Ivek torek, 5. julij 2011 ob 17:26

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je bil 03. 07. 2011 z Mahlerjevo Osmo simfonijo, Simfonijo tisočev, v izvedbi Slovenske in Zagrebške filharmonije in ob udeležbi zborov in solistov iz Slovenije, Hrvaške in Rusije ter slovenskih, hrvaških in ruskih glasbenikov odprt letošnji Festival Ljubljana. Koncerta pod taktirko slovitega ruskega dirigenta Valerija Gergijeva sta se udeležila tudi slovenski in hrvaški predsednik, Danilo Türk in Ivo Josipović. Koncert simbolično označuje 20-letnico samostojnosti Slovenije in Hrvaške in 310-letnico ustanovitve Academie Philharmonicorum Koncert je hkrati zaznamoval 130 let, odkar je avstrijski skladatelj Gustav Mahler kot dirigent deloval v Ljubljani, in 140. obletnico Zagrebške filharmonije.

Kot je v izjavi za javnost povedal Gergijev, upa na še več miru, medsebojnega razumevanja in sodelovanja med državami - tudi na področju kulture, glasbe in gledališča.
njegovo upanje je kar se naše politike tiče izvenelo v prazno.

Razen dveh predsednikov, bivšega predsednika in dveh ministrov ostali politični prvaki niso bili opaženi, čeprav so dobili vabila. V ponedeljek 4. julija je isti koncert bil v Zagrebu Ponovil se je scenarij iz Ljubljane. Razen obeh predsednikov in nekaj prvakov HDZ večine ostalih vidnih politikov ni bilo opaziti.

V obeh državah so prvaki političnih strank in opcij sprti v tej meri, da se niso sposobni skupaj udeležiti slovesnosti ob največjem državnem prazniku in spremljati glasbo, ki daje univerzalne odgovore tistim, ki jih želijo in zmorejo slišati.

Zato naših politikov ni treba vabiti na proslave, temveč jih nagnati.

Zvončica torek, 5. julij 2011 ob 22:09

Mogoče se jin neje dalo na kormine iti Zloba

Legionar sreda, 6. julij 2011 ob 08:46

Sploh ne ven ke bi slavili? Mislec To ka nan pred očmi vseh 20 let krodnejo, zaprovaljo negda sküp sprovleno premožeje, pa mečejo čiduže več lidi na cesto? Hudi Bi reka ka je to ne za slaviti, pred za kormine narediti, takak je Zvončica napisala!

TUNČEK petek, 8. julij 2011 ob 09:50

Žalostno je to, da norod, gda mo fsega zadosta, slavi karkoli, samo sda je zabova.
Se je fsefküper preci bresishodno. Žalosten

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.