MHA torek, 26. februar 2008 ob 22:38

Lublanski župan Jankoviæ, je da pobudo, ka bi v Lublani poimenüvali ulico ali pa trg po dr. Janezi Drnovški.

MILAN sreda, 27. februar 2008 ob 08:05

Predlog keri je vreden posnemaja.
Meti treg v Lublani bi bilo provo
mislin ka se nedo te lidje bunili
dere do mogli mejati dokumente.

Dejan sreda, 27. februar 2008 ob 11:09

To ka bi si zaslüža ulico al pa trg je na mesti, samo kak bi on na to gleja. Je bija bole skromen.
On je bija v sveti prepoznaven, tak ka bi se v Sloveniji tüdi kakši večji objekt lehko po jen imenüva pa bi lidje znali za ke se gre.

MHA sreda, 27. februar 2008 ob 14:10

MILAN je napisal/a:
mislin ka se nedo te lidje bunili
dere do mogli mejati dokumente.


Fčera so jih eno por v Lublani pitali glede totega predloga, pa je ne nišče bija proti, še rekli so ka nej kakšo vekšo ulico po jen poimenüvlejo, pa ne kakšo malo.

Nela sreda, 27. februar 2008 ob 14:40

MHA je napisal/a:
Lublanski župan Jankoviæ, je da pobudo, ka bi v Lublani poimenüvali ulico ali pa trg po dr. Janezi Drnovški.

Meni se to tudi vidi fejn ideja s toto ulico, samo resen bi lehko mogoce ke vecjega po jen imenuvali.

Nela sobota, 8. marec 2008 ob 01:05

Družina pokojnega Janeza Drnovška opozarja na dobronamerno, a neustrezno uporabo njegovega imena.

Družina pokojnega nekdanjega predsednika Janeza Drnovška v pismu predsedniku republike Danilu Türku opozarja na sicer dobronamerno, a neustrezno in nenadzorovano uporabo Drnovškovega imena oziroma postavljanja spomenikov. Takšno ravnanje naj bi bilo v nasprotju s pokojnikovim duhom. Türka prosijo za podporo v svojih prizadevanjih.

Drnovškov sin Jaša, hči Nana Forte in sestra Helena Drnovšek-Zorko so se v pismu predsedniku republike najprej zahvalili za izrečeno sožalje, opozorili pa so na pojav pobud za počastitev spomina na pokojnega predsednika.

Kljub dobrim namenom se jim zdita nenadzorovana uporaba predsednikovega imena ali postavljanje spomenikov neustrezna. "Po našem mnenju bi bilo to v nasprotju z njegovim duhom," so zapisali. Izrazili so tudi prepričanje, da je mogoče poiskati "drugačne, iskrene, bolj življenjske, vsebinsko bogate načine, kako ohranjati njegovo sporočilo o nujnosti delanja dobrega, skrbi za drugega in varovanju naravnega okolja".

Predsednika Türka ob tem prosijo za podporo v prizadevanjih proti morebitnim prenagljenim odločitvam v zvezi z uporabo Drnovškovega imena.


Sej to vsi vemo, ka se on ce bi se zivija tudi nebi strinjo s ten, ker je res bijo preprosti clovek. Jaaa

MHA sobota, 8. marec 2008 ob 01:12

Preprost pa veki človik. Jegovin svojcon don praf, ne treba zej po jen pol Slovenije poimenüvati, nej poimenüvlejo v jegoven kraji pa v Lublani tisto avenijo. Dvomin ka bi tüdi un bija zato, ka se pol Slovenije po jen poimenüvle, sej je že na nek način pokoza, ka je šteja meti pogreb v ožjen krogi.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.