Legionar četrtek, 2. april 2009 ob 08:54

Či bi vse bilo odvisno samo od tega, ali otrok mo starševsko ljubezen ali pa ne, te bi blo to super. Jas sen ziher, ka mamil ne jemljejo samo tista deca keri kao nimajo duma starševske ljubezni. Še več, mislin celo, ka večine tote dece pa mladine, ke so zapadli v mamila, mojo starševsko ljubezen. Mogoče je največji problem to, ka majo gnes den starši premalo cejta za deco, samo to še ne pomeni , ka nega ljubezni. Takšni cejti so prišli, ka enostavno več nimamo cejta eden za drügega, ka je sicer zlo zlo žalostno. Ne ne ne Dosti pa je odvisno tüdi od samega karaktera otroka, takak je rekla Tota; samo dete pr 12-ih ali 13-letih še vedno nima nekšega trdno izoblikovonega karaktera in se zlehka to zapelati kakšnin dileron. Vzrok med drügin je tüdi v zakonodaji in slaben nadzori razpečevanja mamil. Razpečevalci mamil bi mogli biti ostro kažnjeni, prav tak pa bi mogle biti tüdi kazni za uživanje prepovedanih mamil večje. Pa še to: či so porušili tan tiste barake, še problema niti slučajno neso rešili. Narkomani do se enostavno preselili drügan. In eno so razposajeni najstniki ob kakšnen litri vina ali vodke, drügo pa sumljivi najstniki, kere kontrolira policija - človik nekak takoj dobi občütek kda je nekej negi ni vredi. Vsej jaz, zato mislin ka Hailee -kak sen že napisa- ne pretirovle in ka je dejansko previdnost ne odveč, pa tüdi kakšni ukrepi v zvezi s ten ne, magari samo v obliki debate na forumi. To so resni problemi in čist ok je, či se o jih menimo!

tota četrtek, 2. april 2009 ob 09:23

Seveda je dobro, ka se o takših stvareh menimo, pa izmenjamo izkušnje, samo je problem f ten, ka tisti, gi bi mogli kej narediti v zvezi s totimi problemi, rejši fkrej glejajo, pa liden ki na to opozarjajo provijo, ka nej oni tüdi rejši fkrej glejajo. To je tisto, ke je žalostnoDol To, ka policija kakšega ge za dokumente pita, pa ga dol popiše, to neven či de kej dosti zaleglo. To jin je samo točka f poročili. Kej konkretnega pa neven či se na toti problematiki dela, tak s strani policije, kak s strani drügih pristojnih organizacij, ki jih občina mo.

Legionar četrtek, 2. april 2009 ob 21:49

Ja, pa tüdi na nos je, ka opozorjamo na probleme v zvezi s ten, ne samo pristojne institucije, ki - s sten se strinjan- naredijo premalo. In se mi zdi malo čüdno, ka se nekomi ki ge proba na to opozoriti takoj reče ka pretirovle, pa ka se naša lüba mladina pač more negi zabavati. Seveda, more se in to je čist ok či se, samo ne kjekoli pa ne pač na takši način.

tota petek, 3. april 2009 ob 07:03

Iz prvih dveh objav, ke jih je Hailee napisala, je meni bilo čist tak viditi, kak da resen pretirovle... Ka se tan zbira čüden folk, ki zgledne zanemrjeno ke se tiče oblačil pa higiene, to pa je tüdi fse... Tak je napisala. Pa ka se zavolo tega počüti ogroženo. Takak je Dejan napisa, neje fsakši đanki, ki drgačik zgledne. Napisala je tüdi, ka so policeji z jimi gučali.... neje fsakši đanki, s kerin policija guči. Pa ka so mogoče nagjeni k kriminalnin dejanjon.....neje fsakši kriminalec, ki drgačik zgledne. Tü sen jas osebno vidla dosti predsodkof, do kerih je ženska prišla na osnovi zunanjega izgleda lidi.... Glede na to, ka tan okoli ne hodin, da nesen športni tipHehe , ne ven gdo se tan zadržovle. Zato sen pač sklepala, ka pretirovle. Nemreš človeka tak hitro soditi samo na osnovi izgleda. Gda pa je fso stvor malo bole podrobno opisala, pa ti si opisa svoje informacije, gi jih moš okoli toga, te pa se stvor malo spremeni.... Ti pa nesi misla, ka pretirovle, da si tüdi ti že meja nekše informacije o ten. Jas do tvoje objave nesen znola, ka se tan kej dogaja, da resen ne hodin tan okoli. Zej pa si mislin, ka mogoče je kej na ten, pa se opravičüjen Hailee, či sen jo užalila, pa si jeno objavo narobe razlogala.Rožica Takak sen napisala, iz jenih prvih dveh objav sen pač sklepala, takak sen...

Legionar petek, 3. april 2009 ob 16:00

Tota, moj post je ne leta konkretno na tebe. Čen samo povedati sledeče; Lotmerk je malo mesto in bole ali meje se nas večina med soboj pozna, če ne osebno pa vsej na videz. In lidje pač vejo, što je što, to ti je isto takak na vesi. Čim se na vesi pojovi nekej sumljivega, lidje to takoj preštimajo pa so sumničavi; to ven, ker sen na vesi živja 30 let. Nigi sen ne reka, ka je đanki tisti, ker malo drgačik zgledne ali pa se malo drgačik obnoša. Samo včosih je pri lideh občütek tisti, keri ti do znati, ka je nekej negi ne vredi. In či se na enen mesti začnejo pojovlati nekši llidje, povečini mlodi in to v večernih vürah in dovlejo vtis ,ko da bi se pred nekon skrivali, te to grota takoj sumljivo.

tota petek, 3. april 2009 ob 20:28

Je že v redi... Gremo na pivoNa zdrovje

Legionar sreda, 8. april 2009 ob 09:06

tota je napisal/a:
Je že v redi... Gremo na pivoNa zdrovjeItak, jas sen si ga zej glih odpra. Pivo



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.