Dejan ponedeljek, 4. julij 2011 ob 18:40

Sej kul, samo delaš takšno reklamo s ten, kak da bi ne ven kakšo bogastvo bilo Nasmeh Pa črke s kerimi pišeš, so večje, kak je prihranek Hihihi Pomežik

Legionar ponedeljek, 4. julij 2011 ob 19:44

Dejan je napisal/a:
Hehe, kakša rabuka za totih 10 evrov na mesec Nasmeh To je takša vsota, ka sploh ne veš, ge se ti to kota po žepih.
Naslednjih 6 mescov pa de +10%, tak ka boš na isten Nasmeh


Hja no, 10 evrov pri elektriki, pa 10 evrov tan, pa 10 tan, pa se mesečno tüdi do prišparati. Či to potegneš vküp, je ne letni ravni kar preci.

Se pa strinjan, ka ma tüdi Petrol svojo račünico, ka do na kunci itak na dobički. Je pa konkurenca na področji energetike dobrodošla, zakej pa ne? Zakej bi na totih področjih vlada monopol? To je samo za nos dobro, seveda či nede opet šlo za kakšne kartelne dogovore med ponudniki, kak smo tega že vajeni. Hehe

Dejan ponedeljek, 4. julij 2011 ob 19:51

Moš praf, 10+10+10... morti na mesec pride 100. Samo je totih 10 evrov zaenkrat še samo teorija.

Meni osebno se pač ne zdi smiselno za takše vsote delati takšega cirkusa. To je isto, kak či lečeš iz štacüna do štacüna pa iščeš falešo stvor, tak kak je Tunček že napisa, kesneje pa vidiš, ka si pri bencini pa pri cejti več püsta, kak je vredno fsesküp. Tak morti pri toti stvori, rejši čike opistiš al pa kakšo drügo navodo, recimo pitje kafeja Hihihi Pa več na mesec prišparaš Nasmeh

Legionar ponedeljek, 4. julij 2011 ob 19:56

No, jaz gučin pogojno; či bi to resen tak bilo, te se mi zdi čist smiselno jemati elektriko tan, ge je cenejša. Zakej pa ne? Kunec kuncov man teko rad svoj priftošl, ka rad vidin, či čim meje z jega gre. na čikih pa podobnih stvarih pa tüdi polek toga lehko šparaš...

driver ponedeljek, 4. julij 2011 ob 20:09

lol eni b i res šparali še na gatah, ka bi jih po treh dneh samo obrnili..

TUNČEK ponedeljek, 4. julij 2011 ob 20:34

Za kakšo svečo bi se pa prišparalo, da jo vujžgeš gda vzemejo tok op nevihtah in podobno op kakši hujdi vüri. Haha Haha

mucek19 ponedeljek, 4. julij 2011 ob 22:15

Legionar je napisal/a:
No, jaz gučin pogojno; či bi to resen tak bilo, te se mi zdi čist smiselno jemati elektriko tan, ge je cenejša. Zakej pa ne? Kunec kuncov man teko rad svoj priftošl, ka rad vidin, či čim meje z jega gre. na čikih pa podobnih stvarih pa tüdi polek toga lehko šparaš...

Ja Legionar tak tudi jaz razmišljam. Saj pa me nič ne stane samo natisnem pogodbo jo pošljem novemu ponudniku in je stvar rešena in ne porabim nič bencina čist preprosto!
Če bo drugo leto cenejši GEN-I bon ša na GEN-I če bo potem kak novi ponudnik natrgu in bo cenejši pa bom šel k njemu. Čist preprosto kot bi menjaval trgovine.

mucek19 četrtek, 14. julij 2011 ob 18:03

Tudi Elektro Primorska uvaja novo postavko in s tem viša ceno mesečnega računa električne energije
Tudi pri Elektro Primorska se s 1.8.2011 obeta nova sprememba. Na mesečnem računu bodo uvedli novo postavko in sicer "strošek podpornih storitev" v višini 0,78 € (z DDV) na mesec. Na letnem nivoju bodo tako uporabniki zaradi te spremembe plačali 9,36 € več. Postavka bo zaračunana pri vseh paketih razen pri paketu Ena in Ena Modri. Pri teh dveh paketih se bo strošek podpornih storitev pričel obračunavati po 31.12.2012.

