Pepek z brega ponedeljek, 21. januar 2008 ob 23:50

Ne veseli se prehitro.

Lehko mojo f plani že kej drügega.Hjooj Hjooj

erof sreda, 23. januar 2008 ob 22:53



ka....pa naše patrije pa licenca ....???

Pepek z brega četrtek, 24. januar 2008 ob 00:03

Tiho Tiho Tiho
Tiho bodi s ten!

Hjooj Kon te štideraš? Hjooj
Zej držova nema penez in nebi bogzno keko stržili od je za toto naša smrtonosno orožje.
Lepo bomo počakali, ka si proračün malo opomore, te pa v akcijo.Vuuhuu Vuuhuu

Či ne znoš tistega - Dere mojo bedoki peneze, te pametni slüžijo!Zloba Zloba
Tü bomo jih počakali!Aplavz Aplavz

MHA ponedeljek, 4. februar 2008 ob 17:19

ZDA od Erjavca zahtevajo več vojakov
MORS: Slovenski prispevek je ustrezen

Ljubljana - MMC RTV SLO

Na ministrstvu za obrambo so potrdili prejem pisma ameriškega obrambnega ministra z zahtevo po povečanju misije v Afganistanu.

Podrobnosti pisma na ministrstvu niso razkrili, so pa pojasnili, da ni načrtovana sprememba slovenskega sodelovanja v misiji, saj so presodili, da je prispevek Slovenije ustrezen.

Slovenija ima v Afganistanu 65 vojakov, in sicer v Heratu na zahodu države in v Kabulu. Novembra lani pa je vlada sprejela odločitev, da bo za opremo afganistanske vojske namrenila 60 minometov in 19.320 kosov ustreznega streliva v skupni vrednosti 828.131 evrov.

ZDA pritiskajo na vse članice Nata
Po pisanju Financial Timesa je Robert Gates vsem zaveznicam Nata poslal različne verzije pisma, s katerim želi dobiti dodatne čete za namestitev na jugu Afganistana, ki so središče delovanja talibanov. Obrambni ministri Nata bodo o operaciji v Afganistanu razpravljali na srečanju v litovskem glavnem mestu Vilni.

Nemčija ne bo poslala novih vojakov
Na pismo se je najbolj burno odzvala Nemčija, ki ne namerava napotiti novih vojakov na jug, saj tudi nemška javnost ni naklonjena misiji. Trenutno so sicer vse njene čete nameščene na severu Afganistana in v okolici Kabula. V Berlinu že pripravljajo pismo, s katerim bodo Washingtonu pojasnili svoja stališča.
Scheffer: O okrepitvah ne bi smeli govoriti v javnosti
Generalni sekretar Nata Jaap de Hoop Scheffer je dejal, da o okrepitvah ne bi smeli govoriti v javnosti, za ameriško pismo pa meni, da ni bilo koristno.

Trenutno je v Afganistanu nameščenih 42.000 vojakov, želijo pa si še dodatnih 7.500 vojakov za jug države.

Zvončica ponedeljek, 4. februar 2008 ob 22:46

Toti amerikanerji pa so resen provi krvosesi...gda vraga de jin totega vojaštkega komadiraja zadosta?Hjooj

Jernej četrtek, 21. februar 2008 ob 08:46

Zvončica je napisal/a:
Toti amerikanerji pa so resen provi krvosesi...gda vraga de jin totega vojaštkega komadiraja zadosta?Hjooj

Zdaj majo tak precedniske volitve ZDA-ji, ci demokrati
zmagajo de nacik!

Ci pa republikanci zmagajo..te de pa naprej tak kak je!

MILAN četrtek, 21. februar 2008 ob 08:53

Pirat ,kak jeviditi ak de se obrnolo v AMERIKI
to bi bilo za celi svet bojše

Preša Preša Preša

MHA torek, 26. februar 2008 ob 10:43

Posebne nagrade za zaposlitev v SV

Zaradi negativnih kadrovskih gibanj v SV-ju je Mors vladi predlagal posebne nagrade za sklenitev in podaljšanje delovnega razmerja.

Po predlogu, ki je v vladni obravnavi, se posebna denarna nagrada v višini ene povprečne slovenske bruto plače izplača vojakom, ki pogodbo o zaposlitvi sklenejo za najmanj pet let. Pet povprečnih bruto plač pa pripada vojakom, ki sklenejo ali podaljšajo pogodbo o zaposlitvi za najmanj deset let.

