eva julija torek, 19. maj 2009 ob 18:16

Pozdravljeni
Spet se na vas obračam z vprašanjem in upam, da mi boste znali pomagati.
Z možem sva se preselila v vaše, sedaj tudi naše kraje, kjer sva kupila kmetijo. Ker nisva imela veliko mehanizacije, sva od kmeta iz vasi blizu Ljutomera kupila traktor, ki so ga hvalili, da je v dobrem stanju. Prodajalca sta mož in žena srednjih let, ki sta nama obljubila, da bo traktor še nekaj let funkcioniral. Zanj sva dala 4. 500€.
Pripeljala sva ga domov, potem je bil čez zimo pod streho. Spomladi, ko sva ga vžgala so se začele težave, ki so naju stale dodatnih 1000€. Poklicala sem prodajalko, ki mi je zabrusila, da sva se s traktorjem pripeljala domov, da to dokazuje, da je izpraven. Dol mi je vrgla telefonsko slušalko. Zdaj sva kupila kosilnico, da začnemo kositi, vendar je na traktorju nekaj narobe, saj ne moremo dati gor priključkov. Poklicala sva mehanika, ki je rekel, da so nam prodali traktor, ki ima ogromno okvar, da pa bo to popravilo stalo še dodatnih nekaj sto €. Mož je spet poklical prodajalce, češ zakaj so nas tako nategnili, in gospa je spet vrgla slušalko dol.
Zgleda, da nismo edine stranke, ki so naju prevarali.
Zdaj bi pa jaz rada nekaj storila. Kam naj se obrnem, da opozorim ljudi, da se izogibajo teh švercerjev? Lahko javno objavim ime teh ljudi?
Želela bi obvarovati tiste, ki nameravajo kupiti pri takšnih ljudeh. Mi lahko pomagate z nasvetom.
Najlepša hvala.

Legionar torek, 19. maj 2009 ob 19:52

No ja, vsaka šola nekaj stane. Vaju bo pač stalo malo več in upam da zdaj vesta, da ne gre kar na vrat na nos kupiti nekaj, za kar ne vesta v kakšnem stanju je, še posebej za to, ker zgleda na področju kmetijskih strojev nista bila ravno 'doma'. Drugič pa vesta, da za takšne nakupe treba vzet s sabo kakšnega strokovnjaka, ki si stroj tudi pogleda in pove v kakšnem stanju je ter ali se ga splača kupit ali ne...

prlek1825 torek, 19. maj 2009 ob 20:01

sam sem že bijo v takšnih težavah pa stvor neje tak sila zakomplicirana!
preprosto moreš iti na policijo.
tu se začnejo problemi ker naši policeji kak so policeji do rekli to ti je sistem videno kupljeno prodano si nemreš nič!
to trdi večina policejov pa te z posmehom odpošlejo!
ampak stvar nej tak preprosta kak mislijo!
po zakoni je res ke je to sistem videno kupljeno prodano, ampak če so v mehaniziaciji skrite napake in da ti to uradna oseba kot je mehanik z licenco lahko dokaaže ma vsaki pravico na policejih vstrajati da se stvor izpela do konca!
z tem pa ke je polek tudi zaželjeno meti kake priče sosidov da dokožeš ke je to res tak!
in da z tem vse dokažeš pa naletiš na dobre policeje se stvar komot reši samo predugo nemreš čakati, tak da ti priporočam da z mehanikom čimpret to dokožeta policejom in vstrajaš da se razčisti do konca!

Legionar torek, 19. maj 2009 ob 20:10

Hja ne ven či je to glih tak enostavno.Mislec Ne ven či o čen takšen lehko policija kej odloča. Mogoče spišejo kakšno ovadbo, pa stvor gre na sodišče. Pa nešče verjetno more strokovno povedati, kakši je traktor bija pred enin leton, kda je bija küpleni, pa tak dale. Pa tüdi na stvari, spisane v pogodbi, je treba glejati pa tak.