Naj še enkrat spomnimo, da smo pri ZPS dosegli zavezo z Geni-I, Petrolom in Petrolom Energetika, da v obdobju enega leta ne bodo spreminjali cen električne energije. Več informacij lahko dobite na naši spletni strani www.123zamenjaj.si, kjer si lahko tudi izračunate vaše prihranke ob zamenjavi dobavitelja elektrike. Stran smo vzpostavili prav z namenom, da spodbudimo potrošnike in jim olajšamo zamenjavo dobavitelja.

vir:http://www.zps.si

mucek19 petek, 15. julij 2011 ob 22:21

Elektropodjetji odjemalcem naprtili novi strošek
Elektro Celje in Elektro Primorske z novim stroškom na položnicah od avgusta

CELJE – Kot smo poročali, bodo pri Elektru Celje s 1. avgustom začeli zaračunavati nov strošek, podobno pa so se odločili tudi pri Elektru Primorske. Na mesečnem računu bodo uvedli postavko »strošek podpornih storitev« v višini 0,78 evra (z davkom) na mesec. Na letni ravni bodo tako uporabniki zaradi te spremembe plačali 9,36 evra več, poroča Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS). Sicer pa bodo postavko zaračunali pri vseh paketih, razen pri paketu Ena in Ena Modri (pri teh dveh paketih se bo strošek podpornih storitev začel obračunavati po 31. decembru prihodnje leto).

Odjemalcem pri Elektru Celje od danes dražja elektrika

Od danes odjemalci Elektra Celje za porabljeno električno energijo plačajo več. »Povprečni račun za štiričlansko družino se bo povečal za 1,68 odstotka glede na prejeti račun za maj ali za 0,76 evra (poraba 400 kilovatnih ur in dvotarifno merjenje, op. p.),« so nam že pred časom pojasnili pri Elektru Celje. Poleg te podražitve, pa bo omenjeno elektropodjetje s 1. avgustom začelo zaračunavati še novo postavko – »fiksni del« – v višini 0,828 evra (z davkom) na mesec.

Vir: SLOVENSKE NOVICE

mucek19 ponedeljek, 25. julij 2011 ob 11:09

Odjemalci le menjajo ponudnike elektrike

Po napovedanih podražitvah elektrike in pozivu Zveze potrošnikov Slovenije imajo pri najcenejšem ponudniku tudi po več kot 300 povpraševanj za zamenjavo elektrodistributerja na dan.

V zadnjih dveh mesecih je po napovedih podražitev večine elektrodistributerjev in pozivu Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) več kot 5500 gospodinjskih odjemalcev oddalo zahtevo za zamenjavo ponudnika električne energije v Gen-I, pri katerem se zavezujejo, da električne energije ne bodo dražili vsaj do 30. junija 2012.

V Gen-I imajo zamenjav dvakrat več kot prej. Do aprila so namreč pridobivali povprečno 820 novih odjemalcev mesečno, maja in junija pa se je mesečno povprečje dvignilo na 1710 novih odjemalcev na mesec. Po napovedanih podražitvah imajo tudi po več kot 300 povpraševanj za zamenjavo na dan. Pri nekaj manj kot 3500 so že začeli z oskrbo, med njimi 432 iz Elektra Celje, 1449 iz Elektra Ljubljana, 845 iz Elektra Maribor, 222 iz Elektra Gorenjska in 480 iz Elektra Primorska. Ostali še čakajo na zamenjavo.

Skupaj je pri Gen-I danes več kot 26.000 gospodinjskih odjemalcev. V povprečnem gospodinjstvu z obračunsko močjo sedem, z dvotarifnim števcem s porabo VT:150 in MT:200 bi pri njih plačali 43,10 evra mesečno.

Tudi na Petrol, pri katerem v naslednjem letu ne bodo dražili elektrike, so se po podražitvah obrnila številna gospodinjstva. Trenutno je pri njih okoli 10.000 gospodinjskih odjemalcev, 2000 jih še čaka na podpis pogodbe.

Elektro Celje: Gre za poslovno politiko za pridobitev strank

V Elektru Celje so 15. julija podražili elektriko "zaradi razmer na trgu. Po pričakovanju in glede na močno kampanjo ZPS o zamenjavi dobaviteljev je bilo nekaj zamenjav dobaviteljev. Določeno število odjemalcev pa se nam je v tem kratkem času že tudi vrnilo nazaj". Sicer z elektriko še oskrbujejo 148.000 gospodinjstev in 16.174 podjetij, povišanje cen za štiričlansko družino, ki ima mesečno porabo električne energije v višini 400 kilovatnih ur (kWh), pomeni pri dvotarifnem merjenju dvig cene za 0,76 evra glede na majski račun. Razmerje porabe med višjo dnevno postavko in manjšo dnevno postavko je 55 proti 45.

