erof sreda, 5. marec 2008 ob 21:21

Policijski vandalizem

Na ekskluzivnih posnetkih si lahko ogledate divjanje kadetov Policijske šole, ki so v dneh pred izgredom postali varuhi reda in miru.
Divjanje policijskih kadetov-video-1
Policija zaščitila nasilne kadete-video-2


Kadeti Policijske šole, ki so končali šolanje, so z razgrajanjem in uničevanjem proslavili sprejem med varuhe reda in miru. Vodstvo je prikrilo njihovo divjanje in po naših informacijah ni ukrepalo. Posnetki so nastali leta 2001, v javnost pa so prišli šele zdaj.Vandalski pohod nekdanjih kadetov, ki so ravno v dneh pred izgredom postali policisti, se je začel po vrnitvi v tacensko šolo, ko so okoli enajste ure zvečer začeli z divjo zabavo. Skozi okna so metali stole, jogije in dele omar. Nasilnih izgredov, ki jim je po trditvah prič botroval alkohol, vzgojitelji, kot kažejo posnetki, niso mogli zatreti. Umirili so se šele ob prihodu več policijskih patrulj, ki pa so se izgrednikov lotile precej nežno in kot trdijo naše priče, ukrepov ali prijav zoper mlajše kolege niso vložili.

Marjan Ferk, takratni direktor policijske akademije, je v izjavi za Slovenske novice takrat dejal: "Nič takega alarmantnega se ni dogajalo v Tacnu." Policija se je odločila, da bo dogodke pometla pod preprogo. Tedanji direktor policije Marko Pogorevc danes trdi, da se zadeve ne spominja. Pojasnil policije, zakaj niso ukrepali, kar trdijo naši viri, tudi danes nismo prejeli.Nekdanji poveljnik policije Pavle Čelik pravi, da so v nekoč ukrepali drugače. "To so bili primeri, ko smo jih izključili iz kadetske šole, tik pred diplomo oziroma zaključnim izpitom, kot smo rekli,“ je dejal. In kaj pomeni, da so ti kadeti zdaj policisti? "Vsekakor ni to primerno sporočilo za javnost, saj javnost računa, da so policisti vzgojeni, najbolj primerni za nadzor nad državljani,“ komentira Čelik. In doda, da danes vodstvo ukrepa šele po opozorilih javnosti.

Pijunca Tut tut Bič Zid Lovimo

MHA sreda, 5. marec 2008 ob 21:57

Po sedmih letih so prišli toti posnetki v javnost Mislec Sej smo fsi šolo kunčali, ali takših bedarij pa smo po ne začijali, ka bi pol šole skos okno zmetali.

prlek1825 sreda, 5. marec 2008 ob 22:33

bravo policija! zej pa je čisti dokaz ke je lehko že vsaki nejvečji zapornik policaj! barabe!Strelec Lovec Policej

optix sreda, 5. marec 2008 ob 23:39

policajke in policaji v tacni so meli hausbal tak kak se spodobi Slinavi

Veselko Veselko Veselko

Nela četrtek, 6. marec 2008 ob 00:48

Takak da bi zivino na paso spusta Očolar tepa do toti nan na cesti pamet solili... Slabo... provi indijanci... Bla bla

erof četrtek, 6. marec 2008 ob 21:06

Kazni za divjanje ne bo

Policija proti kadetom Policijske šole v Tacnu, ki so pred sedmimi leti ob koncu šolanja podivjali, ne bo ukrepala.
Prekrški so zastarali



Zbesna LovecPolicej

prlek1825 četrtek, 6. marec 2008 ob 22:06

točno tak so kak gda pridejo navijači hrvaškega dinama al ke so v slovenijo!

optix petek, 7. marec 2008 ob 00:16

prlek1825 je napisal/a:
točno tak so kak gda pridejo navijači hrvaškega dinama al ke so v slovenijo!


dinamo svetinja Respekt


temu jaz nemrem rečti navijači.
ta gamad, ko hodi na tekme pa dela nerede od grobarov,delij, mariborskih viol....


jasno, da policija ne bo proti svojim ukrepala, bi pa ukrepala, da se je to zgodilo nekje drugje Haha

erof ponedeljek, 10. marec 2008 ob 09:54

Policisti nočejo plačevati kazni

Radarji ulovijo tudi policiste

Ne glede na to, kaj pokažejo radarji, nekateri še vedno nočejo plačati kazni. Najpogosteje se tej denarni globi izogibajo policisti.

