Pubi nedelja, 5. julij 2009 ob 07:02

........jajc res nima kaj prida, a gobec pa ima! Buum
Lapa, ko stekli pes. Vceraj mi je deloval ko kaki cucek, ki se repenci na oni strani ograje in laja do onemoglosti, če bi pa kapijo ofno in šou za jim bi pa stisno rep med noge in spizdo...hahahhaha. Lp Pubi

MILAN nedelja, 5. julij 2009 ob 08:37

Hjooj zej je nzej vlečti ka so ga novinati preveč nahitro piteli kak de dale
v politiki.Je reka ka se lehko zgodi ka je ne resen fse to ka se nebi moga gdo vrnoti.
Bomo vidli kek so nori Hrvoti če do ga ponovno volili -možnp je fse.

Pubi nedelja, 5. julij 2009 ob 16:06

........pr totih aših sosedihZverižjeni je ze tak, da nikoli ne ves kadaj si bojo kaj novega zmislili in kaj obljubljenega pozrli. Lp Pubi

MHA nedelja, 5. julij 2009 ob 16:36

Ivo Sanader je bil diktator majhne balkanske države, ki je grozil vsem medijem in novinarjem, ki se mu niso podredili. Tako nekdanjega hrvaškega premierja opisuje ameriški časnik Washington Times.

Hrvaški premier Ivo Sanader je v sredo nepričakovano odstopil. Novica je šokirala hrvaško politično javnost do temeljev. Tako se začenja članek kolumnista časnika Washington Times Jeffreyja T. Kuhnerja. Podobno, kot so se v sredo po nepričakovanem odstopu Sanaderja pisale novice po vsem Balkanu. A ameriški časnik v nadaljevanju šokira.

“Gospod Sanader je vladal majhni balkanski državi z železno roko. Po zmagah na volitvah leta 2003 in 2007 je nekdanjo jugoslovansko republiko spremenil v zločinsko državo. On in njegova stranka so postopoma uničili demokratične inštitucije v državi,” piše Kuhner, ki še dodaja, da je imel Sanader nadzor nad večino medijev, vključno z državno televizijo HRT in največje tiskane medije. “Redkim neodvisnim medijem in novinarjem pa so sistematično grozili in jih pobijali,” je zapisal kolumnist. Prepričan je, da je tudi z umorom Iva Pukanića povezan Sanader, ki naj bi ukazal napade na še več hrvaških novinarjev. Vendar to po prepričanju Kuhnerja ni najhujša Sanaderjeva zapuščina.

Največja zapuščina naj bi bila korupcija, ki je razpredena od gospodarstva do politike. Tako so si po besedah Kuhnerja Sanader in njegova druščina dobesedno nakradli državno premoženje in močno obogateli s pomočjo sumljivih privatizacij podjetij, poneverb v skladih in s podkupovanjem. Po pisanju Washington Timesa naj bi imela stranka HDZ odprtih kar 80 skrivnih računov v Avstriji, kjer naj bi imeli 'pospravljenih' več kot 350 milijonov evrov. S tem denarjem naj bi si Sanader kupil razkošno vilo in širil svojo kolekcijo pregrešno dragih ur, ki je vredna več kot 140.000 evrov.


Komentator se opira na vire Nataše Srdoč, soustanoviteljice Jadranskega inštituta za javno politiko, ki ocenjuje, da naj bi korupcija Sanaderjeve vlade hrvaške davkoplačevalce stala približno 700 milijard dolarjev. Prav zato naj bi bila država v tako katastrofalnem finančnem stanju. “Nadut, podkupljiv in lahkomiseln je gospod Sanader izkoristil premiersko mesto za utrditev svoje oblasti in iskanje bogastva. Potem ko je državo izčrpal do konca, pa se je poslovil od politike. To ni vodenje, to je strahopetnost,” še piše Washington Times, ki nadaljuje, da po Sanaderjevem odstopu ne bi morali le razpisati predčasnih volitev, ampak ga tudi kazensko preganjati zaradi njegovih kriminalnih dejanj. Vzporednico potegne tudi z ameriškim finančnim mogotcem Bernardom Madoffom. “Pri nas je človek dobil 150 let zapora, ker je prevaral finančne investitorje. Sanader pa je prevaral svoje davkoplačevalce, in zato bi moral v zapor,” zaključi omenjeni časnik.

vir:24ur

Kak ga je ameriški novinar opisa.

