Pepek z brega petek, 19. september 2008 ob 09:06

Či je v nedelo bija nejbojši gulaš is kotla SD-ja (normalono, či pa smo bili takši meštri polek), te bode tüdi SD-jova vloda nejbojša za Slovenijo.

Keri še se je ne odloča, še mo do nedele cejt. Jas sen že dovno napisa, ka bon svoj glos da SD-ji.
To ja To ja To ja
Respekt Respekt

stajerc13 petek, 19. september 2008 ob 09:34

bomo Nandeka voliliAplavz
samo številke nigi nema pa neven kero obkrožit...Mislec

stajerc13 petek, 19. september 2008 ob 09:43

pepepk smaže dvo....To ja To ja To ja Veselko

stajerc13 petek, 19. september 2008 ob 09:55

Večeraj (18. septembra 2008) je svet stranke Koper je naš podprl kandidata na listi SDS za nedeljske državnozborske volitve Roberta Časarja kot tistega, ki lahko najbolje zastopa interese prebivalk in prebivalcev Mestne občine Koper. Predsednik stranke Boris Popovič je ob tem vse volivke in volivke pozval, naj se volitev udeležijo in glasujejo za kandidata na listi SDS g. Roberta Časarja.

Kot je povedal predsednik stranke Koper je naš, gospod Boris Popovič, so Roberta Časarja podprli po treznem razmisleku, saj je »ravno gospod Robert Časar, predsednik uprave Luke Koper, lahko garant za uresničitev naših skupnih ciljev, med drugim tudi za zagotovitev ustavnosti koprske občine, ki si jo vse Koprčanke in Koprčani nedvomno zaslužimo.« Glede na to, da je g. Robert Časar izredno uspešen pri vodenju enega največjih in najpomembnejši slovenskih podjetij, Luke Koper, s katerim koprska občina deluje z roko v roki, in dobro pozna lokalne potrebe občine in celotne regije, bi nedvomno pripomogel tudi k hitrejšemu prepoznavanju naših potreb in problemov na nivoju države. Pri tem je predsednik stranke Koper je naš g. Popovič omenil problematiko lastnega vodnega vira, dvojne moderne železniške povezave med Koprom in Divačo, predora pod Markovcem, ureditve največje slovenske plaže med Koprom in Izolo, ekološke širitve Luke Koper in urgentnega zaprtja največjega onesnaževalca, zdravju in okolju škodljive kemične tovarne Kemiplas. »To so naloge, uresničitev katerih ne moremo zaupati komurkoli, še posebej pa ne tistim strankam in posameznikom, ki so v preteklosti že dokazali, da temu niso kos.«

Predsednik stranke Boris Popovič se je na tiskovni konferenci odzval tudi na napade nekaterih drugih kandidatov za volitve v DZ, ki svojo volilno propagando gradijo izključno na njemu samemu oziroma na negativnih ocenah njegovega delovanja kot župana, torej na lokalni ravni in tako kažejo pravzaprav na nepoznavanje bistva poslanske funkcije. »Večina njih pa kandidira zgolj zaradi osebnih interesov,« je ugotovil. Luka Juri želi, na primer, s svojimi predlogi o uporabi ekoloških skuterjev v bistvu občino prisiliti k nakupu, dvigniti njihovo prodajo in s tem ustvariti dobiček lastnemu podjetju, katero zastopa proizvajalca skuterjev. Popovič je tudi razočaran nad koprskim odborom stranke Desus, kateri ni prepoznal nečedne preteklosti svojega kandidata , sicer tajnega policijskega sodelavca, neko obdobje infiltriranega celo v MOK, razpečevalca nedovoljenih substanc in otroške pornografije Patrika Peroše, nekredibilnost pa je očital tudi kandidatki Zares Barbari Verdnik, ki je kot direktorica Primorskih novic to medijsko hišo spravila v rdeče številke. »Nikdar je nismo bili navajeni v preobleki dobrotnice, v kateri se danes želi pokazati volilkam in volilcem. Dokazano je, da je Barbara Verdnik simulantka, katera je izkoristila lastno firmo, nato pa zdrava kot riba odšla na bolniško, v času katere je veselo hodila po nakupih čez mejo. Ni pa se, ko je imela za to v rokah vse vzvode, nikdar in nikoli prizadevala za uvedbo brezplačnega avtobusnega prevoza, niti za dom za ostarele in za vse ostalo, za kar se zdaj poteguje z vsemi štirimi.

