stajerc13 sobota, 16. februar 2008 ob 20:46

Jutri(v nedeljo 17.2) naj bi, predvidoma ob 15.uri, Kosovo razglasilo neodvisnost.

Sam sem proti neodvisnosti Kosova, ker lahko to sproži verižno rekacijo. Kasneje bodo hoteli svojo samostojnost tudi Baski v Franciji in Španiji, pa Turki v Nemčiji, bosanski Srbi v Bosni in nenazadnje tudi Albanci v Izoli, Kopru in Piranu.
To je povsem zgrešena politika Eu-ja. Ta ne bo prinesla želenega učinka, ampak bo zgolj sprožila globok in dolgoročen razkol med evropskim in proevropskim svetom(s tem mislim predvsem na Rusijo). In poleg tega se bo nabralo en kup novih problem, povezanih s samostojnostjo in neodvisnostjo nekaterih regij po svetu.

Zakjučki podobnih primerov v Evropi pa so znani. Škoti in valežani še vedno niso neodvisni, ampak imajo visoko stopnjo notranje avtonomije. Zakaj se ni v teh primerih odločalo kot se sedaj? Pomislite kaj bi ostalo od Švice, če bi vsak kanton zase(francoski,nemški, italijanski) razglasil neodvisnot?

Moje mnenje je, da večinsko prebivalstvo na določenem območju ne bi smelo biti pogoj za ustanovitev nove države.

Strelec Zid Zid Vesolec

optix sobota, 16. februar 2008 ob 22:44

jutri se uradno odpira še ena mešalnica sladoljeda - kosova republjik

od 17h ure dalje, velka žurka pri zurapovem kioski poleg tuša.
KEBAB for FREE

optix sobota, 16. februar 2008 ob 22:46

stajerc: škoti imajo mandat parlamenta in vlade do 2010, potem bo referendum o osamosvojitvi in odcepitvi od usranega junajtid kingdoma.

če jim bo referendum večinski ZA, Scotland will be again free Nasmeh

Zvončica sobota, 16. februar 2008 ob 23:29

Doli na jugi se je še stalno veka nevola skÜhala pa de se tÜdi zej....no, mogoče ne včasik, bo pa se ....Ve je lepo biti som svoj gazda, samo meni se vidi ka so albanci na drugen tereni ne pa srbi....tota stvor me neje nigdor preveč zanimala. Ven pa teko, ka je stalno blo tan doli kao občutlivo področje, še Titek je stalno cvika...Nejbole smešno pa mi je kak se kosovari vežejo na amerikance kak na kakše bogece....Keri ve, ka je te tan doli takšega ka je tota flika zemle tak pomembna?Ninđa

optix nedelja, 17. februar 2008 ob 00:18

samo ko pogledas zgodovinsko, albanci na kosovem so imeli ze za casa tita, svojo avtonomijo v sklopu jugoslacije, predsednika in premijera vlade, parlament, ter predstavnika v predsednistvu federacije.
da ni milosevic zacel s pizdarijami leta 1989 ko jih je vrgel vn iz ustave jugoslavije, ter jim vzel avtonomijo kero jim je tito dal, bi oni bili ze tedaj ena od republik jugoslavije.
75% albancev je bilo ze leta 1975 na kosovem, zaj pa jih je 92%.
kosovo je bilo skoraj 500 let v turskem imperiju, in tam so ziveli albanci, srbov bilo ni.

MILAN nedelja, 17. februar 2008 ob 10:53

Alooo
keko je meni znono je doli dosti rudninskih bogastef te pa se pač za to nejbol brigajo AMERIKANCI
dati jin svojo odločaje pa je .
o miri to pa de bole žmetnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jokec

fargo nedelja, 17. februar 2008 ob 11:26

Kosovo je imelo avtonomijo za časa yu (tako kot je napisal Optix), avtonomijo je imela tudi Vojvodina, Tedanje vodstvo Srbije je ukinilo te avtonomije,s namenom da utrdi oblast,verjetno pa tudi s tem namenom, da navidezno čim bolj izenači situacijo na kosovu v delih BiH in delih RH. Začela se je yu morija, srbi so tedaj za dalj časa okopirali velik del HR ozemlja, ga preko ozemlja BiH kjer so pregnali muslimane (sedanja republika srpska) povezali s srbijo in bili v bistvu zelo bilizu velike srbije.
Imeli so smolo, ker so jih vedno vodili " bumbari",tako s nesprejetjem plana Z4 izgubijo možnost po veliki avtonomiji v RH,ljudje iz umetne SAO krajine se po vsekakor legitimni akciji hrvaške vojske razselijo (na srečo srbov) v največji meri po nekdanji avtonomni pokrajini Vojvodini.Tam se naselijo tudi srbi s Kosova, kar močno spremeni narodnostno strukturo prebivalstva (srbi v Vojvodini postanejo večina).

