MILAN petek, 20. junij 2008 ob 21:36

Butl
kej nam pa morejo saj smo vesel

Zvončica sobota, 21. junij 2008 ob 00:17

Ne veseli se preveč Milan....pomalen do si še dovek na veselje zmislili ka de se lehko ðe bole veselo zaprovlalo....Karlek pa se je z novinari heca ka je tota afera s patrijami nova poletna limonada....mislin ka so ga nategnili s totin poslon....

Dejan petek, 11. julij 2008 ob 15:10

Kak sen se nasmeja, gda sen toto sliko vida Hahaha

ROFL Hehe

MILAN petek, 11. julij 2008 ob 15:35

Alooo
ven bi se jas tüdi smija če bi teko kak on pokasera

MHA sobota, 19. julij 2008 ob 00:06

Večnamenska patruljna ladja, s katero bo Rusija odplačala klirinški dolg, je visoko zmogljivo plovilo, oboroženo z najsodobnejšo ladijsko oborožitvijo. 50-metrska topnjača bo stala 34,9 milijona dolarjev.Erjavec, ki je v četrtek podpisal pogodbo o zaprtju klirinškega dolga, je zatrdil, da je soglasje k podpisu sprejela tudi vlada. Kot je pojasnil, je Rusija pogojevala, da se dolg zapre z nakupi vojaške opreme. Obstajale so tri možnosti - nakup raket za protizračno obrambo, večnamenske ladje ali transportnega letala. Po pogovoru z rusko stranjo so ugotovili, da z letalom "ni bilo mogoče zapreti dolga, saj letala, ki bi ustrezalo potrebam Slovenske vojske (SV), Rusi nimajo."

Več si lehko preštejete

Ke mo mi s toto lodjo? Mislec Vepa se nejč s toto lodjo nedo mogli obrniti v našen morji Hjooj Je eden napisa, ka bi nej rejši melo dali, namesto ruskega pleha...Na zadnje urejal: MHA, dne: petek, 18. julij 2008 ob 23:07

MHA četrtek, 24. julij 2008 ob 12:48

Mors zdaj kupuje še oklepnike 4 x 4

Ljubljana - MMC RTV SLO

Obrambno ministrstvo kupuje 22 lahkih oklepnikov 4 x 4. Vrednost nakupa naj bi znašala 4,3 milijona evrov, posel pa naj bi šel v roke Viator & Vektorju.

Kot je poročal časopis Dnevnik, naj bi bil nakup omenjenih lahkih oklepnikov (javnosti je najbolj znano vozilo te vrste ameriški humwee ali hummer) predviden že dlje časa. Sprva naj bi ministrstvo predvidelo nakup nekaj več kot 40 vozil, a se nato odločilo zgolj za 22 vozil. Nakup preostalih naj bi sledil pozneje.


Več si lehko pretejete tü.

Še več totega železa Hjooj Pa ke mo mi s ten? Mislec

fargo sreda, 6. avgust 2008 ob 14:22

Kako je možno, da Obrambni minister in prvi človek DeSUS-a, na podlagi protikorupcijske klavzule ne odpove posel,s svojim početjem slabi položaj DeSUS-a,in to tik pred volitvami ??.Heoa


vir:
Afera Patria
Patrije odmevajo v tujini
Ljubljana,5.8.2008, 20:20 (Sergeja Hadner Hvala,časnik Žurnal24)

http://www.zurnal24.si/Patrije-odmevajo-v-tujini/novice/slovenija/61423

Lahko Patria izgubi posel?
V družbi Sistemska tehnika (ST) so prepričani, da se na ministrstvu za obrambo pogodbenih določil, ki so jih sklenili s Patrio, ne držijo in da bi morali na podlagi protikorupcijske klavzule že zdavaj odstopiti od posla. Direktor ST Milan Švajger je prepričan, da se minister Erjavec spreneveda, ko se sklicuje na to, da nikomur, ki je imel polna pooblastila pri sodelovanju v poslu s Patrio, krivda še ni dokazana.

Tunč sreda, 6. avgust 2008 ob 17:07

MHA je napisal/a:
Mors zdaj kupuje še oklepnike 4 x 4

Še več totega železa Hjooj Pa ke mo mi s ten? Mislec



Mi mamo malo vojsko in zato se spodobi da našim vojakom nudimo najboljše. Zato vsakemu vojaku pripada vozilo, tank, oklepnik, lahki oklepnik, letalo helikopter ali bojna ladja. Dol Pešadijo bodo verjetno ukinili poleg telko prevoznih sredstev.

