mucek19 ponedeljek, 13. junij 2011 ob 12:50

Citiram iz njihove spletne strani:

Zveza potrošnikov Slovenije potrošnikom izborila enoletno zamrznitev cen elektrike

Zaradi novih podražitev električne energije je Zveza potrošnikov Slovenije aktivno stopila v bran potrošnikov. Štiri podjetja, ki podražitev niso napovedala, je pozvala, naj se zavežejo, da naslednjih 12 mesecev ne bodo višala cen. Podjetja GEN-I, Petrol in Petrol Energetika so sprejela zavezo Zveze potrošnikov Slovenije, Elektro Gorenjska pa ne.

ZPS poziva vse potrošnike, naj obiščejo njihovo novo spletno stran www.123zamenjaj.si, preverijo svoj prihranek pri zamenjavi dobavitelja in ukrepajo. Postopek zamenjave je enostaven, ne glede na to, kje živimo, lahko izberemo kateregakoli ponudnika. Na letni ravni lahko mnogi prihranijo več kot znaša njihov enomesečni račun.

ZPS se je odzvala na napovedane podražitve in podjetjem, ki podražitev niso napovedala, poslala poziv, naj potrošnikom za obdobje dvanajstih mesecev (do 30.6 2012) zagotovijo dobavo električne energije po sedaj veljavni ceni, brez skritih stroškov in brez sankcij za morebitno zamenjavo dobavitelja pred iztekom enega leta. Podjetja GEN-I, Petrol in Petrol Energetika, ki so tudi najcenejši ponudniki na trgu, so se odzvala pozitivno, Elektro Gorenjska pa zaveze ni sprejela.


Kaj pa Vi boste zamenjali dobavitelja električne energije?

Citiram:
ZPS JE ZA VAS DOSEGLA "ZAMRZNJENE CENE" DO KONCA JUNIJA 2012!
Če se boste pri zamenjavi odločili za Gen-I, Petrol ali Petrol Energetiko, ki so trenutno tudi najugodnejši ponudniki za enostavno oskrbo, boste vsaj naslednjih 12 mesecev varni pred podražitvami.


Zato me zanima vaše mnenje ali boste zamenjali dobavitelja električne energije?

Citiram:
ZPS vam je izborila zamrznitev cene, a prihranek bo vaš le, če boste ukrepali!

Dobavitelji Gen-I, Petrol in Petrol Energetika, podražitev elektrike niso napovedali. Njihova ponudba je pregledna, enostavna in nediskriminatorna, njihove cene pa med najnižjimi na trgu že pred najavljenimi podražitvami. Zveza potrošnikov Slovenije pa je pri njih za vas izborila enoletno zamrznitev cen elektrike. Če zamenjate dobavitelja in se odločite za enega od naštetih treh ponudnikov, boste do konca junija 2012 plačevali elektriko po današnji ceni.


Zamenjava ponudnika je enostavna. Z njo boste prihranili, obenem pa dobaviteljem pokazali, da se podražitve ne splačajo. Če nas bo zamenjalo dovolj, lahko na trgu postavimo nova pravila.

MILAN ponedeljek, 13. junij 2011 ob 15:43

Ploskač torej gremo k novim dobaviteljem sigurno bodo pričeli razmišljati Ploskač

Progress ponedeljek, 13. junij 2011 ob 18:03

Spet je vprašanje kak je z novimi dobavitelji, saj vsi dobivajo energijo od istega proizvajalca ? Na začetku popusti, da te privlačijo, akcije in podobno, potem pa ? Vemo kak je potekalo in še poteka pri telefoniji (mobitel, tušmobil...) Nekaj dobrega, nekaj slabega...

zobl ponedeljek, 13. junij 2011 ob 20:40

Progress je napisal/a:
Spet je vprašanje kak je z novimi dobavitelji, saj vsi dobivajo energijo od istega proizvajalca ? Na začetku popusti, da te privlačijo, akcije in podobno, potem pa ? Vemo kak je potekalo in še poteka pri telefoniji (mobitel, tušmobil...) Nekaj dobrega, nekaj slabega...




Pa Gen-I je dejansko firma kera trži elektriko od jederske elektrarne krško in je tudi v njeni večinski lastri.
Petrol pa kupuvle elektriko na tujih trgih v srbiji in bosni.
Velikoprodajna cena elektrike je več ali mejn enaka na trgu, problem je ka ene firme kak elektro maribor poleg 1,5 mil eur čistega dobička še sejajo pa dale zdigovlejo cene , zato ka jihovi menadžeri mojo po 15.000 € in več mesečne ploče , službene avte pa kortice.
Dobro je ka se je trg liberalizira, pa ka de tak kak moš internetne ponudnike, mobilne ponudnike, tak boš lehko elektriko zbira od kerega boš meja.

mucek19 ponedeljek, 13. junij 2011 ob 21:48

Ja zato pa je skrajni čas da začnemo vsi razmišljati o zamenjavi dobavitelja električne energije. Namreč Petrol in Gen-i ne boste nikoli dražja od ostalih dobaviteljev električne energije in to zato ker prvo sedaj so se zavezali da eno leto ne smejo podražiti elektrike in drugo njim se gre da bi bili kar se da najcenejši na trgu kar je tudi prav.

