Pepek z brega ponedeljek, 14. avgust 2006 ob 11:55

Zato, ka smo si takšo politično garnituro zvolili!
PRAF NAN JE TAK!No ja Jezik

MHA četrtek, 17. avgust 2006 ob 15:50

"G. Dr. Dimitrij Rupel" človek se je znejša ko je prestopa z ene stranke v drügo stranko. Jaz ga predlagan za človeka z izjemnimi doseški Dol Slabo Hud Bebast

MHA nedelja, 24. september 2006 ob 19:09

Kaj bi si pa vi kupili za eno patrio?
Na voljo imate 471 milijonov tolarjev

Finančni kotiček, 23. september 2006 18:21
Ljubljana - RTV SLO

Tako kot si včasih človek zamišlja, kaj bi si kupil za milijon dolarjev, če bi ga zadel na kakšni loteriji, se nam ista ideja porodi že ob zelo slavnih oklepnikih patria.

Pa naredimo en kratek izračun. Kot je zagotovilo obrambno ministrstvo, naj bi 136 oklepnikov stalo 63 milijard tolarjev, pri čemer je iz tega razvidno, da bo en oklepnik patria v povprečju stal slabih 471 milijonov tolarjev ali 1,96 milijona evrov.

Pa se podajmo na pot. Sprva človek niti ne ve, kam bi s toliko denarja, a denimo kot bi najprej pomislil stereotipen Slovenec: Avto! Eden najbolj prodajanih avtomobilov v Sloveniji je renault clio, najcenejši pa stane nekaj manj kot 2,2 milijona tolarjev. Torej bi lahko kupili 214 teh avtomobilov. Recimo, da kupimo dva, enega za sebe in enega za partnerja.

Nakup razkošnega stanovanja
Potrebujemo tudi stanovanje, v katerem bomo živeli. Ker je denarja še vedno na pretek, se odločimo za malce večje udobje v Ljubljani. Povprečna cena hiše v Ljubljani stane nekaj manj kot 400.000 evrov; pa recimo, da bi vzeli nekaj dražjo, ko imamo ravno veliko denarja. Namenili bi denimo 800.000 evrov in še 150.000 za notranjo opremo, kar skupaj nanese 950.000 evrov ali 227.658.000 tolarjev.

Ugledno šolanje otrok
Torej imamo hišo in dva avtomobila nižjega razreda, porabili pa smo nekaj več kot 232 milijonov tolarjev, ostaja pa še 239 milijonov tolarjev. Sin ali hči je ravno na pragu študija, zato se ob kupu denarja odločimo, da ga/jo pošljemo na ugledno univerzo, kjer šolnine dosežejo tudi do 50.000 dolarjev. Za pet let študija namenimo 200.000 dolarjev, za žepnino pa denimo še dodatnih 100.000 dolarjev, kar skupaj nanese 300.000 dolarjev ali 56 milijonov tolarjev. Ko pride še drugi otrok, seveda poskrbimo še za njega in če seštejemo, je to skupaj 112 milijonov tolarjev. Ostane nam še 127 milijonov tolarjev.

Odpoved v službi in 21 let uživanja
Kaj pa s tem? V službi date odpoved in s plačo 500.000 tolarjev mesečno živite še nadaljnjih 254 mesecev ali 21 let. Če hočete še malce bolj lagodno življenje in si privoščite milijonček mesečno, pa boste imeli na voljo 10 let in pol, da si najdete drugo službo. Ni slaba ta patria, ni kaj, sicer pa je teorij, kaj bi počeli s skoraj dvema milijonoma evrov, neskončno.

Zvončica sobota, 30. september 2006 ob 23:43

Zaj pa mi si s ten po prtisk zdignaVuuhuu Vuuhuu Vuuhuu

MHA nedelja, 1. oktober 2006 ob 00:11

Šteja sen ka bi si mal ležik predstovlala toto Patrio Nasmeh

Zvončica nedelja, 1. oktober 2006 ob 00:19

Fala ti lepaPriklon

MHA sobota, 7. oktober 2006 ob 20:49

Začenja se nakup transportnega letala
Oklepniki pri Evropejcih, letalo pri Američanih?

Slovenija, 7. oktober 2006 19:15
Ljubljana - RTV SLO

Ministrstvo za obrambo je sporočilo, da so v generalštabu Slovenske vojske začeli dejavnosti za nakup novega transportnega letala.

Zaenkrat sta, kot kaže, v igri podjetji Casa in Alenia, ki bosta v Sloveniji naslednji teden predstavili taktične, tehnične in logistične zmogljivosti transportnih letal. Po poročanju Dnevnika naj bi prvi ponudili letalo C-295, ki bi nas stalo 19 milijonov evrov, drugo letalo pa naj bi bilo C-27J spartan, ki bi stalo 27,5 milijona evrov. Končna cena je odvisna od opreme, ki si jo bo zaželela slovenska vojska.

