Legionar torek, 17. februar 2009 ob 10:40

Meni toto Kosovo še vedno delüje bolj kak kakša banana republika...Vrag smejun

MHA torek, 17. februar 2009 ob 16:09

Dejan je napisal/a:
Gnes je že eno leto naokoli. Ne bi si misla, ka cejt tak hitro gre Mislec

Aha, leto dni je minilo kak keks.

Zvončica torek, 17. februar 2009 ob 23:37

Gde ta mela deco de vama še hitreje cejt ša.....lka pa se Kosova tiče pa se mi vidi ka je tak kak nedonošenček (že od kej se zmislin)....stalno do nekšo pomoč nücali...takšo ali drgačišo...

Dejan četrtek, 17. februar 2011 ob 16:10

Tri leta je že tega. So pa 100 let za leseno žlico.

Kosovo svojo tretjo obletnico praznuje z grenkim priokusom

MHA četrtek, 17. februar 2011 ob 16:57

Pa še sto let bodo.

TUNČEK četrtek, 17. februar 2011 ob 18:21

Haha Haha Haha in pri ten nede niše veda gdo pije in gdo ploča !







Da zroseš moreš dugo cecati !!!

Legionar četrtek, 17. februar 2011 ob 19:05

Vüpan ka kakši Zurap ali pa Beti ne štejeta totega foruma Hihihi , samo jaz iskreno poven, ka sen že od začetka ne bija za to, ka Kosovo grota držova. Zej pa vidimo ke je s tega grotalo. Nekša pol-držova, kero so eni priznali, eni ne, pa tüdi osnovnih državnih institucij so še niti ne vzpostavili. Bohoti se kriminal, mir je bole ali meje navidezen, gospodarstva nega, pa veka brezposelnost je. To de enkrat počilo. Lehko pa je to globalni načrt, ka se Kosovo morti enkrat kasneje spoji z matico Albanijo, meni se to že od vsega začetka zdi zlo verjeten scenarij.

TUNČEK četrtek, 17. februar 2011 ob 19:19

Fse to ka proviš drži in je tüdi možno. Jaaa

optix četrtek, 17. februar 2011 ob 19:34

Legionar je napisal/a:
Vüpan ka kakši Zurap ali pa Beti ne štejeta totega foruma Hihihi , samo jaz iskreno poven, ka sen že od začetka ne bija za to, ka Kosovo grota držova. Zej pa vidimo ke je s tega grotalo. Nekša pol-držova, kero so eni priznali, eni ne, pa tüdi osnovnih državnih institucij so še niti ne vzpostavili. Bohoti se kriminal, mir je bole ali meje navidezen, gospodarstva nega, pa veka brezposelnost je. To de enkrat počilo. Lehko pa je to globalni načrt, ka se Kosovo morti enkrat kasneje spoji z matico Albanijo, meni se to že od vsega začetka zdi zlo verjeten scenarij.

Ona dva sta Turka iz Makedonije, ne s Kosova.
Seveda da vse drzavne institucije ne funkcionirajo, poglej Slovenijo, mi smo 20 let samostojna drzava pa se v 2011 pravna drzava ne funkcionira, ne pa da bo neko Kosovo ki je samostojno 3 leta.
Prevec se mi ukvarjamo z drugimi drzavami, doma v Sloveniji pa imamo toliko kriminala, da o tem ni zdravo govoriti, ves cas pa obstaja neka kolektivna zavest da smo mi ne vem kako uspesni in boljsi od drugih, kar je izkrivljena slika dejanskega stanja.

Uradna Srbska politika se je s tem dejstvom ze zdavnaj sprijaznila, to tudi potrjujejo podatki na Wikileaksu, ampak pred narodom ki je 20 let kot bi rekli Srbi "jeo govna", morajo glumiti.

Kosovo bo ostalo razdeljeno na albansko Republiko Kosovo in na severni del ki bo pod Srbijo.
Tako je Ciper razdeljen ze 35 let, na Grški in Turški.
Grški del je Republika Ciper ki je del EU, Turški del Kibris in je del Turčije, med njima poteka "tampon cona" UN-a v dolžini cca 180km in seka otok na dva dela. let.
Grki ne hodijo v Turški del, Turki ne hodijo v Grški del.

Mislim, da do neke zdruzitve Kosova in Albanije v bliznji prihodnosti ne bo prislo, ker ne glede na to da sa oboji "albanci", se v marsicem razlikujejo.

Ivek četrtek, 17. februar 2011 ob 21:31

Teško je kaj zagvišno napovedovati. Či pa preštejete o Albaniji si lahko naprovite svojo sliko tega kaj bi se tan lehko zgodilo. Pri ten nesmimo pozobiti na Južni tok pa Nabuco, povezaf s sredjo Azijo, Ameriško-Jadransko inicijativo. V Niši se dela logistični center f povezavi s Rusijo. Srbija mo najmočnejše sile na jügi. Či poglednete zaj srpsko vojsko, je najmočnejša kopenska sila na Balkani. Roste vrednost kopenskih povezaf Evropa Azija, mejša je strateška vrednost Grčije no Mediterana. Mislin, ka je Kosovo "prehodna" začasna rešitef na jüžnen Balkani. Strinjan se s Legionaron glede Kosova.