Zato pa začnimo razmišljati o zamenjavi in še nekaj vsi ki mate Petrolovo kartico in veliko tankate na Petrolu se vam splača iti na Petrol saj ima Petrol vedno neke akcije za elektriko če mate Petrolovo kartico!

Cena elektrike:
Petrol
ET (kWh): 0,06551€ z DDV
VT (€/kWh): 0,07511€ z DDV
MT (€/kWh): 0,03791€ z DDV

Gen-i
ET :0,06539€ z DDV
VT:0,07499€ z DDV
MT:0,03779€ z DDV

Petrol ima trenutno akcijo:

Pozor!
Novi in sedanji naročniki na Petrolovo elektriko si lahko med 1. 6. in 20. 8. 2011 z Zlatimi točkami znižate znesek plačila do 20%.
Z zlatimi točkami do 20% cenejše elektrike!

10 točk = 1% popusta na mesec


Novi in sedanji naročniki na Petrolovo elektriko si lahko med 1. 6. in 20. 8. 2011 z Zlatimi točkami precej znižate znesek plačila: za vsakih 10 točk prejmete 1 % popusta na elektriko, skupno pa lahko popust nadgradite kar do 20 %!

TUNČEK ponedeljek, 13. junij 2011 ob 21:56

Meni se ne zdijo neke veke razlike v ceni. Pomežik

mucek19 ponedeljek, 13. junij 2011 ob 22:24

Cena elektrike elektro Maribor:
Osnovna oskrba gosp. 1 st. :
ET: 0,07104€ z DDV
VT: 0,08568 z DDV
MT: 0,04405 z DDV

Osnovna oskrba gosp. 2, 3,4 st. :
ET: 0,07996€ z DDV
VT: 0,08568 z DDV
MT: 0,04405 z DDV


Tako, da se splača zamenjat!!!!!! Nasmeh Nasmeh

mucek19 sreda, 15. junij 2011 ob 23:00

Preveri svoj prihranek

Zamenjava ponudnika je danes hitra in enostavna. Ne glede na to, kje v Sloveniji živite, lahko izberete kateregakoli ponudnika. Zamenjava je enostavna, če zamenjate dobavitelja boste tudi veliko prihranili. Vaš prihranek bo odvisen od vaše porabe elektrike, pri čemer si tisti z večjo porabo lahko obetate več.

Izračunati vaš možni prihranek je zelo preprosto. To lahko storite s kalkulatorjem na spletni strani Javne agencije RS za energijo.

Oglejte si možne prihranke treh tipičnih slovenskih družin. Upoštevali smo veljavne cene za junij 2011 in nov cenik od Elektro Ljubljana, ki začne veljati s 1.7.2011.

MESEČNI RAČUN PRIBLIŽNO 20€
Marko in Petra živita v enosobnem stanovanju in na leto porabita 900 kWh električne energije, ki je obračunana po enotni tarifi. Njuna obračunska moč znaša 7kW, mesečno pa za elektriko odštejeta okrog 20 evrov.


S prestopom k drugemu dobavitelju lahko Marko in Petra letno privarčujeta do 22 evrov. Njun prihranek bo največji, če bosta ob napovedanih podražitvah zapustila Elektro Ljubljana.



MESEČNI RAČUN PRIBLIŽNO 40€
Novakovi živijo v dvosobnem stanovanju in na leto porabijo 3.457 kWh električne energije (1.304 kWh v času višje tarife in 2.153 kWh v času nižje tarife. Njihova obračunska moč znaša 7kW, mesečno pa za elektriko odštejejo okrog 40 evrov.


Novakovi lahko z enostavno zamenjavo na letni ravni prihranijo do 75 evrov. Največ bodo privarčevali, če bodo po napovedanih podražitvah zapustili Elektro Ljubljana.



MESEČNI RAČUN PRIBLIŽNO 100€
Kovačevi živijo v večji stanovanjski hiši, njihova letna poraba pa znaša 9.274 kWh električne energije (4.356 kWh v času višje tarife in 4.918 kWh v času nižje). Njihova obračunska moč znaša 10kW, za elektriko pa na mesec odštejejo okrog 98 evrov.

