TUNČEK sobota, 20. november 2010 ob 13:38

Zobl, zlo zanimivo, ke so drügi lehko zgučali, naši politiki pa so nas forbali, da je tota lodja bila skrajni domet klirinškega duga. Sron jih je lehko ! Žalosten

SlovenianDevil sobota, 20. november 2010 ob 13:39

zobl je napisal/a:
SlovenianDevil:


"Stroški delovanja večnamenske ladje Triglav so ocenjeni na od 800 tisoč do milijon evrov na leto. Ta ocena ne vključuje stroškov plač," predvidevajo na ministrstvu za obrambo.

Če v račun vzamemo še stroške zavarovanja, plače vojakov, druge stroške in amortizacijo, bomo morali zanjo iz proračuna vsako leto nameniti najmanj 2,2 milijona evrov.

Njeno posadko sestavljajo štirje častniki in 20 podčastnikov ter mornarjev.
V odredu večnamenskih plovil je Slovenska vojska (SV) s prerazporeditvami vojske in nekaj novimi zaposlitvami število pripadnikov že povečala s 15 na 34. posadka se je urila v Rusiji.
Z ladjo je uradna Moskva poplačala del klirinškega dolga Sloveniji. Državi sta avgusta v ruski prestolnici podpisali dodatek k sporazumu, ki predvideva poplačilo preostanka tega dolga v denarju. Skupni dolg Rusije Sloveniji je bil dobrih 95 milijonov evrov; 61 milijonov bo Rusija vrnila v denarju.

Hmm, sen tudi son včera vidjo to, pa sen bijo presenečeni, ko se je prvo začelo gučati o toten dugi so se naši politiki zmenili za novo turbino za JE Krško, kon je zej to zginilo jaz ne ven, zgleja je Pahor ugotovjo ka turbine nede mogo vkradniti....

Sicer glede na to, da je pridobitev lodje bila v načrti že prejšje vlade, te mislin ka so za stroške pustili peneze na stroni (vsej či so malo pametni).
Aja, ka nete vsega kej vam 24kur napiše jemali preveč resno Ta ocena ne vključuje stroškov plač kej čejo povedati, ka bodo keremu od totih vojokov pločo zdignoli? Dejte no, ploče do iste kak do zej, mogoče nekej evrov dodatka, ko bodo celi čas na morji to pa je vse, tudi tisti kej so jih prerazporedili v 430. divizion si nemrejo glih obetati večjih ploč...

Aja, glede novih 4x4 kej jih Ljubica misli kupiti....je to zanimivo, glede na to ka za plačilo nadur v vojski nega penez....

zobl sobota, 20. november 2010 ob 13:53

Pusti ti 24kur, jaz to niti ne beren.
Jas sen bra seeBIZ pa finance keri so bolj resen časnik glede totih zadev.

Trebali so si zgučati za remont JE Krško pa še kakšen drugi biznis, ne pa nekšna lodja vojška.

Država nima penes za tote oslarije pa ma ?

Tota Jeulušićka si tudi zmišlovle tak kak da bi v vrteci bli.
2 miljonska država, za koga mi nucamo sploh vojsko ?
Tan nekšne patrije pa svarune pa zaj še lodja, zaj bi blo še dobro ka kupijo kakšen rableni F-16 al pa Grippen s kerin se najč ne bi meja ki obrniti v slovensken zračnen prostori.

MHA sobota, 20. november 2010 ob 15:24

Pogodbo za lodjo je podpisa Karlek.

SlovenianDevil sobota, 20. november 2010 ob 15:31

Zobl, zej keko so bolj toti resni ne ven, ker majo mešanco vseh člankov od žurnala, 24kur pa rtv-ja...

Ne pa še ti srati s ten ka se letala nimajo, ki obrnoti, či MIG-29 lehko leče nad Soboto pa se obroča kak mu paše, te se tudi F-16 pa JAS-39 lehko čez celo Slovenijo obrneta, mislin ka je čas ka lidje hejajo Top gun glejati pa si idejo malo poglednejo kak malo placa v bistvi letala nucajo za obračati.
Pa Slovenija nede mela letal, zakej ne? Ker mamo zapstuj Air policing in Italjoni lečejo nad nami, če pa bi po kaken čudnen slučejo mi prišli do letal pa bi se tak z našimi sosedi zmenili za skupno varovanje, taka bi se lehko hodili na Dunaj obračat.