MHA sreda, 6. avgust 2008 ob 23:51

Karli nejč ne ve, ke se dogaja z zadevo Patria, jemi je glovno ka sta un pa tista s Postojne privlačna, pa ka do vojoki dobili pleh na potočih. Pisk

Zvončica sobota, 6. september 2008 ob 00:46

Na, zej pa momo oklepnike....banda hamlasta...keko penez se je tolalo...sramota...na konci pa de se po vse zatuškalo kak je prinas v navodi gda so veki bosi v špili...Vrag Pionir

Pepek z brega sobota, 6. september 2008 ob 11:11

Nejbojša je tista izjava, dere je eden (venda generalni derektor Patrije) reka, ka so tote finančne transakcije bile v skladi z "ustaljeno prakso" v Sloveniji.

Jas to razmin tak, ka so pač nekomi pločali, ker se v Sloveniji to tak dela.

Nebi se čüdja, či bi nazodjo fsi toti silni preiskovalci ugotovili, ka so določeni lidje ne dobili podkupnin, pač pa zakonsko dovoljene provizije od posla.

MILAN sobota, 6. september 2008 ob 21:38

Hihihi
komanda na desno
ne mrdaj u stroju.

Tak je bilo nekda pa tak de ostalo.
Ven pa te nemrejo zej biti drgačišni lidje.

Balkansko dete je Balkansko dete pa magari pod Alpami.

Zvončica sobota, 6. september 2008 ob 23:59

To pa zato ka jin je prva mučka z orožjon grotala....vse so lepo fčistark zamrznoli kak da nigdor nič neje okoli toga bilo....od te pa do gnesden pa so se lumparije koritnikov lepo dale odvijale...z žegnon...ve jih mi volimo pa plačüvlemo...beda

SlovenianDevil nedelja, 7. september 2008 ob 08:18

Dober den! Ven ka sen še novi na toten forumi, pa ka je ne pametno takoj kritik tolati, samo jaz nemren glih vun iz svoje kože.
Neven zakej se vsi bunijo ka totih oklepnikov ne nucamo, se spotite kak je bilo nekej let nazoj ko smo kupili HMMWV-je. Vsi so bili zakej še te mi zej protiminsko zaščito na jih nucamo, ko pa so se naši vojoki v Afganistani odpelali na mino pa so vsi vtihnoli, ker če tiste zaščite ne bi bilo, te jih tudi nebi več bilo.
Isto je zej za oklepnike, to ka je MORS nesposoben se že dugo ve, tudi to da je naša vlada (trenutna) skorumpirana se sumi že duže, pa še vseeno volite Janšo, te pa se vsi jočete zaradi tega kej dela. Glede afer z Patrio man za povedati samo to: Tito, Partija! Janez Janša, Patria! Drgači pa mi nove oklepnike nucamo, ker jih na misije soboj vozijo, pa Valuki so že bolj bogi. Je pa res, ka je Viator&Vektor po moje mejo bojšo ponudbo in sam oklepnik je bijo bojši kot Patriin. V tisten je pač en član posadke več bijo, za opazovanje okolice, tega jaz v noven oklepniki nesen vidjo, se provi či preživijo je vse odvisno od tistega, ki sidi za konzolo z mitraljezon. To kej eni gučite ka je zej za vsakega vojoka eno vozilo, to bon vun spustjo ko ven ka če si idete na stron od slovenske vojske številke poglednete vidite ka to sploh nemre biti. To ka pa se lodja nima ki obračati pa je čisto brezvezna izjava. Ker keko jaz ven je mednarodnih vod več kot zadosta, pa po zadnjih podatkih, ki jih je MORS objavjo se lehko obroča v Sloveniji brez problema. Ven pa ka še stalno lidje tučejo ka je ne nucamo, nej vas spotin ka patruljna lodja Ankaran v primeri kakšne večje nesreče nemre pomogati, zato bi nej nova lodja prevzela polek nalog patruljiranja še naloge reševanja iz vode in nadzor morje in pomoč sosednjim držovam, če zaprosijo za pomoč. Vse kej se zodje čase čuje je to, ka mi ne nucamo vojske, kot da bi živeli v neven kak mirnen cejti, po moje bi že Kacin mogo kupiti lovce, pa prosin ne z izjavami kot: sej se nima ki obračati vun hoditi, ker če se MIG 29 pa mig 21 lehko obročata nad Soboto, Tornadoji, F-16-tke pa podobne mašine pa lehko na Mariboron izvajajo SLAO-je te bi toti tudi meli ki obrnoti. Ker toti lovci kej jih je Kacin mejo namen kupiti so bili dokaj dobri in glede na hitrost glih zadosti hitri za obrambo Slovenije, sicer bi Harrierji bili tudi dokaj dobri za nos, ampak so prestori pa preveč spijejo, taka bomo še se dale v pilatusih vozili okoli.