Prihranek Kovačevih pri odpovedi zvestobe lahko na letni ravni znaša skoraj 180 evrov. Največ bodo privarčevali, če bodo po napovedanih podražitvah zapustili Elektro Ljubljana. Tudi če imajo drugega dobavitelja se zamenjava še kako splača – pri Elektro Maribor bodo po napovedanih podražitvah prihranili čez 75 evrov.


Vir:http://www.123zamenjaj.si/

mucek19 sobota, 18. junij 2011 ob 10:41

Petrol klub kartica zvestobe
Jo že imate?
Petrol klub kartica zvestobe je namenjena vsem našim zvestim fizičnim kupcem, ki svoje nakupe redno opravljate pri Petrolu. Z njo zbirate Zlate točke , katere lahko Izkoristite za nakup izdelkov in storitev iz kataloga po občutno nižjih cenah.

Kaj vam omogoča?

Z njo je vsak nakup pri Petrolu vreden več.
Vsak evro nakupa je nagrajen z 1 Zlato točko.
Zlate točke se zbirajo samodejno na kartici.
Unovčevanje Zlatih točk za ugodnosti Petrol kluba.
Izjemno ugodne nakupe vrhunskih izdelkov in storitev iz Petrol klub kataloga.
Sodelovanje v privlačnih nagradnih igrah.
Posebne mesečne akcije Petrol kluba.


In tudi elektriko imate cenejšo!
20% cenejša elektrika
Z zlatimi točkami do 20% cenejše elektrike!

10 točk = 1% popusta na mesec

Novi in sedanji naročniki na Petrolovo elektriko si lahko med 1. 6. in 20. 8. 2011 z Zlatimi točkami precej znižate znesek plačila: za vsakih 10 točk prejmete 1 % popusta na elektriko, skupno pa lahko popust nadgradite kar do 20 %!


Zato ljudje pripravite se drugi mesec boste dobili višje položnice od Elektra Maribor in zato raje preidite na Petrol ali Gen-i. Zakaj bi plačevali 5€ ali več na mesec če lahko pri teh dveh ponudniki privarčujete 5€ ali več na mesec kar je od 60€ ali več na leto!



Strošek mesečne porabe električne energije:
Elektro Maribor
Omejevalec moči: 7kW
Način obračuna: ET
Poraba: ET = 450kWh - na mesec

trošek z DDV ET 67,29 €


Petrol:
vrednost računa 60,79100 €


Strošek mesečne porabe električne energije:
Elektro Maribor
Omejevalec moči: 7kW
Način obračuna: ET
Poraba: ET = 480kWh - na mesec

Strošek z DDV ET 71,15 €


Petrol:
vrednost računa 64,21244 €


Strošek mesečne porabe električne energije:
Elektro Maribor:
Strošek z DDV ET 48,02 €

Omejevalec moči: 7kW
Način obračuna: ET
Poraba: ET = 300kWh - na mesec


Petrol:
vrednost računa 43,68380 €







mucek19 sobota, 18. junij 2011 ob 10:49

Ploskač Ploskač Ploskač Ploskač Ploskač Ploskač Ploskač Ploskač
Tako, da sedaj je pravi čas, da zamenjate elektro distributerja.

Zakaj si ne bi položnice znižali! Še vedno imate možnost in lahko prestopite nazaj k Elektro Maribor, ki bo še verjetno drugo leto dražila elektriko!

Petrol in Gen-i pa ne bosta imela nikoli višje cene od elektra Maribor mogoče isto ceno ampak njim je cilj da so najcenejši na Slovnskem tržišču!


Osnovna oskrba 2,3,4 st. cena elektrike po 1.6.2011 0,07996

mucek19 sobota, 18. junij 2011 ob 10:52

Znižajte svoj mesečni račun za elektriko s preklopom na Petrolovo električno omrežje.

Cenik električne energije
gospodinjski odjem ET (kWh) 0,06551€ z DDV

Ploskač Ploskač Ploskač Ploskač Ploskač Ploskač Kul Kul Kul Kul Kul Kul Jaaa

MILAN nedelja, 19. junij 2011 ob 08:47

Mislec samo dere prešteješ pogodbo pri Gen te v drobnen tiski nejdeš zapisano ka fse stroške kej nastonejo s prenoson ploča potrošnik.Tak ka si lehko tisti pri keren si bija do zej zmisli nekše stroške. Opet je nekša finta.

mucek19 nedelja, 19. junij 2011 ob 14:39

MILAN je napisal/a:
Mislec samo dere prešteješ pogodbo pri Gen te v drobnen tiski nejdeš zapisano ka fse stroške kej nastonejo s prenoson ploča potrošnik.Tak ka si lehko tisti pri keren si bija do zej zmisli nekše stroške. Opet je nekša finta.

