mucek19 torek, 2. oktober 2012 ob 01:22

Bom kar citiral:

Gen-I ceno še znižal: od konkurence cenejši za do 30 odstotkov
Družba Gen-I je napovedala, da bo za tri mesece novim in obstoječim strankam ceno plina znižala še za dodatnih 10 odstotkov. Nad odzivom so presenečeni, saj so v 15 dneh prejeli kar 10.000 izpolnjenih povpraševanj za zamenjavo dobavitelja. »Glede na podatke o letni porabi teh odjemalcev je družba Gen-I s tem dosegla rekordni 10-odstotni tržni delež oskrbe gospodinjstev v Sloveniji z zemeljskim plinom. To je bil cilj, ki naj bi ga dosegli v treh letih,« so sporočili iz družbe.


Padel je rekord

Po podatkih finskega inštituta VaasaETT Ltd je Gen-I s tem postavil rekord v preklopih odjemalcev (t. i. switch rate) na področju zemeljskega plina v Evropi. Za najuspešnejši prodor na trg zemeljskega plina je doslej v literaturi veljal primer iz Irske, ko je ponudnik v treh mesecih (zadnji kvartal leta 2010) dobil 23-odstotni tržni delež.

Ceno omejili navzgor

Cena plina pri Gen-I je tako od danes, 1. oktobra, do 31. decembra letos 0,3599 EUR/Sm3. »To je ne le najnižja cena na trgu ta hip, temveč je tudi do 30 odstotkov nižja od cen konkurence. Seveda še naprej ostaja v veljavi zaveza Gen-I, da do 30. junija 2013 cene ne bodo presegle 0,3999 EUR/Sm3 in da bodo tudi po tem datumu zelo verjetno enake ali pa celo še nižje. Da je to verjetno in možno, kažejo v zadnjih treh letih zelo stabilne cene zemeljskega plina na nemški borzi NCG,« še dodajajo pri družbi.

Odzvali so se tudi na znižanje cen preostalih dobaviteljev v Sloveniji: »To pomeni počasno normalizacijo stanja na trgu zemeljskega plina, primerljivo z drugimi evropskimi trgi.« Ob tem opozarjajo tudi na pasti pri paketni vezavi.

Vir: Slovenske novice

In kaj vi na to rečete?
Koliko krat sem smetil ta forum za cenejšo elektrio pa ste vsi rekli, da je to brez veze menjavati kaj pa zaj za to rečete je tudi brez veze menjavati?

Moje mnenje je ne ker Gen-i še trenutno ni zvišal elektrike odkar jo ponuja gospodinjstvom in pa tudi tako bo pri plinu samo niso verjetno hoteli sprva ponuditi najnižje cene ker so bili prepričani da jim drugi ne bodo sledili a kaj ko se začenja kurilna sezona in boj za uporaabnike da ostanejo še naprej zvesti.
Ampak očitno in tudi prav da se je 10.000 gospodinjstev v Sloveniji odločilo in zamenjalo ponudnika.
Ampak tu še bo verjetno nastal en problem namreč Gen-i ima 1000% rezervne načrte kako ponudti še cenejši plin in ostali mu ne bodo mogli več slediti tako, da splača se iti na Gen-i

zobl torek, 2. oktober 2012 ob 18:53

Tako kot menjaš operaterja mobilne telefonije, internet operaterja, dohtorja, avtomehanika, tako tudi hvala bou lahko menjamo elektriko, plin.

pravični torek, 2. oktober 2012 ob 19:30

O plinu sploh ne razmišljam. Jaaa

Ko bo fajn mrzlo in prava zima, se spet Rusi in Ukrajinci kaj skregajo in zaprejo pipice. Hihihi Zloba Hahaha

Nemci so pred leti to že doživeli in v nekaj urah je zmanjkalo odej in kaloriferjev. Jaaa Hihihi



MHA torek, 2. oktober 2012 ob 21:36

Či se če, se do zrihtati normalne cene, to je dokoza GEN-i. Zej ki GEN-i poceni plin odovle, zej so fsi spüstili cene plina. Tü pri plini je razlika, pri elektriki pa se ne preštima glih razlika.

mucek19 torek, 2. oktober 2012 ob 22:48

MHA tudi pri elektriki se preštima razlika ne tako velika ampak moram pa še enkrat povedati, da smo v enem letu prišparali nekje 80€ (približno) ni veliko ampak nekaj pa je!
cena elektrike je pri elektro maribor:0,08275
gen-i:0,05449 s tem da še majo zdaj neko akcijo z Mercatorjem
Petrol: 0,07174 s tem da so jo zvišali ampak se je dalo za 2 leti zamrzniti in pa sedaj z novim katalogom bodo sped ponudili popust tako, da bo z popustom nekje enako kot pri gen-i!

Tako, da je zelo žalostno, da se še ljudje nene bolj množično pri elektriki in plinu odhajajo k Gen-i ali Petrolu in bi s tem vsaj pri elektriki lahko elektro podjetjem še bolj zmanjšali dobiček in mogoče bi potem še se cene elektrike znižale ne pa da se višajo.

zobl sreda, 3. oktober 2012 ob 00:49

MHA je napisal/a:
Či se če, se do zrihtati normalne cene, to je dokoza GEN-i. Zej ki GEN-i poceni plin odovle, zej so fsi spüstili cene plina. Tü pri plini je razlika, pri elektriki pa se ne preštima glih razlika.

Opasni so GEN-I, v letu 2010 so v Sloveniji prodali 3.0 TWh oz. 3000000000 KWh,
v tujino pa so prodali 9,8 TWh oz. 9800000000 KWh.


Respekt Respekt Klanjam

TUNČEK sreda, 3. oktober 2012 ob 10:54

Či človik nebi pozna Goloba (je pač z Goriške), bi reka da je stvor poštena, ze sen pa malo skeptičen na nižje cene. Hihihi

mucek19 sreda, 3. oktober 2012 ob 12:08

Ja to je tudi res.
Gen-i je v prejšnjem letu imel 982.445.513 EUR čistih prihodkov od prodaje in 8.127.346 EUR dobička.
Saj res da je malo ta Golob sumljiv in če malo vpišeš v Googl njegovo ime kar nekaj tem najdeš o njem samo če dvomite v Gen-i pa še je tu vedno Petrol in njihova elektrika.

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.