okoličani počutijo varne, saj ne beležimo posebej izstopajočih negativnih dogodkov.«
Kako bo s patruljami po novem letu, prvi ljutomerski policist še ni vedel povedati: »Odvisno bo od varnostne situacije in dogovora z občino.« Podžupan Franc Slokan pa je dodal, da je le to nov korak v sodelovanju med občino in policijo, ki je po njegovih besedah zgledno.


uporabnik: romanm
Dobra sta. Venčeslav je zraven, da Jaka ne bo strah, ko bo kakšnemu razboritemu pisal "parkirnino".
Sicer pa sedaj, ko so vse trgovine zunaj mesta, so modre cone že skoraj odveč.
In, ker je še glavni trg "zaprt" več ne vemo, kaj se v centru dogaja, ker se enostavno zapelješ v trgovinsko cono, kjer imajo vse trgovine svoja parkirišča.
Samo še kakšno obvoznico bi rabili pa starega mesta skoraj ne vidiš več.
Bi pa redar lahko kdaj pogledal tudi kako je bil splužen sneg po mestu in poklical tiste službe, ki jim občina plačuje za čiščenje, da naredijo stvar, kot je potrebno.
In še kakšna druga infrastrukturna zadeva bi se našla, za katero je občina dolžna, da se uredi. Tudi to bi občinski redar lahko kdaj kaj opazil in na občini obvestil ustrezne službe, da stvar uredijo.
Sicer pa po večini občin, kjer so občinski redarji opažam, da jim je glavni namen pobiranje "parkirnine", če kakšna teta pozabi namestiti uro in skoči mimogrede kam za nekaj minut. Tisti, ki imajo cel dan vozila na modri coni pa skrbno pazijo in vsako uro pridejo pomaknit kazalce naprej. Narobe svet.
Zanimivo je tudi kaj sem opazil v Murski Soboti. Občinski redarji ne gledajo vozil, ki imajo IPA nalepke ali kakšen drug policijski simbol v avtomobilu, četudi so brez parkirne ure.
Za take očitno veljajo druga pravila, kot pa za "navadne smrtnike".



tupez torek, 26. oktober 2010 ob 15:43

1.

tupez torek, 26. oktober 2010 ob 15:44

2. Kul

tupez torek, 26. oktober 2010 ob 15:45

3., Haha

SlovenianDevil torek, 26. oktober 2010 ob 16:28

Tupez dej ne delej za vsako sliko objave, dej vse slike v en post pa je to to, ne pa si naredjo 5 objav v nekej minutah, pa v vsaki maš eno sliko.

tupez torek, 26. oktober 2010 ob 16:40

ci pa ne gre fris

SlovenianDevil torek, 26. oktober 2010 ob 20:16

tupez je napisal/a:
ci pa ne gre fris

Te pa jih naložiš v galerijo pa link zalepiš, veš vse gre, či se le do....

optix četrtek, 28. oktober 2010 ob 14:31


Tak je vceraj divjala policista v sluzbenem vozilu v Brezicah, ter "sparkirala" na bok v eno dvorisce sluzbeno vozilo Nasmeh












MHA četrtek, 28. oktober 2010 ob 14:38

Nejč je ne oster ovinek bija, pa še 50 je omejitef bila.

optix četrtek, 28. oktober 2010 ob 14:43

Me zanima, če bodo tej policistki napisali sodelavci kazen zaradi povzročene prometne nesreče Nasmeh Hihihi

Lenny četrtek, 28. oktober 2010 ob 17:24

Hmm...kazen? Pa ponavadi so policisti na to imuni.

No se govno, či je niše ne mrtef ali hudo telesno poškoduvani.
Za kako čvrgo na keblači, pa kakšo ležišo poškodbo pa de itak 100% bolniška, pa še zavarolavnica de "donerala" odškodnino poškodovonemi.