Casa je evropsko podjetje v okviru koncerna EADS, medtem ko Alenia izdeluje letala v skupnem podjetju z ameriškim Lockheed Martinom.

Ravno pri tem so se pojavila namigovanja, da naj bi imelo slednje, italijansko podjetje, ki sodeluje z ameriškim gigantom prednost pred dobavo letala, in sicer iz političnih razlogov. Pri nakupu oklepnih vozil je šel denar namreč evropskemu proizvajalcu oziroma modelu, tokrat pa naj bi posel dobil ameriški kapital.

Spodaj si lahko preberete tehnične podatke za omenjeni dve letali.

Tehnični podatki za C-295
- Dolžina tovorne kabine: 12,7 m
- Širina tovorne kabine: 2,7 m
- Razpon kril: 25,81 m
- Največja hitrost: 480 km/h
- Največji tovor: 9.700 kg
- Doseg letala: 5.630 km (brez tovora)



Tehnični podatki za C-27J spartan
- Dolžina tovorne kabine: 11,4 m
- Širina tovorne kabine: 2,4 m
- Razpon kril: 28,7 m
- Največja hitrost: 760 km/h
- Največji tovor: 10.255 kg
- Doseg letala: 5.926 km (brez tovora)



Patrie ne spravimo v letalo
Letalo bo slovenska vojska potrebovala za oskrbovanje svojih enot na misijah v tujini. Govorilo se je tudi, da bi transporterja kupili tudi za prevoz oklepnih vozil. Razvpite patrie merijo v dolžino 7,3 m, v širino 2,9 in v višino 2,4 m. Težke so okrog 14 ton. Torej v nobeno od obeh letal patrie ne bi spravili.

Na misijah imamo tudi slavne oklepna terenska vozila hummer, katerega mere so v dolžino 4,8 m, širina 2,2 m in višina 1,8 m. Kot ste verjetno že ugotovili, bi hummerja ravno stisnili v obe letali. Pri prvem bi ostalo še 20 centimetrov prostora, medtem ko bi pri drugem ostalo 50 centimetrov prostora.

Zvončica sobota, 7. oktober 2006 ob 23:41

Na,evo...pa je problem za uresničitev sanj našega političnega vrha o vožji z eroplanon fčist lepo rešeniHaha bode jin Karlek malo vojaškega posodja gda do mogli kon na kakši vrh odleteti, pa še spotoma lehko fasingo vojokon otpelajo pa de vse rešeno. Pomežik

Pepek z brega nedelja, 8. oktober 2006 ob 00:50

Ledje drogi, meni se trdno vidi, ka so toti gospodje v Loblani fčistar znoreli!
- Kak zej vün vidi do tiste Patrije nazodjo le koštale 92 miljard, ne "samo 63", kak so nas tolažili. Pre se je vojska odločila za takšo oborožitef, ki pač teko košta.
- Začeli so se pogojati z Amerikancon, ka jin nej gvera Falkona, da de ga pre vloda nujno nücala dere bobo predcedovali Evropi - opet de šlo teko pa teko miljonof Evrof
- Začeli so se pogojati okoli vojaškega transpotrnega eroplona, ki de "pre" košta od 19 do 27 miljonof Evrof. Nücali do ga pre zato, ka do z jin oskrbovali vojsko na misijah v tujini - či nebi lezili f toti NATO, nan fsega toga nebi trebalo. Kej sploh naša vojska išče tan doli? Pred referendumon je niše ne poveda narodi, keko de nas toti NATO v resnici košta.
- Pred cejton so poslali v Libanon (bor mislin ka to) pošilko orožja pa municije, ka bobo s ten pomogali bogemi narodi. - nej bi toto orožje odali Američanon, za stržene peneze pa bi nej pomogali tistin našin državlonon, ki nemajo penez ka bi deco šolali...

Rojši bon heja, pa se ša malo nekan hladit, da se mi resen pritisk zdigne, dere začnen štinderati o ten.Zid Zid Zid Jok

MILAN nedelja, 8. oktober 2006 ob 08:32

Kul bon van zej napisa sporočilokero je skoron ne za javnost,je pa skoron čista resnica.Zakaj vsi toti nakupi?

Ker je naš Janez Janšof na plašilni listi Ameriške (CIE)
zavolo toga more delati tak kak se zapove.

Zakaj je turizem v pomurji na nuli?

Ker je povezava že pret omejena naštenderala ka do v
pomursken prostori meli centre za šolaje tuje vojske
in toti hoteli pa vse ostalo bode služilo za namene
vojokof. Te de nan lepo dere de z fsakega grma lezja
bol ali meje črni plačanec. V hotelih do se prepelili
oficiri s svojimi ehtes damami, mlodo pa storo ženskega
pa de zlehkega zaslužilo svojoj brhkostjoj. Marsikera pa
bode mela tudi tisto kej si je ne želela.

