MHA nedelja, 27. avgust 2006 ob 13:27

Na muri v Lotmerki, so ne dugo naze fejn friški asfalt potegnili, zej še nova okna od arconta notri devlejo...
Kak si lehko to fse prvoščijo, či pa teko glih ka ne gre v stečejMislec

MILAN nedelja, 27. avgust 2006 ob 14:11

Verjetno se priprovla prodaja ali pa stečaj?
ker more meti kupec zadevo porihtano ka te lehko napre delajo.
Delafci pa tak nemajo besede. Bojše itak ka se porihta, se ve ka bo delo šlo dale. Haa

Dejan nedelja, 27. avgust 2006 ob 17:33

Venda to že rihtajo za kakšo drügo firmo, ki de tan Ideja Vprašaj

MHA nedelja, 27. avgust 2006 ob 23:11

Ovi den je blo po TV ka so nekši švabi prišli, (zej pa ne ven v keri krej, mislin pa ka v RadgoniMislec, san sen ne ziher) ka so küpili fabriko ka do zej tekstil odprli, te pa je še bia guč o muri v Lotmerki, pa je reka švaba ka či de šla tota nova fabrika, ka do v Lotmerk tüdi vložili.
Ve keri ke več o ten Vprašaj

Pepek z brega ponedeljek, 28. avgust 2006 ob 13:36

To so bli toti strici iz "ESCADE", ki je v Radgoni Murino halo küpila in začela za sebe šivati z bivšimi (ne glih fsemi) murinimi delafkami.
Bili so v Radgoni zavolo toga, da so začeli še enono halo fcoj povati, ka do proizvodnjo razširili. Nej bi šlo za nekši jihof razvojni center, ali neke takšega. Obečali so okoli 200 novih delovnih mest v Radgoni.

Kej se Lotmerka tiče pa nebi zna, kak pa kej. Mogoče pa do se kej nagodili, či seveda nedo odgovorni preveč premzali, pa postovlali kakših blesavih pogojof.

Keko jas ven so se za Radgono odločili zavolo korektnega odnosa opčine do jih, da so dobili plac v industrijski coni pod dobrimi pogoji, pa tüdi papernato vojsko so hitro rešili, ne tak kak se indi godi, ka če opčina od tistega, ki bi nekšo proizvodnjo pripela, že na začetki ogüliti, tak ka si te marsikeri rojši premisli.

MHA ponedeljek, 28. avgust 2006 ob 17:54

Eee, to sen misla. Te pa te v Radgoni nova delovna mesta dobili, mi v Lotmerki pa mo jih zgübili.

Pepek z brega torek, 29. avgust 2006 ob 22:58

Tak pač to gnesden je.
Ven je to pred krotkin lotmerški župan tüdi neke guča od loberaja, samo mo je zgledne v toten primeri opet ne nič pomogalo. Nemci so si pač zebrali plac tan, ge so dobili bojše pogoje.

MHA sreda, 30. avgust 2006 ob 11:33

Pa praf tak! Da pa vedno gleja ka de nekši hasek meja od toga, namesto ka bi Ljutomerčani meli. Glovno ka nede trgovin v Lotmerki sfalilo Zloba

Jernej petek, 8. september 2006 ob 10:30

MHA je napisal/a:
Na muri v Lotmerki, so ne dugo naze fejn friški asfalt potegnili, zej še nova okna od arconta notri devlejo...
Kak si lehko to fse prvoščijo, či pa teko glih ka ne gre v stečejMislec
Haha Cü mrtvoga tüdi lepo oblecejo da ga trügo dajo! Haha baje je gospod Meh se za enkrat MURO rejso! Aplavz

Jernej torek, 21. julij 2009 ob 22:45


(Vir Pomurski Vestnik 16.Julij 2009)

Hehe dosta krat se pitan što si takšne karikature smisli?
Kavbojec strli spremantranega konja! Samo enega dneva nede samo voda pa tao vsi znamo!

