SlovenianDevil nedelja, 30. januar 2011 ob 20:24

Na žalost je resnica, pa jaz ponavodi ven kej štejen...
Ne, rešilec ti nemre tega zahtevati tak, ker bi tisto bilo kaznivo dejanje, ker je takak prinas v zakoni napisano ka moreš človeki pomogati, kej pa je v toten primeri ne bilo, ker je bila ogrožena samo jegova lastnina, isto je za policijo. To bi nej bilo zaradi zmanjševanja stroškov za gasilce, samo se mi vseeno zdi, ka bode toti lehko tožjo gasilce, razen če je v zakoni napisano, ka gasilci lehko to delajo.... je pa vseskup zato, ker toti kraj pač nima svoje gasilske postaje in se pač zanošajo na gasilsko postajo iz sosednjega mesta.

On Sept. 29, 2010, Gene Cranick's rural house in Obion County, Tenn., caught on fire. Without wasting a second, Gene called the nearest fire department, located in South Fulton, and begged them to hurry and save his home. The FD refused, and the building, together with all the family's possessions -- including four pets -- burned to the ground. Why? He hadn't paid his fire protection money.

That is, he forgot to pay the annual $75 fee that nearby South Fulton demands for emergency services coverage.


MHA nedelja, 30. januar 2011 ob 23:56

To je res, ke je glede ameriških gasilcof napisano, jas sen tüdi toti članek bra, mislin ka še je cilo slika bila scoj. Sosidova kuča cela ostola, ova pa je do kunca zgorela.

SlovenianDevil ponedeljek, 31. januar 2011 ob 00:07

http://www.msnbc.msn.com/id/3036677//vp/39510856#39510856
To še je video, odzaja se vidi kej je ostalo od hiše...

Dejan ponedeljek, 31. januar 2011 ob 00:12

Kakša oslarija. To je venda samo v Ameriki lehko tak. To že če te je malo človeka, bi to pogosja pa vrag po tistih penezih, ne ka kcoj glejaš kak človeki hiša zgori. Pa še poleg tega, kak so ameriški gasilci opevani, kak heroji. Dere so penezi poleg ja Hjooj

MHA ponedeljek, 31. januar 2011 ob 00:36

Ja Amerikaneri pač, skos se znavič dokožejo, kakšen čüden narot so na hipe.

Pepek z brega ponedeljek, 31. januar 2011 ob 07:47

Samo se toti jihof beteg hitro širi po celen sveti.... Posodik bode pomalen tak, ka ti ne vrag nede več pomoga, či neš ploča. Žalosten Žalosten

Ivek ponedeljek, 31. januar 2011 ob 08:04

To fse guči o ten, ka so lidje zavolo penez no požrtnosti fse bole narazen. Jas sen tisto o štibrah napisa malo na hece, makar je stvor smrtno resna. Kriza je prilika za hitro pisaje zakonof, ki nas bodo spravili f še jačišo sistemsko kapitalistično logiko. Rečmo malo delo, pa odpuščaje stalno zaposlenih, ki jih te nazaj vzemejo kak zaposlene za neke cajta. Za, pa so si eni naši meštri zmislili novo stvor. Človeki bres dela rečejo naj otpere s.p. te pa ga zaposlijo po pogodbi met s.p. no rečmo d.o.o. Tak toti, ki mo veko firmo (d.oo, al pa d.d) za delafca več nič ne odgovorja, ve je un samostojni obrtnik, ki pač odovle po pogodbi tisto ka mo, svoje roke pa glavo. Son odgovorja za to kak plačuvle štibre, penzijo, doktora, bolniško, urlaub, božičnico pa tak dale. Za veko firmo pa je tüdi važno, ka si je son krif, či je padna s zidarskega odra, ve je s.p., zake pa se ne varva.

Ká se tiče gasilcof so mi f Brüsli povedali, ká se je resen zgodilo. Belgijci mojo Valonce no Flamance, ki se mojo radi kak se narodi na splošno mojo radi. Brüsel je približno na pol. V enen kunci je zagorelo, gasilska centrala je pozvala eno ot dežurnih ekip, f keri so slučajno bili Valonci. Gda so prišli to so vidli ka gori Flamska kuča. Obrnoli so, no odišli. Zaj zavolo bratstva pa enotnosti mojo zmešane ekipe, ki delajo približno tak kak EU, ge je Brüsel glovno mesto. Či se keri pita zake je raspadnola Yuga je to eden ot razlogof. Zavolo tega ne mislin, ka de raspadnola EU. Nemre, zato ki je ne držova.(bor za zaj)

Pepek z brega ponedeljek, 31. januar 2011 ob 08:35

Kak je viditi oblost malega človeka čiduže bole stiskovle.
Fsakši zokon, kerega vün dojo, nan bor eno malo oklesti pravice.

