Zvončica nedelja, 13. april 2008 ob 02:14

Ka si kej mislite je vredi ka so kitejcon pistili ka organizerajo olimpijske igreKitejec Boksar Bilder Hokej Košarka Zmaga Slovenija

MILAN nedelja, 13. april 2008 ob 08:38

Klanjam
ke so penezi tan je vladavina
stalno pa je tak ka nemre iti vsen liden lepo.Če češ biti glovni moreš male doj tockati.To so Kitajci stalno delali samo nekda se je to ne zazvedlo.Športniki keri pa se trüdijo pa so lehko oškodovoni če nebi bilo iger.ZATO so oimpijske igre ka se dokožejo športniki politikon pa tak nemre nišče nič.

MHA nedelja, 13. april 2008 ob 16:27

OI so in bi mogle ostati nepolitične. Tisto stvor v Tibeti pa na nekši drügi način rešiti ne pa s protesti, ka te zej toti ogenj tak varüvlejo dere se po mesti pela, kak či bi se kakši precednik pela.

Pepek z brega nedelja, 13. april 2008 ob 21:22

Odpovedati jih resen nema smisla, da so nič krivi športniki vložili preveč trüda v to, ka so se priprovlali na olimpijado. Prestavili pa bi jih po mojen komot lehko v kero drügo držovao.

Glede na to kakši penezi se v športi obročajo, pa kakše dobičke navržejo fsakše olimpijske igre, bi se po mojen hitro nejša neše, keri bi bija priprovleni organizerati tote igre.

Kakorkoli se šport pa politika nebi smela mešati, jas nekumi, keri tak očitno krši človekove pravice, nebi püsta organizerati takše prireditve.

MHA nedelja, 13. april 2008 ob 22:40

Se strinjan Pepek, ka takši, keri ne spoštüvle človekovih pravic ka nebi smeja organizerati nekše olimpijske igre pa še ke drügo.
San zej je že malo prekesno, ka bi se f tak krotken cejti organizerale OI v nekši drügi držovi.

optix nedelja, 13. april 2008 ob 22:57

olimpijske igre in politika ne gredo skupaj.
nr kitajska je zelo veliko denarja vlozila v ta projekt in na koncu ne bi bilo fer, da bi zdaj nekdo pol leta pred zacetkom olimpijske igre dajal pod vprasaj.

problematika tibeta ni od danes , ampak se vlece ze od 1911 ko so se odcepili od kitajske, kasneje 40 let prejsnjega stoletja pa jih je kitjska z vojasko akcijo zasedla in so podpisali mirovno pogodbo.

kitajska ve zakaj je ta del zavzela, ker tu se nahajajo najvecje naravna nahajalisca vode in ledu.
kdo bo pa imel cez 30-40 let vodo , bo kraljeval, kot danes kraljujejo tisti ki imajo nafto.

Pepek z brega nedelja, 13. april 2008 ob 23:41

Tibetanci so meli fso pravico (tak kak tüdi mi), ka so se odcepili od Kitejske. To, ka so po krvovi vojni, pod prisilo podpisali nekši mirovni sporazum, ne dovle Kitejcon nikše pravice, ka jih ne pisti svobodno živeti.

Tibetanci mojo pač toto nesrečo, ka so daleč od Evrope pa Amerike in se niše za jih ne zanimle.

Resen je Kitejska vložila ogromno penez v pripravo olimpijade. Samo je to ne zgovor, ka je nebi lehko prmestili kon indan. Nevola je f ten, ka je polek dosti kapitala iz Evrope pa Amerike in toti ne pistijo, ka bi se ukrepalo proti Kitejcon, da bi te zgübili svoje miljone.

Politika pa kapital lepo živita pa prospererata na račün malih lidi, za kere se niše ne pita, kak živijo, kej z jimi delajo, pa keko trpijo.

Zvončica ponedeljek, 14. april 2008 ob 23:50

Tak....zej vidin ka smo približno vsi na isti frekvenci glede togaHaha Samo ne ven koga boga so tuhtali gda so jih sploh kcoj k konkureraji za tote igre spÜstili....Hjooj Teko je blo guča o krateji človekovih pravic (javne usmrtitve, gučalo se je na veko o prodaji človeških organov od zapornikov ka so jih v tote namene fejntali....pa Trg Nebeškega miru-ka so ne tan spočijali....pa še pa še stvari). Kitejci (mislin vodstvo) si neso zaslÜžili ka mojo tote igre pa amen. Pa Tibet gor ali dol....Brus li

optix torek, 15. april 2008 ob 09:18

Slovenske odcepitve od Jugoslavije ni za primerjat s primerom Tibeta, to je cisto nekaj drugega.

