Zvončica petek, 26. december 2008 ob 23:40

Tak kak je pret že pubi napisa.....novinari so toti ke delajo iz ničesa eno veko sranje....naši so takši pa jihovi glihtak....ne ven zakej pa nemrejo kakša drgačna bole pomirjujoča mnenja gor posneti pa po TV spüščati....ve pa če poročila glejaš samo črnino gor devlejo...pa zej ke med vetki nega političnih žüp so gor devali to pa npr. kak je eden v božičeka oblečeni v ameriki strela familijo bivše žene....lepo prosin ka pa mene briga jihov kriminalKozlam Kozlam Kozlam

MILAN sobota, 27. december 2008 ob 09:25

Butl veš kak je ka mojo na TV merenje gladanosti
in tan vidijo kej narod nejrejši gleja zavolo toga
pa gor devlejo nejbol brutalne novice
mon občutek ka radi vidimo če se keremi drügemi nekej
grdega godi.

optix sobota, 27. december 2008 ob 11:15

MHA je napisal/a:
Pret sen slučejno v slüžbi na poročilih vida, ka so Hrvcoti pa Srbi "sküp" stopili, in so obojni proti nan. Srbi so za hrvote gučali kak da so nejvečji pa nejbojši kolega, mi pa se pre san vün mečemo. Hjooj

Mediji v sluzbi politike manipulirajo z narodom
Najlazje ti je najti 20 budal ka ti dajo svojo izjavo, te pa tisto kaj ti pase prikazes, kar ti pa ne pase lepo vun vrezes.
Je pa tak, Sanader je pravi spin-doctor keri si v evropo ne zeli, in mu slovenska rdeča luč še teko bolj odgovarja, da na koncu lahko pred svojim narodom pac najde izgovor, da so slovenci tisti, keri so krivi ka so pristopna pogajanja stopirana.

Pubi sobota, 27. december 2008 ob 15:59

....ja res namesto, da bi se potrudili in napisali kaj spravljivega se zaradi gledanosti ali tiraze zatekajo k ekstremnim dogodkom, izjavam in vse mogočemu sranju. To podpirajo tako njihovi uredniki, direktorji in predsedniki uprav his ali ustanov. Ko pa en od totih vodilnih nastopa v javnosti je to isto prase vseh praset pravo nedolžno jagnje...........ma gonijo naj se vsi fkup!
Ce se bom jaz s kirim hrvatom, srbom ali siptarom rukno se bom zato, ker sva nekaj imela ali imava osebno ne pa da jeb. m...r celim nacijam! Pa lep pozdrav Pubi

MILAN nedelja, 28. december 2008 ob 10:44

Butl tak misli nejvekši del navodnih lidi

Zvončica ponedeljek, 29. december 2008 ob 01:15

Venda na POPi naš forum štejejo....Hahaha ka so gnes pri poročilah že bole spravljive intervjuje po zagrebi snemali...

stajerc13 ponedeljek, 29. december 2008 ob 16:45

Slovensko-hrvaški spor in proces evropske integracije Republike
Hrvaške

Italijanska narodna skupnost v Istri, na Reki, Kvarnerju in Dalmaciji (v nadaljevanju: INS) je v začetku 90. let z globokim upanjem pozdravila pridobljeno neodvisnost Hrvaške in Slovenije.

Kljub boleči delitvi Istre in INS med samostojnima državama, je Italijanska unija podprla proces mednarodne uveljavitve Hrvaške in Slovenije. Dosledno in prepričano se je vedno zavzela za čim hitrejši in celoviti vstop obeh držav v Evropsko unijo, oziroma v skupno evropsko hišo, kjer naj bi se naposled začasno pretrgana enotnost INS na svojem območju zgodovinske poselitve, ter enotnost z matično državo ponovno uresničili.

Vrednote in ideali, na katerih temelji Evropska unija, morajo kot sestavni del sleherne države stare celine predstavljati vodilo tudi za obnašanja Hrvaške in Slovenije. Združena in solidarna Evropa, Evropa sodelovanja in integracij, svobode misli in idej, prostega pretoka oseb in blaga, demokracije in pluralnosti, je prostor, kjer je nujno z dialogom in razumom vzajemno reševati medsebojne spore in odprta vprašanja med državami. Vlade držav morajo zavestno in odgovorno stremeti k zagotavljanju miru in stabilnosti med ljudstvi, k spodbujanju gospodarskega, socialnega in kulturnega napredka njihovih državljanov, k spoštovanju človekovih pravic in k zagotavljanju pravic manjšinam.