Morti se van vidi to malo futoristično:

Tak se priprovla pa je velka možnost ka tak bo.
Patrioti,eroplani, vojoki mentori, pa še kej?????????


x Mislec Mislec Ideja Mislec Jezik Priklon

D. Nema veze nedelja, 8. oktober 2006 ob 12:30

To ke smo si zbrali, to zej momo-ne prešja pa ne zdajšnja vlada nesta bogvekaj! Pa nigdor nede bojše, ker smo tak grdo razdeljeni ka to nemre biti res! Vedno bodo levičarji pa desničari, keri do se dregali sen pa to, pa sten škodili narodi!!! Slovenci nesmo več tak enotni narod kak smo negda bli, zato pa predlogan ka se Prlekija odcepi od Slovenije, pa postane kraljevina! Kandidati za Krola: Pepek, Milan,... Haha Haha Haha Haha Haha Haha Haha Haha Haha Haha Haha Gor Gor Gor Gor Gor Gor
MAlo heca more biti!!!
Lp

Jernej torek, 10. oktober 2006 ob 15:40

http://www.youtube.com/watch?v=UFqG4D1KO_o vsakoj slüzbi...

Pepek z brega torek, 10. oktober 2006 ob 16:14

Mislec Mogli bi se zamisliti že nad ten, ka je sploh potrebno reklamerati vojaško slüžbo. Vseposodik se jovi bor deset kandidatof za eno delovno mesto, vojska pa si more pomogati z reklamoj, ka bi dobila zadosta kandidatof.

Kak ti drügo pa se pitejmo, keko takša reklama košta. Te pa či še fcoj denemo sejem v Radgoni, pa celodnevno zvožaje s helikopteron po Radgonskih goricah, pa ves ruml okoli fsega toga, te nas lehko začne boleti glova. Še dobro, ka za dosti stvari, kej se tiče zaprovlaja penez v vojski nejč ne znomo, da bi nan te tak že dovno dekle doj zmetalo.

Eden, že tak venda nejvekši porabnik držovnih penez, še za svojo reklamo z vekoj šofloj meče peneze skoz okno! Hud Hud Hud

kobreti torek, 10. oktober 2006 ob 19:06

Toto zvožaje s helikopteri v časi vojaškega sejma niti nej tak slabo saj z goric odžene vse škorce.Najč kure nečejo tisti cajt nesti jajc kda so toti klopoci v lufti.

MHA sreda, 11. oktober 2006 ob 13:31

SV preizkušal transportni letali
Letalo bo stalo najmanj 20 milijonomnv evrov

Slovenija, 10. oktober 2006 19:33
Ljubljana - RTV SLO

Skrito pred očmi javnosti je Slovenska vojska v Cerkljah preizkušala transportni letali, ki sta prišli v ožji izbor za nakup.

Slovenska vojska bo v prihodnjih dneh na španskem letalu casa C 295 in italijanskem spartanu C 27 opravila še druga testiranja. Letali, ki za pristanek ne potrebujeta asfaltne steze, sta pristali tudi na slovenjgraškem in ptujskem letališču, saj so želeli preveriti tudi manjša letališča, na katerih lahko letali še pristaneta.

Do četrtka bo SV preizkušal še tehnične in letalne zmogljivosti obeh letal, predvsem kako in koliko tovora najhitreje naložita na letalo, je poročala TV Slovenija.

Obe letali sicer izpolnjujeta razpisne pogoje, razlikujeta se v velikosti, hitrosti, doletu in moči motorja. Španski casa C 295, na katerega lahko zapelje puch, je manjše, počasnejše in šibkejše od italijanskega letala spartan C 27, nanj pa lahko zapelje humer, a stane skoraj za polovico več.

Jernej sreda, 24. januar 2007 ob 19:35

Naja pa se rejdno parlamenti majo z gospodom Erjavcom.
Ka res gole Oklepnike brez opreme dobi Slovenija?
Naja oprema pa se EXTRA kosta!!!! Zid

MHA četrtek, 25. januar 2007 ob 14:13

Totega E(h)rjavca bi trebalo likviderate!

Jernej četrtek, 25. januar 2007 ob 20:41

To eni Murski Soboti vojasnici tüdi recejo!

Zvončica nedelja, 28. januar 2007 ob 00:59

Najbojše bi bilo vso orožje na sveti ukiniti pa se rajši v dobro vseh angažerati (utopija)Jok

Pepek z brega nedelja, 28. januar 2007 ob 13:34

Se spotite kej so nan fse obečovali?
- Slovenija de neftralna držova - pa so nas spravili v NATO
- Slovenija de brez vojske - zej momo paločano vojsko
- Slovenija de demilitarizirano območje - zej küpüjemo oklepnike, vojaške eroplone, pa fso drügo moderno orožje, pošilamo našo vojsko na nekše mirovne misije po celen sveti
- Slovenija de zmejnšala stroške za vojsko - zej se stroški iz leta v leto povečüvlejo...

Ge so zej tisti, keri so nan fse to obečovali?Vprašaj



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.