Dejan sreda, 29. april 2009 ob 17:07

Pa to samo lidi s ten strošijo. Kriza je, pa si treba nekej zmisliti, ka de šlo v promet.

Ex Sergent sreda, 29. april 2009 ob 21:59

Dejan je napisal/a:
Ex Sergent je napisal/a:
Ivek je napisal/a:
Ta tema obravnava prispevek Prašičja gripa

Legionar, opet pišeš na blog strani tisto kaj je ne blog.
Lepo se mej no ordnunge štej!


Papa


OK, v čen je fora, ka pišeš blog, potli pa ga zbrišeš? Niman pojma



Ja, če pa Ivek pravi, da to ni blog... Ja če ni blog, pol pač ni, ali kako... Ivek pa bo ja vedel ne...Gor

Dejan sreda, 29. april 2009 ob 22:13

Od gda pa ma Ivek kakšne pristojnosti, ka lehko odloča o ten, kej je blog pa kej ne? Lehko pa pove svoje mnenje. S ten pa ka si blog zbrisa, pa si potrdja, ka res ni blog Pomežik

Ex Sergent četrtek, 30. april 2009 ob 00:21

Dejan je napisal/a:
Od gda pa ma Ivek kakšne pristojnosti, ka lehko odloča o ten, kej je blog pa kej ne? Lehko pa pove svoje mnenje. S ten pa ka si blog zbrisa, pa si potrdja, ka res ni blog Pomežik

Ne, s tem sem dal vedeti, da se ne bom z provokatorji ukvarjal, še manj pa prepiral. To ja

MHA četrtek, 30. april 2009 ob 01:42

Dejan je napisal/a:
Pa to samo lidi s ten strošijo. Kriza je, pa si treba nekej zmisliti, ka de šlo v promet.

Neje glih tak nedužna tota gripa, WHO je že da 5. stopnjo nevarnosti od šestih stopenj.

FAZA 5
Nov virus gripe, ki se širi s človeka na človeka, se pojavlja v najmanj dveh državah regije, kot jih označuje Svetovna zdravstvena organizacija. Večina držav v tej fazi še ni prizadeta, pričakuje pa se, da bo. To je faza intenzivnih priprav, organizacije, komunikacije in aktivacije načrtov za zmanjševanje pričakovane škode.

MILAN četrtek, 30. april 2009 ob 07:24

zej do prišle praf naše pivnice se fkoplemo v temo pa na vuhko pa gripa nede šla
pa če se dobro vino pije pa nevole nije.

Tunč četrtek, 30. april 2009 ob 09:11

Malo preveč panike se dela okrog tega. Včera sen posluša nemškega doktora, ki je poveda, da v Nemčiji letno hmerje od navadne gripe 39.000 lidi. Do zaj pa od prašičje nije nobeden. To samo delajo umetno paniko, ki sevada nekomu prav pride. Klicaj

Ivek sobota, 2. maj 2009 ob 20:58

Drogi Prlek, tak jas mislin o toti gripi, gi je ne prašičja, pač pa so si jo zmislili tisti, gi ne zaslüžijo ka jin rečemo prasci.
Fčera sen celi den cvrja špeh ot divje svije. To je najbojša most, ocvirki pa tak hrüstajo, ka bi jih še ajngelčki jeli. Moran pa van povedati, ka sen loni na letos napravja is divje svije taprovo prleško tünko. Či van rečen, ka jo še babe gi se bojijo mastnega požerejo s dobrin rženin krühon, te si lehko mislite ka je najbojša. Či se van cedijo sline, segnite f tünko al pa f žep po ropček.
Fajn se mete pa tünko jete!

MHA nedelja, 3. maj 2009 ob 03:28

Tünka je zakon! Lačen

MILAN nedelja, 3. maj 2009 ob 08:19

Hjooj TO TÜNKA -PA DOBRA RDEČKA
doktori nemajo kej delati

MHA sreda, 24. junij 2009 ob 22:39

Že trije primeri nove gripe v Sloveniji

Sloveniji imamo tri primere okužbe z novo gripo. Okužena ženska je pripotovala iz ZDA, kjer je bila na križarjenju po Srednji Ameriki. Tretji okuženi je moški, ki se je vrnil iz Francije.

Potrjene so že tri okužbe z novo gripo v Sloveniji, so sporočili z Inštituta za varovanje zdravja. Drugi primer so potrdili pozno popoldne, tretjega pa okoli devetih zvečer. Gre za moškega, ki se je domov vrnil iz Francije.

''Iz nacionalnega referenčnega laboratorija za influenco Inštituta za varovanje zdravja (IVZ) so potrdili še tretji primer okužbe z novim virusom gripe A (H1N1). Gre za moškega, ki je pripotoval iz Francije. Kazal je znake, značilne za omenjeno okužbo: visoko vročino, poročal je o kašlju in bolečinah v žrelu ter mišicah. Sicer je bilo danes laboratorijsko poleg tega vzorca pregledanih še šest vzorcev, med katerimi je bil eden pozitiven, pet pa jih je negativnih,'' so sporočili z IVZ.