Povišanje cen pri enakem gospodinjskem odjemu, se pravi 400 kWh na mesec in enotarifni način obračuna, pomeni dvig cene za 0,44 evra glede na majski račun. Dvig cene za povprečnega gospodinjskega odjemalca Elektro Celje, ki ima mesečno porabo 360 kWh, pomeni pri dvotarifnem merjenju dvig cene za 0,52 evra glede na majski račun. Razmerje porabe med višjo dnevno postavko in manjšo dnevno postavko je 57 proti 43. Povišanje cen pri enakem gospodinjskem odjemu, se pravi 360 kWh na mesec in enotarifni način obračuna, pomeni dvig cene za 0,29 evra glede na majski račun.

V Elektru Celje sicer menijo, "da je sklenitev zaveze o nepodražitvi električne energije do junija 2012 s strani podjetij, ki imajo majhno število gospodinjskih odjemalcev, del njihove poslovne politike, s katero želijo povečati tržni delež na segmentu gospodinjskih odjemalcev, ne glede na trenutne poslovne učinke".

Elektro Ljubljana: Iz leta v leto več zamenjav

V Elektru Ljubljana, pri katerem so se po podražitvi 1. julija zavezali, da električne energije ne bodo dražili vsaj do konca leta 2012, dobavljajo električno energijo 265.000 gospodinjstvom in 17.500 poslovnim odjemalcem, "vendar se število spreminja zaradi življenjskega cikla odjemalcev".

Opažajo, da je iz leta v leto več zamenjav dobaviteljev. "Odjemalci so vedno bolj aktivni in osveščeni ter prehajajo od enega k drugemu dobavitelju in nazaj glede na ponudbo na trgu, kar je značilnost razvitega trga bodisi z električno energijo bodisi z drugim blagom." A zatrdili so, da relativna deleža tako pridobljenih kot izgubljenih odjemalcev letos v celoti gledano nista velika, "saj je naša ponudba primerljiva s ponudbami ostalih dobaviteljev na trgu z električno energijo".

Elektro Primorska: Vzrok niso nujno podražitve

V Elektru Maribor so po podražitvah izgubili manj kot odstotek gospodinjskih kupcev, medtem ko bistvenega prehoda pri poslovnih kupcih niso zaznali. Sicer imajo okoli 183.000 odjemalcev med gospodinjstvi in 16.000 med podjetji, elektriko pa so za šest odstotkov podražili 1. junija.

V Elektru Primorska se je za zamenjavo dobavitelja odločilo 622 gospodinjskih in šest poslovnih odjemalcev, in sicer s 1. avgustom, ko se bo elektrika pri njih v povprečju podražila za 6,96 odstotka, zaradi česar bo mesečni račun višji za 1,28 evra. Vendar v primorskem elektrodistibuterju za vse, predvsem za podjetja, za katera električne energije niso dražili, ne morejo trditi, da je vzrok v napovedani podražitvi. Sicer so imeli konec junija 107.600 odjemalcev med gospodinjstvi in 16.750 med podjetji.


Vir:24.ur

mucek19 nedelja, 6. november 2011 ob 14:23

Ploskač Ploskač
Sami smo pri Petrolu od meseca avgusta in prihranek že raste!
Trenutni prihranek je 20,17€. Res je da imamo 15% popust na elektriko kar je super saj bomo po 6 mesecih privarčevali 60€ a to še ni vse ker pridno tankamo na Petrolu 3 avte se nam spet nabirajo točke in Petrol ima super zimsko akcijo za nove in stare naročnike do 20% cenejša elektrika! Akcija velja 15.11.2011 do 31.1.2012! In to spet za 6 mesecov!

