Dejan četrtek, 28. avgust 2008 ob 11:51

Gda pa sta to küpila? Toti teden ali že pret?

Dejan nedelja, 31. avgust 2008 ob 23:10

26.08.2008, 08:00
Pijavica nad Robadjem!

Nedavno smo dobili potvrdu o tome da je 4. srpnja gornjim dijelom Meðimurja uz tuču harala i pijavica. Fotografiju na kojoj se jasno vidi pravi tornado nad meðimurskim brežuljcima donio nam je Avgust Bobnjar iz Robadja. Avgust i supruga Albina veliki su vinogradari, a meðu onima su koji su u nevremenu pretrpjeli najveæe štete.
- Sam sam snimio posljedice nevremena na svojem vinogradu, i kad sam odnio film na razvijanje kod fotografa sam slučajno spazio sliku koju je snimio jedan čovjek iz Kamenščaka kod Ljutomera. Ona odlično pokazuje kakvo je to nevrijeme bilo, pa sam zamolio mogu li je iskoristiti za to da se u novinama pokaže što se to dogodilo, - objasnio nam je Avgust.
A dogodilo se da je tog petka negdje oko 16 sati tuča veličine breskve uz olujno nevrijeme uništila dobar dio vinograda i voænjaka u gornjem dijelu Meðimurja, a onda su naknadne bujice napravile i veliku štetu na prometnicama, a i drugim objektima. Pijavica je prošla od Robadja preko Globočkog brega, pa je zavrnula negdje prema Svetom Urbanu.
- Sreæa što je kuæa jaka, pa je izdržala, kaže Avgust. Ali vinograd je pretrpio strašnu štetu. Imamo 25 tisuæa trsova sauvignona, chardonnaya, graševine i zelenog silvanca, a šteta je 70 ili 80 posto. Imamo terasasti sustav vinograda koji je u nevremenu potpuno uništen.
Ali Avgust Bobnjar ima i recept za umanjenje štete u ovakvim slučajevima.
- Osigurao sam vinograd ove godine. To godinama ranije nisam činio, ali sad mi je nešto reklo da osiguram.
D. Kovač


V galeriji pa je seveda moja slika poleg. Toti je zgleja ša v Lotmerk nekših slik razvijat pa je vida toto sliko al ke. Glede na to, ka je to blo objovleno po tisten, kej sen jas bija pri jih pa ka tan piše sam slučajno spazio sliku koju je snimio jedan čovjek iz Kamenščaka kod Ljutomera, to lehko pomeni samo to, ka še je po tistem odovala sliko. Ker pret neso znali, ka je avtor slike nešče iz Kamenščaka. Trebalo de še enkrat iti k joj. Samo zej se nen več lepo pogovorja Hud Hudi Hudec

vir: http://www.medjimurje.hr/hr/6907/pijavica-nad-robadjem/

MHA ponedeljek, 1. september 2008 ob 17:43

Adijo ne, s toto je res neke narobe. Doktor

Nela torek, 2. september 2008 ob 00:26

Naja s totin "tornadon" pa je ci duze bojse. Heoa Pomali de se pop tv sen prisa pa de o ten poroca. Juhuhu

Dejan sreda, 3. september 2008 ob 14:49

No gnes smo te rešili en falat tote zgodbe. Bija sen še enkrat pri jih in smo se pogučali tak kak treba. Rečeno je blo, ka je blo oddonih "eno 8 slik", slika se je meknila iz razstave pa prodaje. Vpletenin je joko žo, ka se je to zgodilo, obžalüvlejo, ka so tak naredli, kak so. So se mi opravičili, tak ka je z jihove strani do mene zej vse v OK Nasmeh Oproščeno, zakopano, pozableno. Upan, ka se več ne ponovi. Nekše zamere do jih pa niman, da sen jas takši človik, ki hitro oprosti Nasmeh
Gda se bon žena, bode me ona slikala Haha

Neje pa še rešeno, glede tiste slike v cejtingah pa na interneti, ki je objovlena. Od tan se mi nišče ne jovi. Tüdi ne ven, kakši cejtng je to, ka ne preverijo vira pa resničnosti nekše slike, ki jin jo nešče do Hm
Tü de še trebalo nekej zrihtati.

prlek1825 sreda, 3. september 2008 ob 15:06

kej si nor ke so lidje glupi ke grejo jemat slik ki sploh ne vejo če so resnične te pa stirajo takšno paniko!

zaradi bedarij se to tak zakomplicira to nemreš vervati!

MHA sreda, 3. september 2008 ob 17:16

Pa še je te zej odovala ke po tisten prven obiski? Mislec Te ze tak dobro ka ste se "pošteno" zmenila. Pisk

Dejan sreda, 3. september 2008 ob 19:07

Po obiski se je ne več odovalo, tak so rekli. Ovemi so pret odali. Ka sma se "pošteno" zmenila pa je vredi ja Jaaa

burko sobota, 6. september 2008 ob 12:10

Neverjetno vse skuper, ve ne ve clovik ce bi se joka al smeja vsemi skuper. Prvo tota lotmerska zadeva, tu tak mislin ka je ne potreben niksi komentar.
Te pa se tota medjimurska stvor, nemren vervati ka neksi novinar lehko napise pa objovi taksi clanek. Pa clovik bozji sej pa pogledni sliko, pa ce bi taksi tornado sa po bregih bi vse slo k vragi.. Adijo pa taksno novinarstvo...

prlek1825 sobota, 6. september 2008 ob 14:10

zato pa pride teko krot do sranja pa zmešnjav zaradi novinarov!

da so isti kak sodniki, z razliko od tega ke sodniki iščejo pa dokazuvlejo resnico, novinari pa resnico in neresnico!

Dejan nedelja, 7. september 2008 ob 13:04

Zanimivo pa je, ka so iz tistega meðimurskega portala članek meknili, slika pa je ostola Haa
Pa 5x sen jin na fse tiste maile, ke mojo jih tan objovlene pisa, pa mi je ne nišče nič odgovorja. To je profesionalizem novinarstva na vrhunci.

Mirko četrtek, 23. oktober 2008 ob 10:31

To, da je "en dečko" potegno sliko z interneta, ni nič neobičajnega. je pa za razmisliti: Zakaj je to naredil, zakaj so sliko prodajali. V naši državi je žal tako, da so plače vedno manjše in pač ljudje na vsak način hočejo priti do denarja.
Kako je že bilo rečeno v prejšnjem sistemu? "Snađi se."
No, da se razumemo, v nobenem primeru ne odobravam takih dejanj, žal pa je tako, da bi vsak rad imel čimveč.
Lep pozdrav!



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.