xfirestorm sreda, 18. februar 2009 ob 22:49

Pozdravljeni,

v Športnem Društvu Divji Psi smo se odločili da bomo naše poslanstvo, airsoft, prenesli tudi v SV del Slovenije in sicer v Pomurje.
Zato smo lani novembra v tem delu Slovenije odprli našo sekcijo tudi v Pomurju. Najprej najbolje da napišem nekaj malega o airsoftu, za tiste kateri še morda niste slišali za to.
Airsoft je realna vojaška simulacija v obliki zabave, adrenalina, razgibavanja in vsega kar pride zraven. Kdo in kdaj se je sploh začelo? Leta 1970 so zdolgočaseni veleumi Japonske zasnovali replike pravega orožja katere izstreljujejo trdo-plastične 6mm kruglice, katere poganja zrak. Z tem je bil rojen airsoft.
Kako pa dejansko poteka airsoft?
Preprosto, napolnite pogonsko sredstvo, baterija+el. motorček ali plin ali pa enostavnejše različice, vzmet in vznovično repetiranje replike po vsakem strelu. Napolnite nabojnike z metki in igra se prične.
Seveda ne igramo oz. streljamo kar povprek, igro spremljajo tudi stroga pravila ki zagotavljajo varnost igralcev in uživanje ter veselje vseh igralcev. Da bi si igro še bolj popestrili, igramo tudi po predpisanih scenarijih katerih avtorji so organizatorji igre.
A ni to isto kot paintball?
Nikakor ne. Glavni razliki med paintballom in airsoftom sta:
Paintball uporablja markerje in CO2 kot potisni plin.
Airsoft uporablja natančne replike pravega orožja in uporablja zrak ali okolju prijazen potisni plin. Se najdejo tudi CO2 replike, ampak so po večini klubih prepovedana.
Paintball uporablja ca. 20mm kruglice katere vsebujejo barvo in se po zadetku razpočijo in pustijo barvni madež.
Airsoft uporablja 6mm trdo-plastične kruglice katere ne vsebujejo barve in se ne razpočijo ob zadetku. Le veselo odskočijo od tarče. Seveda se igra na poštenosti igralcev.
Zatorej vsi željni airsofta, adrenalina, druženja in ostalih stvari katere spadajo zraven, nas bržkone obiščite.
Za več dodatnih stvari me prosim kontaktirajte po privatnih sporočilcih da vam posredujem naš e-mail naslov in spletno stran. Ne bi tega rad objavljal tukaj in morebiti kršil vaša pravila.

Lepo pozdravljeni,
Tomaž, xfirestorm

tota četrtek, 19. februar 2009 ob 06:23

Legionar, nekej za tebeLovec Keremi je to v veselje...Ne ven, jas nesen glih nejbol za orožje, pa tüdi či neje provo.

Tunč četrtek, 19. februar 2009 ob 08:17

Neje to slaba stvor. Jaz sen že bija na par pentbalih in tudi na Airsoft se že dogovorjamo ka bi šli. Samo morajo biti res lidje poleg, ki so dobri kolegi. Mi smo enkrat vzeli enega, ker nas je prosa potli pa se je najbolj tam štuka kdo ga je kdo trufja. Ta kak mala deca....te pa ti celo stvor pokvori.
Xfirestorm napiši ti meni naslov ali e-mail ali pa kakšno kontaktno številko vaše sekcije v tu prinas ka se lahklo informiramo. Pa tudi kakšni cenik ne bi blo slabo viditi.Nasmeh

xfirestorm četrtek, 19. februar 2009 ob 08:59

Poslano na ZS.

LP

Dejan četrtek, 19. februar 2009 ob 09:17

Sej lehko kej več napišeš še v temi, stran, kontakte, cenike, karkoli, ... či mate to pač za javno objavo. S ten ne kršiš nobenih pravil totega foruma.