Kosovo bo tako postalo nova država,priznanje nove države lahko sproži reakcije in zahteve po neodvisnosti v marsi katerem delu sveta.
Vprašanje pa je kaj se bo dogajalo v prihodnosti v BiH, ali se ne bo kot bumerang pojavila zahteva po neodvisnosti Republike srpske, menim da je prav tam velik sod smodnika
Strelec





Novi državi želim svetlo prihodnost in gospodarski razvoj.
Vlada kosova bo dolžna nealbanskemu narodu zagotoviti varnost,enakost in človeka dostojno življenje.

MILAN nedelja, 17. februar 2008 ob 13:34

A-A
res bi lahko bili vsi srečni če bi zavladal razum
problem je da se vmešavajo drugi ki imajo svoje interese.
Morda pa je vseeno prišel čas boj razumnih ljudi
vsaj to bi pričakovali v 21 stoletju.

Dejan ponedeljek, 18. februar 2008 ob 16:38

Zej bodo šiptari meli 2 državi. V eni bodo sladoljet mešali, v drügi pa kebab delali Hjooj
Pri nas se te tüdi lehko na Jesenicama, Titoven Velenji al pa Lublani naredi kakšna ekstra država Mislec

stajerc13 ponedeljek, 18. februar 2008 ob 17:36

Nevarno je dopustiti tako širjenje teritorija. Sicer so sedaj Kosovari (končno) menjali zastavo. Vendar ne gre spregledati, da so pohopsali že pol Makedonije in sedaj še Kosovo.
Kdo lahko sedaj (brez, da je obsojen dvoličnosti) prepove Srpski Krajini odcepitev. Kdo lahko prepove Flamcem v Belgiji, da se odcepijo in grejo ven iz EU? Baski tudi nimajo države - kaj je z njimi? Irska, Škotska, Wales (kar je malo znano, da želi neodvisnost) ....
Odprli ste pandorino skrinjico Evrope. V Evropi se ne sme pomikati mej. Ko se začne - ponavadi sledi vojna.

Laka im zemlja! Mislec Pisk Strelec

optix ponedeljek, 18. februar 2008 ob 18:56

stajerc13 je napisal/a:
Nevarno je dopustiti tako širjenje teritorija. Sicer so sedaj Kosovari (končno) menjali zastavo. Vendar ne gre spregledati, da so pohopsali že pol Makedonije in sedaj še Kosovo.
Kdo lahko sedaj (brez, da je obsojen dvoličnosti) prepove Srpski Krajini odcepitev. Kdo lahko prepove Flamcem v Belgiji, da se odcepijo in grejo ven iz EU? Baski tudi nimajo države - kaj je z njimi? Irska, Škotska, Wales (kar je malo znano, da želi neodvisnost) ....
Odprli ste pandorino skrinjico Evrope. V Evropi se ne sme pomikati mej. Ko se začne - ponavadi sledi vojna.

Laka im zemlja! Mislec Pisk Strelec


dejstvo je eno, da ti ne mores prseliti 2 miljona ljudi na luno pa dati srbom, ki jih je tam 100.000 mogoce ta prostor drzave.
albanci so tam ze izpred 500 let, ko so turki tisti del zasedli. srbov tam ni bilo, edino se je zivel mit o njihovi bitki na kosovem polju (katero so izgubili), to pa je tudi vse.
albancov je nekje 92% od 2.2miljona prebivalcev. srbi so jih 19 let drzali na ledu od kdaj so jim 1989 vzeli avtonomijo pa jih vrgli vn iz ustave, izkljucevali elektriko, vodo , in podobno, v glavnem narod so maltretirali, in enega dneva leta 1999 je pocilo in je bilo vsega dovolj.
milosevicev plan je bil, da srbe s hrvaske naseli na kosovo, na koncu pa se mu je zgodilo najhujse, da so se mu ti uprli in niso se hoteli naseliti na kosovo , ampak so ostali v vojvodini. eni se zaj zivijo v barakah za izbeglice.
srpska krajina je propadla 1995, ti mislis verjetno republiko srpsko v BiH.
mislim, da ne moremo izenacevati ene baske v spaniji z problemom razpada jugoslavije.

