Tunč torek, 27. januar 2009 ob 09:22

Nasmeh Jaz že dugo ugotovlam ka so toti na SVETI zelo neprofesjonalni. Prvo so omenili Lotmerka potli pa vse kožejo Mursko Soboto. Keko jaz poznan kraje je tota kobača v Murski Soboti. Pa Soboški grod se tudi lepo vidi na posnetki.
Res ka je narkomanije duže več tudi v Lotmerki, te pa nam še nekši cepci Ljubljanski, ki nimajo pojma ke ležijo kakšni kraji pri nas delajo negativno propagando. Pa to je ne prvič ka so mimo brsnili. Že večkrat sen preštima ka je ni vse tak kak prikožejo. Pa ka glede izgovorjave naših krajov spoh ne gučin. Za njih je samo važna senzacjonalna novica pa če je preverjena ali ne. Jebeš takšno novinarstvo.

tota torek, 27. januar 2009 ob 10:51

Ja, meni se tüdi zdi, ka je SVET na televiziji nekej takšega, kak so Slovenske novice med cejntingami. Samo ka je nekej senzacionalnega, te pa nima veze, či je vse točno tak, kak prikazüvlejo. Fčosih res malo mimo vdorijo. Pa tüdi či pogledneš kakšne novinare mojo - iz Big brothera direkt na televizijo, pa ti ni treba niti prailno slovensko gučati. Eni nimajo blage veze o stvareh, o kerih kao poročajo, da se pred prispefkon nejnč praf ne pozanimajo o ozadji stvari. Takak da bi jas zej šla delat prispevek o kvantni fiziki, o keri niman pojma, pa bi po možnosti kakšo stvor na novo izumila.

Dejan torek, 27. januar 2009 ob 11:17

Glede totih novic sen v eni temi že pisa, ka še nen enkrat, kak si jas mislin:

Dejan je napisal/a:
Ja gnesden se po TV kožejo same nekše opasne senzacionalistične zgodbe, ka je čim bol krvovo pa ka se čim več lidje štükajo pa kolejo. Nišče ne pokože gda si gdo v roke segne, dere pa kdo prdne pa je takoj veki bum. Pri ten pa pri nas itak POP TV zmaga. Tüdi či jihovo spletno stron poglednete, drügo ne vidite, kak gole babe, kak je nešče negi nekoga zakla pa Damjana Murka. Tan pišejo enovrstične novice o ten, ka je nešče nekoga zakla pa poleg sploh ne piše gi je to blo al pa kekoli. Glovno ka je nekša krvova slika poleg pa naslov v stili grozlivke, ka je čim bolj novica klikana.
Pa to kej se zej kunci leta pišejo razni članki v stili Nejbole tragične zadeve 2008... Pri ten prednjačijo samo nekše holivudske "tragedije", ka pa je na tisoče civilistov vmrlo v raznih bedastih vojnah pa je za nikoga ne tragično. To je Amerika, ki na žalost gre k nan in je pri nas že tüdi vse v toten stili.


Kej pa se tiče totega prispevka pa meni tüdi neje nejbol jasno gi to je. Ali v Murski ali v Lotmerki, ker je tak čüdno posneto. Tistega falata tan ne poznan, da sen nigdor ne tan okoli hoda.

@tota
Sej totih narkomanov ne bi trebali zapreti. Lehko pa bi podrli takše kobače, kak so to, ker je to eno leglo zamazanije pa vsega boga. Takših kobač v mesti resen ne nücamo.

Narkomani pa so problem gnešje družbe, marsikeri zaide v to, ker mu družba pa sistem obrne hrbet, nima kon, grota brezdomec, gda pa si enkrat tan te pa je ne več duga pot, ka grotaš odvisnik.
So pa tüdi lidje, gi pa si ovači neso v živleji meli ke začeti pa nikoli neso nič pametnega delali, takši pa so glihtak hitro v toten sranji.

tota torek, 27. januar 2009 ob 11:41

Dejan je napisal/a:
@tota
Sej totih narkomanov ne bi trebali zapreti. Lehko pa bi podrli takše kobače, kak so to, ker je to eno leglo zamazanije pa vsega boga. Takših kobač v mesti resen ne nücamo.

Narkomani pa so problem gnešje družbe, marsikeri zaide v to, ker mu družba pa sistem obrne hrbet, nima kon, grota brezdomec, gda pa si enkrat tan te pa je ne več duga pot, ka grotaš odvisnik.
So pa tüdi lidje, gi pa si ovači neso v živleji meli ke začeti pa nikoli neso nič pametnega delali, takši pa so glihtak hitro v toten sranji.