Slovensko-hrvaško mejno vprašanje, in druga odprta vprašanja v bilateralnih odnosih je treba bilateralno reševati v duhu velikih moralnih in etičnih vrednot, ki so navdihovale očete ustanovitelje Evropske unije.

Z vstopom Republike Slovenije v schengensko območje in z njenim predsedovanjem Evropski uniji se je z velikim uspehom zaključilo obdobje, v katerem se je Slovenija v tako kratkem času uveljavila kot osrednji dejavnik pri uresničevanju in izgradnji nove Evrope. V sklopu tega procesa Slovenija lahko še naprej daje svoj dragocen prispevek s podpiranjem in spodbujanjem evropskega integracijskega procesa Hrvaške, s katero je desetletja delila dolgo zgodovino sobivanja v okviru slovanskih narodov južne Evrope. Ugleden mednarodni položaj, ki si ga je Slovenija prislužila, predstavlja odlično podlago za ugodno reševanje nerešenih sporov s Hrvaško, vendar brez zaviranja njenega procesa vključevanja v Evropsko unijo.

Republika Hrvaška je dosegla pomembne korake v procesu evro-atlantskih povezav. Gre za proces, ki se mora pospešiti in nadaljevati v smeri prilagajanja njenega pravnega reda na evropsko zakonodajo, in reševanja odprtih vprašanj s Slovenijo v odprtem duhu. Polnopravno članstvo Hrvaške v Evropski uniji, sprejetje skupne valute in vključitev Hrvaške v schengensko območje predstavljajo najučinkovitejšo rešitev odprtih vprašanj s Slovenijo.

Italijanska unija poziva obe vladi, politične sile in civilno družbo obeh državah, naj vložijo dodaten trud, in naj nadaljujejo prizadevanja za določitev skupnih rešitev, s katerimi bi prekoračili težave, ki ovirajo dvostranske odnose.

Vlado Republike Slovenije pozivamo, naj ne prekine proces približevanja Hrvaške k Evropski uniji. Vlado Republike Hrvaške pozivamo, naj poveča svoja prizadevanja za prilagoditev države na evropske standarde. Obe vladi pozivamo naj ponovno vzpostavita medsebojno zaupanje in skupno vnemo za nadaljevanje gradnje združene Evrope tretjega tisočletja. Predsednika obeh Republik, Dr. Danila Türka in Dr. Stjepana Mesića, pozivamo naj uporabita njihov moral suasion za spodbujanje teh prizadevanj.

Pozivamo vladi obeh držav, naj ne dovolita, da relevantna nerešena vprašanja sicer globokega pomena kazijo odnose med narodi in dobrososedske odnose ter sožitje, ki pa tem ozemlju predstavljajo velik dosežek in dragoceno ter neodpovedljivo vrednoto.

Italijanska unija poziva matično državo naj prepričljivo podpira vključevanje Hrvaške v Evropsko unijo, in spodbuja dialog ter skupno mirno reševanje odprtih vprašanj med Slovenijo in Hrvaško.

Javnost pozivamo naj konstruktivno sodeluje pri utrditvi vzdušja miru, sodelovanja, povezovanja in prijateljstva, sožitja in svobode, demokracije ter pluralizma za izgradnjo enotne Evrope.

Slovenijo in Hrvaško poleg tega pozivamo, naj v čim večji meri aktivno vključijo Istrsko pokrajino in obmejne občine Kopra, Izole ter Pirana pri reševanju mejnega vprašanja, saj je v luči enotne Evrope brez meja rešitev te zadeve pomembna za istrsko prebivalstvo, ki stremi k ponovni vzpostavitvi večstoletnega ustaljenega prostega prehoda.






