Dejan sreda, 5. marec 2008 ob 00:02

Ta tema obravnava prispevek Ooojooooj sneg de ša

Pa smo ne dobili nič snega Dol

Jernej sreda, 5. marec 2008 ob 00:39

Dejan je napisal/a:
Ta nit obravnava vsebino članka: Ooojooooj sneg de ša

Pa smo ne dobili nič snega Dol


Neje pre toplo??? San si se mislo ka de tak, pa tüdi ci bi spadno nebi se snejg drso!

Dejan sreda, 5. marec 2008 ob 00:47

Ve se je ohlodilo. Pa tan od Celja napre je belo, samo tü pri nas nič nega.

Sneg v Zgornji Savinjski dolini:

MHA sreda, 5. marec 2008 ob 11:43

Kak smo te ne snego dobili, poglente kak je blo gnes zaron v Lotmerki, kumej sen si avto nejša.

MILAN četrtek, 20. marec 2008 ob 20:26

Predam se
gnes se je fsipalo kak za pločo
to je gnojilo za srmake(stori pregovor)

Zavijač Zavijač Zavijač
za pol vüre pa je sunce sijalo 100 na vüro
Na zadnje urejal: MILAN, dne: 20.03.2008 ob 19:28

Nela četrtek, 20. marec 2008 ob 21:09

Ja ja Milan tak je blo, samo te po sonci pa je po dale sneg sa, pa se zej ide. Hudec

Jernej četrtek, 20. marec 2008 ob 23:53

...ot nasega sveta klima je se se cistak smejsala!


Vreme se spremenüvle....tao pomeni ka je vec nej gvisno, ka de zimi minus poleti pa plus stopinj.
Hamburgi so se meli Tornadoja...naja pomali to vse pride Evropo..
Me zanima da de bodocnosti prvic Tornado v Prlekiji Mislec

MHA petek, 21. marec 2008 ob 11:16

Kakši močnejši vetri lehko pridejo, predvsen tü pri nas, ka pa bi tornado priša Mislec Momo alpe, ki nas le zaščitijo pred močnin vetron iz severne Evrope.

Dejan petek, 21. marec 2008 ob 11:37

Tü nemre biti tornada, ker nega takše ravnice pa podnebje še je fseeno čist drgačišno pa nesmo negi kre vekega morja ka bi s toki pa vetri to k nan prišlo. Mo še mogli kakših 100 let počakati, morte bode te kej.

TUNČEK ponedeljek, 29. november 2010 ob 13:38

Fčosik je ne noro poslüšati strokovjokov, ke ti dojo kakšen dober nasvet. Tu je že eden, kak voziti v zimskih razmerah in kaj meti v avti ot opreme.

Kako voziti v zimskih razmerah?

V slabih vremenskih razmerah pojdimo na pot le, če je ta nujno potrebna. Med vožnjo bodimo strpni in previdni, ne vozimo prehitro in s premajhno varnostno razdaljo. Nikako pa ne odidimo na pot brez zimske opreme.


V zimskem času največ preglavic v prometu povzročajo sneg, megla in poledica. To so tudi največji krivci za številne prometne nesreče, ki so se zgodile v preteklih dneh, ko je naše kraje pobelil sneg. Policija prav zato opozarja na dodatno previdnost in večjo pozornost, ki sta v zimskih razmerah nujni, a kot opozarjajo, sta za varno vožnjo še vedno premalo, saj mora biti tudi vozilo tehnično brezhibno in opremljeno za zimske razmere.


Vsekakor pa ne bo odveč, če med vožnjo v neugodnih zimskih razmerah upoštevamo priporočila policije. Najpomembneje je, da hitrost prilagodimo razmeram in stanju vozišča ter povečamo varnostno razdaljo med našim vozilom in vozilom, ki vozi pred nami. Zavirajmo narahlo in po potrebi postopno, z večkratnim pritiskom na stopalko. Pomembno je tudi, da smeri vožnje ne spreminjamo sunkovito, saj lahko to povzroči zanašanje vozila. Podobno velja tudi za sunkovito speljevanje.

Na policiji tudi opozarjajo, da je zelo pomembna tudi izbira pravilnega prestavnega razmerja, saj lahko premajhna moč na pogonskih kolesih zmanjša učinkovitost vodenja vozila in onemogoči potrebne popravke smeri vožnje, prevelika pa povzroči zdrse pogonskih koles in zanašanje vozila. Vožnja naj bo čim bolj enakomerna, brez premočnega pospeševanja ali zmanjševanja hitrosti.

Posebno previdnost namenimo izpostavljenim delom ceste, kjer se pogosteje pojavlja poledica, vsekakor pa moramo računati tudi na to, da bomo na želeno destinacijo potovali dalj časa, zato se od doma odpravimo prej kot običajno. In ne pozabimo, med vožnjo bodimo zbrani, predvsem pa strpni do drugih udeležencev v prometu.

Kaj pa oprema? Med zimsko opremo ne spadajo le zimske pnevmatike, pač pa tudi metlica in strgalo za čiščenje stekel. Priporočljivo je tudi, da preverimo brisalce, saj je guma lahko natrgana ali kako drugače poškodovana. V posodi s tekočino za čiščenje vetrobranskega stekla naj bo dovolj tekočine, ki v mrazu ne bo zmrznila, naprave za odtajevanje in sušenje vetrobranskega stekla ter naprave za ogrevanje in zračenje pa morajo zagotoviti normalno vidljivost skozi steklo. ''Pred daljšo vožnjo preverimo, ali imamo v rezervoarju dovolj goriva. Sneg lahko preseneti tudi zimsko službo in zgodi se, da vozilo z nemočnimi potniki obstane na cesti, zato tudi odeja v vozilu ne bo odveč,'' še priporočajo na policiji.

VIR : 24ur.com

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.