petek, 16. januar 2026
Sledite nam:

Prlekija-on.net je največji in najbolje obiskan spletni medij v Prlekiji, ustanovljen leta 2005.

Sledite nam

Premikaje vüre [2] - Forum

MHA
Še dobro ka zaron f slüžbo ne treba.
prlek1825
hehe!
te pa če ne trebaš v službo te pa idi k meši
hehe
tak boš hitro skužjo novo vuro če boš mogo že prvi den stanoti!
Nela
Tak vuro smo premeknili, taka nas gnes duze svetli den coka. :toja: Jaz sem ze prestimala, kak je pred staniti, da Jernej vuro navrja, ka sma slo k mesi. :vuuhuu:
erof
Ob 2.00 zjutraj smo kazalce premaknili za eno uro naprej in prešli na poletni čas, ki bo trajal do 24. oktobra. Takrat bomo zavrteli kazalce za uro nazaj.

Ob 2.00 zjutraj smo kazalce premaknili za eno uro naprej, torej na 3.00. S tem smo prešli na standardni uradni čas po srednjeevropskem času. Po poletnem času se bomo ravnali do 24. oktobra, ko bomo zavrteli kazalce za uro nazaj ter zopet prešli na zimski čas.

Premik je v skladu z uredbo o določitvi obdobja poletnega časa, ki natančno določa način spreminjanja poletnega časa. V Sloveniji je premikanje časa z zimskega na poletni v veljavi od leta 1982, ideja pa je nastala iz želje in potrebe po varčevanju z energijo.

Poletni čas se začne zadnjo nedeljo v marcu ob 2.00 po srednjeevropskem pasovnem času tako, da se premakne za 60 minut naprej in se čas ob 2. uri računa kot 3. ura. Konča pa se zadnjo nedeljo v oktobru ob 3.00 tako, da se ura pomakne za 60 minut nazaj in se čas ob 3. uri računa kot 2. ura.

Na zadnje urejal: erof, dne: nedelja, 29. marec 2009 ob 16:31
Jernej
Taka nedeljo 25.10.2009 ob 3:00 uri te eno uro pa nazaj zavrtimo na zimski čas!
Jernej
Jernej je napisal/a:
Taka nedeljo 25.10.2009 ob 3:00 uri te eno uro pa nazaj zavrtimo na zimski čas!

....ka nete pozabili, še 23dni! :mislec:

Legionar
ja sen že svinčkin z jezikon ošilja pa si zacejhta datum na kolendori. :jaaa:
MHA
Da bi bor ukinili toto premikovaje.
Legionar
Meni pa se to čist vredi vidi.
Dejan
Zej oktobra je fejn, ka je te malo dukša noč :hihihi:
MILAN
:vuuhuu: KERI DEN PA SE TE PREMEKNE
MHA
Jas pa mon rejši ka je duže svetlo, ne pa je v zimi že ob 16h tema.
Legionar
Zima je pač takši cejt, ka so dugi večeri. To je tüdi ne skoz slabo. Je pa zato zaron pred svetlo,
ke je meni osebno bojše, kak pa či bi bila zaron duže tema pa pupudne toto eno vüro duže
svetlo.
Jernej
MILAN je napisal/a:
:vuuhuu: KERI DEN PA SE TE PREMEKNE

..po noči ob 3.00 naštimaj vöro, eno vöro nazaj!
MHA
Gnes treba premeknoti :jaaa: Bon fejn vüro duže v štampeti lehko leža, pred kak bon ša v slüžbo.
prlek1825
prav pasalo bo eno vuro več spati
Dejan
Te pa le, ka nete gnes pozobili Tisti, ki pa v nočni delajo, do eno vüro več delali, tisti, ki pa do gnes šli žurat, pa do lehko eno vüre duže žurali :hihihi:
Ivek
Či te samo premeknoli vüro nede nič hasnilo. Premeknoti morate cajngare. Pa dobro spite malo duže!
prlek1825
a cengare treba premeknoti...jaz pa sem pret že nove cveke zabijo po steni pa vuro prestovlo pa mi nikak neje prav kozala :hahaha:
Jernej
..taka do 28.03.2010 bomo zimsken časi!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.