Albanija
Albanija je nastala po prvi svetovni vojni po zaslugi ZDA. Sedanja politika je tesno povezana z ZDA v regiji, ki je tradicionalno v ruskem interesnem območju. Po padcu komunizma so Ameriko v Albaniji sprejeli kot vzor demokracije in svobode, vloga ZDA na Kosovu pa je še povečala njihovo priljubljenost. Albanija je sedaj ena od najbolj brezpogojno proameriških držav. Podobno kot nekoč prostalinska in pro maocetungovska. Albanija je država skrajnih sistemov , ki tam uspevajo zaradi srednjeveške miselnosti večine prebivalstva.

Avtocesta Velike Albanije. Dela so začela leta 2006.
Povezave med Kosovom in Albanijo so šibke.. Predsednik Sali Berisha se je odločil povezati Tirano s kosovsko mejo.
Dejansko naj bi cesta v bodočnosti potekala: pristanišče Dureres (Drač) Tirana- Kukes- Morine (prelaz Čafa Morines) - Prizren – Uroševac – Priština – seveda na povezavo do Camp Bondesteel, ki je največja ameriška baza v Evropi. Zanimiva je izgradnja letališča v Kukesu, ki temu mestu ni potrebna.

Projekte financirajo Islamska razvojna banka za odsek Kukes – meja s kosovim., Svetovna banka relacijo Reshen - Tirana in Albanija na najzahtevnejšem delu od Reshena do Kalimash- 61 km gorske ceste. Izvajala ga bo ameriška družba Bechtel preko turške družbe Enka s katero tvori mešano družbo. Bechtel je eno vodilnih svetovnih gradbenih podjetij, ki je direktno povezano z interesi ameriške vlade in deluje na območjih strateških težišč vojaško-političnega delovanja ZDA. Odobreni fondi so skoraj brez omejitev in so od 2006 do 2009 narasli s 418 miljonov na predvidenih 1026 miljonov.

Na kosovski strani so dela začela na prištinski obvoznici s čemer bo doseženo še razseljevanje in razlaščanje okoli 15 000 Srbov v enklavah okoli Prištine.

Opuščeni so prejšnji načrti, da se Albanije povezuje preko Skopja proti Grčiji. Povezava bo povezala Albanijo – Kosovo – Grčijo in se navezala na Os Beograd – Atene z odcepom preko Bolgarije do Turčije. zato Makedinoja ni v NATO in je verjetno glede na razvoj dogodkov, država z nepredvidljivo prihodnostjo. Ne smemo pa pozabiti na bazo Camp Bondesteel

MILAN petek, 18. februar 2011 ob 08:02

Mislec to je znak ka mo Amerika veke interese glih tak pa so Rusi tisti ki čejo meti glovno besedo

TUNČEK petek, 18. februar 2011 ob 08:37

Obojni mojo interese marsige po sveti. Če jih nebi meli na Balkani, se v zadevo sploh nebi ftikali. Jaaa

Ivek petek, 18. februar 2011 ob 10:07

Enkrat sen že negi napisa. Svet ekstra pa Evropa pot pojmom "balkanizem" razmi nekša divja plemena, ki se stalno degmajo no tučejo. V resnici pa se na Balkani stalno med sobon degmajo no tučejo dosti vekša plemena, cilo kontinenti. Pri ten debeli kunec potegnemo mi, ki nan provijo Balkanci. Zato bi bole praf bilo, či bi pojem "balkanec" velo za male narode, ki se na jihovi grbači tučejo veki narodi. Zavolo tega se tüdi mi moramo tučti, drgačik nas več nebi bilo. To je tak kak na veselici. začne se tučti neke vročih keblač, pomalen se tučejo fsi, dobijo pa tisti, ki se neso šteli tučti.

Obama se ne pogučova s Pahoron zato, ka bi nan pomoga. nos že po nücajo za neke, ka de nan enkrat škodilo. Zavolo Gvantanama se Obama nebi pogučova, to delajo nižiši. Našin politikon priporočan, ka se ne ftekovlejo v srpsko-kosovsko-makedonsko-albanske-bugarske no grške zadeve. Lehko si spečeje pakle pa še ka več. Pločali pa mo vsi.

TUNČEK petek, 18. februar 2011 ob 10:14

In glih na to nas ta veki napelovlejo, da naj bomo posredniki pri dogojanji na Balkani.

Jas provin, da je to ne pametno, se izpodneš kak cejag nekoga drügega in ga na kunci lepo n.....š.

Jaaa Pomežik



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.