Patrije, so Svaruni, to je eno pa isto, ka nede pomote, pa mislin ka so posla s Patrijo ne mogli več prekiniti, zato pa se lehko Karleki zahvolimo. Sicer so Patrije ne slabe, dokaj tehnološko napredne pa bojše od naših Valukov, to či pa jih nucamo....ja, o ten pa bi se dalo debaterati, po moje jih ne nucamo.

TUNČEK sobota, 20. november 2010 ob 16:01

S totin obročanjen ereplonof je tak, kak van poven na primeri. Leta 1991 sta s punoj hitrostjoj priletela po Vipofski dolini dvo MIGa 29 in obračala negi nat Palmanovo - 35 km globoko v Italiji. Hitro sta se tüdi pobrala proč ot nos, se sta takoj z Aviana vzletela dvo amerikonska lofca.

Ne sen nibeden strokovjok, samo natzvočni ereploni nücajo veki maneverski plac.
Mislin na fse to ke provite, da bi nan blo zadosta neke helikopterof in kakšen patrolni čoln - samo malo bojši kak smo nabavili ta prvega, ke je bija skos f popravili.

V NATI, ne ven kaj iščemo in to do se hitro začeli spitovati lidje, gda de prišlo z Afganistona ali Iroka prvih neke trüg.

So primeri f sveti, ke držove nemajo vojske, pa so nič ne bole ogrožene kak drügi.
Eden izmet primerof je rečmo Kostarika, ke je dvakrat vekša kak mi in mo približno tüdi dvakrat teko prebivolcef kak mi, je bres vojske, leži v preci kriznen območji pa čeglih nema vojske nema nibenih problemof. Peneze pa lehko usmerja f stvari, ke so dosta bole pomembne kak orožje.

Lenny sobota, 20. november 2010 ob 17:26

Pitajte plemenitega zake vojsko nucamo Hihihi

Po jegoven bi nas sosidi že pojeli, če mi nebi tabornikof meli....
Ze pa so toti taborniki že visoko specializeran, ka hodijo po sveti "mira" delat Hahaha

Nato se treba širiti, je treba novin članican orožje šprodovati, ker ga sami premalo ponucajo... Itak pa afganistan sta premalo...Vojaške industrije ne zanima, gi vojoki crkovlejo... glovno ka se troši, pa naročuvle novo orožje....

Slovenija nuca vojsko teko kak manegere, ki krodnejo ka se fkrodniti do.
Vojska je biznis, provzije pa se ponucajo za marsikej.

Neven, zake bi bija problem poglednoti, od kod se kej financera, kak se penezi pretokajo...samo probem je, ka eni od drugih preveč vejo, pa delajo teater za rajo, v ozadji pa si bašejo žepe....

SlovenianDevil sobota, 20. november 2010 ob 18:48

Tunček, si 100% ka sta ne hodila v Italijo samo izzivat, takak so v Avstrijo ponavodi hodili?
Helikopterov ne nucamo, mogoče zamenjavo za Belle, Cougari pa so dokaj dobri, patruljni čun pa momo, sicer Tunček ne ven od kod ti podatek ka se je Ankaran kvarijo na veko, tisto je bijo policijski patruljni čun, ne vojaški.
Glede letal pa je tak, vsi si jih predstovlate kak nekej kej leti celi cejt 2macha, pa se obroča po površini cele Evrope. Prva stvor je, či letalo če dosečti veko hitrost (recimo F/A 18: 1.8 macha, ali F-16: 1.4 macha) nuca afterburnerje, toti pa pijejo kerozin dosti bolj kak ko so afterburnerji ne vklopleni. Zej glede na to, da majo lovci ponavodi bojni doseg okrog 300-600km se nimamo kej dosti za bojati, ker bodo preleteli našo kuro te pa bodo mogli iti tankat. Pa lovci se ponavodi ne obročajo pri vekih hitrostih, či je to ne nujno, ker biti podvrženi sili 7-9G je pač ne nekej kej delaš, ko ti je dugcejt.

TUNČEK sobota, 20. november 2010 ob 19:20

Da bi tista MIGa izzivala Taljone ne ven, so se pa tistikrot pojovlali takši guči, samo je naša vloda to takoj demanterala.

Dejan nedelja, 21. november 2010 ob 17:30

Evo čun Brodolom

Vojaška ladja Triglav pristala v matičnem pristanišču v Kopru

Te se mi zdi brez veze, ka se neke povrne v takšni obliki, ka maš potli samo stroške s ten, haska pa itak nikšega. Te bi bojše bilo, ka nan sploh nič ne bi dovali Nasmeh

MHA nedelja, 21. november 2010 ob 17:49

Zej je, kej je. Upan ka se nede tak zgodilo kak se je s tistin policiskin čunon P111.