Krsenje clovekovih pravic se dogaja vsepovsod. Je pa tudi res, da taksno drzavo kot je Kitajska z 10 in vec etnicnih skupin katere zivijo v tej drzavi je tezko imati v neki napogled "demokraciji" kot smo je navajeni pri nas v eu.
Edino s trdim rezimom in drasticnimi kaznimi, lahko komandiras 1,3 miljarde prebivalcev.
Pa kaj se vi hecate, da bos demokracijo dal 1,3miljardi prebivalcev, potem lahko jutri obesis culo, ker bo ti vsaki okraj keri ma prebivalcev kak cela slovenija hotel postati samostojen.

Pa glede kapitala iz evrope in amerike je to res.
vse tehnicne in sorodne zadeve se izdelujejo na kitajskem.

kitajec je sposoben recimo nekatero stvar izdelati za 10 eur, potem american to pripelje v ameriko in evropo , ter tam nam prodaja za 200 eur Nasmeh

keko sem gledal so kitajci redno se potrudili in zgradili najmodernejse bazene pa dvorane za potrebe olimpijskih iger.
celo tak dalec so sli, ka manipulirajo z vremenom in neke kristale razprsijo v oblake da naredijo padavine, da operejo mesta.

Zvončica sreda, 16. april 2008 ob 00:59

Zakej pa ne bi mogli biti samostojni tan ke čejo? Kitajska je veka....te pa bi lehko meli glihtakši D od demokracije kak ga momo mi....Pisk

Dejan petek, 18. april 2008 ob 02:18

Makar se to tak na veko vedno guči, ka politika pa šport ne greta vküp, je resnica daleč od tega. Eno brez ovega ne bi šlo. Tak to je gnesden.
Morti so jin OI glih zato dali, ka bi se malo globalno to razvedlo kak pa kej, ka bi se Kitejce malo ožmeknilo. Samo bojkot k temi ne bi nič pomoga. Lehko bi še samo hüše blo.

optix petek, 18. april 2008 ob 11:16

nbazalost to tak je gnes.
sport je povezan s politiko in obratno, ceprav si vsi prizadevajo da to n e bi bilo tako.
jebiga, na koncu noben vec ne gleda sporta zaradi sporta, ampak zaradi politike in nacionalne pripadnosti. primer recimo, ko igra slovenija s kako ex yu drzavo, potem je vse drugo v ospredju samo sport ne...

Zvončica nedelja, 20. april 2008 ob 03:09

OI bi lehko mele stalni štacion tan kak so grotale...v Grčiji. Pa amen. Te pa nebi bilo totega hamlaja na račün bogih športnikov pa manipuliraja politikov...Zloba

MHA nedelja, 20. april 2008 ob 21:54

Nej mojo drüge držove tüdi OI, san takše kak pa je Kitejska, takše pa niti na seznam nebi smeli dati ne pa ka do še OI organizerale.

Zvončica ponedeljek, 21. april 2008 ob 00:48

<<zato pa si glih mislin ka bi mogle za stalno v Grčijo.....ka toga de čeduže več. Se preveč za penezi gleja....keko bi ke lehko razviti nerazvitin potegnoli (nafta, minerali ipd.)

Dejan ponedeljek, 25. avgust 2008 ob 23:26

Pa so se kunčale OI. Nekših večjih izpadov neje blo. Amerikaneri so jin durh pod prste glejali pa čakali, gda bode gi kakša varnostna napaka, ka bi jih lehko zašinfali. Vači pa mislin, ka so ble dobre OI, politika se neje nekej mešala kcoj.

Jernej torek, 26. avgust 2008 ob 00:11

Zvončica je napisal/a:
Ka si kej mislite je vredi ka so kitejcon pistili ka organizerajo olimpijske igreKitejec Boksar Bilder Hokej Košarka Zmaga Slovenija

Respekt Mislim ka so OI bli dobri na Kitajskem!

Alooo Ploskač Slovenija ..nasi so dobli dosta medajlije!

MHA torek, 26. avgust 2008 ob 17:07

Jas sen sploh OI ne gleja.

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.