Dejan sreda, 19. maj 2010 ob 17:09

Gnes so študenti meli demonstracije v LJ proti Zakoni o malen deli pa so čist demolerali parlament Hjooj



To te buje no. Rejši bi v toten cejti bili na faksi al pa bi delali, ne pa kamne pa hrono v parlament mečejo. Toti zakon pa sploh nič slabega neje. Samo mislin, ka jih 90% ne ve, zake so sploh tan, glovno ka de se gnes opet pilo pa žuralo. Provi vandalizem.

Almanah sreda, 19. maj 2010 ob 17:26

Saj to je najbolj žalostno.....kao intelektualci prihodnosti, pa ne vidijo pol metra pred sebo, pa nemajo lastnega mnenja...se dajo gor napumpati za dve pivi pa sendvič....to ti je ne lepa perspektiva za prihodnost.

Zakon pa tak gre najbolj v nos študentskim funkcionarom, ki so stari 30let pa še več, pa na račun študentarije lepo živijo in ta zakon, bi jin to malo priškrna....
Evo in rajši riskirajo 50000 evrov za demonstracije, ka bi zakon padna, pa do v prihodnosti na račun študentekov dobili desetkratno nazaj....


Plitva je mladina, plitva. Žalosten Žalosten Žalosten Žalosten

MILAN sreda, 19. maj 2010 ob 18:14

Vuuhuu Vuuhuu Vuuhuu Vuuhuu ŽALOST

Pepek z brega sreda, 19. maj 2010 ob 18:32

Mislec Mislec Mislec Ne ne ne Ne ne ne
Resen je to žalostna slika.... se pa bojin, ka bomo se mogi navaditi na takše stvari...

Zakona nej približno ne poznan, zato ga tüdi ne namenin komenterati. Nesen pa glih stoprocenten, ka je tak joko dober za študente, da v zodjen cejti fsakša novost, kero sprejmejo v parlamenti za rajo pomeni meje penez in vekšo siromaštvo.

Strinjan se tüdi, ka so študentarijo napumpali (bor delno). Nejvekša žalost pa je, ka bodo glih toti, keri so zej nejbole glasni in nejbole pumpajo študente, krez por let sideli v fotelih na drügi stroni ograje in delali za svojo dobro proti totin istin študenton, keri bodo jih, ne ka bi se sploh zavedali pririvali do vodilnih političnih položejof....

Lehkompa se samo bojimo, ka je gnešji den samo začetek plaza.... bog ne dej, ka bi narodi do kraja zavrelo....

erof sreda, 19. maj 2010 ob 19:31

Tak je viditi kak da bi raketiro keri parlament Hihihi
Pametno pa je to glih ne ker do itak državljani to pločali nihče drugi ,vut po siromaki. Zbesna

MHA sreda, 19. maj 2010 ob 20:09

Jas sen z zakonon delno seznanjeni in ga tüdi podpiran glede na to s čin sen seznanjeni. To ka pa so gnes naredli na parlamenti, pa nej ŠOU ploča škodo pa popravilo, pa ukiniti to. Čüdno ka ne protesterajo, keko penes jin le organizacija pobere.

Neven zake so ne vodni top pripelali, bi ga lehko komot ze prvič ponücali.

Almanah sreda, 19. maj 2010 ob 20:21

Miha....možno ka si misla stari vodni top....novega so ne kupili, ker so se lidje preveč bunili, pa so odstopili od nakupa.

S storin pa bi jih resen lehko malo ohlodili....samo te bi se po Janševi zdignili, ka smo policijska država...pa itd...itd....

Dejan sreda, 19. maj 2010 ob 20:29

To je gnes ne melo nikšega repa pa ne glove. Nej rejši toti ŠOU skinejo, ki se gori valekajo 30 letni "študenti". Vsi bi samo radi nekše pravice meli, na dolžnosti pa pozobijo.