Na zadnje urejal: Jernej, dne: torek, 21. julij 2009 ob 22:47

Legionar sreda, 22. julij 2009 ob 10:31

Ja, žalostno obenen. Kak nan v toten opevanen kapitalizmi crkovle še zgleja zodji paradni kuj slovenskega gospodarstva.Ne ne ne V tisten 'kruten' pa 'totalitarnen' socializmi je lehko fse laufalo, pa fsakši keri je šteja delati je meja delo pa pločo, pa si je lehko marsikej privoščja, gnes den pa samo fse propoda, delavci se mečejo na cesto, čiduže več lidi je tüdi existenčno ogroženih...Ne ne ne A za to smo se osamosvajali?

Tunč sreda, 22. julij 2009 ob 11:15

Pri Muri je za vse krivo vodstvo. Držova jim je stalno finančno pomogala samo se je za tiste peneze nikoli nič ne naredlo in spremenilo na bojše.
Zato pa je moglo enkrat počiti in se to kunčati. Po mojem so vsi v vodstvi znali da de se to enkrat zgodilo, ka držova nede več dola penez samo so vsi računali da še to nede tak hitro.
Samo vse skup na škodo delavcev, ki do brez služb ostali. Štakori do že pobegnili. Zno se zgoditi ka se kakšnemi delavci, ki nima kaj zgibiti malo vtrga pa gre pa posprovi kakšnega "uglednega meneđera" ali tajkuna (kak na karikaturi). Te de se mogoče gdo od jih zamisla, da je ne glih varno samo za sebe grabiti na račun drugih in njihovega dela.
V Sloveniji je dosti podjetij, ki dobro delajo in pošteno plačajo svoje delavce. Pa so lastniki totih podjetij še bolj bogati kak vsi takozvani meneđerji ki skoriščajo lidi. Samo o lastnikih totih podjetij nete nikoli nič čuli po televizji ali čitali v cajtingah. To pa za to ker sami tudi delajo za dobro podjetja.
Zadeva Mura je tragična za naš kunec po eni strani je pa dobro, da se vse enkrat kunča in se začne na novo z delom, ki ustvarja profit ne pa zgubo.

Jernej sreda, 22. julij 2009 ob 12:30

Mura kod Firma taksnem cajti kak so, lejko prezivej!
Samo brs nej vec Sloveniji...nego Kitejec na kitajskem!
Zanimivo je ka kitajci so edini ka njin gospodarstvo rastej toj recesiji! Cejtng

Zanimivo pa mi je, vse slaboga ka je "pogatem zahodi" je zdaj tüdi Slovenijo dosegnolo!

MHA sreda, 22. julij 2009 ob 12:59

Se strinjan z Tunčon, držova je vedno dola peneze, lopovi pa so vedno pobrali, firma pa delavci pa nikšega kaska od toga.

Legionar sreda, 22. julij 2009 ob 13:39

Tota naša držova je napol gnila. Ker če ne bi bilo tak, te bi za fse tote svijarije, pa pobrone peneze, fsej nešče odgovorja, pa nikdor nigi nišče za nič ne odgovorja!Hud Menjovali so se razni menedžeri, pa člani uprav, pa nadzornih svetov pa ne ven kej fse in fsi toti lidje so pločani za to, ka delajo svoje delo. In či podjetje poslüvle slabo ali propodne, te je nešče svojega dela ne dela takak treba!Hudi

Či delavec slabo dela svoje delo, pa ga meni nič tebi nič odpistijo. Tü pa nič! Mislin ka bi pol vüre blo premalo ka bi lehko naštja vsa nekoč uspešna slovenska podjetja, kera so propala v zodjih letih in na cesti je ostalo tisoče lidi! In je že što pred kerin sodiščon odgovorja za šlamparije? Nišče!!!Hud

mirka sreda, 22. julij 2009 ob 14:21

Oni b... z vrha se delajo norca iz naročil.Ka so naročilo za slovensko vojsko delali, so pobrali telko penez, ka bi meli za pol leta za plače.Ka bi še radi? Sindikat bi pa že par let nazaj moral videti, kak se krade,zdaj je prepozno odlagati.V vsakšem primeru se bo tovarna delila...samo si nikše ni upal takrat glasno govoriti...Sindikat je prepozno reagiral, kralo se je že desetletje!!!