MILAN četrtek, 28. oktober 2010 ob 17:41

Mislec VENDAR STA DELALA SERVIS

TUNČEK petek, 29. oktober 2010 ob 08:27

Glede na nove kozni je interesantno prešteti, kaj mislijo strokovjoki o ten. Mislec


Treba je upoštevati vozniško kulturo Slovencev

Ljubljana - Štirim strokovnjakom za promet smo postavili vprašanja o prometu, ki so v Sloveniji zdaj najbolj aktualna, in pri tem izvedeli tudi, kaj si mislijo o kulturi vožnje pri Slovencih.
Treba je upoštevati vozniško kulturo Slovencev

Ali je smiselno povišati kazni, njihovo višino povezati z dohodkom prekrškarja in dovoliti zavijanje v desno pri rdeči luči, smo vprašali inštruktorja varne vožnje Andreja Brgleza in Braneta Küzmiča, predstojnika katedre za prometno tehniko in varnost v prometu na mariborski fakulteti Tomaža Tollazzija in predsednika sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Bojana Žlendra.

Ali je zvišanje kazni za najhujše prekrške primerno in potrebno?

Brglez: Ta paket zakonskih sprememb prvič uvaja zelo dober sistem izterjave, zato bo prvič mogoče računati na to, da bodo imele kazni učinek na kršitelja. Če ne bi hkrati dvigovali kazni, ki so že tako visoke v primerjavi s sosednjimi državami, bi lahko preverili, kar trdimo strokovnjaki, vozniki pa vseskozi opažamo – da višina kazni nima vpliva na vožnjo.

Küzmič: Ne, čeprav mene nič ne motijo. Zakaj ne? Če ne delaš prekrškov, je vseeno, kako visoka je kazen.

Tollazzi: Ne. Rešitev ni v višini kazni, ampak v višjem odstotku izterjanih kazni. Prepričan sem, da ljudje ne rinejo zavestno v prometne nesreče, vsi pa se kdaj znajdemo v položaju, ko odstopamo od nekaterih meril.

Žlender: Globa daje jasno sporočilo, da je neki prekršek zelo nevaren, tvegan in ogrožajoč. Tega s kaznijo od deset do 20 evrov ne moreš sporočiti. In dejstvo je, da so to prekrški, ki se ti ne morejo zgoditi, ker bi bil zgolj majčkeno nepozoren. Alkohol, divjanje skozi naselje, vožnja v nasprotno smer na avtocesti, to je tako, kot bi vzel pištolo in šel malo streljat po ulici.

Ali bi morale biti kazni sorazmerne z dohodkom kršitelja?

Brglez: Progresivna lestvica je smiselna. Najbolj učinkovit ukrep pa bi bil, da bi se ob registraciji avtomobila zahtevalo, da se plačajo vse neplačane kazni.

Küzmič: Ne, pred zakonom smo vsi enaki. Tisti, ki ima več denarja, si ga je več prislužil. Če ga je prislužil na sporen način, pa to ni težava prometnih prekrškov.



Tollazzi: Prometna varnost zame pomeni samo očala, skozi katera gledam pri projektiranju. Lahko pa povem tako: 500 evrov je za nekoga osebni dohodek za tisti mesec, za nekoga pa petina plače. Mislite, da delajo najhujše prekrške tisti iz najnižjih slojev? Meni se zdi, da jih delajo tisti z najboljšimi avtomobili. Ampak tu smo že na področju socialne psihologije.

Žlender: Temu vprašanju se posveča preveč pozornosti. Prekrški za najvišje kazni se ti zgodijo le, če jih storiš zelo zavestno. Morda je za kakšnega sanjskega bogataša 1.200 evrov res majhen strošek in bi ga šele 100 tisoč evrov, koliko bi dobil na Finskem in v Švici, prepričalo, da tega ne bo počel več.

Ali bi moralo biti dovoljeno peljati desno v rdečo?

Brglez: To sem sam predlagal na SiOL-ovem portalu. V številnih državah to varno povečuje pretočnost. Vendar poudarjam, da je − glede na kulturo vožnje pri nas, kjer v rumeno in rdečo vozimo že naravnost – to drzno razmišljanje.




