Legionar torek, 3. november 2009 ob 18:06

Jas man na Hondi celo leto M+S gume gori, taka nega problema. Hihihi Edino na Toyoti moren mejati samo nega sile, ker man itak profila še zadosti, samo bon vseeno tüdi tan da m+s gume gor.
Se mi pa zdi malo smešno, ka dobesedno čez noč moreš mejati gume, či nenadoma sneg opodne. Ja kak boš si jih meja, či se recimo zaron zbidiš pa vidiš ka je vüni sneg pa moreš v slüžbo? Boš ob petih zaron vulkanizera bidija ali kej? Hahaha

Dejan torek, 3. november 2009 ob 18:44

Ja no, sej v kameni dobi tüdi več ne živimo Nasmeh Vsej nekej dni pret ziher lehko veš, či de takšo vreme, ka bi bila verjetnost snega.

Legionar torek, 3. november 2009 ob 19:38

Ja, to je resen, samo na vrat na nos letet zamijovat gume ne gre. Kapa či se v vremeni zmešajo? Hihihi In či recimo maja podne sneg -ke se je tüdi že zgodilo- bon te ša maja za en den nazoj zimske gume gor devat? Mislec

MHA torek, 3. november 2009 ob 19:47

Malo treba vreme spremlati, bojše ka se ti ovi zmešajo pa maš zimske gore, kak pa ti ne napovejo pa moš letne gor. V meji pa je že teko sunce močno, ka bi ga hitro pobralo.

Jas mon nekak rejši dvojne gume kak pa m+s.

Legionar torek, 3. november 2009 ob 19:55

Jaz gučin bole teoretično, kak pa zaresen. Pomežik Či bi se striktno držali zakona, te bi mogli tüdi či bi maja opa sneg, tisti den dati zimske gume gor. Zato provin, ka je zakon včosik malo tak-tak.

Dejan torek, 3. november 2009 ob 19:57

Zadosti či maš v takšnen primeri lance v avti Nasmeh

MHA torek, 3. november 2009 ob 20:02

Lance v avti pa žensko za volanon, kera jih ne ve gor dati.

prlek1825 torek, 3. november 2009 ob 21:49

mene je gnes tudi lepo presenetlo....zatiran se na avtocesti od ptuja proti mb...se pelam lepo 140 te pa se bližan hejdini pa tak kak če bi mokro cesto odrezo pa hitjo keri na cesto sneg...cesta je bila pokrita z snegom pa to orink..kome sem z letnimi gumami obvlodo avto...te pa se tudi več kak 80 90 nesem pelo...tak da lidje neso letne gume šala le si jih zamejejte čimpret

Zvončica torek, 3. november 2009 ob 23:26

Mene pa je že zaron guma presenetila...ka je v joj bija šrejf...pa sen mogla s taxijon delat....4 kafeje sen zavozila

MILAN sreda, 4. november 2009 ob 07:32

To ja samo malo bol pomalen pa gre

MHA sreda, 4. november 2009 ob 10:57

Za zutra po neke gučijo za snek.

erof sreda, 4. november 2009 ob 11:29

GUME

Legionar sreda, 4. november 2009 ob 13:17

Dejan je napisal/a:
Zadosti či maš v takšnen primeri lance v avti Nasmeh

No ja, či zakon prav razmin, te je zadosti či maš na magari letnih gumah zadosti profila. Lanci pa tü na ravnici itak kej dosti v poštev ne pridejo.

Jernej sreda, 4. november 2009 ob 13:20

Mislec ..zanimivo...Na kaj moramo pri pnevmatikah, tako letnih kot zimskih, nenehno ali vsaj občasno paziti?

Naprej Navodilo za menjavo zimskih pnevmatik

MHA sreda, 4. november 2009 ob 17:22

San zimska guma je le zimska guma. V gumah je že veka razlika kak je vüni temperatura meje kak 7°C se zimska dosti bojše obnoša kak pa letna te pa či je mokro, snek ali pa süho.

Jernej sreda, 4. november 2009 ob 17:42

MHA je napisal/a:
San zimska guma je le zimska guma. V gumah je že veka razlika kak je vüni temperatura meje kak 7°C se zimska dosti bojše obnoša kak pa letna te pa či je mokro, snek ali pa süho.

Ja, samo či je zimska guma:

menje kak 4-5let stara
ma več kak 4mm profila
pa je kvalitetna
pa či je nej obnovlena guma

...te tao štima z +7°C

Či pa tej pogoje nemaš te je se bogše letnami voziti!



Legionar sreda, 4. november 2009 ob 18:13

MHA je napisal/a:
San zimska guma je le zimska guma. V gumah je že veka razlika kak je vüni temperatura meje kak 7°C se zimska dosti bojše obnoša kak pa letna te pa či je mokro, snek ali pa süho.

Či je tak, bi jaz spremenja zakon pa da rok za zimske gume na 15.oktober. Te se temperature -fsej zaron- tüdi že nizke, pa še sneg nas skoro nemre presenetiti pred totin datumom!

tota sreda, 4. november 2009 ob 18:44

Ne ven, zakej je stalno teko problemof okoli zimskih gum, pa totega datuma... Nigi ne piše, ka jih nesmiš mejati pred 15.novembron. Či bor malo glejaš vremen, pa štidiraš na varnost, te si boš jih zameja pret. Toti predpisi neso zato spisani, ka se je pač enemi k.rac zdigna, pa je to spisa, napisani so zavolo varnosti. Keremi to ne ide v glovo, pa de mo žmetno gume mejati, tüdi či de toti datum premekjeni na 25. december. Aja, pa profil je zadosti 3 mm, gume M+S ali letne z lanci za gume na pogonski osi.

Legionar sreda, 4. november 2009 ob 18:53

Či podne 1 cm snega, je treba zavolo tega lance gor devati ali kej? Pa to tü na ravnici? Jaz se strinjan ka se je pač v zimskih razmerah treba prilagoditi, proban pač samo izpostaviti tüdi drügo stron totega zakona. Kak že rečeno, eno teoretično vprašanje: či podne sneg recimo 1.maja (ke se je že zgodilo), je treba devati gor zimske gume? Ker či je sneg so to zimske razmere. Či ne zimske gume, pa lance zavolo por snežink? Ali pa preprosto sploh ne zimskih gum devati dol z avta glih zavolo tega?

tota sreda, 4. november 2009 ob 18:59

To so stalno nekši ekstremni primeri, kerih nobeden zakon nemre predviditi. Či prvega maja sneg podne, tudi ne ostone dugo, pa či maš gor letne gume z zadosti profila, pa se pametno pelaš, te nobeden pameten policej nede kaznija. Lance moreš dati gor, gdo se sneg lepi na cesto. Dvomin, ka de se maja kej lepilo, bole de se sproti topilo.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.