Tunč sreda, 22. julij 2009 ob 15:56

Mogoče so sindikalisti meli tudi kaj od tega !!!!

Ivek četrtek, 23. julij 2009 ob 00:17

Nič se ne treba čüditi. Milton Friedman gi je zmisla ekonomsko teorijo na univerzi f Čikagi zavolo kere momo zaj krizo je napisa: USPEŠEN MENEĐER nema ETIKE in MORALE, jegova naloga je delati PROFIT za LASTNIKE. Naprej pa met vrstami pove, ka je pri ten dovoljeno fse kaj je ne izrecno prepovedano, pa tüdi to je či te ne dobijo. . Se še spotite Jeffreja Sacha, gi je 1992 priša f Slovenijo odovat toto teorijo. Ksreči ga je Mencinger natira potli pa so se eni žjega skoron še norca delali (Mrkajič, Bajuk obo čikaška štidenta). Na Mađarsken, Poljsken, Croaciji no Baltiških držovah so Sacha poslušali, zaj pa je več nič ne jihovega. Ena ot logik tote čikaške šole je tüdi: Či ne gre drgačik razderi firmo (TAM, Metalna, Elektrokovina, Iskra ....) al pa držovo (Čile, Nikargva, Argentina, SSSR, Iran, Irak, Afganistan, Yuga, Somalija..),opleni kaj je vrednega, te pa delaj novo firmo al pa zbriši pret ka te dobijo. Zakaj bi z Müroj bilo kaj drgačik? Vloda de opet nekaj morala dati, prvat lastniki bodo is stečaja potegnili kaj že neso, či pa de kaj ostalo pr živleji pa bodo opet prevzeli. Pri ten se bodo drli: držova je slab gospodor. Ve vidite v Ameriki. Najpret so se kapitalisti drli "držova pomogaj", to pa pomeni, ka naj rastola (socializira) jihove zgübe na fse dafkoplačevalce. Gda so peneze dobili je Morgan bank že po na dobički in provi" držova naj se ne meša". Seveda dobička nečejo tolati, samo zgübo. Zakaj bi te pri nas bilo drgačik, či pa momo kapitalizen po ameriško no opusi dei..
Kak kodi že je, je resen ka držovo momo za to, ka zaščiti lidi pret nevolami, zato tüdi Müre nemre samo tak pistiti. Samo tote peneze treba meti. Kak pa naj jih držova mo či jih eni hitreje jemlejo kak jih drügi prdelajo. Bi reka, naj takše dene v rest. Pa do eni prinas, pa v EU pa v Ameriki rekli ka je to ne demokracija pač pa totalitarizen.
Zaj pa vi meni prosin lepo povejte no razložite kaj je demokracija!

Tunč četrtek, 23. julij 2009 ob 09:35

Tak kak sen že pred napisa. Tote direktore z Čikaško ekonomijo bo enkrat nehče, ki nima kaj zgibiti po Čikaško pospravja. Tak kak je to bila metodologija od jihovega rojaka AL Caponeja. Te pa de zaradi stroha en cajt red.Strelec

Na zadnje urejal: Tunč, dne: četrtek, 23. julij 2009 ob 09:36

Legionar četrtek, 23. julij 2009 ob 11:17

Ke se 'Čikago-boysov' s Friedmanon na čeli pa jihove doktrine šoka tiče, je to tak; Amerikanci so jo prakticirali. Zapa kdo so začele firme kak je recimo GM propodati, pa se je Friedmanova doktrina zrüšila v proh. Zakaj? Zato ker Friedman zagovorja ka se držova nej z ničin nebi mešala v gospodarstvo. Samo ne ven, zake so te direktori totih firm, kda jin ja zagustilo, šli tak lepo pohlevno prosit držovo za peneze, ka bi rešili firmo.Khmm

Murini delavci pa namesto ka se hodijo jokat pred vlado v Lublano, nej rojši grejo na avtobuse, pa poiščejo fse menedžere pa jihove pomagoče, keri so od leta 91 pa do gnes sistematično ropali Muro, pa nej jih obesijo za pete , fsakega na svojo drevo!Hud Pa do več haska naredli, ker Mura je zgüblena!



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.