To pa je super saj bomo v enem letu privarčevali privarčevali tja več kot 105€.
Vuuhuu Vuuhuu

Dejan nedelja, 6. november 2011 ob 16:09

Zanimivo, ka ste zamejali dobavitela, ka pri elektriki prišparate vekih 10 €/mesec, mote pa 3 avte Vuuhuu To ja

TUNČEK nedelja, 6. november 2011 ob 16:39

Mislin, da jin s tremi avti zadosta pločate, zato van lehko dojo elektriko malo ceneje. Tiste točke pa so pesek v oči, se potli zajih dobiš neke, ke je ne poceni, čeglih uni trdijo da je . Fse fküp je ena trgovina, ge pa trgovec - v toten primeri Petrol, nede nikoli na zgübi, se kunčno tüdi ne sme biti, se potli propodne.
Jaaa Hihihi

đoužek nedelja, 6. november 2011 ob 19:38

Heoa

Ne bo ravno vse tako, kot predvidevajo nekateri. Res, da če maš 3 avte ni neke logoke, da si ravno varčevalno usmerjen, tako, da tukaj ni neke računice, da z Petrolovo elektriko privarčuječ. Sicer pa je v popšust upoštevan samo električni tok, omrežnina in ostale dajatve nimajo popusta, tako, da ne vem, kje mucek19 privarčuje 10 € mesečno (tudi sam sem pri Petrolovi elektriki, pa se mi za več kot 6 € mesecno ne pozna od prej).

Kar se tiče Petrolovih točk pa niso to le metanje peska v oči: če nekaj rabiš iz njihove ponudbe potem zagotovo dobiš preko akcije to stvar precej ceneje. Pa npr. lahko imaš celo 2 meseca brezplačnega interneta pri Telemahu (za borih 200 točk, ki jih takoj "natankaš" imaš 100 € brezplačnih storitev). Cena naftnih derivatov pa je praktično enaka pri kateremkoli "naftarju" točiš, ampak drugi nimajo takšnih akcij - razen mogoče brezplačnih kozarcev in dežnikov.

Ivek nedelja, 6. november 2011 ob 21:31

Trgovec, ki bi neke šejnkova bi ša "cu grünt" Najpret zaračüna, te malo popisti, ka te lehko po zaračüni.

mucek19 nedelja, 6. november 2011 ob 22:51

đoužek saj pa sem zgoraj napisal, da mamo 15% popust na elektriko!
Če pa ne verjameš pa si sam izračunaj in pojdi na elektro Maribor stran in naredi gospodinski odjem 7kW in enotarifno merjenje vnos mesečne porabe ki je 366. Pa poglej pod osnovno ceno. Isto še naredi na Petrolu s tem da je tam 15% popust!
In ti pride 10,13€ razlike!
Če pa ni nobenega popusta pa je 6,54€ razlike!
Samo pri nas je vsaki mesec drugačno stanje ker imamo elektronski števec! Tako imamo en mesec 366kW drugi 364kW tretji 368kW itd.

Sedaj pa ker imamo že več kot 400 točk (točke dobiš tudi za elektriko pa bomo januarja 2012 uveljavljali 10% popust na elektriko 6 mesecev!

Če pa z njimi ne bom več zadovoljen pa bom šel na Gen-i, če pa še tam ne bom zadovoljen pa nazaj na elektro Maribor!

mucek19 sreda, 28. december 2011 ob 12:51

Elektro Maribor bo spet dvignil cene Hehe Hehe Hehe Hehe

Še ni minilo leto dni in v Elektro Maribor bodo znova dvignili ceno električne energije. Zvišali jo bodo za 6,15 odstotka. Prepričani so, da je to potrebno, saj bi sicer poslovali z izgubo.

V Elektro Maribor Energija d.o.o. napovedujejo, da bodo zaradi dviga cen električne energije na prostem trgu, ki se je realiziral v preteklem obdobju, s 1. februarjem prihodnje leto spremenili cene za gospodinjske uporabnike, in sicer za 6,15 odstotka oziroma 2,79 evrov na mesec za povprečnega uporabnika z dvotarifnim merjenjem in 1,73 evrov na mesec za tiste z enotarifnim merjenjem.

To bo že drugi dvig v manj kot letu dni. Prvi se je zgodil 1. junija, ko so električno energijo podražili za šest odstotkov.

V družbi so prepričani, da je dvig cene potreben, saj bi sicer delali z izgubo. V sporočilu za javnosti so zapisali, da bodo tako imeli enake možnosti kot konkurenca. Napovedali pa so tudi, da bodo za končne uporabnike pripravili pakete s fiksno ceno za odboje več let naprej.

