pravični ponedeljek, 30. junij 2014 ob 12:25

Hmmmm, balkanci imajo srečo, da so v Sloveniji. Jaaa

V Ameriki, ne bi bilo nobenega postopka več, če bi napadli policista. Strelec To ja

V nekdanji YU, pa so miličniki znali s takimi zelhanimi, da si sploh niso upali dvigniti roke nad miličnika. To ja Hihihi

Če pa se je že našel kak pogumnež pa tudi ni bilo postopkov na sodišču. Jaaa

So miličniki sami s pendreki vse uredili. Policej Hamer Hihihi


http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/foto-lovljenje-prerivanje-in-fizicno-obracunavanje-na-stajerski-avtocesti.html

jozejuz sobota, 29. november 2014 ob 19:29

Epilog "spolnega škandala" v MB, je samomor ravnatelja. Sramota!

http://www.zurnal24.si/ravnatelj-mariborske-srednje-sole-storil-samomor-clanek-240751

Dejan nedelja, 30. november 2014 ob 09:32

To je bija bol umor iz strani mrhovinarskih medijov, ki so o ten nabijali noč in den zodjih 10 dni. In to vse samo za klikanost in branost in delaje nekše senzacije. Si ne predstovlan, ke sta toti dvo človeka doživlala v totih dneh, gda te vsi vločijo po zobeh. Pa nobenemi nesta nič hüdega naredla al ka bi gdo od tega kakšno škodo meja.

Če bi tak nabijali o raznih lideh, ki so nas v zodjih letih vse in celo Slovenijo okrali in od kerih smo dejansko vsi bili oškodovani, bi bila drüga zgodba. Ampak tisto pač neje tak zanimivo...

Žalostno vse sküp.

Legionar nedelja, 30. november 2014 ob 17:27

Se strinjam. Le s to razlika, da krivdo za samomor ravnatelja ne bi iskal samo na strani medijev, temveč predvsem na strani tistih, ki so sex posneli in ga spravili na youtube. Če tega nekdo ne bi storil, potem tudi mediji ne bi mogli pohopsati zadeve. Ni mi prav, da se s prstom sedaj kaže samo na medije, čeprav jim niti slučajno ne bi rad skakal v bran. Kdo je zadevo posnel in dal na splet? S kakšno pravico je to storil? Če je kdo krivec za samomor, ga je v prvi vrsti treba iskati med tistimi brezimneži, ki so to posneli in potem zadevo tudi javno prikazali. Če so dijaki to storili, kako človek pri 16-ih ali 17-ih letih ne premore toliko zdrave pameti, da bi razmislil o morebitnih posledicah tega dejanja? A je človek pri teh letih res tako nerazgledan in zabit, da ne ve, kaj to lahko pomeni za ljudi, ki so vpleteni in za njihove družine? Zakaj se jih sedaj ne izpostavlja? Da mediji naredijo iz kakšne zgodbe senzacijo, je potrebno,da zgodba sploh obstaja in da jim jo nekdo 'proda'. V tem primeru se je to zgodilo in mislim, da bi osnovnega krivca za to, da je ta dogodek bil posnet in obelodanjen, bilo brez pardona potrebno tudi sodno preganjati!

Dejan nedelja, 30. november 2014 ob 21:37

Ja seveda je v prvi vrsti kriv tisti, ki je to snema pa sploh posreduva napre na medije. Ampak je za to odgovorni urednik, ka lehko reče, tega pa mi nemo objovlali, sej to neje v interesi javnosti, recimo. Samo je to nemogoče gnesden, gda se mediji kolejo, keri de prvi meja nekšo sočno novico, ka lehko na veko napišejo EKSKLUZIVNO, FOTO, VIDEO, SEX, KRI, bla bla, ...

In vsaki den por člankov samo o ten, delali so celo neke psihoanalize o ten, zake sta se lizala, itd... Hjooj Za crkniti. Rejši bi naredli kakšo psihoanalizo o morali in etiki politikov. To je v interesi javnosti...

