Jernej petek, 1. maj 2009 ob 23:56

Naprej http://www.google.si/chrome

......ja je možno!

..ka se pa tiče Naprej Windows Internet Explorer 8.0 san nej gli prepričani ka je se dosta pobolšal



FIREFOX

Dejan sobota, 2. maj 2009 ob 04:34

Jernej je napisal/a:


UU jaa Gor

Dobra diklina Haha

Google pa financera tüdi Firefox. Zno pa se zgoditi, ka bode Google čist zavlada na interneti. Bojše pa je itak uporablati keri koli drügi brskalnik, kak pa IE 6.0, ki je v bistvi že stora šara iz leta 2002.

optix sobota, 2. maj 2009 ob 13:12

Ma firefox je svetlobna leta pred IE Nasmeh

Trenutno je HTML 4.1 standard v uporabi, pripravlja pa se HTML 5.0 standard, in v tem konzorciju v katerem dolocajo standarde za HTML vecinoma so ljudje iz Google inc. in oni bodo naredili standarde katere so oni sebi razvili v svojem chrome, tak da na koncu bodo vsi ostali morali implementirati njihove stvari, tu pa bodo oni v prednosti pred drugimi.

MHA sobota, 2. maj 2009 ob 14:20

Dejan je napisal/a:


UU jaa Gor

Dobra diklina Haha


Tota pa je firegirl, nova razičica!

Na zadnje urejal: MHA, dne: sobota, 2. maj 2009 ob 15:30

kobreti sobota, 2. maj 2009 ob 17:43

MHA je napisal/a:
Dejan je napisal/a:


UU jaa Gor

Dobra diklina Haha


Tota pa je firegirl, nova razičica!

Na zadnje urejal: MHA, dne: sobota, 2. maj 2009 ob 15:30



ja ja za brskati bi bila neeee??Vuuhuu

MILAN sobota, 2. maj 2009 ob 18:52

Hjooj za ponücati je takšo dete

erof nedelja, 3. maj 2009 ob 06:45

www.prestomypc.com
http://presto.cnr.com/



Nadpovprečno hitri operacijski sistem

Hitrost je njegova vrlina!Hitrost je njegova vrlina!
Podjetje Xandros Incorporated je pripravilo izjemno hitri operacijski sistem, ki za popolni zagon potrebuje manj kot deset sekund. Čeprav novi operacijski sistem Presto temelji na osnovi jedra Linux, ga lahko namestimo kar v okolju Windows in to na sila hiter in preprost način.

Namestitvena datoteka velikosti 460 megabajtov namreč poskrbi za samodejni prenos vseh datotek, ki so potrebne za uporabo nove distribucije Linuxa. Po uspešni namestitvi ob ponovnem zagonu računalnika lahko izbiramo med Okni in sistemom Presto. V kolikor nam odprtokodna distribucija Linuxa ne bo pisana na kožo, jo lahko izbrišemo v okolju Windows kar s klikom na namensko ikono.

Podjetje Xandros Incorporated zagotavlja, da njihov operacijski sistem Presto vsebuje prav vso programsko opremo, ki jo potrebujemo za nemoteno opravljanje vsakodnevnih opravil. To vključuje pisarniški paket OpenOffice, spletni brskalnik Mozilla Firefox, odjemalec elektronske pošte Mozilla Thunderbird, predvajalnik večpredstavnostnih vsebin, program za neposredno sporočanje, podporo za brezžične poveza WiFi, 3G, xDSL in LAN ter še bi lahko naštevali.

Nadpovprečno hitri operacijski sistem Presto je pisan na kožo tudi prenosnim in žepnim računalnikom, saj zagotavlja občutno daljšo avtonomijo delovanja od Oken. Novincu lahko štejemo v slabost le to, da ni brezplačen. Za nakup licence je podjetju Xandros Incorporated potrebno odšteti slabih dvajset ameriških dolarjev. Na srečo lahko operacijski sistem Presto predhodno preizkušamo za obdobje sedmih dni.