Legionar četrtek, 19. februar 2009 ob 09:24

tota je napisal/a:
Legionar, nekej za tebeLovec Keremi je to v veselje...Ne ven, jas nesen glih nejbol za orožje, pa tüdi či neje provo.Za mene? Mogoče. Samo jaz sen v mislih oz. še vedno mon v mislih nekej čist drügega, či gučimo o tisten ke smo razprovlali v temi o barakah. Midva s kolegon sva prišla na idejo prikaza drila v Tujski legiji, kar pomeni tek, sklece, vzgibe, plezanje po vrveh, plazenje po rovih, premagovanje ovir, orientacija v naravi, preživetje v naravi itd...Taka obstaja razlika med tistin pa med airsofton ali paintball-on. Tan gre res za skorajda extremen primer preizkusa fizičnih in psihičnih sposobnosti, česa pa fsaki nebi zmoga.A-A

No, pozdrovlan pa tüdi kej takšega, torej airsoft. Sigurno nekej dobrega in pozitivnega za vojaške navdušence!

Dejan četrtek, 19. februar 2009 ob 09:48

Toti airsoft je bole za hard vojaške navdušence, ki se radi strelajo Nasmeh Ka računalniško igro Call of Duty prenesejo v realnost. Samo prove puške še jin falijo Nasmeh
Meni je to malo čüdno, ka se lidje zabavajo na takši način, ka se strelajo med sebo. Tü gre prav za imitacijo orožja pa skokaja pa metaja po jorkih, tak kak na fronti. No mogoče se motin, da sen še tega ne sproba.
Sen pa sproba paintball, ki se mi zdi bole tak na zabaven način, kak nekšo provo strelaje.
Pa pri paintballi se mi dopodne to, ka še maš lehko bombe polek Hihihi Na spodji sliki toto bombo lehko vidite skrajno desno na strehi avta Hehe

xfirestorm četrtek, 19. februar 2009 ob 09:57

No super, potem pa naša stran je tukaj:
http://www.wild-dogs.org
Maila vseeno ne bom na javnem delu objavljal zaradi spama, se pa najde e-mail naslov na naši strani.

Res je da airsoft "leži" na bolj realni podlagi kot paintball, ampak kljub temu ni tako zelo "na hard", kot prava vojska. Če že upoštevamo domet ima pravo orožje 300+m dometa, airsoft replike "le" 40-50m razen ostrostrelskega orožja kateri dosežejo tam do 100-120m, seveda ko se replika nadgradi in v njo naloži kar zajeten kupček denarja.
Pri airsoftu se pravtako uporabljajo granate, flashbangi, dimne bombe, mine, claymore mine(daljinski sprožilec ali "trip wire) in podobno. Kar se tiče metanja po jarkih, da, tudi to vključuje. Seveda ni vsak za to, kar je razumljivo, ampak čeprav se nekateri zabavamo na nekomu čuden način, še ne pomeni da smo nasilneži itd.
Call of Duty v realnosti, hm...recimo da so nam nekaterim igre že presedle in celodnevno oz. celonočno sedenje za računalom in se radi tudi razgibamo in družimo.

Dejan četrtek, 19. februar 2009 ob 10:14

Sej to je bilo bol v heci povedano. Gda smo bili mali smo se vsi igrali kavbojce pa indijance pa zej nesmo nasilni Nasmeh Airsoft neje za vsakšega, pri ten že moreš biti malo bol fizično priprovleni, kak recimo pri paintballi.
Za bombo pa sen misla tisti glaž piva na avti Na zdrovje

MHA četrtek, 19. februar 2009 ob 10:16

Dejan je napisal/a:
Za bombo pa sen misla tisti glaž piva na avti Na zdrovje

Tista bomba je tak nejbol učinkovita. Hihihi

xfirestorm četrtek, 19. februar 2009 ob 11:00

Sploh ni treba bit nevem kako fizično pripravljen. Naganjaš se kolikor se pač lahko, postopoma pa itak pridobiš na kondiciji.
Kar se pa tiče tistih "bomb" jih tudi mi uporabljamo Pomežik