So tüdi v Društvi novinarov Slovenije zapisali, ka mediji glede tega morejo prevzeti odgovornost.

http://novinar.com/7588

Mediji moramo prevzeti odgovornost
30.11.2014

V Društvu novinarjev Slovenije smo pretreseni ob mariborski tragediji in jo močno obžalujemo. Velik madež zagotovo pušča tudi v slovenskem novinarstvu, saj je pomemben del slovenskih medijev kršil osnovne profesionalne in etične standarde ter obenem posegel v pravico do zasebnosti dveh dotlej anonimnih posameznikov in njunih družin. Odgovorno uredniško presojanje, kaj je kdaj v javnem interesu in kakšne tragične posledice lahko ima nevarni medijski senzacionalizem, je povsem odpovedalo oziroma je bilo zmanjšano na cinično argumentacijo, da “ljudi to zanima”. V primeru, kjer ni obstajal javni interes, so nekateri mediji poteptali meje človeškega dostojanstva, celo več, poročanje so spremenili v resničnostni šov in mariborsko zgodbo zlorabili za klike, poslušanost, gledanost in branost.

Zavračamo in obsojamo nesprejemljive in neodgovorne prakse uredniškega presojanja, poročanja in sklicevanja na javni interes brez nobene (resne) argumentacije. Urednike in novinarje zato pozivamo k vsakokratnemu temeljitemu tehtanju javnega interesa in k doslednemu spoštovanju standardov novinarskega dela. V zadnjih letih so se kriteriji, kdo lahko opravlja poklic novinarja oziroma urednika, zelo znižali, tudi zaradi kratkovidnih varčevalnih rezov v uredništva. Uredniki v uredništvih, ki so v tem primeru prestopili vse meje poklicno dopustnega in tudi sicer dostojnega, bi morali prevzeti odgovornost za napake, kar vedno znova terjamo od drugih, mediji pa se opravičiti.

Upravni odbor Društva novinarjev Slovenije

jozejuz ponedeljek, 1. december 2014 ob 18:17

Slovenske novice, Planet TV, Svet24, ... ti so na ta račun največ škode naredili. Tudi prekmurski mediji so na veliko o tem pisali. Upam, da kdo pošteno toži te medije, ker so presegli vse meje dobrega okusa in človeške dostojanstvenosti.

MHA sreda, 3. december 2014 ob 14:10

Ja mediji so naredli svojo. Por medijof skos ene stvari tak napihne, pisarijo san ka se čin vekša škoda narede. Vprašanje kak učitelca to vse sküp prenoša, upan ka se nede isto kunčalo kak pri jen.

Dejan torek, 16. december 2014 ob 14:27

Mediji se dobesedno grebejo za svojih pet minut in čim večji zaslužek na račün tragedije drügih. Človeško živleje je pri ten vredno 0.

Ena za v rubriko "saj ni res, pa je" od gnes:

Talibanski uporniki so vdrli v šolo v pakistanskem mestu Peševar. Ubili so več kot 120 ljudi, med njimi je večina otrok. Ker so v šoli zadrževali talce, so varnostne sile obkolile stavbo. Odvil se je srdit spopad. Dogajanje lahko V ŽIVO spremljate na 24ur.com!

Pa še naslov pred ten:
PRENOS V ŽIVO: En napadalec se je razstrelil na šolskem igrišču, drugi v učilnici

Hjooj Kozlam

MHA ponedeljek, 29. december 2014 ob 12:56

To ke eni mediji delajo je resen ze prevec. Naslof pa tudi fcosih taksen dojo kak da bi nejmeje pol planeta falilo, san ka je cin vec klikov.... Dol

MHA petek, 20. marec 2015 ob 00:56

S PU Koper so sporočili, da se je v sredo ob 17. uri 39-letni kolesar iz Domžal zaletel v spuščeno zapornico na mejnem prehodu v Sečovljah. Zapornica se je zlomila, kolesar pa se pri tem ni telesno poškodoval.