Nagrade v višini petih povprečnih bruto plač bodo na voljo tudi drugim vojaškim osebami, ki bodo sklenile ali podaljšale pogodbo o zaposlitvi v Slovenski vojski za opravljanje vojaške službe v letalstvu, nadzoru zračnega prostora, kontrole letenja in vojaškega zdravstva za najmanj deset let ter za popolnitev začasne enote ali druge sestave, ki bo napotena na misijo v tujino.


Več o dodatnih pločah si lehko preštejete tü.

stajerc13 sreda, 27. februar 2008 ob 09:29

Meni se ne da gledat nekih intervjujev z raznimi ministri & co, tako da si nisem ogledal povezave.
Kar se zadeva teh oklepnikov pa tako: naša država potrebuje vojsko, če ne drugega zaradi tega, ker smo vstopili v NATO. In to prinaša pravice in dolžnosti. Dolžnosti so te, da se moraš držat pravil, ki jih NATO (oziroma vplivnejše države EU) postavlja. Torej moraš nabavljati novo opremo, moraš pošiljati vojake na krizna območja,....
Ko smo vstapljali v NATO, je bila večina državljanov SLO za to, da gremo tako v NATO, kot v EU (jaz recimo nisem bil za to). Danes pa so vsi proti temu, da kupujemo oborožitev in pošiljamo vojake v vojna območja???????

Kar se tiče pa samih oklepnikov. Pomoje je bolj pametno, da se jih naredi doma, saj imamo industrijo za to in dovolj znanja. Torej denar bi ostal doma. Glede preplačanja, pa se mi zdi da je to bolj medijski pomp, kot kaj drugega!!!!


Mislec Slovenija

Pepek z brega sreda, 27. februar 2008 ob 11:19

Dere je bija tisti referendum, na keren so lidje glasovali za fklučitef v NATO (v risnice jih je "ZA" glasovalo zlo malo, da je bila udeležba smešno niska), te nan je oblost gučala, kak je Nato Sloveniji potreben.
- Znamislili so si nevenkakše fse vünešje sovražnike,
- gučali so, kak de nas NATO - va vojska bronila,
- niše je ne narodi poveda, ka do se naši vojoki mogli klotiti po raznim misijah (ne ven kak so ne mogli nejti bojše besede za to)
- fsi so nas prepričovali, keko de to fale za Slovenijo ...

Zej pa smo tan. Zadeva je droga, narod se buni, vojokof pa nemamo, virtijo nan drügi...

Jas sen bor teko zadovolen, ka sen bija proti NATI od samega začetka in se fse tisto godi, pa še malo več, česa sen se boja.

MILAN sreda, 27. februar 2008 ob 13:45

mi momo svojo vojsko pa nečemo ka bi nos meli za nekše butece
samo apč politika je naredla svojo.

MHA sreda, 27. februar 2008 ob 14:07

Jas sen tüdi že od fsega začetka bija proti NATI. Predrogi pa prenevaren je toti šport.

MHA nedelja, 9. marec 2008 ob 15:27

Slovenske vojake čaka vroč puščavski pesek

Slovenski vojaki se prvič odpravljajo v afriško puščavo. V Čadu bo njihova naloga zaščititi begunce iz sudanske pokrajine Darfur.

S 3.700 vojaki iz 14 držav do zdaj največja mirovna misija Evropske unije zunaj Evrope ima tri cilje: pred nasiljem zaščititi civilno prebivalstvo, predvsem begunce in razseljence, z zagotavljanjem varnosti poskrbeti za nemoteno oskrbo s humanitarno pomočjo in varovati osebje ZN-a.


Več o toti misiji si lehko preštejete pa še fotozgodba je predstovlena.



Peščeni vihar

MHA sreda, 19. marec 2008 ob 11:52

Po milijon za nadgradnjo oklepnikov

Ljubljana - MMC RTV SLO

Cena nemških rabljenih oklepnikov, o nakupu katerih razmišlja Mors, znaša okoli 200.000 evrov, so za MMC sporočili z Morsa.