Koper, 18. september 2008
Jani Bačič, Koper je naš



Odziv Luka Juri: Vsak ima pravico povedati svoje mnenje, tudi župan, čeprav ga vabim, da to raje počne z odgovornimi in pozitivnimi, vsebinskimi sporočili. Razumem, da je vse svoje politične delnice vezal na SDS in da si levo-sredinske ne želi, a dvomim, da bo takšna negativnost prispevala k Janševi zmagi.
Županu tudi predlagam, da se pozanima o razliki med kolesom in skuterjem, saj sem MOK predlagal, da postavi izposojevalnice koles in ne skuterjev. Z veseljem mu bom razliko predstavil tudi sam, zato ga vabim, da danes zvečer ali jutri pride pred Taverno, kjer v okviru Tedna mobilnosti poteka predstavitev električnih skuterjev, saj ga doslej tu še nisem videl. Zelo bom vesel, ko se bo tudi on odločil, da svoj potraten Q7 menja z električnim skuterjem ter tako prispeval k razbremenitvi prometa.

Žalosten

MHA petek, 19. september 2008 ob 10:42

Zvončica je napisal/a:
Jaz bon volila Pahorove čeglih mi sploh nič ne šmekajo, to se bon žrtvüvala zato ka mejamo absolutista.....vačik pa mi je najbliže Zares.

SD, ZARES pa LDS so tak sküp stopili To ja Bodo fsi sküp povozili Janšeka.Pecikl

stajerc13 petek, 19. september 2008 ob 10:53

to bi bilo super MHA...Ploskač
te bi tudi Popovič v krotken letja.....pa še dukšni nos bi meja kak ga že mo..Zardel

Almanah petek, 19. september 2008 ob 11:19

Saj to se tak zno, zakej je Popovič Janšeka podprja, ka nede treba v rešt.....

No jaz bon volja LDS, ker so že vodili državo, pa se mi neje zdelo tak slabo....niso vse vredi naredili, teko keko pa je janša v 4 letih zajeba, pa so oni v 12 ne.
Saj je Pahor tudi ne slab, samo sen doba občutek, ka ga je malo stroh grotalo.............

MHA petek, 19. september 2008 ob 11:22

S ten neš nič nareda, ker treba Janšo streti, strli pa mo ga tak, či de SD zmaga.

Dejan petek, 19. september 2008 ob 11:27

Na kunci pa de Kahrlek zmaga Hahaha Hjooj

stajerc13 petek, 19. september 2008 ob 12:23

POSLUŠETE TO IZJAVO POPOVIČA....



http://www.vest.si/2008/09/17/se-popovic-res-boji/


Hjooj

stajerc13 petek, 19. september 2008 ob 12:31

MHA je napisal/a:
S ten neš nič nareda, ker treba Janšo streti, strli pa mo ga tak, či de SD zmaga.

Pustimo kaj je bilo .... kaj so naredili rdeči ..... kaj črni .... in kaj vijoličasti ..... in kaj vsi skupaj obljubljajo. A se vam ne zdi, da bi bilo morda res najbolje ...... pa da se ne bojo nekateri počutili "ogrožene" bom rekel v primeru da mogoče Janša zmaga ....... no, a se vam ne zdi, da bi bila morda res najboljša ena širša koalicija? Recimo SDS + SD? pahor je tak že ze zodje dni ves moker in ves prestrošeni,,kak de šele te če sločajno zmaga...