Alkotest je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (napihal je 1,30 mg/l). Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola mu je bil izdan plačilni nalog, plačati pa bo moral kar 1240 evrov.
vir: 24 kür

Haha, zaradi neprilagojene hitrosti Butl Vekso kazen doba kak pa je nova rampa vredna Hjooj

TUNČEK petek, 20. marec 2015 ob 09:59

Se vidi kak je držova na pesi, se mojo zlo slabe zapornice, ke jih lehko že peciklist stere. Haha

Dejan sobota, 21. marec 2015 ob 00:40

Dobro ka je bija pijan, vači bi se buja Nasmeh No, je pa res, če bi trezen bija, se mu to venda sploh ne bi zgodilo Hihihi

MHA sobota, 21. marec 2015 ob 01:35

San ka je takso veko kazen doba. Pa venda je tüde doba takoj 18 pik pa je sla vozniska za pecikl Hehe

Dejan sreda, 25. marec 2015 ob 11:35

Še enkrat, kak že tekokrot do zej, v razmislek vsen, če je to vredno...

Kot smo vas zjutraj že seznanili, je bil OKC PU Maribor danes zjutraj ob 5.05 obveščen, da se je na regionalni cesti Slovenska Bistrica-Slovenske Konjice, izven naselja Vrhole pri Slovenskih Konjicah, zgodila prometna nesreča med voznikoma osebnega in tovornega vozila. V prometni nesreči sta 20-letni voznik in njegov 19-letni sopotnik v osebnem avtomobilu umrla, drugi 20-letni sopotnik v osebnem avtomobilu pa je huje telesno poškodovan in se za njegovo življenje borijo v UKC Maribor. 49-letni voznik tovornega vozila je utrpel lahke telesne poškodbe.

Policisti so z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče, ki ga je vodil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru, ob navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz ODT v Mariboru, ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila okoli 5. ure vozil po regionalni cesti iz smeri Slovenske Bistrice proti Slovenskim Konjicam. V Vrholah pri Slovenskih Konjicah sta takrat opravljala redno kontrolo cestnega prometa policista PP Slovenska Bistrica, saj na tem odseku pogosteje prihaja do prometnih nesreč. Med kontrolo sta ustavljala tudi opisanega voznika osebnega avtomobila, ki pa na znak policistov ni ustavil, ampak je pospešil hitrost vožnje proti Slovenskim Konjicam. Gre za kritičen cestni odsek in ker sta policista uporabljala intervencijsko vozilo Policije (marico), ki ni primerno za zasledovanje pobeglih voznikov, voznika nista skušala loviti.

Voznik osebnega avtomobila je po slabih 500 m vožnje, tik preden je po klancu navzdol z vozilom pripeljal v desni, ostri, nepregledni ovinek, zapeljal na desni rob vozišča. Sunkovito je odvil v levo, zaradi česar je že v ovinku zapeljal preko sredine vozišča, kjer je čelno trčil v tovorni avtomobil, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 49-letni Ljubljančan. Voznik tovornega vozila se je umaknil skrajno desno in tudi ustavil vozilo, vendar trčenja ni mogel več preprečiti.

Policisti bodo o prometni nesreči sestavili poročilo pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor umrlo 5 oseb, v enakem obdobju lanskega leta pa 3.


PU Maribor

MHA sreda, 25. marec 2015 ob 23:38

Žalostno, či bi se stavili ko sta jidva policeja stovlala, bi še živele. Žalosten Vozte pomale Žalosten

MHA petek, 27. marec 2015 ob 12:04

Črni teden se nadalüvle, po dveh mlodih živlejih, še fčera na Ptuji eden, gnes pa opet dvo na Gorenjsken Žalosten

TUNČEK petek, 27. marec 2015 ob 15:07

Prehitra vožja, fčosik pa še kakša kupica preveč, pa tudi ceste so večinoma lükjaste in slabe. Potli je pa ne daleč več do nesreče.

Dejan petek, 27. marec 2015 ob 16:30

Pu dugen cejti dež, prehitra vožnja pa je...

Včera pri Ptuji.

Dejan nedelja, 31. januar 2016 ob 09:51

Obenen pa včera ena hujših nesreč, vsej štirje mrtvi...

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/primorka-po-odstranitvi-posledic-nesrece-znova-odprta/384695

TUNČEK nedelja, 31. januar 2016 ob 13:45

Grozna situacija ob zlo grden vremeni. Na toten mesti se to večkrot zgodi z vremenon. Lidje toga ne upoštevlejo preveč in prehitro vozijo. Pomežik



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.