MILAN ponedeljek, 31. januar 2011 ob 12:12

Hjooj kej moremo to nan je jasno ka kej kodik napišejo v zakonih je samo slabše
žmetno se bomo fčakali ka bi bilo drgačik.

Dejan torek, 1. februar 2011 ob 11:48

Tak je to v naši držovi.

Samoprijava

Ker sem zaveden državljan, se kljub temu, da novela zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno še ni v veljavi, želim na tem mestu javno in ne anonimno že v naprej prijaviti nekaj kršiteljev v naši družini kot vzoren državljan in v poduk drugim državljanom v bodoče.

In sicer:

Prijavljam svojo soprogo,

1. Že 28 let vsak dan dela na črno. Kuha mi kosilo, namesto da bi me peljala v restavracijo in z DDV pomagala državnemu proračunu ter gostincu k večjemu zaslužku ter posledično tudi večjem davku spet v državni proračun.

2. Enako dolgo pospravlja in gospodinji, namesto da bi najela gospodinjsko pomočnico in s tem zmanjševala brezposelnost v Sloveniji in plačevala DDV pomočničinih računov. Bla, bla, bla.

3. Osem let vsako pomlad, odkar smo se priselili v svojo hišo, zasadi vrt in na njem prideluje zelenjavo ter s tem ogroža uboge slovenske trgovce in goljufa državo, saj od pridelanega ne plačuje DDV, niti davka na dohodek, ogroža pa tudi sosedo, ki se preživlja izključno s kmetijstvom.

4. Vsak dan se vozi s svojim avtomobilom v službo, namesto da bi najela taksi (drugih povezav namreč nima). Resda je plačala vse davke, ko je avtomobil kupila, ter v veliki meri prispeva v državno blagajno vsakič, ko natoči gorivo, a država bi imela veliko več, če bi plačevala taksi. Ne nazadnje s tem odžira delo poštenemu obrtniku.

5. Njen največji greh pa je, da kljub temu, da dela v vzgoji in izobraževanju in ji to predstavlja osnovno dejavnost, s katero služi za preživetje, ne boste verjeli, doma sama vzgaja otroka ter s tem odžira delo lastni stroki.

Prijavljam sebe

1. Prijavljam se za naprej in za nazaj, ker sem večinoma sam gradil hišico, obmetaval stene in polagal ploščice, montiral vrata in urejal okolico. Vsaki dve leti tudi sam prebelim celo hišo in opravljam drobna popravila. Vsa dela so opravljena in neobdavčena. Vsako zimo skidam sneg na dvorišču pred hišo in spomladi prelopatam ženin vrt. Država je z mano ogromno izgubila in ni čudno, da je državni dolg tak, kot je. Vse zaradi takšnih, kot sem sam.

Upam, da bo moje pismo sprožilo val prijav med Slovenci, saj smo privoščljiv narod in država si bo hitro opomogla s kaznovanjem kršiteljev. Opozarjam pa carinsko službo, ki bo vršila nadzor in najbrž tudi sprejemala prijave, naj bo pozorna, kajti iz čiste privoščljivosti se bodo pojavile tudi prijave naših ministrov in politikov, tajkunov in bogatašev. Verjemite, te prijave bodo čista laž, saj s svojimi visokimi dohodki prav gotovo nimajo nikakršne potrebe, da bi kršili zakon.

zobl torek, 1. februar 2011 ob 12:08

negi sen zasledija sledeče


Poleg inšpektorata za delo bo po predlogu zakona nadzor nad zaposlovanjem na črno za posameznike izvajala tudi carinska uprava, predlaga ministrstvo za delo Ivana Svetlika



tote cele direndaj je venda zarade prestrukturiranja carinikof kere do dali z meje čez 2 leti v nadzornike za delo na črno.

MILAN torek, 1. februar 2011 ob 12:37

Šokiran pr totih stvareh okoli dela na črno de še dosti vode preteklo.Fse glih nede nejslabše bode pa že nekej problemof.
Bole je nevola zavolo toga ka držova ne poskrbi ka bi lidje meli delo.

TUNČEK torek, 1. februar 2011 ob 19:40

Dvo dni sen ne bija na portoli, pa vidin, ke ste kühali marmelodo. Ne ven kakša je, se se je Simon zmeša notri, pa je mogoče malo meja slatka.