Kot navajajo, so cene električne energije odvisne od mnogih dejavnikov. "Na prvem mestu sta vedno ponudba in povpraševanje. Ob tem pri cenah pomembno vlogo igra vpetost trga z električno energijo v svetovni trg energentov. Trenutno smo v situaciji, ko cene zaradi negotovosti v svetovnem gospodarstvu in trgovini, dnevno nihajo zaradi špekulacij, ki temeljijo na različnih novicah s finančnih trgov in večjih svetovnih gospodarstev," razlagajo v podjetju in dodajajo, da so v njihovi analitični službi ocenili, da bodo cene električne energije v letu 2012 v primerjavi s tistimi, ki so jih uspeli zagotoviti za leto 2011, okoli 10 odstotkov višje. Sprememba cen je torej nujna, če želijo zagotoviti normalno poslovanje družbe, še zagotavljajo.

"Cene za gospodinjstva ves čas prilagajamo dolgoročnemu gibanju cen električne energije na terminskih veleprodajnih trgih. Po tej korekciji bomo uporabnikom lahko končno ponudili tudi pakete po fiksnih cenah za nekaj let vnaprej," je pojasnil direktor Elektro Maribor Energija plus d.o.o. Bojan Horvat in dodal: "Ob tem, da bomo lahko še dodatno razširili pakete ugodnosti in zvišali kakovost naših storitev, saj so slednje za uporabnike enako pomembne, kot cena ter nenazadnje eden od ključnih razlogov, zakaj se vedno več naših nekdanjih uporabnikov vrača k nam." Hahaha Hehe

Zato dragi moji a vidite zakaj prisegam na Petrol elektriko?
Zaradi tega ker mam na Petrolu več ugodnosti kot na Elektru Maribor pa še zajamčeno ceno imam na Petrolu do junija 2012!
Če mam naprimer položnico 50€ dobim 50 točk na kartico!
Ker imam sedaj na kartici malo več kot 600 točk bom konec januarja spet porabil točke za 8% popust za 6 mesecev!


Zakaj izbrati Petrol?

Pri Petrolu je najenostavneje zamenjati dobavitelja!
Zamenjavo dobavitelja lahko izvedete na vseh Petrolovih bencinskih servisih – popolnoma brezplačno!
Možnost večjega števila odjemnih mest ter obračuna ostalih dobavljenih goriv in storitev na enem samem računu (Velja za Petrol d.d.)
Pri Petrolu imaš garantirano ceno do konca junija 2012 in to brez časovne vezave!
Petrol jamči konkurenčno ceno električne energije tudi po letu 2012!
Petrol ne zaračunava nobenega dodatka na visoko porabo.
V kolikor si pri Petrolu ne dobiš samo elektrike, ampak veliko več!
Pri ostalih dobaviteljih plačaš električno energijo in za to ne prejmeš ničesar drugega! Pri Petrolu se vsi nakupi seštevajo in vsi Petrolovi kupci so deležni mamljivih ugodnosti - in to ne enkrat, ampak ves čas trajanja pogodbe!

TUNČEK sreda, 28. december 2011 ob 13:34

Ke si hteja resen povedati, da de cena šla pr Elektro Maribor gor ali pa delaš samo reklomo za Petrol elektriko !?

mucek19 sreda, 28. december 2011 ob 21:16

TUNČEK ja resen bo šla cena s 1.2.2012 gor. No delam pa že spet reklamo.
Še to bi rad povedo da dokler še bodo nekateri vztrajali pri elektru Maribor bo elektro Maribor dvigoval cene. Sedaj bi morali ljudje množično zapusti Elektro Maribor in iti na Petrol ali Gen-i tako, da bi se jim začeli malo stolčki majati na elektro Maribor

zobl sreda, 28. december 2011 ob 21:39

s toto elektriko je tak, 6 centov , 7 centov je poceni elektrika, problem je da nas država opehari na raznih trošarinah, vzdrževalninah kere se plačujejo SODO-ju poleg računa, tka ka sama elektrika po sebi ni draga, drage so razne kak provin trošarine, po drugi strani gda pa se pelaš okrog pa vidiš ove lesene vujgjene sohe kak da smo 1939 letu, te pa človik pita kon toti penez gre, in ugotovi ka direktori in razni pomočniki si delijo po 10.000 eur in več na mesec , vozijo službene A6 in A8, jejo in pijejo na službene kartice, telefonirajo na službene mobitele in uživajo. To je narobe svet, država pa ni naredla nič po tem da skreše v teh hudih cajtih tote direktorje, ne zaslužijo si plačo večjo kot 3000 eur, takšnih državnih firm pa je nešteto , in tu se zgubi ogromno denarja.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.