V Ameriki so novi stacionarni radarji v zadnjih osmih mesecih v nekem manjšem okrožju odkrili 224 primerov prehitre vožnje policistov, a le v 76 primerih je bila prehitra vožnja upravičena.
V preostalih 148 primerih niso imeli nobenega dobrega izgovora, zakaj so prekoračili dovoljeno hitrost, a še vedno jih večina ni želela plačati kazni. Najbolj je nad tem ogorčen šef policije Thomas Manger, ki pravi, da bi policisti morali biti za zgled ostalim državljenom, ne pa da imajo občutek, da zakon za njih ne velja.

Policijska uprava se je zato odločila, da tega ne bo več dopuščala, ampak bo nepokorneže začela kaznovati.

Ameriški policisti ne želijo plačevati kazni zaradi prehitre vožnje.
--------------------------------------------------------------------------
Se prinas je isto,če bi se za enim policiskim avtom pelo bi mo mogo 10x na den vzeti vozniško...samo prinas je banana zakon pa država.....
moreš meti dokaze...če pa jih že maš pa je disciplinski postopek al zastara....v najhušem primeri pa bi še tebe obsodili namesto njega ,ker so to tacenski (modeli) ki lehko državno lastnino vničavlejo država pa jih hčiti in se norca dela ka nič ne ve in da je to zastaralo...

erof ponedeljek, 10. marec 2008 ob 10:33

Letne pnevmatike nepotreben strošek?

Zimska pnevmatika v toplih letnih razmerah postane žrtev lastne zasnove, zato jo je treba zamenjati.

15. marca lahko zimske pnevmatike obesimo na klin oziroma jih spet zamenjamo za letne. In čeprav zimska pnevmatska oprema za mnoge predstavlja tisto nujno zlo, potrebno za našo varnost na cesti (seveda je tu še tisti zakon), pa bi se mnogi izdatkom za letne pnevmatike raje izognili, saj nas konec koncev k temu ne zavezuje prav ničesar.

Morda res, vendar pa dolgoročno ne prihranimo! Zimska pnevmatika v toplih letnih razmerah postane žrtev lastne zasnove. Gumena zmes z dodatki silicija, ki nam tako dobro služi v zasneženih in poledenelih razmerah, je mehkejša, poleg tega pa se ponaša s tudi do 2000 lamelami in zarezami, ki skrbijo za varen oprijem v zimskih razmerah. Le ta zmes, ki sestavlja zimske pnevmatike, pa ne prenaša dobro vročine in razbeljenega asfalta, tako da se nam prav lahko zgodi, da svoje zimske pnevmatike v enem samem poletju popolnoma obrabimo. Prav tako uporaba zimskih pnevmatik v toplih mesecih pripomore k večji porabi goriva, saj so zimske pnevmatike navadno nekoliko večje, vse pa imajo globlje zareze in večje število manjših linij.In čeprav nam zimske pnevmatike zvesto služijo v snegu, so rezultati v toplejši polovici leta ravno obratni. Testi zaviranja vozila Audija A3, pri hitrosti 100 km/h, so namreč dokazali, da zavorna pot z zimskimi gumami znaša 46 metrov, z letnimi pa je le ta kar za 8 metrov krajša!V zadnjem času postaja vse večji trend nakup pnevmatik preko spleta( www.topolino.si ) oziroma internetnih trgovin. Odgovor je na dlani. Pnevmatike kupljene preko svetovne mreže so navadno veliko cenejše, kvaliteta pa seveda ista, saj je razlog za nižje cene pnevmatik zgolj v tem, da se internetni prodajalci lahko izognejo mnogim stroškom poslovanja s katerimi se soočajo klasične trgovine. Poskusite tudi vi in videli boste kako enostavno je! Obiščite internetno stran www.topolino.si in si oglejte njihovo ponudbo. Pnevmatike vam bodo dostavili kamor koli po Sloveniji, plačate jih lahko po predračunu ali po povzetju, v kolikor pa boste po pomoti naročili napačne, jih lahko v roku 15-ih dni (neuporabljene) enostavno vrnete . Za pomoč pri naročilu ( www.topolino.si/kako_deluje ) jih lahko tudi pokličete na tel. številko 01/583-01-97, vsak delovnik od 8.30 – 17.00 ure ( www.topolino.si/o_podjetju ).Če želite prihraniti, predvsem pa zaradi večje varnosti, vam priporočamo, da postanete lastnik tudi kompleta letnih pnevmatik saj vam bosta tako set letnih, kot tudi zimskih pnevmatik, ob pravočasnih menjavah služila vsaj dve do tri sezone, kot smo že omenili, pa boste s tem prihranili še na gorivu.Zimske pnevmatike shranjujte na suhem, kjer ni vlage a hkrati tudi ne prevelike suhe vročine. K dobri shrambi pripomore tudi, če jih dobro pokrijete.Enostavno in poceni! www.Topolino.si !

