MHA torek, 15. januar 2008 ob 21:30

Sviz in Sindikat zdravstvenega in socialnega varstva sta potrdila udeležbo v splošni stavki, ki bo 30. januarja. Stavkali bodo tudi policisti, zdravniki pa ne, a zahteve podpirajo.

To pomeni, da v sredo, 30. januarja, v šolah ne bo pouka, zagotovljeno pa bo varstvo za otroke, ki ne bodo imeli kam iti. Delovali bodo tudi vrtci, poskrbljeno pa bo tudi za varovance s posebnimi potrebami v zavodih. Srednje in višje šole bodo zaprte.

Stavko napoveduje:
- 1.100 sodnikov
- 6.000 avtoprevoznikov
- 158.000 zaposlenih v javnem sektorju
- 200.000 zaposlenih v zasebnem sektorju

Janša: Prevlada naj razum

Glede stavke v javnem sektorju je premier Janez Janša izrazil upanje, da je ne bo, da
bo dosežen kompromis in da bo prevladal razum. Predsednik vlade se namreč boji povečevanja inflacije, kar, kot pravi, ni v interesu nikogar, tudi zaposlenih v javnem sektorju ne.


vir: klik

Ve pa to več ne resen ke držova z nami dela Zid Hud

MILAN torek, 15. januar 2008 ob 22:00

Vuuhuu Vuuhuu Vuuhuu
kak je viditi ka je liden prek prišlo
ven pa satane treba malo zbesiti
ali ap bomo resen pocrkali.Mater jin .....

Aplavz Aplavz

stajerc13 sreda, 16. januar 2008 ob 14:49

en mesec nazaj sen 2 dni bija v koloni v Italiji...katastrofa..
zej pa se de to prinas zgodilo....
ni problema bon duma osta..Aplavz

MHA sreda, 16. januar 2008 ob 21:19

Negi sen čüja, ki do pre policeji tüdi štrejkali, ka pre tisti den nedo kazni pisali.

Zvončica sobota, 19. januar 2008 ob 01:15

Moga bi biti kompleten štrejk....delavcov gospodarstva pa javnega sektorja....ka bi se totin tan na svetilniki malo zašajnalo ka se doli pri podni godi...gda smo že tü od murašic pa jihove mizerije pisali....pa je od te še vse samo slabše.Hjooj

Pepek z brega sobota, 19. januar 2008 ob 08:43

Zid Zid Zid
V Muri pre nega penez za vekše ploče!!Hjooj Hjooj

Či bi nadzornemi odbori (keri samo nadzira kak pomalen lezijo v blato), pa vodilnin (keri jih vlečejo f toto blato) ploče in nagrade znižali na eno normalno cifro, te bi lehko delafkan komot zdignoli ploče, pa zavolo toga nebi firma bila nič na slapšen.
Hjooj Hjooj Hjooj

optix sobota, 19. januar 2008 ob 13:03

Pepek, prvo sebi nagrobijo peneze pa nagrade, za delavce pa potem tak nič ne ostane.
to bi trebalo vse dol natirati, bi jaz njim dal nagrade pa visoke plače. naj si da plačo sorazmerno poslovanju.
se pravi

delavec 380 eur
direktor 900 eur pa niti centa več!

MHA sreda, 23. januar 2008 ob 23:25

Stavke v javnem sektorju ne bo

Pogajalski ekipi vlade in sindikata sta prišli do dogovora, da stavke 158.000 zaposlenih v javnem sektorju ne bo.

Zaposleni v javnem sektorju bodo v nov plačni sistem stopili s 1. majem letos, plačna nesorazmerja pa bodo odpravljena do konca leta 2010. Dogovor naj bi podpisali v četrtek.


vir:Ljubljana - MMC RTV SLO

Stavke v javnen sektori nede Mislec San je do 1. maja še daleč, do leta 2010 pa je še tüdi neke cejta Mislec

MHA četrtek, 24. januar 2008 ob 14:28

Avtoprevozniki našli dogovor

Sekcija avtoprevoznikov pri OZS-ju je z ministrstvom za promet podpisala dogovor o reševanju težav. Protesta v petek tako ne bo. Avtoprevozniki od ministrstva za finance zahtevajo, da uvede davčno olajšavo za naložbe malih podjetij, a ministrstvo pravi, da bi bil takšen podzakonski akt neustaven. Vendar prevoznike pri njihovi zahtevi podpira tudi ministrstvo za promet, zato bodo zdaj verjetno skupaj reševali to vprašanje

Prometni ministrstvo in prevozniki so sicer že dosegli dogovor tudi o o subvencioniranju nakupa sodobnih ekoloških tovornjakov in čimprejšnjem elektronskem cestninjenju, kar sta bili zahtevi prevoznikov.


vir: Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Zgledne, ka je vloda le začela popüščati.