Povezava
www.prestomypc.com
http://presto.cnr.com/
___________________________________________________

Na zadnje urejal: erof, dne: nedelja, 3. maj 2009 ob 06:45

MILAN nedelja, 3. maj 2009 ob 07:44

Hjooj če je tak hiter te nemo folgali pisati pa deleti najen!!!!!!!

MHA ponedeljek, 4. maj 2009 ob 19:18

kobreti je napisal/a:

ja ja za brskati bi bila neeee??Vuuhuu


Tü bi meja ke "brskati" Hihihi

MILAN torek, 5. maj 2009 ob 06:49

Hjooj to je škoda takšo lepo dete mantrati....

Legionar torek, 5. maj 2009 ob 13:32

MILAN je napisal/a:
Hjooj to je škoda takšo lepo dete mantrati....Ve se to nič ne znüca. Greh bi bija je ne mantrati!Vrag smejun

Dejan torek, 5. maj 2009 ob 13:48

Po mojen pa je tota že fejn znücana pa "pobrskana" po fsakšnen vogli Hehe

Legionar torek, 5. maj 2009 ob 18:05

Či ma izkušje, še teko bojše!To ja Pomežik

MHA torek, 5. maj 2009 ob 18:46

Res bi bija greh, ka jo nebi mantra, res pa tüdi ka verjetno fsaksi den brskajo po toten interneti.

erof ponedeljek, 27. julij 2009 ob 15:12



Previdno pri priponkah o Jackotu in gripi
Opozorilo finskega podjetja F-Secure

Uporabniki računalnikov naj bodo previdni pri odpiranju priponk z informacijami o smrti Michaela Jacksona in prašičji gripi ter pri vpisovanju uporabniških imen in gesel za Twitter na druge spletne strani.

Kot so sporočili iz mariborskega podjetja Amis, ki v Sloveniji zastopa finsko podjetje za računalniško varnost F-Secure, se pojavljajo sporočila, ki vsebujejo sliko Michaela Jacksona in povezavo, na kateri naj bi se nahajala posebna spominska stran.
Vendar pa se ob obisku te povezave na računalnik prenese datoteka MichaelJackson.jpg.exe, in če imajo uporabniki izklopljeno prikazovanje podaljškov, potem ne vidijo, da gre dejansko za datoteko vrste .exe, temveč vidijo samo prvi del (.jpg). Tako lahko zmotno mislijo, da gre za slikovno datoteko. Ob zagonu datoteke se na računalnik namesti različica trojanskega konja Zapchast, ki vzpostavi povezavo z IRC-strežnikom corina.ath.cx in vstopi v kanal #bran. Preko tega kanala lahko avtor na daljavo pošilja ukaze vsem okuženim računalnikom. Prikaže se tudi dejanska slika Michaela Jacksona.

Drugi poskus okužbe predstavljajo sporočila, ki vsebujejo priponko Novel H1N1 Flu Situation Update.exe. Ikona priponke je enaka ikoni dokumenta, ki jo uporablja Microsoft Word. Ob zagonu se dejansko odpre Wordova datoteka z informacijami o gripi, vendar se hkrati v ozadju na računalnik namesti tudi vohunski program, ki prične snemati vse pritisnjene tipke. F-Secure ga prepozna kot Agent.avzq.

Nevarnost tudi na Twitterju
V zadnjem času se je pojavilo tudi več strani, ki uporabnikom spletne strani Twitter obljubljajo pridobivanje novih prijateljev. Primeri takih strani so addfollowers.net, thousandfollowers.com, quickfollowers.com in followersfast.com. Na teh spletnih straneh je zapisano, da bodo uporabniki ob vpisu svojega uporabniškega imena in gesla prejeli več sto novih prijateljev. Ko uporabniki vpišejo svoje podatke, pa se spletna stran na intervale prijavlja v njihov račun in v njihovem imenu objavlja reklamna sporočila. Vsebina sporočil je "I just become a member of this awesome site that gets you tons of followers", temu pa sledi povezava na posamezno stran. Uporabniki, ki so že vpisali svoje podatke, pošiljanje nadležnih sporočil preprečijo s spremembo gesla. Če isto geslo kot za Twitter uporabljajo tudi na drugih spletnih straneh, ga je smiselno spremeniti tudi tam.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.