Küzmič: Nismo zreli za to. V Ameriki je vozniška kultura na toliko višji ravni, da bomo potrebovali kar nekaj generacij, da jo bomo dosegli. Pri nas se bomo peljali v rdečo, ne da bi pogledali levo, in se potem izgovarjali, da je to dovoljeno.

Tollazzi: Kaj se bo zgodilo? Voznik bo pogledal desno, levo in še enkrat desno in zapeljal, nato bo z desne prihitel kolesar, ki vozi v napačno smer. Ni težava, da avtomobila trčila, niti se ne bojim za pešce, saj se lahko ustavijo sredi koraka. Kolesar se pri visoki hitrosti ne more ustaviti.

Žlender: Potrebna je zelo mirna razprava. Poznam Finsko, ki je to uvedla, ko je ugotovila, da je prometna kultura na zelo visoki ravni. Pri njih vožnja desno v rdečo pomeni: počasi pripelješ v križišče, ustaviš pri rdeči luči, trikrat pogledaš levo in desno in če res ni nikjer nikogar in bi bilo nesmiselno, da stojiš, previdno odpelješ, pri tem še posebno upoštevaš kolesarje in pešce. Isti model je uvedla Estonija, ki je od Finske oddaljena le eno uro vožnje z ladjo. Tam je povzročil totalen kaos, ker so ljudje zaradi te pravice vozili 90 km/h v rdečo. Ali je Slovenija že zrela za to? Osebno bi rekel, da je modro poiskati pot, da lahko poskusno izberemo pet, 10 križišč, ki jih bodo spremljali strokovnjaki.


MHA nedelja, 31. oktober 2010 ob 04:07

Brglez: Najbolj učinkovit ukrep pa bi bil, da bi se ob registraciji avtomobila zahtevalo, da se plačajo vse neplačane kazni.

Dobra ideja. Kazni pa bi mogle biti glede na dohodek, s ten, ka bi nejmeše kazni za prekrške ble kak so trenutno kazni zej. Glede zavijanja desno pri rdeči pa se ne strinjan z predlogon. Slovenska kultura je adijo.

MILAN nedelja, 31. oktober 2010 ob 07:59

Mislec če bi se kazni izterjale ob registraciji bi dejansko izpadla velika množica zaposlenih kateri se sedaj vrtijo za tem poslom.Avstralija ima takšen način in so kazni plačane.

TUNČEK nedelja, 31. oktober 2010 ob 17:10

Milan, moš praf, pa še držova bi dobila več penez, ke bi zaračünala obresti zamüdnikon, ki bi plačevali op registraciji in neke birokrotof bi meli meje zaposlenih. Hehe

misekovi nedelja, 7. november 2010 ob 08:02

No evo pa se je meni tudi zgodilo napad policije na ničzlega sluteče goste gostilne. Sedimo ti ga mi v kadilnici ene od gostil v Lotmerki lepo z mirnega debateramo. te pa naenkrat grota tišina , notri so navreli štirje policeji pa ena ženska, vse skup je zglejalo kak kakšen desant. Mi smo mislili ka se je ke zgodilo zato smo te pitali in te nam eden od policejov razloži ka je kontrola. Lidje kontrola česa , pri Bogi. lidi keri hodijo v gostilno ali ke, vse so nas popisali, kak da smo kriminalci zato ka smo v gostilni, evo dokaz ka res živimo v pliciski držovi. Naj van nakunci poven ka sen nekadilec ali ker so prijateli notri kadili sen ša notri in ke se te zgodi v prekrški sen bija jaz zato ka sen meja notri pijačo ovi ke so kladili sa pa ne bili v prekrški in ze pitaje ke se te lehko meni zgodi če pijen tan ke nehče kadi ke se mi lehko dim v guti pošrek postovi ali ke, pa še eno pitaje zake so me te mogli popisati, ke bi radi meli evidenco lidi keri hodijo v kadilnice aki ke?