Dejan torek, 19. maj 2009 ob 20:14

Či se nekej takšega kipüvle o čen glih ne veš dosti, vedno treba vzeti kakšega seboj, ki se na to razmi, tak kak je že Legionar napisa. Pa tüdi 4500 € neje tak mali penez, ka bi samo küpa nekej, kej na oko lepo zgleja. Či so v igri malo večji penezi se sploča to malo bol preveriti pa počakati. Od nakupa pa je zej že tüdi verjetno prek pol leta. Či bi se to takoj preverilo pa prijavilo bi se še verjetno dalo kej narediti.
Oča pa mati pa sta verjetno dobro znalo, zake traktor odovleta.

prlek1825 torek, 19. maj 2009 ob 20:16

ja sej sem reko ke more strokovna oseba to dokozati kak je kašni mehanik z licenco seveda pa še kdo podoben!
te pa če vstrajaš morejo policeji okrepati in če se ugotovi ke je skrita napaka pa se z tem smatra da je to kaznivo dejanje in se ponavadi more stvor rešiti tak!
če pa nede pa mislim ke se za takšo vrednost sploča podati te dale na sodišče pa te pač pločaš 500sodišče pa seveda k temo še kcoj odvetnika ker brez jega pa je bz iti na sodišče!

z tem pa sigurno dokožeš!
kda pa to lepo dokožeš pa še greš v civilno tožbo in maš stroške pokrite!
ker pri takši vejki goljufiji mislim ke se sploča iti do konca!

Legionar torek, 19. maj 2009 ob 20:22

Ja, samo vseeno mislin ka je bole žmetno dokazüvati nekej za 1 leto nazoj.

prlek1825 torek, 19. maj 2009 ob 20:30

žmetno je resen!
samo z dobrimi pričami pa dobrim odvetnikom se da vse rešiti!

glej realno pogledni človik je do 4500€ za traktor + tega je že do 1000€ za popravilo, pa provi ke de še por 100€mogo dati!

če rečemo ke de še zej do 500€ gor ga je prišlo vse 6000 al pa še več!

pa to moreš znati ke nemre reči ke še neje ke drugo hin ke de do 500€pa de traktor šo, je možno ka de še mogo dati kakših 1000€

to pa te mislim ke pride vun že lepa vsota ki more človik en cejt za jo delati in če si mejo peneze ke si kupjo traktor ki ga nemaš, mislim ke se vseeno sploča še polek raskirati dobrih 1000€ pa z odvetniki pa mehaniki in drugimi pričami to dokozati!

eva julija torek, 19. maj 2009 ob 20:32

Hvala vam za tako izčrpne odgovore. Vem, da sva se nasrala, vendar sva mislila, če sva sama poštena, da so drugi tudi. Ma danes ne moreš več nikomur verjeti.
Bom poročala kako se bo stvar odvijala. Še enkrat hvala.Nasmeh

Legionar torek, 19. maj 2009 ob 20:34

Se provin; vprašanje, či se tü sploh lehko kej dokože. Odvisno pač, kej so napisali pa podpisali in še nejbolj so poleg vsega važni papiri. Či je küpec od tan odpela traktor s kerin je (vsej še tan) nič ne blo narobe, te de to po moje malo žmento. Oz. fest žmetno. Stori traktori -pa nasploh bole stora motorizacija- je pač tak, ka se vedno lehko kej pokvari. In ponavodi kej crkne resen po ten, kda mašino na spomlod prpelaš z garaže. Taka jaz mislin ka nücaš resen trdne dokaze, ka nekomi samo tak dokožeš goljufijo. MOgoče pa sta stori dvo niti ne znalo, ka je s traktoron kej narobe, tüdi to je možno. In zato je stvari treba dokazüvati, to so kunec koncov težke obtožbe.

prlek1825 torek, 19. maj 2009 ob 20:59

julija tega več nega če si som pošten ke misliš ke so drugi tudi!
v takših stvareh nemreš več nikomo vervati ke te gnešji den poštenje pokople to sem jaz na pribložno istih primerih samo z mejšimi vrednostmi por krot že ogotovjo!
cejti so drugi moreš bol paziti!

samo se po mojem ziher da dokozati če so skrite napake, že to ti dosti lehko pomoga če meče dol telefon!
se pa te če bom jaz neke odo pa če me stranka nazej zove bom se probo nekak sporazumno zmeniti ne pa ke bi dol meto tel, če se seveda ne počutim krivega!

Jernej torek, 19. maj 2009 ob 22:57

Zdaj po noven je tak ka more tüdi za rableno vozilo biti jamstvo-(Gewährleistung).
Naj menje leto dni či je defekt že pred bijo! Tak je Avstriji!