Nič se ne bati, se do jo podrli, gdo de občina nücala plac za povaje kakšega bloka al pa trgovine. Je pa po drügi stroni praf, ka majo negi nekši plac, če bi vsa tota krama ge drüge ležola, na kakšen bol javno dostopnen kraji, ge lehko deca kcoj pridejo. Kon pa bi se nej spravili? Tak ka je po eno stroni res dobro, ka grejo na nekši odročen, zapüščeni kraj.

Dejan torek, 27. januar 2009 ob 11:55

Podrli bi to že lehko pret, ka se niti sen notri ne bi naselili. Pa s ten se je to še vse bol raspaslo.
Narkomane pa nej dojo v ustrezno ustanovo na odvajanje ali pa se nej duma v dnevni sobi fiksa. To pa resen neje nekši mus, ka ma vsakšo mesto nekšo takšo kobačo ali plac, gi se narkomanon omogoča fiksaje.

tota torek, 27. januar 2009 ob 12:13

Zgledne, ka fsakšo mesto takšega kraja nima, či provijo, ka iz drügih krajof k nan hodijo. Či pa mislimo, ka mo drogo pa narkomane zbrisali, če mo kobače rüšili, pa si tüdi mečemo pesek v oči. Do se pač drügan spravili. Pa ne si misliti, ka de to res duma v dnevni sobi.

Dejan torek, 27. januar 2009 ob 12:22

Blo je nasplošno mišleno, ka takših kobač ne nücamo. Nekša takša kobača ali pa zapüščeni plac pa se v fsakšnen mesti nejde.
Jas ne provin, ka bomo s ten narkomane zbrisali, samo ne vidin pa nikšega pametnega razloga, zakej bi tota kobača še dale stola? Či jo poderejo, s ten nede nič propalo. Narkoman neje nekši člen v družbi, ki more obstajati. Či pa že obstaja, pa to ne treba biti sred mesta, poleg šole pa stanovanj...

tota torek, 27. januar 2009 ob 15:24

Jas ven, ka nigi neso glih dobrodošli, pa ge god bi se spravili. Isto kak cigoti. Kon pridejo, je nevola. Jas nikoga ne zagovorjan, pa tüdi nikoga tak daleč ne sodin, da ne ven kej de še negda z moje dece grotalo. Mislin, ka je tü tista bajuta še nejmeši problem. Res se nede svet podrja, či jo zrüšijo, problem droge pa se s ten tüdi nede rešija. Do šli pač kon drügan.

Dejan torek, 27. januar 2009 ob 15:36

Makar je tota hüta še nejmeši problem, pri malih problemih se glih treba začeti rešüvati, ka preprečimo morebitne večje kasnejše probleme. Narkomanija se itak nede izkoreninila, lehko pa se omeji. In s toto kobačo se tü neposredno omogoča narkomanon, ka se fiksajo. Tak je. Tota hüta tü, dvomin ka kumi koristi. Je pa tüdi problem, od koga to je. Nekšega lastnika itak tota kobača mo, pa zemla, ... Občina tüdi nemre nečesa kar tak podreti, brez dovoleja lastnika. Zato pa bi se lehko malo zgenoli tan gori, vači de še hüje fse sküp.

tota torek, 27. januar 2009 ob 15:47

Mislin, ka je tü lastnik nekšo gradbeno podjetje iz Prekmarja, bor či je to tota parcela pa hüta, kero jas mislin. Še stalno pa trdin, ka se droge nedo nič meje trošile, či tote hüte več nede, pa lehko ti rečeš, kej češ. keri so odvisni, se nedo hejali fiksati samo zavolo toga, ka nede več tote hüte. Glih tak de dale troša, samo venda negi indi.

Dejan torek, 27. januar 2009 ob 16:01

Sej sen jas nigi ne trdija, ka se zaradi tega ne bi teko droge trošilo. Gi sen to napisa? Napisa sen samo, ka je tota hüta nepotrebna pa bi jo lehko podrli. Ker ne ven v čen je fora, ka se narkomanon omogoča sred mesta, ka mojo plac v nekši podrtiji, ka se fiksajo. Tega pač ne treba biti. Jas trdin samo to, ka se to podere in se na nekši način omeji toto širjenje droge v okolici gimnazije in v bistvi v centri mesta.

tota torek, 27. januar 2009 ob 16:12

"Narkomanija se itak nede izkoreninila, lehko pa se omeji. In s toto kobačo se tü neposredno omogoča narkomanon, ka se fiksajo."

Mogoče se nesva dobro razmila, pa si to, ka se narkomanija lehko omeji misla kak drgačik. Ovi lastnik tote hüte bi se po mojen moga za to pobrigat, pa nekšo ograjo narediti, či že hüte ne misli podirati. Tak pa se fsakši lehko po mili voli tan špancira, pa dela ke ga je vola.