Predsednik Izvršilnega odbora Italijanske unije
Maurizio Tremul


Podpredsednik Skupščine Italijanske unije in poslanec italijanske narodne skupnosti v Državnem zboru Republike Slovenije
On. Roberto Battelli


Predsednik Italijanske unije in poslanec italijanske narodne skupnosti v Saboru Republike Hrvaške
On. Furio Radin







Reka-Koper, 27. december 2008


Brodolom Ribič Slovenija

Dejan ponedeljek, 29. december 2008 ob 18:40

Ja gnesden se po TV kožejo same nekše opasne senzacionalistične zgodbe, ka je čim bol krvovo pa ka se čim več lidje štükajo pa kolejo. Nišče ne pokože gda si gdo v roke segne, dere pa kdo prdne pa je takoj veki bum. Pri ten pa pri nas itak POP TV zmaga. Tüdi či jihovo spletno stron poglednete, drügo ne vidite, kak gole babe, kak je nešče negi nekoga zakla pa Damjana Murka. Tan pišejo enovrstične novice o ten, ka je nešče nekoga zakla pa poleg sploh ne piše gi je to blo al pa kekoli. Glovno ka je nekša krvova slika poleg pa naslov v stili grozlivke, ka je čim bolj novica klikana.
Pa to kej se zej kunci leta pišejo razni članki v stili Nejbole tragične zadeve 2008... Pri ten prednjačijo samo nekše holivudske "tragedije", ka pa je na tisoče civilistov vmrlo v raznih bedastih vojnah pa je za nikoga ne tragično. To je Amerika, ki na žalost gre k nan in je pri nas že tüdi vse v toten stili.

Pubi ponedeljek, 29. december 2008 ob 22:41

.........ja tocno tak je kot je Dejan napisal!
........prednjačijo samo nekše holivudske "tragedije", ka pa je na tisoče civilistov vmrlo v raznih bedastih vojnah pa je za nikoga ne tragično. To je Amerika, ki na žalost gre k nan in je pri nas že tüdi vse v toten stili.
In kaj je najbolj zalostno? Mi oragutani to ze tako sprejemamo, kot, da je to cisto normalno. Iscemo po vseh kanalih in cajtngah, ki je te kiri kirega razmesaro (ono vcasih, ko so se na kaki veselici piknili v kako bedro ali roko zaj ne bi sploh vec objavli, ker bi blo prevec dolgocajtno), Orginal ctivo je ce najmaj trije uspejo tri dni posiljevat kako punco, ki pa mora bit sicer najbolj pridna v celi vasi, ker vsakic redno domu pride navsezgodaj se pred zoro. Kaka snaha mora sosedu narocit, kje naj ji tasta brez glave zakople, ker je zaj svoji hceri drugega vredi deda najsla, da bo se jo popravla, ker ji je moz brezdelnez in alkoholik in tasca ne bo imela nic proti....! Sicer smo pa mi se "fejst ljudje"......a oni na oni strani meje toti so pa ober svajni za razliko od nas "toerantnih, nagledanih, nacitanih in razgledanih"Zverižjeni .....bljak, bljak!
Naj zivi in se razvija svobodno novinarstvo ali drugace povedano hujskastvo na celi fronti. Dobro, da si se ne posiljamo raket (...ko ovi Palestinci in Izraelci) cez mejo to bi sele meli kaj za pisatAlooo !Na zadnje urejal: Pubi, dne: ponedeljek, 29. december 2008 ob 21:45

Legionar sobota, 3. januar 2009 ob 23:24

Pubi je napisal/a:
....ja res namesto, da bi se potrudili in napisali kaj spravljivega se zaradi gledanosti ali tiraze zatekajo k ekstremnim dogodkom, izjavam in vse mogočemu sranju. To podpirajo tako njihovi uredniki, direktorji in predsedniki uprav his ali ustanov. Ko pa en od totih vodilnih nastopa v javnosti je to isto prase vseh praset pravo nedolžno jagnje...........ma gonijo naj se vsi fkup!
Ce se bom jaz s kirim hrvatom, srbom ali siptarom rukno se bom zato, ker sva nekaj imela ali imava osebno ne pa da jeb. m...r celim nacijam! Pa lep pozdrav Pubi


Prav moš. Jas na toti senzacinalizem tüdi več čist nič ne don, oziroma nikdar nisen niti nič da! Bogi tisti, keri se do tak zmanipulirati medijon pa politiki, ker se prvin gre itak samo za gledanost ali pa so tüdi v slüžbi politike, politikom pa se itak gre samo za podobo v javnosti. Taka sen se od tega vsega že čist nekak distancira, pa mislin ka je tak še nejbojše!