MHA sreda, 19. maj 2010 ob 21:12

Pa stori top sen glih misla, zato sen napisa, ka bi ga lehko prvič ponücali. Ovi štirje študenti so nejbol fer, tü smo zavolo pijače pa ker nega pouka. Takak je že Dejan pred napisa, 90% lidi sploh ne znalo zake protestera.

ŠOU pa obvezno ukiniti, takak sen že pret napisa! Keko miljonov od študentof le poberejo, pa tega nobeden študent ne vidi.

Makaveli sreda, 19. maj 2010 ob 21:45

hahaha dobro so naredli to...itak nebi nič dosegli makar če bi bija miren protest...taka zaj če kakšna šejba poči na parlamenti pa tudi neje od škode....zakon....mi je žo ka sen ne ša ka bi na en tlakovec napisa gor z alkoholnin prlekija-on.net tepa bi vrga ga v parlament!

Zvončica sreda, 19. maj 2010 ob 22:00

To moremo glejati v širšen konteksti.....večina prebivalcov v SLO je vsakši den, teden, mesec - okupirana s preživetjon z mizerno pločo....večina študentov je iz takših familij....pa duma, v okolji v keren se giblejo, pa če malo cejtinge štejejo ali TV glejajo - mlodi itak ne vidijo drügega kak bedo živleja staršov ke polek poštenega dela s pločo nemrejo prav preživeti....sami so s ten tüdi prisiljeni ka delajo prek študenta....po drügi stroni pa je tü cela ekipa ke na veko krodne pa laže pa je zato še nagrajena.....in če si mlodi pa malo spiješ je point v ten ka se buniš zato ka se buniš....pa roko na srce so mlodi gnes samo realizirali to kej si ostali potihen gučimo. Moren pa rečti ka sta ble dve puci resen poden od podna, pa ka vsi nacejeni do amena tüdi neso lepe slike dovali...servise pa nej le oskübijo ke resen preveč jemlejo....samo namesto servisov de te potli falat pogače odrezala držova (da ne vervlen ka bi šlo to za štipendije itd.)

Dejan sreda, 19. maj 2010 ob 22:26

Vervli mi, ka gnes na totih demonstracijah v parlament neso kock metali študenti, ki si kumej nadroplejo vküp za študij pa ki jin starši dosti nemrejo pomogati. To so bili večina razvajencov pa takših, ki niti študenti neso, razne skupine, ... Tisti, ki so študenti, so kej bol pametnega delali.
Pa ne ven, kej bode se s ten izbojšalo, ka se nekej vničovle? Kvečjemi še je samo hüje lehko.
Pa problem je, ka je pri nas že res čisto vsak lehko študent. Negda so študenti bili pametni. Gnes pa je "študent" lehko fsakši, ki ma 5 minut cejta pa s ten ka so študenti 10+ let.
Jas sen na takših demonstracijah tüdi bija, mislin ka 2001/02 leta negi tan. Šlo se je za podobno stvor. Te je v parlament en kamen odleta, to pa je blo vse. Gnes pa je to bija provi vandalizem. Na takši način se pač nič nede rešilo.
Meni je tüdi v časi študija nišče nič ne da, štipendije sen nigdor ne meja, kak dijak sen samo seja lehko, ka bi toplo malico pločano doba... Pa zato tüdi nesen ša parlamenta razbijat, ampak sen se po svojen znejša. Keri pa čoka, ka de mo nekej z neba pred nos palo, pa de pač kameje v parklament meta, kak kakši neandertalec.

prlek1825 sreda, 19. maj 2010 ob 22:28

jaz bom reko tak od držove sem bijo bit že dve leti ke sem štipendije ne dobjo ke presegam 20€ in z 20€ se jaz nej vsaki den v mb šolam....brez dela nebi blo šolaja,,,podpiran dobesedno tote študente,,,naredli so pred parlamentom vejko sranje....pa ne rečem ke je to prav samo to držovi treba ke smo itak v totalnem k.... in negi se trebajo začeti zobi proti vladi kozati ke do začeli malo misliti,,,,to je začetek...ke pa de te če do delavci prišli štrejkat pa tak dale al pa še upokojenci kcoj te pa de se tak parlament spotro vkup,,,tak ke to je k večjemo pozitivno ke če so pametni do začeli malo misliti kak se lehko državloni postavijo proti