Fse sen prešteja in zaklüčüvlen :

1. Če de zokon takšen kak so ga pretstavili mediji, de to slaba kopija ameriškega. Pomogati drügi drügemi je nigi ne obdofščeno. Če pa de neše nekomi celo hišo postava ali nareda kakšen dukši elaborot, naprava plon za kučo, napela fso elektriko... pa je to ziher siva ekonomija, kero pa celi razviti svet proba v čimvečjen procenti sankcionerati.

2. Če je pa zokon naperjeni proti fušaron različnih branž, pa ga potperan. Fušari pa so lehko že ovačik škodlivi, če so ne ot stroke. Če neše dela po vürah v svojen poklici, pač dela na črno in če mo smolo ga držova dobi, če pa neše ke nema pojma o dotičnen deli, dela nekumi, ponavodi kakšemi reveži (zato, ke toti nema penes) in stvor zaserje, bogi človik nema nobene garancije na naprovleno in še buniti se nemre se sta obo s fušaron v prekrški. Tüdi če zokon prepovedüvle toko sivo ekonomijo, bi moga bole strog ukrepati proti fušaron, ke so ne is poklica.

3. Zej, da bi pa prijovlali, ke pridelamo na gredah ali vložoimo gobe, kopišnice ali maline, da delamo toka dela kak jih če prijaviti v svojen prispefki Dejan, pa se mi zdi absurdno. Se bi potli moga jas, Tunček prijaviti, če bi rečmo ša kej "potoložit" svojo sosido, gda nega jenega Frančeka duma... Hehe Hehe Hehe .



Dejan torek, 1. februar 2011 ob 20:14

Tunček, sej to ke sen jas napopa je ne moje mnenje oz. jas sen tega ne napisa. To je en krožni mejl, ki tote dni hodi okrog. Napisano pa je tak, ka se ve, v čen je fora.

Ivek torek, 1. februar 2011 ob 20:39

Dejan čestitan. 100% si skapera, ka mora pošten državlon napraviti. Tunček, za tebe pa se bojin kaš še napre meja majstre na sivo. Toti zakon de kak po navodi po tak naprovleni, ka do tisti, ki so do zaj petrigali, petrigali še napre. Pošteni pa do se prijavili kak Dejan. Tak je ot nekda sveta.

TUNČEK torek, 1. februar 2011 ob 21:04

Dejan je napisal/a:
Tunček, sej to ke sen jas napopa je ne moje mnenje oz. jas sen tega ne napisa. To je en krožni mejl, ki tote dni hodi okrog. Napisano pa je tak, ka se ve, v čen je fora.

Karikerano, pa skoro resen, pa je ne vožno gdo je napisa. Hihihi

TUNČEK torek, 1. februar 2011 ob 21:07

Ivek je napisal/a:
Dejan čestitan. 100% si skapera, ka mora pošten državlon napraviti. Tunček, za tebe pa se bojin kaš še napre meja majstre na sivo. Toti zakon de kak po navodi po tak naprovleni, ka do tisti, ki so do zaj petrigali, petrigali še napre. Pošteni pa do se prijavili kak Dejan. Tak je ot nekda sveta.

Jas mon srečo si fse son naprovin in nemo meja majstrof ne na sivo, niti na črno, edino komandera pa ja - to je moja tastora (tak se reče ženi, gda jo moš že neke cajta). Zato je fse dobro naprovleno, če ne itak dobin po buči.
Hm

Lenny torek, 1. februar 2011 ob 21:37

Tunček, se pravi, ka komandera pa nadzoruvle, pa še kaznuvle na črno?
Ali pa mo s.p.? Pa ti izstovi račun? Pomežik

TUNČEK torek, 1. februar 2011 ob 21:50

Lenny je napisal/a:
Tunček, se pravi, ka komandera pa nadzoruvle, pa še kaznuvle na črno?
Ali pa mo s.p.? Pa ti izstovi račun? Pomežik


Sploh nema šole za komandera, ne vojaškega, niti policajskega, samo posel ji gre odlično ot rok. Rezoltoti so že ot daleč vidni : stori sen grota viditi več kak mon let, fčosik mon plovo oko ali nos, fali mi kakšen zob, lasje so sivi kak pri Božičeki in preštimovlen, da se mi mogoče ne dela kakšen vulkos na želoci ali kak se že reče tisti lükji, ke grota na želoci... pa kaj bi se še pritožüva, se me lehko Dejan sankcionera - toti odgovor je zgreša pot, iti bi moga pod temo : MALO ZA SMEH.

O račüni mojemi komanderi niti ne guči, da nemo meja še kej plovega !!!

Lenny torek, 1. februar 2011 ob 22:02

Tuček, v vsaken primeri samouk, ki je ne fušar, ampak obvlada svoj posel Pomežik

Tvojemi komandere še dafči organ, ke še le carinik nede vupa bluzik Haha



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.