MHA četrtek, 30. september 2010 ob 22:28

đoužek je napisal/a:
Respekt

ljudje, ljudje pozor.

Naj bo vsem jasno nekaj: JAVNI SEKTOR NE STVKA ZARADI TEGA, KER HOČEJO POVEČANJE PLAČ. jAVNI SEKTOR STAVKA, KER JIM VLADE MED LETI 2008 IN 2010 ŠE VEDNO NISO VRNILE DELA PLAČ, KI SO JIM UKRADLE LETA 2001.

Vlada in javnio sektor sta se leta 2001 sporazumela, da se javni sektor začasno odpove povišanju plač, kar de bo uredilo z novim Zakonom o sistemu plač v javnem sektrorju. Sprejetje tega so vse vlade zavlačevale in z realizacijo tega se je končno morala spopasti prejšnja - Janševa vlada (pa ne, da bi ji pel hvalnice).
V javnem sektorju so pod Virantom prejeli 1. in 2. četrtino uskaditvenega dodatka, sedanja vlada pa 3. in 4. dela noče izplačati. IZPČLAČATI NOČEJO 2. POLOVICI SREDSTEV, KI SO JIH VSE PREJŠNJE VLADE KOT REZERVO "VARČEVALE".


TOREJ ŠE ENKRAT: JAVNI USLUŽBENCI NE STAVKAJO ZA POVEČANJE PLAČ, AMPAK SAMO ZATO, KER JIM VLADA ODREKA PRAVICI DO CELOTNE PLAČE.



TAKO BODI, VLADO PA Strelec Strelec Strelec Strelec Strelec Strelec



Točno tak!


đoužek petek, 1. oktober 2010 ob 06:30

Hjooj Hjooj Hjooj

Vlada za slovenski javni sektor nima denarja, grškemu ga pa kar poklanja??????


ja, res je treba komu čreva na plot.

MILAN petek, 1. oktober 2010 ob 07:18

Vuuhuu če bi fse čreva kere so ne v redi zmetali na plot bi se toti že negda podrja

TUNČEK petek, 1. oktober 2010 ob 09:11

Praf fsi : Ivek, Rush1, Pepek,Đoužek mote praf. Jovnemi sektori so fkrali peneze in jih zapravli, če so jih ponücali za Grčijo ali kaj drügega je itak fseeno, penez nega. Lehko da bi bili, če bi jih kak drgačik rasporedili, ali pa gi kaj vzeli tan gi je preveč. Ne ven pa če je zej situacija taprova za štrajkati, se se dela veka škoda, policaji ne punijo proračüna, tü pa tan so vrste, za bojati se je kaj de v zravstvi, če se resen začne praf štrajkati. Za upravne slüžbe se je ne bojati toti lehko štrajkajo, se so že pret malo delali. Je pa sigurno gospodarska situacija toka, ki ne dopüšča štrajka, se de fsoki den več lidi na cesti. Tüdi Evropa je ne rožnata, na Irsken se ponovla Grčija, Italija je v malori in fsepofsodik so problemi. Za bojati se je, ke mo dali peneze za Irce, te bi pa blo treba močno skočiti v lüft, če zej provijo da nega penez za poravnati ke so dužni za uskladitef ploč. Zato mislin, ke je štrajk v toten cajti ne upravičeni, čeglih mojo štrajkajoči praf. Dug naj gverajo op prvi priliki, gda de to mogoče, če pa so gi v ozodji kakši penezi pa takoj ! To ja Pozdrav

kobreti petek, 1. oktober 2010 ob 09:24

..Tunček moš čistar praf ka se pri enih najč ne pozna če štrajkajo ali ne, tak je isto. Je pa narod grota res fest pokvarjeni, kdo se gre za peneze in cejti so grotali takši ka keri virti z penezi misli ka je glovni pa najbol glasen, tisti sirmak pa kaj niti 500€, ne dobi ploče, pa pač mora glejati kak de zvirtja do drugega mesca, pa še tiho de mora biti pa delati pri kakšnen privatniki kak de si ovi zmisla, ker če ne Raketa na cesto. Od občinorov pa totih v javnen sektori pa se joko malo čuje ka bi kdo kerega šibnili na cesto, pač se mojo paj pa svojih osen vur oddelajo pa srečno,ploča je redno pa če je bija hasek ali ne ta ka se nega kaj za bojati.