naj ljudje imajo svojo drzavo, tako kot je imamo mi ze od leta 1991.
na nas je svet tudi tako gledal, ko smo se odcepili od jugoslavije, tako tudi danes gledajo na Kosovo.

MHA ponedeljek, 18. februar 2008 ob 20:04

Ovi so razglosili neodvisnost Kosova, mi smo še nič ne rekli, zej pa kože po poročilih, ka so v Beogradi Srbi napadnoli Slovensko veleposlaništvo, nešče je že po zva, ka je bomba v Mercatori, vižigali so Slovenske zastave.

Gamat ena Strelec Še nas bodo nücali!

optix torek, 19. februar 2008 ob 12:43

MHA je napisal/a:
Ovi so razglosili neodvisnost Kosova, mi smo še nič ne rekli, zej pa kože po poročilih, ka so v Beogradi Srbi napadnoli Slovensko veleposlaništvo, nešče je že po zva, ka je bomba v Mercatori, vižigali so Slovenske zastave.

Gamat ena Strelec Še nas bodo nücali!


showtime baby.

to ti je del predstave, mora ti to tak biti.
pa kaj ti mislis,da zdaj en precednik pa premijer bodo narodu rekli, "ja kosovo je albansko ni vec srbsko, priznali jih bomo".
vrgli bodo kostunico pa ovega novoizvoljenega precednika z oblasti, pa zakurili do parlament, tak kak kda so sli na milosevica, kda je volitve zgubil in jih je preklical kot neveljavne...


slovenija pac je predsedujoca drzava EU in zato kurijo slovensko zastavo, da je italija predsedujoca bi kurili njihovo Nasmeh

malo do se mitinge meli pa pametovali, pa do se s cajtom vmirili, tak je vedno z njimi bilo...


cheers

stajerc13 torek, 19. februar 2008 ob 13:26

Z takimi postopki delajo da bojo srbi postali še večji nacionalisti.
So poskrbeli da se je vrnilo 200.000 srbov izseljenih z Kosova in Metohije.
Nobenega na tem glupem svetu to ne zanima, zanimajo jih samo ti šiptarji.
Zato kriza ni rešena, šele začela se bo in razširila na druge kraje sveta.
Na kosovu ni zaželen nobeden če ni albanec, zato ni krivica v srbih. Albanci so totalno neprilagodljiv narod. Niso pokazali niti malo pripravljenosti za dialog.
In potem so srbi krivi za vse kar se dogaja. Ma če je nekdo slep je slep, mu ni pomoči

Pisk Kadilec Dim

MHA torek, 19. februar 2008 ob 15:36

Fčera sen še te poslüša, ka se je precednik dr. Türk ostro odzva, zahtevle tüdi odškodnino za povzročeno škodo.

fargo torek, 19. februar 2008 ob 16:32

Država je suverena,priznanja se vrstijo, poti nazaj ni, narod albanski naj se čimprej loti dela, spoštujejo naj pravice Srbski manjšini in to je to.
Res je, da Srbi plačujejo za napake svojih nekdanjih voditeljev( kje so jih le našli), res je da Srbijo trenutno vodijo predvsem prozahodni (normalni) politiki, kateri nosijo breme svojih predhodnikov, ne smemo pa zanemariti, da si glede na rezultate predsedniških volitev v Srbiji skoraj polovica Srbov želi za voditelja sodobnega "srpkog čiæu" (Draža Mihajloviča), kar pa je zaskrbljujoče.