Ja mi smo šli doma na Petrol ker veliko tankamo na Petroli in koliko mi je znano pri Petrolu rešuje vse SODO sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo kar tudi velja za GEN-I.
Ja to kar pa si ti napisa ka fse stroške kej nastonejo s prenoson ploča potrošnik ja me le zanima kaj si bodo izmislili.
Ampak v Sloveniji obstaja http://www.zps.si/ in se bomo njim lahko pritožili če bodo kaj dodatno zaračunavali.
Ampak ker smo sami šli na Petrol nismo imeli nobenih stroškov saj je za nas vse rešil Petrol!

Tako da poglej si še pogodbo od Petrola!
http://www.petrol.si/energija-za-dom/energija/elektricna-energija/cenik-elektrike


Zdaj je pravi čas da ZEMNAJMO elektro distributerja!

Pa še priporočilo:
Če veliko tankate na Petrolu in če imate njihovo Petrol Klub kartico se vam splača iti na Petrol saj imajo vsake 3 mesece novo akcijo!

mucek19 ponedeljek, 20. junij 2011 ob 18:18

Še zaveza od Petrola:
http://123zamenjaj.si/images/stories/zaveze/javnazaveza_petrol.pdf
Ploskač Ploskač Ploskač Ploskač

MILAN ponedeljek, 20. junij 2011 ob 18:40

To ja po tem sodeč je možnost zamenjave dobra in bo gotovo veliko ljudi tudi to naredilo.

mucek19 ponedeljek, 20. junij 2011 ob 20:45

MILAN je napisal/a:
To ja po tem sodeč je možnost zamenjave dobra in bo gotovo veliko ljudi tudi to naredilo.

Ja Milan in zato tudi jaz "spamam" to temo, da bi si čim več ljudi zamenjalo električnega distributerja!
Saj eno leto si na Petrolu ali Gen-i potem pa če so oni dražji po 1 letu pa greš k drugemu ponudniku. Samo dvomim da bodo oni dražji od elektro podjetjih posebno še dvomim za Petrol, ki je že lani ustvaril največ prihodkov!

mucek19 ponedeljek, 20. junij 2011 ob 20:59

Ploskač Ploskač Ploskač
Malo še reklame za Petrol:
Preklopite na Petrolovo elektriko!

Odslej lahko prosto in brez omejitev izbirate svojega dobavitelja električne energije.

brez vezave, brez dodatnih stroškov, brez prekinitve dobave, brez posegov v omrežje

Zakaj izbrati Petrol?

Pri Petrolu je najenostavneje zamenjati dobavitelja!
Zamenjavo dobavitelja lahko izvedete na vseh Petrolovih bencinskih servisih – popolnoma brezplačno!
Možnost večjega števila odjemnih mest ter obračuna ostalih dobavljenih goriv in storitev na enem samem računu (Velja za Petrol d.d.)
Pri Petrolu imaš garantirano ceno v letu 2011, in to brez časovne vezave!
Petrol jamči za konkurenčno ceno električne energije tudi po letu 2011!
Petrol ne zaračunava nobenega dodatka na visoko porabo.
V kolikor si pri Petrolu ne dobiš samo elektrike, ampak veliko več!
Pri ostalih dobaviteljih plačaš električno energijo in za to ne prejmeš ničesar drugega! Pri Petrolu se vsi nakupi seštevajo in v kratkem bodo vsi Petrolovi kupci deležni mamljivih ugodnosti - in to ne enkrat, ampak ves čas trajanja pogodbe!

Z zlatimi točkami do 20% cenejše elektrike!

10 točk = 1% popusta na mesec


Novi in sedanji naročniki na Petrolovo elektriko si lahko med 1. 6. in 20. 8. 2011 z Zlatimi točkami precej znižate znesek plačila: za vsakih 10 točk prejmete 1 % popusta na elektriko, skupno pa lahko popust nadgradite kar do 20 %!



Zato vsi ki tankamo se nam splača iti na Petrolovo elektriko!
Vsaki mesec majo neko akcijo za elektriko!

zobl torek, 21. junij 2011 ob 08:51

Eto, Petrol je včera kupa Istrabenz Energije (večinskega lastnika GEN-I), tak da na konci je to fse ena veka napizdancija.
Kartelno do zdigovali cene pa narod bedoke delali, ker fse firme za prodajo električne energije so tak zaj v državni lasti

TUNČEK torek, 21. junij 2011 ob 09:17

V Nemčiji je glih tote dneve propodnila ena firma, ke je odovala fol elektriko in jemola peneze tüdi za celo leto napre. Lidje so ostali bres elektrike in tüdi bres penes, taka je treba premisliti o menjovi dobavitelof elektrike.
Jaaa



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.