Dejan torek, 27. januar 2009 ob 16:48

S ten sen misla, ka či se kobača podere, ka se omeji tota narkomanija v samen centri. Či tote kobače ne bi blo, se pač tü ne bi zbirali. Lehko bi si plac nejšli 100 metrov fkrej, morti kilometer, v Ormoži, ke te ven... Samo ne pa je potrebno ka tota hüta tü stoji. S ten normalno, ka narkomanov nede meje.
Či pa je pri nas s ten grota tak veki problem pa je potrebno ustrezno ukrepanje občine, držove. Se financirajo razne ustanove, rehabilitacijski centri, ... Či mamo dom za ostarele, šolo za mladino s posebnimi potrebami, delovno vzgojni center, varno hišo, ... mamo lehko tüdi kakši center, ki se pomoga brezdomcon pa odvisnikon. Gnešja družba je pač takša, ka je tega vedno več in bi bilo potrebno tüdi za to poskrbeti.

Makaveli torek, 27. januar 2009 ob 16:54

s ten ka bi toto svijarijo tan podrli bi lehko tan naredli ke drugega....makar ovin plac za hokej igrati....al pa ne ven kej novo igrišče kakšno....


jaz van provin že en cejt ka policija ve za ziher kar preci folka keri hodi to notri se drogerat...pa jih naj spozaperejo pa bajto poderejo....saj pa samo lotmerškin policejon bi trebalo malo riti premekniti nič drugo...tan jin je lehko težiti po parki pa tistin ke si tu pa tan kakšnega pohnejo...v lotmerki bole policeji pozijo na mehke droge(alko,trova recimo) kak pa na trde zato pa se je trova pa to zmenjšalo trde droge pa so se razpasale kak gobe na deži....
samo trebalo bi se buniti drugo nede nič hasnilo če ne pa en nej gre kanister vzeme pa dol skuri vse al pa nekej...ki man jaz osebno že pun kufer občine pa lotmerške policije do mlodih oz. jihov odnos...tisti ke krodnejo tan kovine pa babice oroplejo ka si idejo šut lehko kupijo - jin bole glejajo skoz prste kak pa tiste ko v parki pijejo al pa ki koli pa težijo za neke male bederije...a z vekimi stvarmi pa se ne vuplejo spopasti.
necen v lotmerki meti ne ciganov pa ne mamilošov...to samo slabo nosijo sebo

tota torek, 27. januar 2009 ob 18:11

Nihče je ne veseli ne cigotof, ne mamilošof. Moš pa Dejan praf, ka je za fse poskrbleno, samo za jih ne. Lidje še stalno rejši fkrej glejajo, pa se delajo, ka mamila neso problem.

Dejan torek, 27. januar 2009 ob 18:42

Samo tak nekoga strpati v zapor, zaradi tega, ker se drogera, glih ne gre. Tü so potrebni nekši drgačni ukrepi. Prvi bi bija toti, ka bi toto hüto zravnali s tlemi pa toti falat malo uredili. Mogoče kakšo igrišče ne bi bilo slabo. Či de že nekša sodobna športna dvorana tan stola, okolico tüdi lehko malo pošlihtajo. Pa še simbolika bi bila prova. Negda tan hüta v keri se zbirajo drogeroši, potli pa igrišče, ka deci krejša čas, ka morti ne zapodnejo v takše probleme Pomežik Nejbojša droga je žoga! Košarka

tota torek, 27. januar 2009 ob 19:15

Dejan je napisal/a:
Nejbojša droga je žoga! Košarka

Lepo povedano Aplavz

Tamii torek, 27. januar 2009 ob 20:40

samo vam poven, ka so že v vsakem mestu droge. No ja mesta brez drog pač ni ...

Makaveli torek, 27. januar 2009 ob 20:53

ja to tak vsi vemo ali je drugo ko je v igri ke lehkega kak pa trde droge


to bi lehko dejan organizira požig barakHaha
hhehe


pa še mamo piknik tan v bližini

Legionar torek, 27. januar 2009 ob 21:27

Toti prispevek je zgleda deloma narejeni v Lotmerki, deloma pa v Soboti. Barake so ziher v Lotmerki, ker sen se tüdi san včosih pošpancira do tistih barak, pa sen vida isto kak je prikozano na posnetki, taka to 100% drži! Je pa to sramota za Lotmerk, pa recimo tüdi za policijo. Kej delajo? Zakej ne grejo vnoči ali pa večer kda to poglednejo, pa razženejo toto bando? Ne vüpajo? Ali resen vüpajo samo z avtof vün glejati pa nos, ki včosih malo bolj po gasi stisnemo jebati???Hudec Hudi Hud



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.