Mislec Mislec

MHA petek, 19. september 2008 ob 13:27

V nabiralniki je gnes bija falat papira na keren je bija skoperani en članek. In f članki piše ka je Jürša dere je prevzeja Ljutomerčana ka je mela zadruga 16 mio SIT zgübe, letos pa mo baje 4 mio SIT dobička. Ke te takše članke notri mečejo, te bi nej cele cejtnige notri dali, ne pa so san vün vrezali članek, ga skoperali na list pa notri vrgli.

Nela petek, 19. september 2008 ob 13:32

V O L I T V E 2 0 0 8

Postavni Janša ES-DE-ES,
vihar povzročil si in bes.
Vse cene rastejo v nebo,
doma pa lačna usta so.

Mister Pahor let`s go Barby
potaplja se v rdeči barvi,
bi rad on not nas vse potunkal,
o, ko le fino bi ga kdo prebunkal.

Gospodična al Gospa Kresalka,
s tabo pa res vsak kotalka.
Kdo pa danes verjame še napiflani blondinki,
ki zapomniš si jo le po lepi šminki?

Kako pa vi mosieur Bajuk,
vi ste od vseh najbolj prfuk...
Kdor spustil vas je iz Argentine,
naj kar takoj in prec pogine.

A tapravi naš gospod
pa je SLS predsednik Šrot.
Šrot pa hrana je za krave
in da zredimo pujse zdrave.

Kje pa je naš DESUS KaHli,
čisto smo ga zanemaHli.
A on nam je pripeljal tanke
in se sam ujel v zanke.

Slovenski kawboy je naš Zmago,
kojemu baš nije drago,
da Slovenci res ne mor´mo skriti,
kako velike in požrešne mi smo riti.

Častna stranka pa edina je ZARES
a znotraj nje pa starih je vampirjev ples;
Jankoviči, Kučani in vsi ostali,
pod sabo vse bi druge pokopali.

To je moj volilni doprinos,
pa imejte zdaj kar vsi dolg nos.
Tudi moj že raste več kot 4 leta
ker vsak od vas 17 let že okrog me šeta.

Dejan petek, 19. september 2008 ob 13:51

MHA je napisal/a:
V nabiralniki je gnes bija falat papira na keren je bija skoperani en članek. In f članki piše ka je Jürša dere je prevzeja Ljutomerčana ka je mela zadruga 16 mio SIT zgübe, letos pa mo baje 4 mio SIT dobička. Ke te takše članke notri mečejo, te bi nej cele cejtnige notri dali, ne pa so san vün vrezali članek, ga skoperali na list pa notri vrgli.

Ge pa še te toti živijo, ka f tolarih račünajo?

Prirejanje podatkov in zavajanje javnosti
Sedanji ljutomerski župan Franc Jurša je kot direktor Ljutomerčana Kmetijske zadruge Ljutomer, z.o.o., za lani pridelal izgubo

Pred lanskimi lokalnimi volitvami so po Prlekiji pričele krožiti govorice, da Ljutomerčan Kmetijska zadruga Ljutomer, z.o.o., posluje slabo, nekateri so celo napovedovali stečaj. Takratni direktor zadruge in kandidat za ljutomerskega župana Franc Jurša se je pred drugim, odločilnim krogom lokalnih volitev obrnil na naš časnik in s prikazom podatkov za devet mesecev poslovanja v letu 2006 pomiril javnost. Na podlagi bilance, ki jo je pripravil Drago Klenar, zaposlen pri samostojni podjetnici Nadi Klenar iz Stročje vasi, ki je po pogodbi opravljala knjigovodske storitve za zadrugo, naj bi bruto dobiček iz tekočega poslovanja znašal 2,3 milijona tolarjev (960 tisoč evrov), Jurša je celo napovedal, da se bo dobiček do konca leta še povečal. Vendar se je ob pripravi poslovnega poročila za lani izkazalo drugače; kot menijo v upravnem in nadzornem odboru zadruge, je Jurša priredil podatke in zavedel javnost.

