stajerc13 sreda, 15. oktober 2008 ob 12:05

Težko pričakovani koncert se bo končno zgodil – to soboto, 18. oktobra prihaja v športno dvorano Osnovne šole Koper legendarna skupina Laibach.

Fenomen Laibach podira vse rekorde in polni dvorane po vsem svetu. Skupina se je nedavno vrnila s turneje po Združenih državah Amerike in Mehiki, kjer je občinstvu predstavila album Volk. Laibach so nastopili tudi v nekaterih znamenitih dvoranah, kot sta Crystal Ballroom v Portlandu ter Bill Graham's Fillmore East v New Yorku, kjer so nastopila tudi mnoga legendarna imena ameriške in svetovne glasbene scene. Tu je koncert potekal v posebnem ozračju, ki ga je zaznamoval borzni zlom na Wall Streetu, občinstvo pa se je najbolje odzvalo ob priredbi ameriške himne. Skupina je sicer nastopila tudi v Seattlu, San Franciscu, Los Angelesu in Mexico Cityju. V soboto se bodo ustavili tudi v Kopru, kjer bodo predstavili projekt Volk in poskrbeli za pravcati spektakel.

VOLK (v germanskih jezikih tudi ''ljudstvo, narod'') je zbirka interpretacij nacionalnih himen, ki vsebuje tudi himno NSK, države v času brez ozemlja in brez državnih meja, s katero so Laibach povezani od njenega nastanka v letu 1984, pa himno Vatikana ter vseslovansko himno z naslovom ''Slovania''.

V tem velikem projektu so Laibach stopili na še neprehojene zvočne poti, rezultat pa kljub temu ostaja tipično laibachovski. Vse skladbe na albumu VOLK so navdihnjene in zasnovane na originalnih nacionalnih himnah, ki jih skupina spremeni v svojevrstne ''pop'' pesmi. Uvodna skladba Germania reinterpretira izvirnik ''Das Lied der Deutschen'', pesem, napisana leta 1841, ki je postala himna nemškega naroda po prvi svetovni vojni, v času Weimarske republike. V skladbi Yisra'el je uradna židovska himna prepletena s palestinsko, že omenjeni single Anglia pa temelji na izvirniku Johna Bulla ''God Save The Queen'', ki v predelavi Laibacha seveda zveni precej drugače.

Laibach je k sodelovanju pri projektu povabil ljubljansko skupino Silence (Boris Benko in Primož Hladnik), ki je na plošči podpisana kot koproducent in soavtor glasbe, Boris Benko pa je mojstrsko prispeval tudi znaten del spremljajočih vokalov in aranžmajev. Poleg skupine Silence je na plošči moč zaslediti tudi glas Mine Špiler (Melodrom), Brine Vogelnik, in celo citre legendarnega Mihe Dovžana, mešalna miza pa je bila v rokah Paula Waltona, sicer znanega po sodelovanju z Björk, Massive Attack in Goldfrap.

Spektakel bo potekal v večnamenski dvorani Osnovne šole Koper, pričel se bo ob 21.00 uri, vrata dvorane pa se odprejo eno uro pred koncertom.

Na voljo so navadne in VIP vstopnice, ki jih je možno kupiti v predprodaji na vseh prodajnih mestih EVENTIMA, na dan koncerta pa od 19.00 ure dalje na blagajni dvorane.





Veselko Aplavz Plesalec Kitarist

Zvončica četrtek, 16. oktober 2008 ob 01:55

Totih pa ali resen nebi šla poslüšat....sen jih nigdor ne mogla ka me te vühe bolijo....glih tak kak pri tehnoji.

stajerc13 sobota, 29. november 2008 ob 13:10

no to pa je neke za Kunštne prleke....


http://www.dujes.com/prazniksmeha.php


Aplavz Ploskač Juhuhu Veselko

Zvončica petek, 11. december 2009 ob 22:54

Gre keri mogoče na Nickelbacke v Linz v lastnen aranžmaji? Kitarist

MHA petek, 11. december 2009 ob 23:14

A-A Ne poslüšan jih glih. Kdej pa je koncert?

Zvončica petek, 18. december 2009 ob 22:56

21.1.2010

kobreti nedelja, 21. avgust 2011 ob 11:10

Gre keri na podiraje Ginesovega rekorda, v največjem številu igranja na frajtonarco na enen plöci, jas bon tan!
LINK!

http://www.panonika-harmonika.com/index_slo.html



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.