sončnica petek, 1. oktober 2010 ob 09:54

Kobreti se ne strinjan steboj. Gda greš na banko po kredit, pa delaš v javnen sektori in ti rečejo ka nisi kreditno sposoben???Pa ka ti več kak četrt ploče gre za enega otroka za internat,gi pa je še fse ostalo! Pa odgovornost ki jo maš, če se zmotin ka nekomi naredin en šumnik ki ga nima, me lehko ide tožit. Škoda gre z mojega žepa, itd., držova nede pločala moje zmote...Zmotno je ka tu ne odpuščajo, odpuščajo!! Motijo me toti mediji, ka napihavlejo kakše veke plače so v javnen sektori!V upravnih enotah ziher ne. Tudi normirani smo, ki si eni mislijo ka je to možno samo v fabriki.
Naj si na vrhi znižajo ploče, naj bojo za zgled!Ve pa bogi Pahor ma že probleme kak naj preživi z 3000 EUR??? Šokiran Jaz z mojo pločo pa moren! Pa neman hišo, pa BMW, pa vikend.....Živin v najemnišken stanovoji, pa rableni avto mon ka zjin lehko priden v službo. Pa tudi živin iz mesca v mesec!Glovno ka tajkuni lehko delajo kaj čejo, držova jih podpira, pa kredite dovle /enin se še na konci odpišejo/....Glovno ka mamo takšega fajn finančnega ministra, ka ne ve kaj dela, pa de nan zapravo še to kaj momo....Vlado bi že zdovno trebalo komplet zamejati!Ne vejo delati, to pa vidimo fsaki den!Ne gre se tu samo za javni sektor, gre tudi za malega človeka. Socialnega dialoga več nega nigi! Dugov pa delajo kolko češ! Demokratičnost? Nimamo je v Sloveniji. Hudi Sicer pa smo mi Slovenci vajeni ka se lehko z nami dela kaj se če, pač potrpimo. In to je FEJST NAROBE!!!!Pa še takšo fajn brezplačno šolstvo momo ka te kap!

kobreti petek, 1. oktober 2010 ob 12:20

sončnica oprosti če sen te dregna, pač jaz sen napisa kak jaz glejan na to,pa še eno bi reka, ka delan v privatni firmi,zaj že bole v takši ka so si fsi v žlahti in je hudo ker kar glove letijo če kaj zaj***, ali pa disciplinski brez vsake prove podlage ali dokazof, te pa po novega vzemejo, pa na zavodi skasirajo in tak se to vrti.Drugo ne preostone kak šuti i radi Tiho

Zvončica petek, 1. oktober 2010 ob 15:02

Tak daleč so nas spravili toti nesposobni politiki...pa to delajo že od osamosvojitve dale pomalen...prvo so püstili ka so kvazi menadžeri prevzemali firme ke so jih scecali te pap poceni odali ali pa še to ne...pa to dobre firme, pa se nihče ne pita zakej pa kak je to možno ka so verižno propadale takše ke bi še gnesden lehko bile...te so premožeje gverovali bogi cerkvi....na vodilne so nonstop nastovlali svoje pristađe ke neso meli pojma o pojmi, store zvite močke od direktorov pa vrgli na odpad kak smeti....ustanavlala se je množica agencij s svetovalci, pa svetovalci svetovalcov (je blo po TV) ke so ne za drugio kak da so pa peneze veke kaserajo...zakej pa nemre biti misnister ipd. na položeji iz svojega faha, odličen med odličnimi...ke bi zna kej dela...keko lidi bi meje riti hrdalo za dobro pločo...še stalno si mislin kriza gor ali dol...VSI delavci bi mogli naenkrot štrejk ruknuti.. pa to tak dugo dokič vloda soma pri sebi ne naredi reda...pa opet ploče VSEH postovi na provo mesto glede razmerja...pa menadžere nagrajuvle po rezultatih dela.....eh, srom me je ka živin v takši banana držovi, pa tak lepo nan je kozalo... Zloba

TUNČEK petek, 1. oktober 2010 ob 15:48

Zvončica, praf moš, ke proviš. Doda bi samo to, da do zaj fse vlode, če čejo kaj zamegliti ustanovijo kakšo komisijo, ke bi naj problem raziskala. Komisija ne naprovi nikoli nič. Po drügi svetovni vojski so tüdi krali po zadrugah in tovarnah, samo so šli takoj na Goli otok ali pa so jih počli, ke pa gnes ? Nič se jin ne zgodi, Bavčari pa Šroti in drüga golozen mo miljone negi vüni na bankah pa se fsen smeje. Zaj so kumer prvega opsodli doj f Kopri, ke pa Popović, doba je pogojno in še za župona de kandidera - resen smo v banana držovi.

Samo še skos mislin, ka s štrajkon nič ne dosežemo. Pozdrav

sončnica petek, 1. oktober 2010 ob 20:33

Ne sen huda na tebe. Me pa moti takšo razmišlaje. pred krotkin smo se zaradi štrajka zgrabili z našimi šefi/delajo velke pritiske na nos/, pa smo rekli naj v medije dajo naše pa še jihove ploče, pa de se te vidlo. pa to neje niti podobno štrajki, ka itak delamo fse. Se mi zdi ka je že vseeno gi delaš, ka je vsepovsod že isto. Redki so izjeme. Poznan delo v fabriki za tekočin trakon, poznan izkoriščaje /v petek ti dojo knigo,v pondelek te vzemejo na novo, z borze pa fajn kasirajo, itd..../, borzo dela-vse to sen si probala. Celi naš sistem je v riti! Žalosten Zavod to vidi pa se dela ka nič ne ve , pa klub temi ka jin lidje to provijo! Trebalo bi jih po glovi zHamer ali pa jih spistiti nekan z Raketa ..

đoužek sobota, 2. oktober 2010 ob 10:22

MILAN je napisal/a:
Vuuhuu če bi fse čreva kere so ne v redi zmetali na plot bi se toti že negda podrja

Vudri

zato pa je treba trdeši plot napravit.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.