Legionar petek, 17. april 2009 ob 08:36

prlek1825 je napisal/a:
Gor
tak kak si reko, man por kolegov ki so v vojski, pa sem jin že punokrot reko ke more držovo vrag vzeti pa se samo smejijo!
Ma ja, jas se včosik pitan, kak bi to v resnici zglejalo či bi toti naš sestav posla v kakšno resno akcijo. Tote ki nemrejo laufati pa sklecof delati pa tote našminkane damice v uniformah.Hihihi Ker če že kon grejo na misijo, te so tan zastroženi pa zaščiteni kak kočevski medvedi, še skoro bole kak mi tü.Vrag smejun

kobreti petek, 17. april 2009 ob 08:45

..jas tudi mon občutek ka je tota naša vojska klub uniformiranih manekenov, ki pač hodijo na avanturistične izlete, tudi v daljne dežele.Še san bok ka nemamo več morja,ker te bi še šli lehko na križarjenja, zaj pa si lehko samo privoščijo družinski piknik na naši barkači. No toti ministri pa tudi bole tak delluvlejo,ka več neveš kaj bi si o jih misla.Erjavec je pret bija preci čuden,zaj tota ministrica,pavendar neve niti puške prijeti. Kaj bi se res zgodilo in kak bi odreagirala če bi prišlo do česa resnejšega pa hujšega,no bokg nedaj,ka bi kaj bilo, ka bi se ki keri naš vojaček poškrampa,ali pa zamaza

optix petek, 17. april 2009 ob 12:13

kaj ne, ta ministrica je celo bila v vojski oz. služila vojaški rok, pa še obramboslovje je končala.
mislim, da je bolj kompetentna za opravljanje tega ministrskega mesta kot en Erjavec.

Legionar petek, 17. april 2009 ob 14:49

optix je napisal/a:
kaj ne, ta ministrica je celo bila v vojski oz. služila vojaški rok, pa še obramboslovje je končala.
mislim, da je bolj kompetentna za opravljanje tega ministrskega mesta kot en Erjavec.
Ja, študenti obramboslovja so negda mogli en krotki cejt preživeti v uniformah JNA, samo treba je rečti, ka so tan bole ka ne bili opazovalci.Hihihi
Kapa se obramboslovja pa ministrske funkcije tiče pa je res; ziher je bollj kompetentna pa strokovna kak Kahel Ehjavec.Vrag smejun

MHA četrtek, 18. junij 2009 ob 15:09

Gnes pa je te SV prevzela prvo Patrijo. Tako

MHA četrtek, 18. november 2010 ob 10:48

Fčera je po dnevniki kozalo stroške glede nove vojaške lodje. Na leto de nas koštalo skoro 2.3 mio €, oziroma malo več kak 6 jürjof na den, pa še to san, či bi lodja skos privezana bila.

Video novica


Lodja mo tri motore s sküpno močjo 11580 kujof, keri znücajo 2227 litrof na vüro, f tank pa gre 58000 litrof. Tü je še drügi link glede ostalih stroškof -> klik

TUNČEK četrtek, 18. november 2010 ob 11:10

Pa še problen bo ge do jo obračali, se je našo morje zlo malo. Hahaha



Lenny četrtek, 18. november 2010 ob 14:28

Novi pomorski incidenti na vidiki.

Bomo pa dokozali celemi sveti, ka smo pomorska država. To pa tudi neke vala Hihihi

TUNČEK četrtek, 18. november 2010 ob 14:34

Drži ! Če de treba še koga potopimo Kruci so Türke bili negda !

Hrvoti, tace proč ot "Savudrijske vale" ! To ja Hehe

SlovenianDevil četrtek, 18. november 2010 ob 14:34

Glejte toto lodjo bode se še nucalo, ker je opremljena kak za reševanje, tak za razlitje nafte. Pri vseh vojaških nakupih v zodjih letih je bilo tak ka se je sralo po jih, primer: ko smo kupili Hummerje so vsi srali kak je škoda penez, ka jih ne nucamo, pa ka so protiminske nadgradnje nesmiselne itd. Ko pa so toti ''nesmiselni'' nakupi rešili tri vojoke, ki so na minsko polje naleteli pa so vsi vtihnoli. Isto bode tu, pa ne ka želin ka se nekej zgodi, ampak nesreče na morji niso tak redke in s tem ko se promet v Koper veča nucamo nekej s čin bomo lehko reševali lidi pa okolje, či pride do česa hudega.
Pa Tunček toto morje kej mamo ga mi je čisto zadosti veko za obračaje...Haha