Novo vodstvo zahtevalo revizijo

Po izvolitvi za župana Ljutomera je Franc Jurša konec novembra lani odstopil z mesta direktorja zadruge in postal poklicni župan. Vodenje zadruge sta prevzela upravni in nadzorni odbor, ki sta najprej ob koncu poslovnega leta zahtevala revizijsko kontrolo. Jurša je namreč za devet mesecev lanskega leta prikazal, da so prihodki zadruge, ki je imela takrat 140 članov, znašali dobre 104 milijone tolarjev (433 tisoč evrov), odhodki pa okrog 99 milijonov tolarjev (413 tisoč evrov). Revizijska hiša Abeceda s poslovalnico na Ptuju je pregledala poslovanje zadruge v lanskem letu in ugotovila povsem drugačen poslovni rezultat, kot ga je javnosti predstavil Jurša. V devetih mesecih leta 2006 so namreč prihodki znašali nekaj več kot 105 milijonov tolarjev (438 tisoč evrov), odhodki pa okoli 137 milijonov tolarjev (571 tisoč evrov). Izguba je torej bila dobrih 31 milijonov tolarjev (129 tisoč evrov) in se je do konca leta povečala še za dobrih šest milijonov tolarjev (25 tisoč evrov).

"Poslovanje zadruge za obdobje januar september 2006 žal ne morem ocenjevati, saj se podatki, pod katerimi je podpisan Jurša, zelo razlikujejo od podatkov, do katerih smo prišli ob delnem pregledu poslovanja," je med drugim zapisal revizor omenjene revizijske hiše, kot pa so sporočili iz upravnega odbora zadruge, Jurša v bilanco ni zajel vseh stroškov, s čimer je, tako menijo odborniki, zavajal javnost.

Rešiti, kar se rešiti da

Jurša je zadrugo prevzel julija 2004, ob koncu tistega leta pa je imela dobrega 4,6 milijona tolarjev (19 tisoč evrov) dobička; dolgoročne obveznosti so znašale 17 milijonov (70 tisoč evrov), kratkoročne pa 32 milijonov tolarjev (133 tisoč evrov). Leta 2005 je zadruga poslovala z izgubo v višini 21,5 milijona tolarjev (89 tisoč evrov), lani pa že 37,6 milijona tolarjev (154 tisoč erov). Ob tem je iz bilanc, ki so bile posredovane na Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), razvidno, da so dolgoročne obveznosti konec lanskega leta znašale že kar nad 165 milijonov tolarjev (688 tisoč evrov). Uspelo nam je izvedeti, da je to lizing, s katerim je Jurša zgradil vrtni center Kalia, ki pa od vsega začetka posluje z veliko izgubo.

Po ugotovljenem dejanskem stanju poslovanja zadruge pod vodstvom Jurše sta se upravni in nadzorni odbor odločila rešiti, kar se rešiti da. Vrtni center Kalia skupaj s štirimi delavci so predali Rodoviti, trem zaposlenim so plačali odpravnine in z njimi prekinili pogodbo o delu, do konca julija letošnjega leta pa imajo le eno zaposleno delavko za polovični delovni čas. Trenutno ima zadruga manj kot 100 članov, za poplačilo vseh dolgov pa se bodo poskušali dogovoriti z lizinško hišo za prodajo nepremičnin, ki so sedaj pod hipoteko, nato pa zadrugo pripojiti k drugi zadrugi. Revizijska hiša jim je tudi predlagala, da Juršo ovadijo organom pregona zaradi ponarejanja uradnih dokumentov, vendar upravni in nadzorni odbor zadruge o tem še nista sprejela dokončne odločitve.

Pepek z brega petek, 19. september 2008 ob 15:03

... Zej pa se sprovla med poslance...

Kej pa či je opčina tüdi f takšen finančnen stanji kak je bila zadruga, pa se zavolo toga pakera furt????