Strokovna skupina za oceno možnosti nakupa rabljenih oklepnih vozil JRKB Fuchs je februarja obiskala nemško obrambno ministrstvo, a se o natančnih pogojih niso pogovarjali. Na Morsu so dodali, da odločitev o nakupu oklepnikov še ni bila sprejeta, ko bo, pa bodo obvestili javnost.

Možnost nakupa fuchsov je minister za obrambo Karl Erjavec predstavil, potem ko je ministrstvo prestavilo nakup novih oklepnikov zaradi varčevanja. Vendar pa naj bi nemški rabljeni oklepniki potrebovali nadgradnjo za radiološko-biološko-kemično (RKKul izvidovanje, kar naj bi stalo dodaten milijon evrov na oklepnik, poroča Dnevnik.

Oklepniki bi 18. bataljonu za radiološko, kemično in biološko obrambo služili le kratek čas, saj naj bi jih čez nekaj let zamenjali novi oklepniki, nakup katerih naj bi bil po prvotnih načrtih izveden letos.


Hjooj zake bi te zej nekšo storo škrt robo kipüvali? Či že neke möremo küpiti, te nej bo novo, nepa bi še tiste store nemške mogli za fsak oklepnik za miljon € nadgraditi, pa še te bi bli san por let v upoprabi Zid Kak eni resen plitvo razmišlajo Buum

MHA torek, 25. marec 2008 ob 17:22

Erjavec: Letos trinajst patrij

Šoštanj - MMC RTV SLO

Minister za obrambo Karl Erjavec je dejal, da proizvodnja oklepnikov patria teče nemoteno, letos pa jih bo dostavljenih 13.

Ob obisku tovarne Gorenje Indop je Erjavec spomnil, da je vrednost celotne pogodbe 278 milijonov evrov, od česar je 160 milijonov evrov protidobav, Gorenje pa bo v petletnem obdobju izdelalo 122 vozil. Zadnje vozilo naj bi bilo izdelano leta 2014 oziroma 2015.


klik

MHA sobota, 26. april 2008 ob 11:42

Za misijo v Čadu okoli 850.000 evrov


Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Sodelovanje slovenskih vojakov v misiji EU-ja v Čadu bo Slovenijo stalo 855.052 evrov. Vojaki bodo plačani od 3.200 do 5.400 evrov mesečno.


Več si lehko poglednete pa preštejete tü.

Zake grejo naši (nejbojši) vojoki v Čad, držovo, kera še je sploh ne priznala samostojnost Republike Slovenije? Pa še tak drogo de nas to koštalo, pa še vojoki do v vekši nevarnosti, kak so vojoki v Avganistani.

Strelec Hjooj

Zvončica nedelja, 27. april 2008 ob 23:56

Grejo zato ka oni na vrhi ne vejo rečti NE........

MHA petek, 23. maj 2008 ob 16:14

Patria: Nekomu 3,6 milijona evrov?

Ljubljana - MMC RTV SLO


Patria naj bi nekemu slovenskemu podjetniku plačala 3,6 milijona evrov, ki bi jih lahko ta nakazal naprej, poroča Mladina.

Glavni finski preiskovalni inšpektor Kaj Björkqvist informacij ni zanikal, njegov urad pa naj bi imel informacijo, da naj bi podkupnina za posel s Slovenijo znašala od 1 do 2 odstotka od 180 milijonov evrov. Celoten posel je vreden sicer 278 milijonov evrov, razlika med zneski pa naj bi nastala zaradi "protidobave".


Več si lehko preštejete tü.


Banda lopofska, že po je nešče naše peneze pokasera HudecNa zadnje urejal: MHA, dne: petek, 23. maj 2008 ob 15:16

MHA petek, 20. junij 2008 ob 16:01

Ke je zej s totimi oklepniki, san se neke tožijo, obtožüvlejo, razisküvlejo kak naši tak finski policeji, pa nišče neje krif. Bojše bi blo či nebi totih oklepnikof naročili, bi bor peneze prišparali pa še lopovon nebi penezi v žep opali. Banda lopofska!

fargo petek, 20. junij 2008 ob 18:16

Ja z totimi oklepniki bo Erjoooovec, zaščita naše upokojence pred vdorom nadnaravnih sil, ki jim hočejo vzeti še toto mizerijo od penzije.

Se spomnite kako je tista prisrčna Mojca iz filma Kekec spregledala, podobno se bo zgodilo v nedeljo 21.septembra.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.