TUNČEK četrtek, 18. november 2010 ob 14:37

Se tin don na fse praf, samo malo heca pa more popestriti tote meglene dneve. Nasmeh Pomežik

SlovenianDevil četrtek, 18. november 2010 ob 14:44

To je res Tunček Haha

Lenny, za obmorske incidente pa se nimaš kej bojati, nega več Janše na oblasti Tiho Ploskač

TUNČEK četrtek, 18. november 2010 ob 15:21

Pa tüdi ne jegovega kolega in sogovornika Ivota ! Vuuhuu



optix četrtek, 18. november 2010 ob 20:01

SlovenianDevil je napisal/a:
Glejte toto lodjo bode se še nucalo, ker je opremljena kak za reševanje, tak za razlitje nafte. Pri vseh vojaških nakupih v zodjih letih je bilo tak ka se je sralo po jih, primer: ko smo kupili Hummerje so vsi srali kak je škoda penez, ka jih ne nucamo, pa ka so protiminske nadgradnje nesmiselne itd. Ko pa so toti ''nesmiselni'' nakupi rešili tri vojoke, ki so na minsko polje naleteli pa so vsi vtihnoli. Isto bode tu, pa ne ka želin ka se nekej zgodi, ampak nesreče na morji niso tak redke in s tem ko se promet v Koper veča nucamo nekej s čin bomo lehko reševali lidi pa okolje, či pride do česa hudega.
Pa Tunček toto morje kej mamo ga mi je čisto zadosti veko za obračaje...Haha



Mi v Sloveniji nimamo sploh vojaške mornarice, še manj pa šolanega kadra kot so admiral,kontra-admiral in ostalo osebje v vojski.
Realno gledano, nakup te vojaške ladje je navadna oslarija v kateri je vlada potrošila VELIKE pare, da o stroških vdrževanja + gorivo + osebje, niti ne računam.

Koga bodo oni reševali v našem morju ?
To so navadne pravljcie za malo deco.
Boljše jim je bilo da so kupili kakšen manjši gliser in to je to, kot pa to mrcino s katero se bo lahko vozil ob 43kilometerski obali gor pa dol pa zapravljali davkoplačevalski denar nepotrebno.

SlovenianDevil četrtek, 18. november 2010 ob 20:38

Ne, mi nimamo vojne mornarice, imamo pa mornariški divizion (ki je zelo dobro šolani kader), ker roko na srce nobena država ni prvo ustanovila mornarice, potem ka kupila ladij. In tudi močno me zanima, zakaj bi ti imel čine nad OF-6 (vse nad kapitanom), če imaš ladjo, patruljni čoln, potapljače in odred za podporo delovanju? to vse kaj si povedal, so še samo večji stroški. In ne vlada ni potrošila dosti penez za lodjo, ti spodi piše zakej ne. Vzdrževoje pa gorivo, to je resen ka je ne poceni, osebje pa je isto pločano kak do zej, nič več, tudi več jih nega zaradi tote lodje.

Se spomniš kitajske ladje, ki je nasedla letos, če bi začela iztekati nafta, bi ta naftni madež dosegel Koper preden bi luška kapetanija lahko postavila ograde, sedaj se mamo v takih primerih vsaj nekaj s čim se lahko zaščitimo.
Saj sen reko isto se ščije po vseh nakupih, ki grejo za vojsko, kljub temu, da bi se to ladjo lahko tudi v skrajni sili v Atalanto vključilo, pa bi NATO prispeval sredstva.
Meni se v glavnem zdi, da smo slovenci taki, da bi lastni vojski vstran jemali....vojski ne damo denarja....tajkunom pa.