Dejan petek, 19. september 2008 ob 15:25

Prodaja volilnih glasov na Bolhi

Ljubljana - Pred dobrim mesecem smo poročali o preprodaji slovenskih vinjet na eBayju. Trend se očitno nadaljuje, saj na spletni Bolhi političnim strankam volivci prodajajo volilne glasove.

Trenutno sta naprodaj dva volilna glasova. Prvi politične stranke za 6.66 evra nagovarja: ''Prodam volilni glas parlamentarni stranki, ki ponudi več!'', drugi pa za izhodiščno ceno enega evra svoj volilni glas prodaja ''najboljšemu ponudniku !''.

Iz ministrstva za javno upravo so nam sporočili, da se v primeru kakršnega koli podkupovanja ali nedovoljenega načina vpliva na glasovanje kršitelja kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. Slednje zapoveduje 163. člen kazenskega zakonika - Kršitev proste odločitve volivcev. Če omenjeno kršitev stori uradna oseba pri opravljanju svoje dolžnosti v zvezi z volitvami ali glasovanjem, se to kaznuje z zaporom do dveh let, dana podkupnino pa ji vzame.

http://www.delo.si/clanek/67554

Ke še si te fse nedo zmislili Hehe Hjooj

Dejan petek, 19. september 2008 ob 15:25

Pepek z brega je napisal/a:
... Zej pa se sprovla med poslance...

Kej pa či je opčina tüdi f takšen finančnen stanji kak je bila zadruga, pa se zavolo toga pakera furt????


Pepek, treba malo razporediti to, ka nede samo na enen mesti preveč škode.

fargo petek, 19. september 2008 ob 16:55

Danes bi lahko živeli bolje, saj smo del Evropske unije brez meja, toda žal živimo slabše kot večina.
Ne napredujemo s takšno hitrostjo, kot bi si želeli. Dobrine kupujemo po enakih cenah kot v razvitejših državah, žal pa ob tem dobivamo nekajkrat manjše plače in pokojnine.
Ogromno ljudi je na robu prepada. Mnogi starši ponoči ne spijo, saj razmišljajo kako bodo preživljali svoje otroke.
Žal se mnogi ljudje utapljajo v revščini. Ti ljudje ne živijo daleč od nas. Živijo v naši ulici, in v naši vasi. Revščino srečujemo na vsakem koraku.

Pojdimo na volitve, podprimo stranke s socialnim čutom, čutom za delavca in upokojenca.
Dovolj nam je bilo takih, ki govorijo, da nam gre od leta 2004 na bolje,ko pa nam na vseh ravneh gre SLABŠE.

Razmislite tudi o iskrenosti tistih, ki govorijo, "če ne bomo" volili njih "POKOJNIN NE BO", če pa jih bomo volili bodo te tisoč evrov.Buum

Pokojnine bodo z njimi ali brez njih, ker so pokjnine (zgolj še večje) v državah z visoko demokracijo, kjer ne poznajo interesnih združenj (ki se le še pri nas in na hrvaškem skrivajo imenom stranka...).
Pokojnine, kljub takim grožnjam BODO,seveda se bodo te sorazmerno večale z večanjem osebnih dohodkov zaposlenih.

Dejan petek, 19. september 2008 ob 18:15

Meni pa se tak vidi, ka de šlo fse f 3pm pa de isto napre Žalosten

Malo glejan po interneti pa fseposod vidin, ka lidje podpirajo tote taiste pa ankete fse isto kožejo. Ne ven f čen je fora. Al so lidje tak slepi al pa je fse zmanipulirano.

Pepek z brega petek, 19. september 2008 ob 18:18

Dejan je napisal/a:
Pepek z brega je napisal/a:
... Zej pa se sprovla med poslance...

Kej pa či je opčina tüdi f takšen finančnen stanji kak je bila zadruga, pa se zavolo toga pakera furt????


Pepek, treba malo razporediti to, ka nede samo na enen mesti preveč škode.



Pa pret vujti, kak ti gor pridejo...



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.