MILAN nedelja, 21. november 2010 ob 18:47

Mislec smo pa anštendik oboroženi so rekli ka so sprobali pa ka dobro nese pa trufi
kej do le strelali KOZLE????

TUNČEK nedelja, 21. november 2010 ob 20:29

Lehko bi vdarili tüdi po kakšen tajkuni ali pa po politiki. Če do pa kozle in osle strelali, pa de jin hitro municije sfalilo, se je preveč tarč. Hahaha

Sen pa doba v mojen arhivi eno sliko vojoka, pa ne ven gdo je gor, a je mogoče Korl E ??

Slika sledi, zato, ke sen jo pozoba gor dati !

TUNČEK nedelja, 21. november 2010 ob 20:34

To je zaj toti vojok !



zobl nedelja, 21. november 2010 ob 21:31

Lotmerški protestnik v Kopru

http://24ur.com/bin/video.php?media_id=60563481§ion_id=1&article_id=3497607

Hihihi Hihihi Hihihi Hihihi

Dejan nedelja, 21. november 2010 ob 22:28

Opasno Nasmeh

MHA ponedeljek, 22. november 2010 ob 04:43

zobl je napisal/a:
Lotmerški protestnik v Kopru

http://24ur.com/bin/video.php?media_id=60563481§ion_id=1&article_id=3497607

Hihihi Hihihi Hihihi Hihihi




Hihihi Kak se mu le spločalo iti doj, či so ga tak hitro policeji pospremili fkrej.

TUNČEK ponedeljek, 22. november 2010 ob 10:25

Karlek provi, ke de gnes šov, samo ne ven, če de mo uspelo.

Zadeva Patria: Erjavec napovedal šov na sodišču
Karl Erjavec in Albin Gutman bosta stopila pred sodnika
22. november 2010 ob 08:09,
zadnji poseg: 22. november 2010 ob 08:13
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA
Na sodišču v Ljubljani bosta danes v glavni obravnavi pred sodnika stopila predsednik DeSUS-a Erjavec in nekdanji načelnik generalštaba SV Gutman. Erjavec je napovedal zabavno sojenje.

Obtožni predlog zoper Albina Gutmana in Karla Erjavca je prišel v javnost na začetku leta, posebna skupina tožilcev pa ga je vložila konec preteklega leta. Takrat se je izkazalo, da je glavni razlog za obtožnico ta, da sta naročila 25 povsem neopremljenih osemkolesnih oklepnikov. S tem naj bi nastala škoda najmanj 16,8 milijona evrov. Poleg tega sta Gutman in Erjavec od sprva načrtovanih 70 patrij, opremljenih s 30-milimetrskim topom, naročila le šest takih patrij.
Medtem ko Gutman obdolžnega predloga ni želel komentirati, ga je Erjavec že večkrat zavrnil kot povsem nesmiselnega in ga označil kot politični konstrukt na podlagi ovadbe Sistemske tehnike, ki se je prav tako potegovala za posel z oklepniki.

Erjavec, glavna zvezda obravnave
Vodja DeSUS-a je napovedal, da se bodo mediji nad tem postopkom zelo zabavali, za to pa bo poskrbel kar sam, saj bo sam svoj zagovornik. "Ta obtožni predlog je tako porazen, da ne potrebujem nobene pravne pomoči, se bom zagovarjal kar sam," je prepričan Erjavec. Kot priče je že povabil zdajšnjega premierja Boruta Pahorja, ministrico za obrambo Ljubico Jelušič in nekdanjega premierja Janeza Janšo, ki je že napovedal, da bo z veseljem pričal, je za TV Slovenija poročala Nina Mrzlikar.

Slovenci na koncu, Finci še kar mečkajo
Doslej je bilo pri nas v aferi Patria vloženih še pet obtožnih predlogov, in sicer proti Janezu Janši, Jožetu Zagožnu, Tonetu Krkoviču, Ivanu Črnkoviču in Walterju Wolfu. Sočasno s slovensko preiskava poteka tudi na Finskem, kjer policisti sumijo 13 Fincev in nekaj tujcev, med njimi tudi enega Slovenca.

A. Č.

VIR : MMC rtv



TUNČEK ponedeljek, 22. november 2010 ob 14:31

Korl provi, ke je nedužen ...

Nedužnost

MILAN ponedeljek, 22. november 2010 ob 15:30

Mislec zgleja ka je fse malo stroh ka bi Rjovec kej vün poveda zato je sojenje zaprto za javnost



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.