Pa glede na to da smo za klirinški dolg dobili vse kej smo lehko, se meni ne zdi tak slab nakup. Ne, Rusi so ne šteli dati penez, rekli so vojaška oprema, penez ne domo. Naši so vzeli lodjo, sistem Igla, pa nekej za jedrsko elektrarno (če se ne motim), pa . Zakej lodjo, ker letal neso mogli vzeti, ker sistemi niso kompatibilni z NATO standardi, oklepnikov tudi ne, ker so patrije že bile naročene, puške smo tudi že nove meli, protioklepne rakete so tudi bile kuplene. Taka lodja je bila edino kej še nam je ostalo.

MHA četrtek, 18. november 2010 ob 21:53

Dan po razkirtju astronomskih stroškov za vzdrževanje ladje Triglav odkrivamo, da se nakupovalna ihta obrambne ministrice Ljubice Jelušič nadaljuje. Na obrambnem ministrstvu naj bi namreč radi kupili še 38 novih oklepnikov za najmanj 11 milijonov evrov.

Potem ko je v začetku leta brez razpisa za dobra dva milijona evrov kupila dvanajst vozil hummer, zdaj obrambna ministrica Ljubica Jelušič najavlja nov razpis. Na obrambnem ministrstvu bi radi kupili še 38 novih oklepnikov in zanje zapravili vsaj 11 milijonov evrov.


Na obrambnem ministrstvu so potrdili: "Kupujemo 38 lahkih štirikolesnik oklepnikov, del jih bo namenjenih bataljonu protizračne obrambe." Osnovna cena takšnega vozila je okoli 300.000 evrov, zgornja meja pa je odvisna od zaščite in nadgradenj. Orožje pa vojska že ima in ga bo dobavitelj vgradil v vozila. Vrednost vgradnje je za zdaj neznana.

Podoben razpis je načrtoval še minister Karl Erjavec, vendar ga je razveljavil tudi zaradi pomanjkanja denarja. Zdaj, v času recesije, pa bo država denar očitno lahko zagotovila. Pojasnil sogovornika, zakaj je nakup tako nujen, na obrambnem ministrstvu danes nismo dobili.


vir:24ur

zobl sobota, 20. november 2010 ob 12:43

SlovenianDevil:


"Stroški delovanja večnamenske ladje Triglav so ocenjeni na od 800 tisoč do milijon evrov na leto. Ta ocena ne vključuje stroškov plač," predvidevajo na ministrstvu za obrambo.

Če v račun vzamemo še stroške zavarovanja, plače vojakov, druge stroške in amortizacijo, bomo morali zanjo iz proračuna vsako leto nameniti najmanj 2,2 milijona evrov.

Njeno posadko sestavljajo štirje častniki in 20 podčastnikov ter mornarjev.
V odredu večnamenskih plovil je Slovenska vojska (SV) s prerazporeditvami vojske in nekaj novimi zaposlitvami število pripadnikov že povečala s 15 na 34. posadka se je urila v Rusiji.
Z ladjo je uradna Moskva poplačala del klirinškega dolga Sloveniji. Državi sta avgusta v ruski prestolnici podpisali dodatek k sporazumu, ki predvideva poplačilo preostanka tega dolga v denarju. Skupni dolg Rusije Sloveniji je bil dobrih 95 milijonov evrov; 61 milijonov bo Rusija vrnila v denarju.

Dejan sobota, 20. november 2010 ob 12:48

Ne ven, kak se lehko za toto vojaško skložje takoj pa teko penez nejde, za EP v košarki pa zej to nekej mrlezgako. Od tega bi mi lidje fsej nekej meli, ke od totega vojaškega pleha nikoli nemo. Samo stroški.

zobl sobota, 20. november 2010 ob 13:03

zato ka se vlada pa njen premijer lehko kur*** kao mi smo obmorska država z 42km obale in zaj je potrebno ka nan patruljira vojaška ladja , ka nas ne bi kakšna ribiška koča iz italije ali hrvaške napadnila z ribami...

to kej se grejo toti butli od naših politikof ti je slabo, vojaška ladja je najslabši možen izbor....

ostale Ex yu države so se recimo zgučale z rusi za klirinški dug:

Hrvaška : oprema za 2 toplarni , magistralni plinovod do Madžarske, par letal za gasiti požare,
Srbi: remont hidro elektrarne Đerdap, pa magistralni plinovod od bulgarske meje do hrvaške cca 500km

itd..



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.