Dejan četrtek, 19. februar 2009 ob 11:57

Ge pa so te toti poligoni? Ali se to kar negi v šumi vsepovprek strela? Nasmeh

xfirestorm četrtek, 19. februar 2009 ob 12:00

Trenutno še je, kolikor je meni znano, edini poligon v Petajncih.
Strela se lahko v šumi, če je dogovorjeno z lastnikom.
Pravtako grem naslednjo Nedeljo pogledat v Pince neko zapuščeno vojašnico in tam bi se lahko dogajal kak CQB, iščem pa še tudi kaj bližje.

tota četrtek, 19. februar 2009 ob 12:15

V Pincah nega vojašnice, kvečjemi kakša stora karavla. Pa policije je teko tan, ka do vas hitro kon pospravili. Tan je blüzik tista Murska šuma, ge je Jelinčič mejne kamne forba, taka jas nebi glih dosti tan okoli hodla. Te majo hitro lehko za kakšega čüdoka......Hihihi

xfirestorm četrtek, 19. februar 2009 ob 12:22

Vse kar je v državni lasti hitro dobimo dovoljenje za uporabo, tako da ni nekak problema v tem, edino kar bi morali imeti vedno sabo je to pisno dovoljenje da nihče ne bi težil.
V Pincah pa baje je bila vojašnica, samo ne vojašnica kot vojašnica ampak neka opazovalna točka ali nekaj takega, še se moram bolj podrobno o tem pozanimat.

Edit:
Sicer pa airsoft replika ni prepovedana in ne potrebuješ orožnega lista ker se po našem zakonu replika uvršča med igrače. Edini pogoj da si lastiš repliko je da si polnoleten.
Edino kar ne smeš met, je uniforma Slovenske vojske z grbom Slovenske vojske ali Slovenske zastave na uniformi.
Aja, pa če se že policija odloči naredit majhen obisk, se igra začasno ustavi in najboljše da se replike odložijo vstran od igralcev da ne pride do zmede zaradi visoke podobnosti z pravim orožjem.

Na zadnje urejal: xfirestorm, dne: četrtek, 19. februar 2009 ob 12:25

tota četrtek, 19. februar 2009 ob 12:26

xfirestorm je napisal/a:
Vse kar je v državni lasti hitro dobimo dovoljenje za uporabo, tako da ni nekak problema v tem, edino kar bi morali imeti vedno sabo je to pisno dovoljenje da nihče ne bi težil.
V Pincah pa baje je bila vojašnica, samo ne vojašnica kot vojašnica ampak neka opazovalna točka ali nekaj takega, še se moram bolj podrobno o tem pozanimat.


Ja, bol takša postojanka - karavla. Tan v tisten kunci je toga dosta, da je vojska za časa Juge mejo malo bol na oki mela. V moderni zgodovini pa so se po totih karavlah radi ilegalci skrivali. Zato je tan fse bol napeto, pa lidje so tüdi bol pozorni na vse nenavadno, te pa fve povprek policijo zovejo....Policej

xfirestorm četrtek, 19. februar 2009 ob 12:55

Glej, mi smo povezani z Društvom MORiS, točno tisti MORiS kateri so nekdaj bli specialna enota Slovenske vojske.
Oni so pa logično, povezani tudi z ministrstvom, tako da dovoljenje dobimo in če policija ve kdaj se tam kaj dogaja ti ne morejo nič težit. Kar se pa tiče domačinov, se bojo pa navadil.

Dejan četrtek, 19. februar 2009 ob 13:06

Ka pa poligoni, kej so za paintball, ne pridejo v poštev?

xfirestorm četrtek, 19. februar 2009 ob 13:10

Poligon je pripravljen teren, a ni bolje nekje v naravnem okolju? Nasmeh
Drugače pa ja, prideju tudi v poštev.

Dejan četrtek, 19. februar 2009 ob 13:17

Ja ok, sej poligoni so tak nareti, ka je kakša šuma pa kakše zapüščene stare hiše, stolpi, ... Pa tan je nekak že urejeno, ka se tan to dogaja, ma nešče to v lasti, dovoljenje, ... Če pa greš kar tak nekan po šumi letat nekomi pa te lehko čüdno gleja Nasmeh
Oz. či mate to pač tak zrihtano, ka hitro dobite dovoleje, te nega problema.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.