Več o ten tü -> klik


Od kda je te prinas gripa? Po celen sveti je gripa, pa le hodijo v tujino. Butl Ze pa so še te to k nan prnesli. Hjooj

SlovenianDevil sreda, 24. junij 2009 ob 22:46

nekej mi povete....to je iz žurnala:
Popoldne pa so potrdili okužbo pri ženski, ki je bila na križarjenju po Srednji Ameriki. V stik z boleznijo je prišla na ladji. Domov se je vrnila pred nekaj dnevi, kmalu pa so se pojavili prvi znaki okužbe. "Zboleli osebi je epidemiolog svetoval, naj ostane doma, dokler kaže znake bolezni, da okužbe ne bo širila. Svetoval ji je tudi, naj omeji stike z drugimi ljudmi," je povedala prim. doc. dr. Alenka Kraigher z Inštituta za varovanje zdravja. Sicer je zdravje bolnice stabilno, za bolnico pa bo skrbel njen osebni zdravnik.
Če je tota prašičja gripa res tak nevarna, zakej te omejijo duma, te ne bi mogli odpelati v karanteno? Ali je vseskup medijsko napihjeno?
Ali pa dobiš eno inekcijo tamifluja pa si opet po neke dnevih zdrav?

Zvončica sreda, 24. junij 2009 ob 23:29

Nevarna je bila samo gda so prvo paniko zagnali ka bi folk poküpja čimvečje količine tistega Tamifluja ka bi si Trump malo opomoga pa farmacija z jin vred.....to pa je itak do konca čüdno ka če je tota prašičja tak opasna kak so pravili-ka te to pomeni ka duma lehko vse okužiš????

Legionar četrtek, 25. junij 2009 ob 13:07

Keko sen jaz seznanjeni, je glovni delničar fabrike Roche, ki proizvaja Tamiflu, bivši ameriški obrambni sektretar Donald Rumsfeld, ne Donald Trumpf.Pomežik Malo si pomešala imena.

Pa keko sen seznanjeni, firmi tüdi ne gle glih dobro, v zadnjen časi beležijo veki padec prometa. Kriza je, pa morej zaslüžiti, zgleja...Či ni drgačik, pa magari z nepotrebno paniko okoli tote nove gripe...Po zaslugi kere smo -mimogrede- čist po krivici kriminalizirali gujdeke, ki nimajo s ten čist nič.

MHA petek, 3. julij 2009 ob 14:57

Potrdili še dva primera okužbe z novo gripo

Ljubljana - MMC RTV SLO

Na Inštitutu za varovanje zdravja so pri mlajšem paru, ki je pripotoval s Tajske, potrdili še dva primera okužbe z novim virusom gripe.

V nacionalnem referenčnem laboratoriju za influenco Inštituta za varovanje zdravja (IVZ) so potrdili še dva primera okužbe z novim virusom gripe A (H1N1). Do zdaj smo v Sloveniji zabeležili skupno sedem primerov okužb. Okužena sta mlajša ženska in mlajši moški, ki sta pred kratkim pripotovala s Tajske.

Oba obolela sta kazala znake, značilne za omenjeno okužbo: povišano temperaturo, pekoče žrelo, kašljanje in kihanje. Laboratorijsko sta bila pregledana še dva vzorca, ki pa sta negativna.

Bolnika okrevata v domačem okolju
Zdravstvena služba je ob odkritju primera okužbe ravnala, kot je predpisano v navodilih za zdravstvene delavce. Kot so še sporočili z Inštituta za varovanje zdravja, je zdravnik bolnikoma svetoval, naj okrevata v domači oskrbi v izolaciji. Predpisano jima je bilo tudi ustrezno zdravilo, lokalni epidemiolog pa je oskrbel njune bližnje.

Kot še poudarjajo na Inštitutu, po vsem svetu se število okuženih povečuje, zato lahko pričakujemo čedalje več zbolelih tudi pri nas. Do zdaj so zboleli le tisti, ki so okužbo prinesli v državo iz tujine, pričakuje pa se, da se bo bolezen začela širiti tudi znotraj Slovenije.

Najpomebnejše: Umivanje rok!
Zato se je potrebno zavedati, da je proti širjenju okužbe najpomembnejša ustrezna higiena. To pomeni redno umivanje rok z milom in vodo, lahko tudi z robčkom, namočenim v alkoholno razkužilo; z neumitimi rokami se ne dotikamo ust, nosu in oči. Usta si, kadar kašljamo, pokrijemo z robcem, ki ga po uporabi odvržemo v smeti in si umijemo roke.

Pomembno je tudi, da kadar zbolimo, ostanemo doma, svojega zdravnika pa pokličemo po telefonu, da okužbe ne širimo in da nam dá ustrezna navodila, so še poudarili.


Pa ke hodijo po sveti, či je teko tega. Te pa še grejo v takše držove, ki je nejveč tega. Butl

Ze pa bo To ja

Na zadnje urejal: MHA, dne: petek, 3. julij 2009 ob 15:13

Dejan petek, 3. julij 2009 ob 15:06

Ke si se ti tü kej zmotja? Nasmeh

MHA petek, 3. julij 2009 ob 15:11

Mislec

Tüdi nejbojšin se zgodi. Hihihi Hjooj

Zvončica četrtek, 27. avgust 2009 ob 22:13

Z oziron na to ka de cepiva itak premalo pa ka večina do taprovega (čeglih ne ven v keren pomeni- ka te dokončno v grob sprovi ali obratno)....me zanimle če nebi bilo nejbojše ka si Prleki svojo cepivo naprovimo....Künštni bi venda znali kej sküper spraviti ne? Haha

MILAN petek, 28. avgust 2009 ob 06:48

Ploskač dobro si trufila,momo že kredik cepivo tak ka do fsi državloni oproven cejti dobili svojo dozo.
Prve začnemo cipiti 6.septembra tak ka je dobro če si polek

Legionar petek, 28. avgust 2009 ob 23:43

Tak je. Jas tüdi mislin ka mamo Prleki nejbojšo cepivo proti gripi. Hahaha



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.