MILAN nedelja, 4. januar 2009 ob 09:43

Postrani če bi mi vsi začeli pisati samo o ten kak smo se fejn meli s pedoši HRVOTI bi se pomalen začelo nekej spremijati.Samo pozitivna misel že naredi kej dobrega.

MHA četrtek, 15. januar 2009 ob 20:10

Oviden je Mešič izjava, ka či pre nebi blo hrvaških partizanov, ka bi Slovenci glejali na morje z oddaljenosti 20-ih km. Hahaha Ki te vragi takše izjave pobira. Hehe

Jernej četrtek, 15. januar 2009 ob 20:56

MHA je napisal/a:
Oviden je Mešič izjava, ka či pre nebi blo hrvaških partizanov, ka bi Slovenci glejali na morje z oddaljenosti 20-ih km. Hahaha Ki te vragi takše izjave pobira. Hehe

Buum ..trbej ga pa šolo poslati! ...te to nebi blo! Slovenija Pionir

vstala primorska

Pubi četrtek, 15. januar 2009 ob 22:31

.....kar se mene tiče je čisto vseeno!

Mesič kaj reko ali pa kojn prdno to je čisto isto......!
Lp Pubi

Zvončica petek, 16. januar 2009 ob 00:09

Mesičova trditev je ne napačna, ka drži - zapisa jo je priznani slovenski zgodovinar v svoji knjigi že negda. Partizani so tak bili mešane narodnosti tak ka se na to ne do sklicovati keri je kaj pa gda...je pa gnes Jelinčič pri živčjoki po strelja v ćrno ke je reka ka je bila večina totih hrvaških partizanov pravzaprav hrvaških srbov....na ja. Brez veze je vse sküper.....naši so Trst tüdi osvobodili pa ga glihtak nimamoŽalosten

Dejan petek, 16. januar 2009 ob 00:24

Delno je to res, da je bilo večino hrvaških partizanov, ki so toti del osvobajali. Je pa blesavo, ka si predsednik držove, ki če iti v EU dovoli, ka to reče. S ten se je spüsta na nivo, kak so ga Srbi meli dere je Jugoslavijo začelo vrak jimati.
V tistih cejtih smo še pač bli ena držova pa so se vsi borili na isti stroni. Či pa nos ne bi blo na toten deli pa bi lehko gnes Hrvoti bli del Italije al pa Avstrije...
Smo pa jin itak dali celo Istro, dere je Kardelj pijan neke podpisova, ke je nejč ne zna kej. Da al nigdor nimamo mira. Či so nas ne Türki tlačili, te so nas Švabi pa Ugari, zej pa nas Hrvoti za toto plohto zemle.

MHA sobota, 17. januar 2009 ob 11:17

Takak je Kacin reka: "S toto izjavo smeši sebe pa sfoje državlone." Jaaa

Petekenator nedelja, 18. januar 2009 ob 12:11

Sej po mojen je sanader dober človek pa to. samo je moga to nekej rečte , ker pač je takše, pa če bi slovence mele enega takšega politika kak je sanader, bi zagreb naš bija.. Moj ata prove, ka te, ko je blo evropsko prvenstvo v fuzbale, pa je bila tekma Hrvaška-Turčija, ko je blo 200.000 hrvotov tan gore v avstreje, ka bi mogle samo vudrete po istre.. proven van, zej namesto ka to pišen, bi se nege tan kopa v hoteleHahaha




Prleke samo šinfate vemo a ?Hehe

MILAN ponedeljek, 19. januar 2009 ob 10:56

Mislec fsakši kokot je nejbol glasen na svojen gnoji

Zvončica torek, 20. januar 2009 ob 00:21

...ma vso pravico kikirikati....No, gnes so po poročilah pravili ka je pre Sanader povobja Pahora na tekmo..Vuuhuu tak kak da gre za 1.randiPionir



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.