Meni se vidi ka je to že zakon evropske unije!

http://www.euroconsumatori.org/16833.html

Na zadnje urejal: Jernej, dne: torek, 19. maj 2009 ob 22:58

MILAN sreda, 20. maj 2009 ob 07:42

Hjooj seveda je to veka nevola
javno objaviti lidi ven so dobro znali
kej odovlejo.Še stalno je tak ka nekomi
podvaliti pa se te nej človik čemeri.

Še nejleži pa je napetnajstiti takšega keri ne ve dosti o mehanizaciji.

Legionar sreda, 20. maj 2009 ob 09:35

Hja no, jaz bi reka ka pr kakšen javnen objovlaji treba biti vseeno malo previden. Ne ka bi jaz zej bronja kogarkoli, samo nekomi moreš malo dokozati, ka te je na takši način -po domoče povedano- nategna.Mislec
Či bi koga zej javno izpostovlali, pa či bi toti lidje to zvedli, se lehko zgodi tüdi ka zavolo toga grejo na sodišče. Keko ven, za toto stron pa dogajanje na forumi odgovorja administrator in či bi se na toti stroni kogarkoli na takši način izpostovlalo, lehko un nayyebe. Nesmo mi tisti ki lehko nekoga samo tak sodimo, pa čitüdi je resen kriv.

Nela sreda, 20. maj 2009 ob 11:24

Naja jaz sem tudi bole ne zato, ka bi se javno napisalo kdo je to, ze te cemer lovi, pa bi rada, da vsi znojo za tote lidi, (mene bi tudi) samo kesne bos se pa te tozbo mela na grbi pa dodatne stroske. Skoda res, da nesta nekoga seboj zela, ki se razmi v traktore.

Ova teta kej ti telefone doj mece, pa tudi nevem kak lehko mirno spi, kak vajdva grdo napelala. Neee Tak je gnes den, tezko nekomi samo tak zavupati, da vsaki samo na sebe gleja, pa da de mo dobro, vse drugi pa vsi drugi so pa nepomembni. Huh

Dejan sreda, 20. maj 2009 ob 12:15

Objavljanje takšnih podatkov je prepovedano, razen če je ustrezno utemeljeno, mate za to dovoleje ali se komentera kakša novica, gi so toti podatki že itak objovleni.
To mate zapisano v Pravilih uporabe.

5.6. Ne boste obrekovali, opravljali, sramotili, poniževali, nadlegovali, zalezovali, grozili, posegali v pravice ali kako drugače kršili pravic in objavljali osebnih podatkov tretjih oseb.

Legionar pa je vse poveda. Odvisno od papirov, dogovora, kej se je podpisalo, či se je kej, ... Malo je kesno po takšnen cejti nekej dokazovati. Še gre več penez pa cejta, verjetno v nič, poleg našega sodnega sistema...

Legionar sreda, 20. maj 2009 ob 12:55

Uporabnica je pač predstovila svoj del zgodbe, taka mi poznamo samo eno plat. In že zato bi blo malo neresno ad hoc nekoga napadnoti pa soditi, pa objovlati jegove podatke pa ne ven ke še vse. To se tak ne dela. Či že ne drügo, bi blo treba še čüti drügo plat štorije.Jaaa

MILAN sreda, 20. maj 2009 ob 13:51

Hjooj ven se ne treba dobesedno napisati teko se omeni v kren štikli so toti lidje duma
če se nečej nejč pogučati te nemajo nikše morale kej pa še le vesti

eva julija sreda, 20. maj 2009 ob 15:04

Pozdravljeni
Nikjer nisem omenila imen prodajalcev, saj se zavedam, da tega ne smem brez utemeljenih dokazov.Sem bila pa tako prizadeta in jezna, da sem želela slišati še kakšno mnenje o tej stvari.
Danes sva poslala kupcem pismo, v katerem sva vse napisala in ju prosila, če se lahko pogovorimo kot ljudje,čeprav dvomim, da bo kaj iz tega.Prvo bova poskusila na lep način, potem se bova pa posvetovala s pravno osebo.
Vsem vam pa hvala za vaše odgovore in mnenja. Res ste prijazni. Lep sončen pozdrav.

Nela sreda, 20. maj 2009 ob 16:30

Huh Hmmm Eva Julija mislim da tu z lepo besedo nes nic dosegnila, ce si ze po telefoni stela, pa vidis da ti teta telefon doj mece. Samo kak taksnih lidi neje sron, to ne razmin. Hudi Jaz upam, da de ti uspelo kej resiti, ce ne na lep nacin, pa pac na malo grsi, samo da de za vojdva vredi. Zavijač



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.