Upan ka nesen koga užaljo, pa LP

SlovenianDevil nedelja, 7. september 2008 ob 08:18

Aja či pa sen že koga užaljo pa nej poveNasmehNa zadnje urejal: SlovenianDevil, dne: nedelja, 7. september 2008 ob 07:20

Pepek z brega nedelja, 7. september 2008 ob 09:08

Lehko si brez skrbi - nikoga si ne užalja.

Drüga stvor pa je, keko lüdi na toten forumi se strinja s toboj.

- Tü boš žmetno koga nejša, keri bi Janšo pa jemi podobne volja
- Za fso toto skložje, kero vojska küpüvle pa je tak, ka ga vekši tol moremo küpiti zavolo članstva v NATI, kerega nan nebi trebalo. Či nebi politika naroda sprestrošila z nekšimi sovražniki, bi referendum ziher opa in f totoen primeri naši vojoki nebi glof nosili po Afganistani, pa še ge indi in tüdi nebi nücali raznih protiminskih zaščit.
Na srečo so prišli samo na mino. Lehko bi se zadeva kak drgačik rasplela in jin nebi pomogala nikša zaščita, tak kak je na žalost marsikeremi vojoki, ki je bija poslani nekan na lücko zemlo bronit političnih intereseof svojih oblasti.
- Tota ruska lodja, za kero smo se venda resen norca delali, ka se nede mela ge obrnoti, pa je po mojen tüdi strel f prozno. za reševalne akcije bi lehko nabavili kakšo bole primerno civilno lodjo. Kej pa se tiče toga, ka bi z joj šli na pomoč sosidon, pa je milo rečeno smešna trditef. Taljoni pa Hrvoti mojo teko sfojih lodij, ka gvišno nedo nos prosili, ka bi jin šli pomogat, pa či se zgodi kejkoli.

Jas še izda mislin, ka bi se Slovenija mogla trüditi f toten smisli, ka bi uresničili tiste oblübe, kere so politiki (tüdi toti, kej so zej na oblosti) dali po osamosvojitvi. Tistokrot so se na veko drli, ka bomo demilitarizerano območje, ka nemo meli vojske, ka bomo neftralni... Fse to so že dovno pozobili - neše bi jih moga pitati zakej je to tak.

SlovenianDevil, ne si misliti, ka sen to napisa is čemerof. Napisa sen to, kej mislin. Vüpan, ka si človik, keri je priprovleni na to, ka pač nemamo fsi istih stališč.

L.p.
Pepek z brega

Pepek z brega nedelja, 7. september 2008 ob 09:10

Opet sen Dejani delo nareda. Angel Angel

MILAN nedelja, 7. september 2008 ob 09:21

Hjooj
tak kak so se hvolili kej de fse dobrega v Sloveniji smo
naredli v REPUBLIKI PRLEKIJI bres vojske,policije,tankof pa roplonof
če kej ne štima si sedemo k mizi nekej na mizo pa si tak kak se šika zgučimo.

SlovenianDevil nedelja, 7. september 2008 ob 09:23

Nega problema, ven ka nimamo glih vsi istih stališč
Glede pomoči ti tak poven tote Hrvaške lodje so že bolj store kot piramide, sej ste vidli ka so nesposobni rešiti problem z razlitjon nafte pred svojin pragon
Z nakupom tote lodje se strinjan, ne pa z ceno, leta 1999 je Šrilanka kupila lodjo razreda Svetlyak za 19mio USD, mi pa bomo 40mio €?? ja ok čokejte malo te mi lehko kupimo celo floto. Dosti bojše bi bilo kupiti lodjo razreda Protector, to je novozelandska lodja izdelana loni, cena pa je 12 milijonov evrov.

Pepek z brega nedelja, 7. september 2008 ob 09:36

Ne vek kakša je tvoja profesija, vüpan pa si trditi, ka bi z dafkoplačevalskimi penezi dosti bojše virtja, kak toti, keri zej z jimi raspologajo.

Prepričani sen, ka takšega posla nigdor nebi spelali, či bi lodjo küpüvali s sfojimi penezi.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.