Jernej sobota, 2. april 2011 ob 20:47

...če lastniki psov iztrebke ne poberejo je kazen! Ges pa pravin prav tak!
Tüdi Lotmerki je tej problem pesjih iztrebkov že! Ajde starejši lastniki še kelko telko poberejo iztrebke, mladi pa bole slabo!
Ges osebno man konzervativno mišlenje: "pes je nej za mesto"!





Dejan sobota, 2. april 2011 ob 21:07

Ja v mesti je že fejn, či po pločnikih pa po parkih nega pesjih drekov, po drügi stroni pa se mi zdi blesavo pesji drek, ki je gnojilo kak fsakšo drügo pa ki se v naravi razgradi, zavijati v nekšo plastično vrečko in še s ten dodatno onesnaževati okolje Mislec

MHA sobota, 2. april 2011 ob 23:21

Treba pospraviti za peson, ka še ge gor što ne stopi Nasmeh

Jernej nedelja, 3. april 2011 ob 07:59

Ges tüdi to pravin! Če pa nej je bogše ke ga nemaš!


Legionar nedelja, 3. april 2011 ob 21:10

Mene psi nič ne motijo, motijo pa me neodgovorni lastniki psov. Nič je ne narobe tak daleč s ten, samo pesji iztrebki glih nemrejo ležati po parkih, pločnikih pa tak dale. Tüdi po dvorišči nišče glih nima rad tega, pa tak bi mogli biti tudi na javnih površinah, že zavolo uvidevnosti do drugih. V parkih pa na pločnikih smo ne sami. To je isto, kak či bi se človik osra sred pločnika ali pa sred parka, nega glih nekše veke razlike. Samo večina lidi je pač teko civilizirana, ka tega ne dela, pes pa, pa more biti teko bole njegov lastnik odgovoren.

TUNČEK ponedeljek, 4. april 2011 ob 08:19

Pesi že, iztrebki pa ne. Gnešji den je pesof preveč, zato bi mogli tüdi prinas sprejeti zokon pa kozni, če lastniki za peson po pločniki ali parki ne posprovijo drekof.
Tü pri mojih sosidih Taljonih to laufa. Lidje pač seboj nosijo lopatico in vrečko in potli toto vrečko vržejo v ustrezen smetjok, ne pa v običajnega.

Jaaa

zobl ponedeljek, 4. april 2011 ob 08:34

Bormeš je tak, fsakši lastnik more poskrbeti za svojega psa.
Je pa dosti takših keri drekof nedo posprovlali od svojih pesov, takšion pa bi trebalo eno kazen plačilno dati, te bi si takoj premislili

MHA ponedeljek, 4. april 2011 ob 13:41

Pa nedugo naze, je bija prispevek pri dnevniki, za lublanski park, ka je čiduže več istrebkof tan. Prinas nega nikše kazni za to?

TUNČEK ponedeljek, 4. april 2011 ob 19:46

MHA je napisal/a:
Pa nedugo naze, je bija prispevek pri dnevniki, za lublanski park, ka je čiduže več istrebkof tan. Prinas nega nikše kazni za to?

To urejüvlejo opčine z odloki. Tü je primer is Novega mesta ot loni :

Novo mesto, 23.04.2010 09:12 (Radio Krka)
Za pasje iztrebke kazen 40 evrov
Novomeški mestni svet je na včerajšnji popoldanski seji obravnaval 18 točk dnevnega reda. Prav ob koncu seje so na predlog Adolfa Zupana sprejeli popravljeni predlog odloka o urejanju in čiščenju javnih površin v mestni občini Novo mesto.

S popravljenim dokumentom bodo morali lastniki pse na javnih površinah voditi na povodcu, pri sebi pa imeti vrečko za takojšnjo odstranitev njihovih morebitnih iztrebkov. Kršitelji pa bodo kaznovani s 40 evri. To ja

MHA ponedeljek, 4. april 2011 ob 20:00

Jas bi mu da 40€ + fse ostale iztrebke gor pobrate.

Dejan ponedeljek, 4. april 2011 ob 20:07

Gnes sen bija v parki v Lotmerki pa to pesi ščijo pa serejo vsefprek, lastniki to nič ne pobirajo. Tote dreke bi moga vsakši lastnik pobrati pa domu nesti, tan ne bi nikših košov nastovla. Vači pa kazen. Al pa psa nej žene nekan v šumo vün z mesta, tan lehko sere v miri.

TUNČEK ponedeljek, 4. april 2011 ob 20:25

Dejan moš praf ! Prinas bi mogla velati kozen pa kultura. Prva pogojüvle drügo, samo cejt ji je treba dati.
Jaaa Hehe

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.