Zvončica sreda, 20. oktober 2010 ob 01:01

Pred eno vüro je bila na SLO1 (pazte takšo dobro info oddajo so naštelali v termin od 23 do 00..) kakši vpliv ma prisotnost kemikalij, ke se nahajajo v plastiki ke jo uporablamo ,na spremembe v evoluciji ćloveka. V glovnen glovno opozorilo je ka MEKNITI proč flaške za dojenčke ke so plastične. Pri moških potomcih so dokazano začeli opažati spremembe v razvoji spolnega organa in kesneje v plodnosti ......na isti problem se naleti zaradi uporabe pampersk t.j. mislin totih plastičnih plenic.....te je še ogromno plastičnih igrač ke jih mali deca žvečijo (gda zobje rosejo) pa nasplošno....sranje v glovnen...v Kanadi so prepovedali uporabo izdelkov za malo deco za vse proizvode ke jih neso preglednoli neodvisni laboratoriji (da oni od firm tak lažejo pa prirejajo podatke)...pa to še neje vse... Žalosten Šokiran Hud Mrtvo mrtev

TUNČEK sreda, 20. oktober 2010 ob 01:20

Zvončica, praf moš plastika nas že dugo zastrupla in na interneti mrgoli različnih člonkof o ten. Eden izmet jih je naprimer toti :

ŠKODLJIVA PLASTIKA

Brez plastičnih izdelkov si praktično ne moremo predstavljati življenja. Kolikokrat pa dejansko pomislimo, kako vpliva na naše zdravje? Strokovnjaki so naredili raziskavo, ki je pokazala, da lahko slednja tudi negativno vpliva na zdravje, med drugim tudi na področju plodnosti.


Kakšne škodljive učinke ima plastika?

Snovi v plastiki, imenovane ftalati (estri ftalne kisline – so skupina snovi, ki se najpogosteje uporabljajo v proizvodnji klorida (PVC) za izboljšanje elastičnih lastnosti plastičnih mas), ki se nahajajo npr. v pokrovčkih plastenk in steklenic in druge embalaže za živila, ob dolgotrajni izpostavljenosti škodijo moškim reproduktivnim organom ter jetrom. V organizem jih lahko vnesemo z vdihavanjem, skozi kožo in z zaužitjem.



škodljiva sončna očala
Tudi plastika, iz katere so narejena sončna očala, naj bi bila škodljiva



Bisphenol, ki se nahaja v sončnih očalih, kompaktnih ploščah, stekleničkah za dojenčke, ipd. deluje škodljivo predvsem pri ženskah, saj lahko povzroči sterilnost.



Na laboratorijskih miškah so napravili poizkuse, ko so jih izpostavili ftalatom butilalkohola (vsebovan pri plastičnih pipah, preprogah, šminkah …) in prišli do ugotovite, da delujejo škodljivo na estrogen, torej na ženski spolni hormon. V daljšem obdobju naj bi imel za posledico povzročitev raka dojk.



Prav zaradi otrok so ftalate v otroških igračah že prepovedali v številnih državah.



PO SVETI ŽE TÜDI OPSTOJAJO ZDRUŽENJA PROTI NÜCANJI PLASTIKE, MISLIN, KE JE ENO TOKO ZDRUŽENJE TÜDI MARIBORI.

Mislec Pozdrav

SlovenianDevil sreda, 20. oktober 2010 ob 07:05

Zvončica: ne ven či je glih bilo dokozano, ka plastične flaše za dojenčke pa pamperske vplivajo
na razvoj dojenčkov. Se je kdo pito če je to enostavno evolucija? Spoti se kej so dovali malo deci za jesti pred 20-30 leti, definitivno ne frutekov, ampak je tista hrana bila bolj trda, zato je otrok pač mogo dobiti zobe bolj hitro, zej pa zaradi frutekov in ostale hrone tega ne nuca tak zacejta. Tak je vsej moje razumevanje evolucije, človek se pač prilagodi razmeram, pa je to ne mus zaradi plastike, lehko je škodljiva plastika malo pripomogla k temu, samo ka bi plastika začela spreminjati našo evolucijo....to je tak kot da bi svizec čokolodo zavijo Pomežik

Aja, kdo pa je delo toto študijo ka se je to dokozalo?

Tak daleč pa se bomo mogli sprijazniti ka nemo večno živeli...

MHA sreda, 20. oktober 2010 ob 11:06

Definitivno je ka je plastika škodliva, ena plastenka, kera je odvržena v naravo, se razgraja 100let. Glede plenic pa se strinjan z Zvončico. V slüžbi nücamo bombažne pa plastične plenice, pri enih se fest opazi reakcija na koži od plastične plenice.

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.