MILAN nedelja, 5. julij 2009 ob 17:48

To ja eden od retkih keri je zapisa dosti resnice

optix nedelja, 5. julij 2009 ob 18:25

najhujse od vsega je to, ka je ta novinar Jeffreyj T. Kuhner dejansko potomec ustašov keri so v kanado genili v 2. svetovni. Slinavi

prlek1825 nedelja, 5. julij 2009 ob 22:48

nič zej pa ke bo bo!
nej hrvoti klibuvlejo kak godik mene so teko prepričali, ke gren zutra malo na hrvaško morje k puli!
pa recimo da je bila morti kda pula naša pa še skoz lehko rečen ke gren na našo morje! hehe

samo jorke pa nedo vidli v totem morji.....je je preškoda ke bi prleška ladja plula po hrvaškem morji ke še mi jo vzemejo.....hehe

MHA sreda, 29. julij 2009 ob 02:51

Tü lehko špilate igrico Pahor vs Sanader (pirati Piranskega zaliva) -> klik Hihihi

Na zadnje urejal: MHA, dne: sreda, 29. julij 2009 ob 02:53

Jernej sreda, 4. november 2009 ob 17:04

Zgodovinski dan za Slovenijo, Hrvaško in EU

Samo tej sporazum more še ratificirani biti od Slovenskega in Hrvaškega Parlamenta!

Jernej sreda, 4. november 2009 ob 17:10

Sporazum Drnovšek - Račan

MHA sreda, 4. november 2009 ob 17:25

Naši do tak pret referendum naredli, tak fsej guči JJ Jelinčič pa ovi ex prometni minister, se ne spotin kak se piše.

Dejan sreda, 4. november 2009 ob 17:56

To še mo vidli, kakši zgodovisnki den de to. Či mo s ten kej rešili pa pridobili al mo opet falat naše zemle fkre dali, tak kak že 100krot pret.

Legionar sreda, 4. november 2009 ob 18:02

Dejstvo je, ka se toti spor more rešiti, če ne de se mržnja med narodoma samo pogloblala, tega pa niti nan niti Hrvoton ne treba. Malo mo pač mogli oboji popistiti, dokič pa mo mi ponovlali "niti centimetra zemle ne domo fkrej", pa dokič do Hrvoti to ponovlali kak papige, tečas stvor niti slučejno nede rešena!

prlek1825 sreda, 4. november 2009 ob 18:49

to je resen ke treba malo popistiti...samo se mi vidi ke smo hrvotom mi privsem že teko popustli ke bi zej oni lehko enkrat!

MILAN sreda, 4. november 2009 ob 18:52

Vuuhuu TAK BO-MALO VAMA VIŠE NAMA

Jernej sreda, 4. november 2009 ob 20:22

prlek1825 je napisal/a:
to je resen ke treba malo popistiti...samo se mi vidi ke smo hrvotom mi privsem že teko popustli ke bi zej oni lehko enkrat!

Tao maš prav! To ja

Resan pa je ka so naši seli več po püstili kak drügi,
zato pa se je telko Slovenskega ozemla zgibilo!



prlek1825 sreda, 4. november 2009 ob 21:44

samo problem je pri tem ke mo pa slovenci tudi pri tem popustli zaradi dobrih odnosov....zoto pa je tak vse ke vsaki z nami dela kak mo paše...trebali bi se enkrat rež kontra postaviti tak kak se oni proti nom

Legionar četrtek, 5. november 2009 ob 08:35

Je pa tüdi drüga stron fsega toga, ki guči v prid urediteve odnosov. Gnes glih sen po radiji poslüša, ka je okoli 5000 slovenskih firm močno odvisnih od izvoza na Hrvaško. Ali pa drgačik povedano, celotno slovensko gospodarstvo (keko še ga je pač ostalo) zlo dosti izvoža na Hrvaško. In slabi odnosi škodijo tüdi gospodarstvi na obeh straneh, taka interes gospodarstva je ziher ne tota štükarija.

MHA četrtek, 5. november 2009 ob 09:13

To res ka naši dosta izvozijo na celi jüg. moti me pri toten podpisi, ka mo se o meji začeli pogojati ko do Hrvoti že v EU-ji, mejo pa vse ostalo bi mogli prvo rešiti, pa te jin dati vstopnico za EU.

Ovi do v EU-ji, mi mo se začeli po dale štükati, te do že v šengen prišli, te pa mo tak hrvaške carinike nejšli pri Lublani pa Kranji...

Legionar četrtek, 5. november 2009 ob 09:17

Kdo do še Hrvoti v EU se za mejo tak daleč več nišče nede zmenja. Hehe



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.