MHA sreda, 19. maj 2010 ob 22:35

Študenton treba razložiti zake se sploh gre v toten zokoni. Pred so eno intervjuvali zake gre protesterat, pa rekla zato ka de držova fse štipendije ukinila, eden je cilo reka ka ne ve zake se gre, glovno ka gren pre, je reka. Hjooj

prlek1825 sreda, 19. maj 2010 ob 22:38

to je resen gnes bilo tudi puno večnih študentov ki ne vejo za ke se gre..samo rečen prav tak glovno ke je bilo vejko št pa nede se zej samo zaradi totega zakona gre se nasploh nej vidi vlada ke se državljani tudi proti vejo orink postaviti ,,nej jin da malo misliti ( oz misliti jin že venda da če je kresalovka štela vodni top kupiti)

Dejan sreda, 19. maj 2010 ob 22:39

Pri nas smo v tisten cejti presegli za 10.000 tolarof pa sen ne nigdor štipendije meja. Pa sen hoda v Lublano, ki je dale pa dosti dražje vse. Pa sen preživja.
Tü je pač razlika med lidmi, keri se sami znejdejo pa med tistimi, ki samo čokajo, ka de jin držova nekej dola. Na žalost pač tak je, z razbijajon se nede nič rešilo, kvečjemi do še tisti penezi šli nekan drugan.

prlek1825 sreda, 19. maj 2010 ob 22:42

to je resen ke se z razbijajo nede nič rešlo samo ke se malo rogli pokožejo pa tudi neje slabo....je pa resen ke se mi kmečki lidje seljačine vemo bol znejti kak nekši betonari

Pepek z brega sreda, 19. maj 2010 ob 23:18

Či mene pitate, bi trebalo nejpret toto študentsko vodstvo rastirati, pa nej si študentje zvolijo nekoga, keri de zastopa jihove interese - pa to ne za por jürjof evrof, pač pa za kakši mali honorar.

V drügi rundi se nej držova in jeni uradniki potrüdijo in kak študenton, tak dijakon razložijo, kej pomeni novi zakon o študentsken deli. Nej pa tüdi poslühnejo, argumente študentof, ne pa samo svojo tirajo.

V tretji rundi nej poiščejo krifce za razbijaje, kero je ne melo kej dosti, ali pa sploh nič z demonstraciijami in nej od totih krifcof tüdi pokaserajo za popravilo škode. Či nemajo penez, ka bi pločali obnovo, pa nej grejo dleat javnih del tak dugo, ka bodo odslüžili, kaj so vničili.

Še izda pa provin, ka bi zakon o študentsken deli moga biti tak orijenterani, ka bi si študentje lehko zaslüžili kakši evro za preživetje, pa tüdi za kakšo žurko.
Jas man opčutek, ka je to znavi eden od zakonof, keri je napisani zato, ker so prešjega fsi izigrovali in so na račün študentskega dela eni küpe penez fküper spravili. Namesto, ka bi držova tote barabe raskrila in ukrepala prta jin, je rojši vudrla po fseh - je bole enostavno. Niše pa ne štindera, ka do se toti barabini, keri so dozde krali na toti račün, opet znejšli in bodo tüdi po noven zakoni krali in na črno dellai.

MILAN četrtek, 20. maj 2010 ob 06:51

Mislec VERJETNO SO TO NE ZODJE DEMONSTRACIJE POMALEN DE NEŠČE SPREVIDA KA JE DOSTI STVARI NAROBE

Legionar četrtek, 20. maj 2010 ob 07:44

Lepo je viditi razbit parlament, samo mogli bi ga razbiti tisti nejbole izkoriščani - delavci pa delavke! Ne pa študentje, glede toga se čist strinjan.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.