Zvončica ponedeljek, 10. marec 2008 ob 23:29

Fala ti lepa....sen že aktivirala moške v kuči...Juhuhu

MHA sobota, 15. marec 2008 ob 19:17

Prometni strokovnjaki so izračunali, da bi v državah EU vsako leto preživelo kar 7.000 ljudi, če bi bili v avtomobilih pripeti.

Pripni svoje življenje!

Zvončica nedelja, 16. marec 2008 ob 01:48

Gda so tote remne uvedli sen penila skoro pol leta...grozno so me motili. Zej sen se navodila pa se zašpičin zavolo sebe pa ne zavolo policejov. Ve pa deci tüdi moreš biti nekši zgled ne ?

MHA nedelja, 16. marec 2008 ob 02:06

Jas bres pasa nemren pelati, nekak se te preveč labavo počütin, se vedno pa fsigi zavežen, edino odzaja v rešilci sen se ne. Pas rešovle živleja, zno pa se zgoditi ka ti ga tüdi vzeme, zato še je pametno meti v avti škorje ka ga prerežeš, dere ga nemreš odkapčati.

Nela nedelja, 16. marec 2008 ob 02:13

Jaz sem vedno vezen v avti, takoj kak avto vuzgen. Meni je to ne bija problem, ko so to uvedli, pac gre za varnost somega sebe. Pa magari mi ponavodi tudi ide na zivce, se posebe ko je vuni hica, ali tak je. Nimam pa rada, dere se lidje podocki ko pelajo vezejo (takak Jernej). A-A

Samo je pa tak, ko do cesa pride, ti lehko resi zivleje, lehko pa tudi ne. Poznan primer, ka je zenska ne bila privezana pa jo je to kostalo zivleja. A poznan pa tudi primer, ka bi jo pas skoro kosto zivleja, ker je avto zacejo goreti, pa neje mogla zenska vun, ker se pas ne do odspiciti. Zej to je tak.Heoa

Pa seveda, ce te policeji dobijo, pa nesi zvezani, tepa ti ze lepe pozdrave zno na poloznico napisati, to pa te po tudi ne fejn...Klejen

MILAN nedelja, 16. marec 2008 ob 09:25

To ja sigurno je varnost na prven mesti
seveda je narobe če vsakši son neče skrbeti
za varnost.Fčosik pač pozobiš ja če pa te bodo
zgrabili pa boš se potli spotja.Kazen je pač kazen
pa še precik moreš dati.

Jernej petek, 21. marec 2008 ob 22:59

MILAN je napisal/a:
To ja sigurno je varnost na prven mesti
seveda je narobe če vsakši son neče skrbeti
za varnost.Fčosik pač pozobiš ja če pa te bodo
zgrabili pa boš se potli spotja.Kazen je pač kazen
pa še precik moreš dati.


Kul ..kazni so resan opasni gratali Sloveniji... Hjooj

erof nedelja, 23. marec 2008 ob 20:10

Policija zasegla več kot 340 vozil


S pomočjo preverjanja v schengenskem informacijskem sistemu je policija zasegla več kot 340 vozil.

Slovenska policija je v obdobju od 1. septembra 2007 do 17. marca letos s pomočjo preverjanja v schengenskem informacijskem sistemu (SIS) zasegla več kot 340 vozil. Za ta vozila se je namreč pri preverjanju ugotovilo, da so bila odvzeta v tujini in nato registrirana v Sloveniji, so pojasnili na Generalni policijski upravi (GPU).

"V letu 2008 predvidevamo, da bo zadetkov po SIS glede ukradenih vozil več, ker se vozila preverjajo v SIS tudi ob sami registraciji," so v sporočilu za javnost zapisali na GPU. Dodali so še, da ukradena vozila odkrijejo tako na meji kot v notranjosti države.

Policija vsem bodočim kupcem vozil iz tujine še svetuje, da pred nakupom obiščejo spletno stran policije (povezava tukaj) kjer lahko preverijo status vozila za določene države.

Zbirka podatkov v računalniškem sistemu SIS vsebuje samo točno določene kategorije podatkov, in sicer podatke o iskanih ali pogrešanih osebah in osebah, ki se jim tajno sledi, ter podatke o ukradenih ali na drug način odtujenih vozilih in drugih predmetih, kot so osebni dokumenti, orožje in denar.

Slovenija omenjeni informacijski sistem uporablja od 1. septembra 2007.

prlek1825 nedelja, 23. marec 2008 ob 21:30

http://www.mojvideo.com/video-kako-na-danskih-cestah-skrbijo-za-omejitev-hitrosti/2db2d8761d6403605aeb
dobra zamisel za zmanjšanje hitrosti



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.