Kot sem na to temo komentiral že zadnjič, se vse bolj kaže da bo zelo zanimivo dogajanje predvsem v Republiki Srpski, mislim da bo ta država v državi oz njen lider Milorad Dodik izpeljal referendum in še letos proglasil neodvisnost.Hrvati v BiH bodo v primeru razglasitve samostojnosti Rep.Srpske iz na situacijo gledano razumljivih razlogov zahtevali Herceg Bosno, katere so se za razliko od Srbov med vojno v BiH odrekli,in to je pravi sod smodnika.Bojim se da bodo najkrajšo potegnili spet Muslimani (Bošnjaki) narod kateri je sam po sebi svetovni fenomen, saj v bistvu gre za vero (muslimane), kateri so v času Turške prevlade prevzeli musl.vero, v bistvu pa so bili njihovi predniki pripadniki enega od zgoraj naštetih narodov ali "plemen".Kot narod ex yu jih je opredelil Tito s sodelavci.
Svetovne morije so se nekoč že začele prav v deželi kajmaka in pleskavic..

Glede razbijanja trgovin in veleposlaništev se bi strinjal z Optixom, da je to itak srbska folklora....Vudri

optix torek, 19. februar 2008 ob 18:24

stajerc13 je napisal/a:
Z takimi postopki delajo da bojo srbi postali še večji nacionalisti.
So poskrbeli da se je vrnilo 200.000 srbov izseljenih z Kosova in Metohije.
Nobenega na tem glupem svetu to ne zanima, zanimajo jih samo ti šiptarji.
Zato kriza ni rešena, šele začela se bo in razširila na druge kraje sveta.
Na kosovu ni zaželen nobeden če ni albanec, zato ni krivica v srbih. Albanci so totalno neprilagodljiv narod. Niso pokazali niti malo pripravljenosti za dialog.
In potem so srbi krivi za vse kar se dogaja. Ma če je nekdo slep je slep, mu ni pomoči

Pisk Kadilec Dim



v vsaki drzavi imas nekolicino skrajnezev, kateri v takih situacijah, kot je zdaj v srbiji izplavajo na povrsje, to pa ne pomeni, da tam par tisoc dobesedno idiotov oz. "nogometnih navijacev" , ki so devastirali slobensko ambasado in mcdonalds odraza misljenje srpskega naroda.
srbski narod je zal bil zaveden s strani njihovega najljubsega liderja milosevica ze v 80 letih, ko je imel turnejo govorov po kosovskem polju in tam je startal voz kateri je potem vozil po klancu navzdol, samo je bilo vprasanje casa kdaj se bo jim zgodilo, to kar se je.
danes srpski politiki spet pritiskajo na enake gumbe, kot njihov prednodhik milosevic. iste zakulisne igre, samo drugi igralci.


cel cas se je vodil dialog na relaciji pristina - beograd , nekaj let, in se niso premaknili z mrtve tocke. za srbe je edino sprejemljiva situacija , da je kosovo v srbiji in da oni vladajo vecinskem albanskem prebivalstvu na kosovu.
UN je postavil ahtisarija da je z UN komisijo napisal nacrt za osamosvojitev kosova. Vse stvari, katere je UN predpisal so kosovari sprejeli in se obvezali jih izpolniti, prav tako bodo imeli nadzor v vseh institucijah in svetovanje pri vzpostavi polne pravne in funkcionalne drzave. ce to ni dovolj, potem ne vem kaj se ti pricakujes ?
Mislim, da vecina ljudi mece v isti kos albance, ker pac nekaterim gredo na zivce sladoledarji, zelenjavarji, burekmajstri, ki imajo pri nas svoje kioske, in potem se naredi stereotip o nekem narodu na osnovi teh, kot manjvrednem ter ostali epiteti, kateri gredo potem zraven v taksni situaciji.

MILAN torek, 19. februar 2008 ob 19:49

Poznan nekaj stvari kere so večini lidi neznane.
Dela sen z šiptari-merja sen srečo ka sen dobja dobrega pijatela keremi sen dosti pomoga.V nadaljevanji pa sen meja posla z drügimi šiptari. Trdin das je bojše ka se v to nobeden ne spüšča. Kumaj sen se rešja- mislin rešilo me je samo to ka je posredüva tisti prvi pedoš. Drgačik pa bi bilo joko oljovo ne samo jaz cela družina smo ne meli mira.Njihov način je neizoprosen.

MHA torek, 19. februar 2008 ob 19:58

Milan, dobrota je sirota!

optix torek, 19. februar 2008 ob 20:25

Čips Kafe Sladoled Supermen



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.