Zvončica petek, 25. januar 2008 ob 00:21

Toti dogovori o izplačili za javni sektor so se že pred por leti odvijali...pa so te glihtak rekli ka de se v por letih postopoma povišovalo....gda bi se moglo pa so na to pozobiliZloba Pa za toto rundo de tüdi isto....mi mo po meli duge nose.

Jernej sobota, 26. januar 2008 ob 23:34

MHA je napisal/a:
Avtoprevozniki našli dogovor

Sekcija avtoprevoznikov pri OZS-ju je z ministrstvom za promet podpisala dogovor o reševanju težav. Protesta v petek tako ne bo. Avtoprevozniki od ministrstva za finance zahtevajo, da uvede davčno olajšavo za naložbe malih podjetij, a ministrstvo pravi, da bi bil takšen podzakonski akt neustaven. Vendar prevoznike pri njihovi zahtevi podpira tudi ministrstvo za promet, zato bodo zdaj verjetno skupaj reševali to vprašanje

Prometni ministrstvo in prevozniki so sicer že dosegli dogovor tudi o o subvencioniranju nakupa sodobnih ekoloških tovornjakov in čimprejšnjem elektronskem cestninjenju, kar sta bili zahtevi prevoznikov.


vir: Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Zgledne, ka je vloda le začela popüščati.


Tü se pa vidi ka transit ma gospodarstvo tüdi vrokaj!
Eni vozniki so bogi poznam par ka njin sef nece placati tak kak more biti.

Poznam primer ka je sofer sao k sefi pa je ga pitao za peneze, ka je njemi dusen.
Sef je njemi nej sceo dati peneze. Sofer pa je
Kamijon, 4 osevinca punim betonom na cesti püsto pa je dumao odiso. Tak ka je se beton na tovornjaki posüso!
Hihihi dobro je naredo!

MHA sobota, 26. januar 2008 ob 23:45

Zej te nede nibene stavke. Jernej, ve je marsike tak, kak je pri oven šoferi grüške blo. Tiho

MHA petek, 1. februar 2008 ob 15:06

Sindikati nočejo podpisati

Sindikati in delodajalci bi morali podpisati kolektivno pogodbo o izredni uskladitvi plač, a se je zapletlo.Ob 12. uri bi morali predstavniki sindikatov in delodajalskih organizacij na Gospodarski zbornici Slovenije slavnostno podpisati Kolektivno pogodbo o izredni uskladitvi plač za leto 2007, vendar do podpisa ni prišlo.


klik

Zvončica sobota, 2. februar 2008 ob 01:50

Sen si mislila ka je vse preveč lepo pa gladko šlo....to so zej tak naredli ka ovačik bi pret meli kompleten štrejk....samo jaz bi solidarno glihtak štrejkala....ve pa ne resen kak boge delavce ožmekovlejo...bandaZloba

MHA sobota, 2. februar 2008 ob 11:49

Dobrota je sirota! Bol delaš za držovo, bol najebeš Hjooj Zid

MHA petek, 28. marec 2008 ob 16:36

Stavka zdravnikov 18. aprila

Splošna stavka zdravnikov in zobozdravnikov se bo začela 18. aprila in bo trajala do izpolnitve stavkovnih zahtev.

Delo zdravnikov bo v tem času omejeno na zakonski minimum, so soglasno sklenili na izredni skupščini Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides.

Stavka bo preklicana, če bo posebni tarifni del kolektivne pogodbe z zdravniki in zobozdravniki sklenjen do 17. aprila. Predsednik sindikata Konrad Kuštrin je še dejal, da bodo dali vladi dovolj časa, da ugodi njihovim zahtevam.

"Tega dne si nismo želeli, še manj si želimo dne, ko se bo začela stavka. A ko nam izbijejo iz rok najmočnejše orodje, to so argumenti, imamo edino ustavno pravico, da pokažemo zobe," je po izglasovanju stavke dejal Kuštrin.


klik

Zvončica ponedeljek, 31. marec 2008 ob 23:32

Nej rejši na ZZZS pritisnejo ka do več penez dovali ka nede teko čakalnih vrst pa ka de se lehko normalno delalo.....eni dohtari si resen zaslüžijo ka bi jih bojše pločali, opet drÜgi pa so bole na serijsko delo nareti-tablete, napotnica pa adijo....ne ka bi se kej dosti midili s ten ka človeki pravzaprav je....

MHA torek, 1. april 2008 ob 13:18

So primerjali ploče doktorof pa pločo direktora ZZZS-ja, pa mo direktor 3x večjo pločo kak doktor, či je to logično te pa tüdi Buum

Zvončica četrtek, 3. april 2008 ob 01:39

No, evo...to je to....po bolnicah pa osebje krčijo pa obremenuvlejo do skrajnosti. Sron jih nej bo ka na račun hamlarije eni lidje morejo vmirati pret kak do specialista pridejo. Banda. Če bi delali za lidi ne bi smeli meti nobenega profita, ve pa so ne pridobitna dejavnost...Vrag Ninđa pa vile



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.