TUNČEK nedelja, 7. november 2010 ob 08:20

Zlo čüden vdor, pa še bole čüden postopek. Tüdi ne ven če lehko človeka mimogrede zapišejo, ge je zaj Nataša Pirc Musar ? Šokiran

jaka nedelja, 7. november 2010 ob 08:42

Ja, tako je to.
jaz sem mislil, da je v kadilnici najmanj deset teroristov, takšno gozno akcijo je pripravila policija. Sam tega še nisem doživel pa imam že kar nekaj let, me je pa spominjalo na spominjalo na filme iz druge svetovne vojne , kjer nemški vojaki vpadejo v lokal in iščejo žide. Upam, da se zgodovina ne ponavlja in da ne bomo živeli v državi, kjer bo država s policijo preverjala kdo je kadilec in kdo ne.

erof nedelja, 7. november 2010 ob 08:58

misekovi je napisal/a:
No evo pa se je meni tudi zgodilo napad policije na ničzlega sluteče goste gostilne. Sedimo ti ga mi v kadilnici ene od gostil v Lotmerki lepo z mirnega debateramo. te pa naenkrat grota tišina , notri so navreli štirje policeji pa ena ženska, vse skup je zglejalo kak kakšen desant. Mi smo mislili ka se je ke zgodilo zato smo te pitali in te nam eden od policejov razloži ka je kontrola. Lidje kontrola česa , pri Bogi. lidi keri hodijo v gostilno ali ke, vse so nas popisali, kak da smo kriminalci zato ka smo v gostilni, evo dokaz ka res živimo v pliciski držovi. Naj van nakunci poven ka sen nekadilec ali ker so prijateli notri kadili sen ša notri in ke se te zgodi v prekrški sen bija jaz zato ka sen meja notri pijačo ovi ke so kladili sa pa ne bili v prekrški in ze pitaje ke se te lehko meni zgodi če pijen tan ke nehče kadi ke se mi lehko dim v guti pošrek postovi ali ke, pa še eno pitaje zake so me te mogli popisati, ke bi radi meli evidenco lidi keri hodijo v kadilnice aki ke?
__________________________________________________________________
Je pa še tu nekej spornegasledeće
_da policaj od tebe zahteva ti more dati policijsko izkaznico ka si ti lpodatke dol spišeš v primeri ka se nečega ne strinjaš ka če boš na sodišči de reko se jaz sploh nesem bijo tam te si me za nekoga zamejo.
-če ti do pihati moš pravico pozvati na policijo ka pride išpektor policijski vun z druge policijske postaje in da pihati vsen pa te se lehko gučite što je mejo več v krvi pa glovi,ker en primer je vun vidjo tak:citeram dogodek: bili so dečki kak v službi na obhodi na meji da je bila bratva,te pa so šli od vikeda do vikeda ka sta do večera bila čist v elemeti že in to tak daleč da sta se pri zodjem vikedi stavila ka sta avta ne mogla vžgati ka kontakt klučence ne nejšo pa se te gazda usmiljo pa jima vužgo toti avto pa te sta se odpelala...ali izjavo zato ki sta lutala celi dej je bila zej še nekoga sovima te pa mama šiht frej samo pred gostilo morema poglednoti od kerega maelo lehlo dnevni limit pokrila eden nama folga.Te pa se pitamo što bi komi mogo tu balon ponuditi pa še tote štoriji tu ne kunca kej sen jo opiso te toti gazda ki je tak z lotmerka toti tipsooon stovi pa si je mislo če sta že tam pilo ,jela ,pa še avto sem jima zakurblo te de mi morti skoz prste pogledno ka se je malo hitre zapelo a ne bilo tak reko mu je toti če me poznaš tam z vikeda ke sta zodjič bilo,je reko jaz sem uradna oseba nesem ti ampak viiiii (malinovec) pa jaz z vami nemam kej razprovlati če van kej ne paše vas na policijsko zapelam pa vas tam malo zmaserajo..... IN PITAM SE KEEEEE TE ŽIVIMO V BANANA REPUBLIKI KE DO MALINOVCI PUNAS SKOKALI PA ŠE LINČEK PA PLENICE BI MOGLI METI DRŽOVA PA NIČČČČČČČČČČ



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.